✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, September 19, 2016

Day 5 Trip To Busan Korea (Last Day)

Day 5 Trip To Busan Korea | Salam. AKibat takde mende dah nak update so sambung lah update pasal trip ke busan korea yang tak habis-habis update tu. Hahaha.. Ok lah jom layan gambar je. uzu pon mood malas nak taip panjang-panjang :)

1) Busan Tower

2) Busan Gwangandaegyo Bridge . Yang ni best sebab jambatan ni akan naik selama 15 minit kalau tak silap..  Nampak gambar ni macam senyi kan tapi actually ramai orang kat tepi tepi tengah sibuk ambik gambar. hehehe.

3 ) Busan Station


4) Masjid Al-fatah . Lepas tersangat penat dan mengantuk giler, kami terus ke masjid al fatah tuk berbuka puasa. Haha sebelum berbuka tu, uzu tidur dua jam sebelum. Punya syok tido kat masjid ! hahahaha.. Gambar uzu cari tapi tak jumpa. nanti update.. Hehe..

Setel je hari kelima ni.. Kami lepak makan besar sikit dan belanja sorang traveller yang agak famous dengan solo bacpa berbulan2 di negara orang.. Semua baki makanan yg ada, semua bagi kat dia.. Kesian dia dah lama tak makan makanan malaysia :)


Bajet Day 5

beli tiket unlimed day pass 4500-duit
ambik duit 30000w
ke skydeck
naik bas 1300w
naik bas lagi sbb salah naik bass - 1300w
balik bas duit 1300
centrum city
lotte mart nompo beli susu 5900w
balik hotel sasang rehat jap
gerak berbuka kat luar - restoran rindu kampung masakan indonesia -10000
p e mart jalan2 cari barang
balik hotel

Total lost day 5 = RM199.44
*Baca Entry Berkaitan*


5 comments:

Cik bunga mawar said...

Bestnye..nk kena try g sana jugak ni 😁

Syazwan Norhalik said...

train tu busan sungguh!

Nur Atiah said...

bestnya busan

ieyra h. said...

Rugi betul tak pergi Busan hari tu... T.T

Hawa Hassan said...

Bestnya berjalan-jalan.Suka baca blog ni. Salam kenal

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com