✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, August 15, 2016

Day 4 : Taehwagang Grand Park Busan Korea

Day 4 : Taehwagang Grand Park Busan Korea | Salam. Tak korea lah kan kalau tak g tempat yang banyak bunga? Haaaa camtu lah juga trip kami ni.. Walaupun jauh kai gagahi juga demi mu oh bunga ku.. Ihikk...

Taehwagang Grand ni memang famous sebab kat sni lah taman bunga paling besaarrr sekali. :uas pulak kawasannya. Macam-macam jenis bunga kat sini.. Letih tu juga kami berjalan. Rasanya tak puas pusing lagi memandangkan waktu tu kan puasa.. Terbatas akibat matahari terik sangat. Ksian.

Nak ke sini dari Busan ambik masa sejam atau sejam setengah.. Bas pun kiterang ambik dari airport international busan..  Nasib baik taman ni FREE :)



Actually waktu kami ke Taehwagang Grand ni, bunga banyak takde. Kecewa yang amat. Tak seperti di dalam gambar google. korang goole lah Taehwagang Grand . Mesti tengok banyak bunga.. Bunga ikut musim.. 

Bajet Day 4
1200 gerak hotel
12.05 beli tiket train 1300w sasang-airport
1230bas 7900w ke ulsan (ketibaandomestic pintu 4. belok kanan sampai jumpa jual tiket ke ulsan . 1.30 ptg sampai. masa sejam
*sampai ulsan . bas bhenti ngam2 di Taehwagang . So dari bas tu p belah kanan .. lalu jambatan baru nampak Taehwagang grand park. jalan kaki dalam 5-7minit
jam 
jam 5 bergerak balik ke airport
sampai airpot p lrt airport. beli tiket 1300w balik hotel ke sasang
beli minuman di 7E 3500w
bbuka puasa
jam 930 gerak p tgk wyg
wayang war craft 9000w - rm31.50

Total lost day 4 . 30900= RM108 
*Baca Entry Berkaitan*

6 comments:

Shiqeen Sattar said...

Gemuknya uzu... byk mkn sushi ker

Umie Adli said...

cantiknya gambar dekat pokok buluh tu

emalin mohd said...

Buluh-buluh tu nampak cantik. Belum Musim Bunga kot. Sekarang musim apa ya?

tenku butang said...

view cantik..

SeMawar Lutat said...

waaahhh..cantiknya..rasa mcm nak masuk dlm gmbr..hehe
jemputlah melawat blog saya: www.semawarlutat.blogspot.my

Mohd Saiful Izwan said...

Salam Uzu. Sekarang di Taehwagang ada bunga. jemput datang semula ke sini :)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com