✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, September 13, 2016

Tahu Tak Kenapa Facebook Tiba-Tiba Suruh Tukar Nama FB Dengan Nama Penuh ?

Tahu Tak Kenapa Facebook Tiba-Tiba Suruh Tukar Nama FB Dengan Nama Penuh ? | Salam. Kecoh kat laman sosial ketika ni apabila ramai yang heboh heboh Facebook dah suruh semua tukar nama FB dengan nama penuh.. Hehehe actually uzu adalah salah sorang YANG TAK PERCAYA mark nak suh tukar nama.Tetiba je kan beberapa minggu lepas, bila nak bukak fb, fb kita ter-logout sendiri. Dann keluarlah macam ni..

Uzu dengar cerita ada member kena suruh tukar nama siap bagi salinan IC. Kalau tak bagi salinan IC, dia akan delete akaun kita serta merta.. Ada juga yang member kena delete fb tanpa notifications. So daripada korang hilang nyawa korang, hilang hasil pendapatan bulanan melalu fb, sila lah tukar fb.

Tahu Tak Kenapa Facebook Tiba-Tiba Suruh Tukar Nama FB Dengan Nama Penuh ?

Sebabnya adalah seperti berikut.. Ini adalah sumber dari facebook. FACEBOOK AKAN DELETE AKAUN ANDA JIKA ANDA BUAT 4 BENDA INI!  Pastikan anda tak buat 4 kesalahan ini:

1. Guna nama samaran di Facebook
2. Guna jantina yang salah
3. Guna tarikh lahir yang tidak betul
4. Guna gambar profile palsu

Sumber : Khairi Arif

________________________________________________________________________________

" FB sedang membuat operasi besar-besaran membasmi akaun palsu. Kepada sahabat2 kat FB yang hensem dan cantik lagi permai. FB sekarang tgh buat operasi bagi menghapuskan nama profile FB yang guna nama aneh2. Yang pakai profile nama bunga, nama pokok, nama jebon, nama kereta, nama hantu, nama lampu, nama lipas kudung dan segala jenis nama, tak lama lagi akan diblock serta merta. So kalo sayang networking korang, ambillah buluh runcing dan tikamlah kaki mark zakerberg. Bukan. Kalo sayang networking korang, cepat2 tukar kpd nama sebenar dan pastikan tarikh lahir betul. Gambar profile pun letak la muka betul. Tak ensem mcm jalaluddin hassan pun x apa janji ada muka. Haa.. dah pesan ni.. "Tapi, mak tak bagi tunjuk muka kat tempat umum.." kau x yah main FB. Kau g tolong mak kau goreng bawang. " - Sumber :Hafiz Mansor

So selepas terjadi pada diri sendiri baru percaya apa yang dikatakan oleh mereka-mereka diatas ni.. Betull... Kalau batang hidung sendiri tak kena, selagi  tu tak percaya.. So sebelum fb delete akaun korang, baik korang tukar nama penuh.. Hehehehe.. Nanti facebook akan minta salinan IC. Kalau tak dapat bagi, bye bye je lah hehehehe. Tu je lah salam :)

P/s : Nama fb uzu,  Emas Putih II dan bertukar nama dengan paksa rela ke nama p
penuh sendiri Siti Aminah Idrus :)

8 comments:

careno said...

Hahaha... Syg network tp syg nama gak.. So tgh cuba bertahan kot diorang izinkan nama careno ni digunakan... Hehehe

Cikk Mimin said...

Min rasa sbb kak uzu letak 'II' kott. Tu yg mark dapat detect

Que Achmad said...

Abe tggu turn je ni, hehehehe

Hanim Hashim said...

Mujur akak dah tukar siap siap ..ehhh hehe

Mohd Saiful Izwan said...

Maybe nama x sebenar tu kena buat kat Page. Tapi profile kena nama sebenar

yang baik said...

selamat bertukar ... hohohoh

Farhain Azmi said...

yeay, dh boleh buka blog uzu. mujurlah sy guna fb nma betul wpn still tak brp nma penuh lg.kui3x :)

Rahim Aim said...

Setakat ni memang tak dapat pape noti lagi... haha.. tapi risau juga nak kena tukar-tukar nama ni.. risau orang xkenal je.. haha

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com