✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, August 19, 2016

Nine Chef Cafe, Restoran Masakan Melayu Menjadi Pilihan Utama Di IOI MALL Putrajaya

Nine Chef Cafe, Restoran Masakan Melayu Menjadi Pilihan Utama Di IOI MALL Putrajaya | Salam. Sebelum menaip entry-entry ni, sempat lahh cakap kat member yang datang review sekali restoran ni, " weiii teringat kat sotong masak telur masin tu. Jom repeat makan situ nak?" .. Member pun tak menolak.. Kesedapan memang betul-betul sedap. Takk sesia lah review kan? Kalau tak review, sampai bila-bila kita tak tau kewujudkan restoran ni, sampai bila2 kita tak perasan wujudkan restoran yang menghidangkan masakan-masakan melayu yang siyes ni bukan komen sbb kami datang review tau,  kalau betul2 memang sedap.


Haaaaaaaa restoran ape tu eh yang uzu puji-puji mengunung tu? Well Nine Chef Cafe lah restoran yang uzu maksudkan.. Fuhh siyes mmg baru tahu ada kewujudan cafe ni.. Sebab lokasi kat luar kan, area air pancut tu, tu yang tak perasan. Food court kan bahagian bawah dan atas tapi kat luar ni taj tercapai akalmu.. Tak terfikir nak p luar cari makanan. Sekarang baru tahu. Hehehehhe *maaf*

So apa yang sedap sangat sampai uzu melambung tiinggi pujian tu ha? Jom kenal-kenal menu-menu yang top yang menjadi pilihan..

Sayur Kangkung - Stir Fry Kangkung with Belacan RM 16.90 
Australian Ribeye steak – RM47.90
Deep Fried Siakap Tiga Rasa RM 54.90
Grilled Stuffed Squid with Spicy Sour Souce RM26.90
Nasi Minyak with Lamb Shank Masala – RM45.90
Seafood Tom Yam Soup – RM23.90
Salted Egg Soft Shell with butter cream souce – RM45.90

Haaa semua makanan diatas uzu bagi 5/5 bintang ! Cuma daging tu yang 4/5 bintang sebab ada lah tak kena rasa . Hihi maybe lain orang lain citarasa. Uzu ni sejenis yang suka makan seafood dan daging so menu diatas memang menyelerakan tekak melayu sangat-sangat . Hihi terbaik cheh-chef yang bersusah payah menyipakan hidang untuk kami berlima :)

Ok next kita tengok keadaan sekeliling Nine Chef Cafe ni :)

Yang nak Nine Chef Cafe bolehlah ke alamt seperti dibawah.. Area air pancut, kalau starbucks sebelah kanan, so Nine Chef Cafe kat sebelah kiri.. Jalan je akan nampak signboard Nine Chef Cafe.

NINE CHEFS
GE11, Ground Floor,
Symphony Walk,
IOI City Mall, Lebuh IRC,
IOI Resort City,
62502 Putrajaya
Telefon : +603 8959 8026

Website : www.ninechefs.com.my
Facebook : www.facebook.com/ninechefs
Instagram : www.instagram.com/ninechefs

BUSINESS HOURS
Mon – Thu, Sun: 10am – 10pm
Fri – Sat: 10am – 11pm

1 comment:

tenku butang said...

suasana cafe nya nampak tenang..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com