✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, April 7, 2016

Hilangkan Sunburn Dengan SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub !

Hilangkan Sunburn Dengan SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub ! | Salam. Sejak balik dari trip semporna sabah minggu lalu, muka uzu hitam gelap gelita akibat sunburn yang melampau..Well trip p 7 pulau tanpa pakai apa-apa. Kau ghase? Haaaa kan dah padan muka ! Ada sunblock tapi berat nanang nak bawak !Balik KL dah macam dayang senandung wlaupun actually original memang hitam. Kahhh !

Ok dah seminggu uzu tengok muka hangus ni. Arghh tensionnyaaaa !.. Nak g spa memang tak larat. Lepas tu baru teringat yang ada scrub ni ! Terus rasa hati nak pakai memalam buta. Jam 1 pagi ok haha. Tapi takpe lah. ..Penyelemat..! Nak tau berkesan ke pakai menantang scrub ni? Ok apa kata kita cuba dulu... kan?
Buka-buka je bau wangii coffee.. Wahhh wanginyaaa. Siap ada wangi vanilla lagi.. Uzu memang suka wangian coffee ni . Kalau kat spa kan, memang akan pilih jenis coffee. Sedap bau! Rasa macam nak buat air kopi terus. Hoho..

SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub actually boleh buat kat badan. Lepas mandi tu, ambik scrub ni, letak air sikit dan sental segala badan kita. Sental perlahan-lahan bahagian-bahagian yang hitam, bahagian ketiak, bahagian lutut, bahagian siku, leher dan kat celah-celah paha. Biar putih sikit hahahaha.. Ops. Ucap secara membulat . Lepas habis sental beberapa minit, mandi lah seperti biasa. Tak perlu cuci pakai sabun. Just cuci guna air je. Bilas-bilas macam tu. Siap.

Ok kalau buat conditioner kat rambut pun boleh. Takde masalah. Nak buat scrub kat muka pun boleh. Haa macam gambar uzu kat bawah. Ni nak try kot-kot boleh hilangkan sunburn ! So adakah ianya berkesan atau omong kosong ?
 

 
Cara pakai . Ambik bekas. letak serbuk vanilla coffee scrub. Bancuh sehingga sebati dan letak kat muka. Sental , usap sambil urut secara perlahan. Uzu buat dalam 5 minit. Lepas tu tak basuh guna sabun. Just bilas macam tu. 

Fuhhh lepas bilas guna air, terasa lembut ja muka uzu. Licin ja terus kulit. Gilaaa kerlasss u olls. Muka hilang sikitttttttt sunburn tu. At least ada juga nampak perubhan sunburn kurang kan dari sebelum ni. Yang penting wangi. Srrub ni ada campuran minyak kelapa dara sebab tu tak perlu basuh guna sabun . Patut lah lain macam. Minyak kelapa daraaa pon ada. Terbaik SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub !! I like u bebehh..

Uzu tertanya-tanya, berapakah harga SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub ni? Ohh skodeng punya skodeng, haa RM30 je u ols tuk 150 gram buat masa sekarang sebab ada harga promosi. Free Postage pulak tu.. Kerlasss.

yang nak kawin ke, nak tunang ke, yang dah kawin ke, rajin-rajin lah buat scrub ni. Cantik-cantik untuk suami kan? Gitu.. *batuk* Bila pulak aku ada suami. Verangan takpa. percuma. Harharhar. Jom dapatkan SEGOBUGO Homemade Vanilla Coffee Scrub ni. Boleh kontek details kat bawah !

Fb Page : SegoBugo
Facebook : Aimie Mokhtars         
Instagram  : @segobugo
Personal instagram : aimie mokhtars
No hp  : 0145391470

3 comments:

Illya LeYa said...

Wahhh..makin famous kawan LeYa ni... banyak blogger2 terkenal dah review produk die...

semoga rezeki melekat2 terus kepada nya.

zaitie hasnan said...

nice packaging dia ye,,,
dah la saya ni mmg suka kopi..bau pulak kopi kopi yer =)

Nadia Johari said...

Kalau ade perubahan..bagitau ye

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com