✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, September 10, 2016

UPM Research Product : Sabun Herba Kantan Premium By Mykantan

UPM Research Product : Sabun Herba Kantan Premium By Mykantan | Salam semua. Sebelum hari raya haji ni kan, uzu nak update blog lah sementara uzu tak busy sangat. Sebab lepas ni uzu akan busy nak balik Kelantan sempena hari raya haji yg bakal menjelang..

Ok nak cerita pasal produk yang uzu kagumi ketika ni sebab ianya salah satu product dari UPM Research Product yang mana kalau produk yg dari researcher ni lagi-lagi dari UPM yg kita well known dah antara Universiti terkemuka di malaysia. Produk-produk ni terdiri daripada sabun herba kantan..

Antara produk yang uzu bertuah nak review iaitu..

Golden Citrus (Buahan Citrus)
Golden Citrus ni ialah sejenis buahan citrus yang mengandungi ekstrak bergamot. Aromaterapi yang menaikkan semangat. Ni sabun herba untuk mandian.. Kalau ada orang yg jenis bau badan sangat lah bau, haa boleh guna sabun ni tuk mengurangkan bau badan.

Cinnamon facial Soap(Sabun Muka Kulit Kayu Maniis)
Cinnamon Facial Soap ni ialah sabun herba dari kayu manis.. Heheh patut lah bau kayu manis.. Sabun ini diperkaya dengan ekstrak minyak pati kayu manis, madu dan rumpai laut. Kulit kayu manis secara amnya bertindak sebagai agen anti bakteria bagi mengelakkan pembiakan jerawat dan kesan hitam akibat jerawat. Bukan tu je, dalam sabun ni ada rumpai laut yg mana rumpai laut dah dikenali kebaikkannya iainya untuk mengekalkan kelembapan pada kulit muka. Bukan tu je, sesiapa yg muka jenis banyak minya, haaaa macam uzu ni lah, muka berminyak sangat-sangat mmg sesuai pakai sabun ni... Sabun ni boleh digunkan tuk lelaki dan perempuan.

White Euca (Kulit kayu Putih) dan Floral Bath (Mandi Bunga)
Yang sabun kaler biru (white euca) tu ialah sabun dari kulit kayu manis. Ni sabuntuk mandian juga.. Baik untuk batuk dan demam.. Sape yang jenis tak makan panadol waktu demam tu, mmg sesuai lah mandi guna sabun ni.. Haaa yang bestnya, sabun ni mengugrangkan jerawat pada badan kita.. tipu lah kan kalau kite kata badan kita takde jerawat... Mesti ada punye. So ni lah sabun yang sesuai tuk jerawat badan.. Sangat sesuai tuk lelaki yg selalu buka baju.. Hahaha,... Bagi yg selalu mengalami sengal-sengal otot dan juge kalau ada luka-luka kat bada kite mmg sabun ni mempercapatkan lagi penyembuhan luka.Wahhh menarik sabun ni..

Yang sabun merah tu pulak ialah antara sabun yang uzu sangat suka sebab dia wangi. Hehe.. Floral Bath iailah sabun mandi bunga  yg dikombinasi daripada beberapa jenis bunga dalam 1 sabun.. Siapa yang jenis selalu buat mandi bunga tu, mesti tahu berapa jenis bunga yg diorang pakai. Tak silap uzu dalam 7 jenis bunga.. yang penting bilangan bunga kenalah nombor ganjil.. Floral bath ni elok tak tuk menyerikan lagi seri kecantikan seseorang dan boleh memanjakan dan menyegarkan diri si pemakai..
Elok sangat ada sabun floral bath ni sebab tak payah kite susah-susah nak g cari bunga.. Tak sabar nak guna floral bath ni..
Rose Sensation Multipurpose Spray
Yang ni paling menarik ni.. Hehehe spray ni 4 dalam 1 tau boleh guna ! Haaa uzu suka sangat-sangat.. Spray ni ialah Rose Sensation Multipurpose Spray yang mana bolah guna sebagai penyegar rumah, pembersih meja, pembersih cermin dan ironing aid. Sape yang suka iron baju tu kan, ada yg jenis suka semburkan air biasa kat baju dia supaya senang gosok, haaa gantikan air biasa tu dengan spray ni.. So 4 fungsi dalam 1 botol spray.. Memang seronok lah uzu lepas ni.. Wangi lah bilik.. Hehe.

So semuanya ada 4 jenis sabun yang uzu dapat dan 1 spray.. Spray ni takde jual satu persatu tau so kalau nak daoatkan FREE spray multipurpose ni, boleh beli dengan HARGA PROMOSI SEMPENA HARI RAYA HAJI iaitu beli mana-mana 3 jenis sabun dan korang akan dapat spray diatas.. Sonok tau spray ni.. Boleh letak dalam kereta.. Spray ni ada 2 jenis.. Satu lagi jenis spray serai wangi.. Spray serai wangi tu boleh menghalang nyamuk so insyaallah dengan spray serai wangi boleh mngelakkan dari kes virus zika.. Mencegah lebih baik daripada merawat.. Hehe.

So sesiapa yang berminat nak beli sabun-sabun herba kantan premium ni, bolehlah tengok info kat bawah.. Better korang beli sabnu yang banyak khasiat daripada beli sabun hanya tuk anti-backterial je kan.. Hihi. So kita pon sentiasa sihat walafiat gituew.. InsyaAllah :) ok lah salam..


Harga:
Golden Citrus (Buahan Citrus) - RM24.90
Cinnamon facial Soap(Sabun Muka Kulit Kayu Manis) - RM24.90
White Euca (Kulit kayu Putih) - Rm24.90
Floral Bath (Mandi Bunga) - RM24.90

Harga Promosi Sempena Hari Raya Haji

Beli mana-mana 3 sabun dengan harga RM59
FREE POSTAGE
FREE MULTIPURPOSE AROMATHERAPY SPRAY

Untuk Matlumat Lanjut:
Website : www.kantan.my
Facebook : https://www.facebook.com/kantanpremium
Instagram : @mykantan  
Whatsapp : 018-3142018 / 013-6850018

1 comment:

Bursa Lampung said...

A Visit To BOH Tea Farm, Seri Cheeding

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com