✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, August 11, 2016

Day 3 : Geomcheon Culture Village Busan Korea , Running Man Casting !

Day 3 : Geomcheon Culture Village Busan Korea , Running Man Casting ! | Salam.. Lama giler tak sambung entry korea uzu ni haa.. Perghhh berepisod bagai kan entry ni. Uzu bz sesangat lah waktu ni... Ni pun banyak paid review tak buat lagi.. Kejap nak fikir pasal thesis. Kejap nak pikir pasal blogpost. Last-last semua tak jalan.

Fuh. Ok nak sambung cerita hari ketiga uzu kat Busan Korea. Haa yang ni tempat yang paling excited sekali uzu nak g ! Geomcheon Culture Village ! Perkampungan ni femes sebab running man pernah casting kat situ dan sejak tu lah ramai pelancong datang..

So jom layan gambar ..
Kalau nak g tempat ni, pastikan korang bawa camera, cas handphone, delete memory fon bagi kosong sebab kat sini boleh membuatkan korang ambik gambar 500 keping ke atas ! Harharhar yeay ni terjadi kat uzu sendiri.. Memang kat sini semua benda lawa dan kreatif..

Kampung ni besar tau! Kita bukan takat tengok dari jauh je kampung tapi kita akan masuk ke dalam dan melawat perkampungan ni sambil bawa peta..  Takut korang sesat kan, so bawak lah peta tu haa. Macam-macam menarik kat sini tau !


Day 3 :
11.15 gerak dari hotel
beli tiket unlimed pass 4500w
naik lrt to geomyeon and naik bas 1000w ke gamcheon culture village
balik naik bas 1000w ke lrt geomyeon
ambik lrt p Jagalchi
p famous seafood market in the world
balik hotel terus sbb sakit kaki
malam jalan2 area sasang. mo tengok wyg tapi dah lambat.
nanti balik jam 3 lebih. xsmpat sahur
beli nasi di 7e tuk 3 org
total lost day 3 : 6500w +3900 =10400
rm22.75 +13.65
3900wu

Total lost RM46.40

*Baca Entry Berkaitan*

7 comments:

adiba rusli said...

wahhhhh. so lawaaaaaa :)

Leo Pluto said...

bestnya gi korea. hope dapat ke sana one day.
p/s: blogwalking sambil klik iklan kat sini. hihi

Yanty Lee said...

Seronoknya..

alia farhan Said said...

Cantiknya warna warni background...
Masa tgk Running Man duk wowww cantiknya tempat ni

Amanda Suria said...

Ya allah cantiknya semua gambar2 ni..suka tgok uzu travel...nanti share la cost melancong...

Puteri Purple said...

Bestnye... nnt singgah blog puteripurple13.blogspot.com

tenku butang said...

semua gambar cun2 view nya

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com