✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, June 11, 2016

Dinner Special At Chili's

Dinner Special At Chili's | Salam.. Sebelum jejaknya bulan ramadhan, uzu berkesempatan makan besar bersama rakan blogger yang lain yang mana kiterang anggap ni Dinner Special sebab last makan-makan kekdahnya sebelum kami berpuasa selama sebulan.. So kami decide nak makan malam istimewa di Chili’s kat Citta Mall Subang.. Jauh tak? Haaaa kebetulan ada kerja kat area situ so kami singgah Citta Mall untuk makan malam..

Uzu first time sebenarnya makan kat Chili's sebab tengok restoran macam mahal je so uzu tak berani nak masuk, apatah lagi nak order.. Well mind set student! Hehe tapi bila dah kena ajak tu, baru tahu, takde lah mahal sangat harga sebab makanan sedap, kualiti makanan elok setanding dengan harga memang no wonder lah kenapa Chili's menetapkan harga macam tu.. Tapi tetap ramai jugak kat Chili's..
So apa yang special kat Chili's ni? Chili's bagi kami rasa menu istimewa untuk makan malam. Tengok gambar kat bawah :)
Nampak menyelerakan tak tengok gambar kat atas ni? 1st time uzu tengok gambar of coz uzu terus order yang lamb ni.. Uzu kan peninat lamb.. Kat sini menu baru dia jenis combo , ada yang Combo RM43.95, RM40.95 dan ada yang Combo RM35.95. So apa yang kami order?
Southwestern Grilled Lamb - Grilled lamb with Chili’s special marinade. Served with mashed potatoes with creamy black pepper gravy and seasonal veggies.
Firecracker Fish Fillet -A grilled white dory fish fillet brushed with sweet and spicy glaze and garnished with red chile tapenade and sesame seeds. Served with rice and seasonal veggies.
Sweet & Smoky Burger - Topped with melted Pepper Jack cheese, beef bacon, spiced breaded onion rings, fresh leaf lettuce, tomato, mango-infused smoky BBQ sauce & Chili’s Signature sauce. Served with a side of mango-infused smoky BBQ sauce.
Citrus Fire Chicken & Prawns - Marinated, grilled chicken breast topped with spicy garlic & lime grilled prawns. Served with rice, seasonal veggies & house-made pico de gallo.

Semua combo-combo ni didatangkan dengan pilihan soup or salad (appetizer) dan a scoop of vanilla ice cream untuk dessert.. Tapi uzu dan gang order dessert lain juga. Meltingnya tengok gambar chocolate ni..
Molten Chocolate Cake - RM22.05 - Indulge in moist chocolate cake with a melted chocolate center topped  with vanilla ice-cream & a crunchy thin chocolate shell.
Skillet Chocolate Chip Cookie - RM17.95 - Oven-baked chocolate chip cookie topped with vanilla ice-cream; drizzled with hot fudge.

Tengok gambar pun memang menyelerakan.. Apa yang uzu makan kat sini memang sedap..Macam-macam kami order so biasalah kerja blogger nak review makanan kat tempat baru dan menu baru, kena saling bertukar makanan tuk rasa.. Sejujurnya tak kecewa makan kat Chili's.. Tu sebablah kalau tengok kat mana-mana Chili's pun, memang ramai orang.. Uzu je tak berani masuk sebelum ni.. Haaa lepas ni?? Memang muka uzu je lah kan masuk Chili's lagi kan? Well kalau dah suka tu jangan cerita lah.. Memang akan datang berkali-kali tu.. hehe..

Ehh terlupa pulak Qhaliff ada waktu dinner malam tu.. Kat Chili's ni dia bagi free je meal kat budak yang berumur 12 tahun kebawah jika order kita tu main course..Tak taw pula Chili's ada buat Kids Eat Promo .. Patutlah ramai budak makan kat Chili's hahahaha baru perasan :D

Chili's ni kalau nak tau jenis Tex-Mex restaurant, yang mana menyajikan Southwestern-inspired and classic American flavours, dan sedikit ala-ala Mexico!

Fuhhh lama juga baru nak settle makan kat Chili's .. Kat ada set combo memang banyak nak habiskan.. Macam-macam kami makan sampailah tak larat nak drive balik.. Hehehe..Puas hati sangat dengan menu-menu special kat Chili's .. Boleh dapatkan menu ni 6 June - 5 July 2016. Mula dari pukul 6 petang setiap hari. :)

Untuk Matlumat Lanjut :
Chili's Mailing List: http://bit.ly/1TX8h6v



2 comments:

Yanty Lee said...

YaAllah..sedapnya.. hmmm tergugat iman di bulan puasa ni..haihs

NUR RAIHANAH said...

ploles gebu gebas tengok roti burger tuuu yaa allah kalau masuk mulut ni mesti sedappppp hahahaha

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com