✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, March 21, 2016

Produk Trouver Penyelesaian Masalah Bagi Orang Yang Careless Macam Uzu !

Produk Trouver Penyelesaian Masalah Bagi Orang Yang Careless Macam Uzu !  | Salam. Uzu masih terkenang dengan Note 4 uzu yang baru-baru hilang kat tandas raub masa otw nak ke Kelantan beberapa bulan lalu. Bukan lah hilang actually, tapi tertinggal ! Boleh pulak tak ingat kan letak phone kat tandas.

Actually ni bukan kali pertama uzu hilang henpon, banyak kali. Dompet? Jangan cakap lah ! Dah kali keempat buat IC . Sampaikan bapa uzu sangka uzu jual IC kot orang. Kau ghase? Hmm sedihnya rasa. Uzu pun bukan sengaja tak ingat. Lepas tu.. bukan sengaja nak tinggal. Lagi tak best orang marah-marah kita sebab kita careless. Lerr... NOte 4 tu harga RM2800 kot tak kan lah uzu nak sengaja hilangkan. Dah la banyak data dan gambar penting dalam tu. Hm.

kalau Iphone, handphone hilang boleh cari.. Kalau handphone lain? Boleh jejak tak? Haaa tak boleh kan? Dompet jatuh ke, Dompet kena ragut tanpa sedar ke, atau anak jauh dari kita, kita tak sedar semua tu. Mujurrrr lah uzu jumpa penyelesaiannya !!

Nak tau apa? Ni dia.... 
Serius uzu 1st time tengok ni. Rupanya ini lah jalan penyelesaian kepada sikap careless uzu. Kah ! Nama dia Trouver ! Scan Slip and See ! Kan uzu cakap tadi. Kalau iphone hilang, boleh trace melalui find iphone kan. Tapi kalau pengguna handphone jenama lagi macam mana? Haaa.. Ini lah gunanya Trouver.

Apa itu Trouver ?
Kecil, mudah & murah.Tak perlu simcard. Bateri hanya tukar setahun sekali. Fokus kepada ibubapa yg ada anak. Letak dlm poket anak. Trace lokasi anak melalui smartphone. Kalau tracker berjauhan dgn smartphone lebih 25m. Smartphone akan alert bgtahu yg anak dia dah jauh. So sempat cari dan locate!

Device ini more to community sharing. Jika device ini diluar 25m daripada pemilik. Device tetap boleh send lokasi nya jika sekeliling device itu ada yang menggunakan aplikasi trouver.

Dan untuk pengguna android pula , lebih daripada 25m. Jika alarm enable. Smarphone akan vibrate dan berbunyi.

Faham tak Trouver ni menda apa? Its more to yang ada anak yang suka lari-lari, yang selalu hilang kat mall, memang sesuai korang kena ada benda ni. Bukan tu je tau, boleh letak kat dompet kita, boleh lekat kat handphone kita, boleh letak kat dalam kereta, kat mana-mana pun boleh janji fungsinya adalah untuk nak bagitau benda tu jauh dari kita.

Ni pandangan depan.

Ni pandangan belakang..

Uzu dah belek-belek benda ni. So macam tu je ke? Hehehe soalan pertama uzu kepada diri sendiri. Oh rupanya kita kena install apps kat smartphone kita. Search je Trouver. Akan keluar. Mana-mana jenis handphone pun ada.. So uzu akan ajar korang step by step .

1. Install Trouver

2. Sign Up New Device

3. Add New Device

4. Isi Add New Device
Device Name - Emas Putih
Map Address , Major , Minor- biarkan dulu
Select Icon - Just pilih mana-mana icon
*Untuk Map Address, Minor dan Major, yang tu akan automatik keluar bila korang tekan Scan QR*
*so Scan QR TRouver yang ada dibelakang device*

5. Automatic filled when scan device

6. Perhatikan status Out of Range. Tunggu beberapa saat. Dia akan bertukar jadi In range, kaler hijau.
Jangan lupa on bluetooth tau !

7. So ini bila dah In Range. Maksudnya dah On lah device.

8. Bila device jauh dari kita akan berbunyi phone. Its be like macam ni..
Macam tu lah kekdanya cara-cara nak sign up Trouver. Macam mana Trouver ni berfungsi. Lepas ada benda ni kan, uzu rasa happyyy sangat-sangat ! Ye lahhh masalah uzu selesai. Bagi yang tak pernah hilang barang ke, hilang anak ke, hilang benda berharga ke, hilang kereta ke, bagi korang yang tak pernah rasa siksanya hilangnya berharga, korang akan rasa, elehh tak perlu pun kan beli benda ni.  tapi bilang satu hari nanti korang pun hilang benda tu, lagi-lagi kesayangan korang, waktu tu jangan menyesal .. Hehe..

Benda ni kecik tapi harga dalam RM 127 je tapi dengan harga yang korang anggap mahal ni RM127 ni, ia boleh menyelamatkan anak anda, handphone anda, kereta anda, wallet anda yang berhara ribuan ringgit ! Tak kan lah nak berkira? Ye tak? haaa.. Pikir-pikirkan lah ye. 

Btw sape nak tau pasal benda ni, nak beli ke ape ke kann, boleh tngok info kat bawah. Thanks korang sebab baca. Hihi Salam :)

Info : 
Harga : RM127
Contact : 012-2225677

3 comments:

Kak Sue said...

Wah menarik nie Uzu,kalau ada rezeki nanti nak jugak beli..sangat berguna nie..

Fieza Sani said...

wah..hebat sekarang ni..alat macam ni pun dah ada..

Happy walker said...

This is really great info and supported this devices.

My English version (Trouver GPS Malaysia)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com