✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, July 26, 2016

Bajet, Itinerary & Tempat Menarik Di Busan Korea Day 2

Bajet, Itinerary & Tempat Menarik Di Busan Korea Day 2 | Salam.. Siapa yang tak baca lagi entry uzu sebelum no boleh baca yang PART #1 punye. Fuh tak sangka banyak view entry Korea ni, ter-semangat nak buat entry hari kedua. Uhukkk. 

1. Hundae Temple 

Tempat wajib p kalau ke Busan. Nak ke Hundae Temple ni kena naik train dan bas. Kena jalan kaki dalam 15 minit. Naik bukit turun bukit jalan dia. Huihhhh penat jugak lah p waktu time puasa ni. Siap niat nak minum sesenyap je tapi tu lah.. Masih bertahan.. Masuk kat Hundae Temple ni FREE je. So korang lepak berjam-jem pun silakan.
  

2. Lotte Premium Outlet

Waktu otw nak ke Hundae Temple, actually kiterang dah nampak Lotte Mall Outlet ni.. Tapi kiterang p temple tu dulu then baru p sini.. Kan panas-panas tadi, nak rehat , nak aircon dan wifi fuhhh.. Kite jalan-jalan je kat sini.. Tak shopping apa.. Lagipun mahal. 

 

3. Hundae Beach 

Dengar cerita summer nak start. Tapi waktu kami dtg cuaca tak berapa nak panas sangat tap dihari ketiga baru start panas sikit. Heww. Tapi tak dapat merasa tengok orang ramai kat pantai ni. Selalunya pantai ni akan penuh dengan orang berjemur dan bersantai..

4. Restoran Halal Little India 

Waktu berbuka puasa di restoran halal little india di area nompodong market area.. Kat sini tak taw lah nak kata Halal ke tak sebab ada dihidang arak. Waktu ni macam ragu-ragu sikit sebab yang masak tu India. Well India bukan Islam tau.. Takut mereka-mereka sengaja ambik kesempatan letak logo halal tuk menarik perhatian muslim traveller. Makanan kat Korea ni dalam  RM25-RM30 keatas.

4. Nompodong Market


5. Underground Market

Kami nak jejalan kat kedia bawahtanah nak cari makanan halal. Dengar cerita ada produk halal kat situ. So sebelum tu kena bukak apps Halal Korea. Scan dulu tau sebelum nak beli mana-mana barang kat Korea ni.. Nanti ada yang terminum minuman yang ada "Insect" . Euwww uzu ler tu.. Terus sakit perut.. Uhukk. Banyak benda pelik uzu terjumpa yang dijual kat sini..
Ok setel jejalan tuk hari kedua.. Nantikan entry hari ketiga yang pastinyaaa uzu excited nak menaip. Hehehehe. Untuk itinerary dan bajet tuk hari kedua boleh baca info kat bawah ye :)

Itinerary dan Bajet Busan Day 2. 
12.25pm sasang to Huandae 4500-unlimited day train ticket
Lrt hundae naik bas keHundae Temple market 1300w
Lotte Premium Outlet - jalan kaki
naik bas ke Hundae beach - 1300w 
630 bgerak ke nompodong sari hundae beach
hundae lrt ke seomyeon tukar line 1 tuk ke seomyeon
Makan di little india 15000w NOMPODONG STREET
8.50 bergerak ke underground market area nompoodong
9.00 nompodong underground mart
9.30 gerak ke tempat brg2 halal area sasang
add : 5500w beli nasi dan air di halal mart sasang

Total 27600 RM96.90

*Baca Entry Berkaitan*
2. Tempat Menarik Di Busan Korea Day 2

4 comments:

Normi Nieza said...

Good sharing

Aryn Fadzlee said...

Makanan pelik tu buat seram jugakan..hihi

alia farhan Said said...

Uzu...sahur masak ke kat sana?
Guna tak brahim?

fara edda said...

benci baca entry korea ! jeles ! hahahaha . . Plan nak ke sana ada dah, budget and kesediaan mental fizikal je takde lagi . . huh~

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com