Tempat Beli Pakej-Pakej Percutian (Travel) Paling Murah Di Malaysia ! : Sulaiman Sijak

Tempat Beli Pakej-Pakej Percutian (Travel) Paling Murah Di Malaysia ! : Sulaiman Sijak | Salam. Tahu tak kalau perangai macam uzu ni kuat travel (takde lah kuat sangat) tapi suka ke tempat-tempat baru, travel lah kekdahnya kan, lagi-lagi sekarang uzu dah habis belajar.. Memang duit habis kat travel je lah... Dulu duit habis kat bayar yuran memanjang je kan..Walaupun ada PTPTN, mana lah cukup lagi-lagi shortsem yang kena tanggung sendiri. Hee. Rasa lega bila beban dah hilang.

So sejak cuti ni memang uzu rasa sangat kerap ke luar negara, tu pun p dekat-dekat je, macam Medan lah, yang tiket flight murah, haa sana lah tujuan uzu dulu.. nak g jejauh memang tak mampu lagi. 

Tapi kan sejak kenal dengan satu travel agent ni, Sulaiman Sijak ,  atas suggestion roomate kesayangan uzu dulu, dia suh p skodeng pakej-pakej di facebook abg leman ni ha.. roomate uzu and family mmg selalu ambik pakej-pakej dari abg leman ni so bila uzu servay punya servay.. Memang pakej kat abg leman memang palingggggggggggg murah dari tempat lain.. Tak percaya boleh lah servay sendiri.. Hihi.

Kenal kan.. Ni lah Sulaiman Sijak.. Panggil Abg Leman je.. hehehe..

Antara Pakej-Pakej Sulaiman Sijak Yang Murahhhh Gilerrr!!

OSAKA JAPAN 
3-7 FEBRUARY 2017 ( 10 pax ) 
18-22 FEBRUARY 2017 ( 10 pax ) 
RM1699 pax
Termasuk 
Flight ticket pergi balik 
Transport public 
Hotel ( 1 bilik 2 orang ) budget saja 
Lawatan
Tidak termasuk 
Tiket Lawatan 
Makan 
Travel insurance
Booking RM550 untuk tiket flight sahaja

PERTH WOW RM1599
All in

OSAKA JAPAN CERRY BLOSSOM SAKURA 
12-17 MEI 2017 
6 hari 5 malam 
RM 2899 pax 
Termasuk 
flight ticket pergi balik by AIRASIA 
Luggage 20kg pergi balik 
Meals in board pergi balik 
Transport Nankai train plus JR line train 
Hotel/guest house/apartment 
Lawatan leader Malaysia bawa 
Tiket Lawatan mount rokko 
Travel insurance
Tidak termasuk 
Breakfast lunch dinner 
Tiket Lawatan yang tidak Di senarai Kan
Booking RM950 for ticket flight

KASHMIR MAC 2018 CUTI SEKOLAH 
RM2299 pax

HONGKONG PLUS DISNEYLAND 
5 HARI 4 MALAM 
17-21 NOVEMBER 2017 
8-12 DECEMBER 2017 
15-19 DECEMBER 2017 
29-2 JANUARY 2018
RM1599 pax ( 10 tahun Ke atas ) 
RM1399 pax ( 9-3 tahun ) 
RM 500 pax ( infant )
Termasuk 
Flight ticket pergi balik AIRASIA 
Transport public 
Hotel 
Lawatan 
Tiket Lawatan Disneyland
Seat book : RM400

KRABI ISLAND 
12-15 Mei 2017
4 hari 2 malam 
RM389 pax 
Termasuk 
Transport kl sentral to bukit kayu hitam pergi balik
Transport bukit kayu hitam to krabi pergi balik 
Hotel Di Pekan krabi 2 malam utk 1 bilik 2 orang.
Lawatan jalan jalan

HCM VIETNAM
4-6 April 2017 
RM599 pax
Termasuk 
flight ticket pergi balik 
Transport airport Ke hotel pergi balik 
Hotel biasa biasa saja 1 bilik 2 org 
Breakfast di hotel 
Lawatan shopping jalan kaki saja
Booking RM350 sahaja seorang

HATYAI
Saya upgrade untuk bilik hotel 
17-20 March 2017
3 hari 2 malam ...RM289 
Harga sama saja Semua
Infant pangku free

BALI INDONESIA
Tarikh : 14-17 April 2017 
Harga : RM 659 pax 
Booking seat : RM200

BANDUNG INDONESIA
Tarikh : 11-14 September 2017 
Harga : RM 599 pax 
Book seat : RM170 pax

KOTA KINABALU
Tarikh : 18-21 OGOS 2017 
Harga : RM690 pax 
Book seat : RM200 pax

BRUNEI DARUSSALAM
Tarikh : 11-14 OGOS 2017 
Harga : RM790 
Booking seat : RM200 pax

MEDAN LAKE TOBA
Tarikh : 8-11 OGOS 2017 
Harga : RM559 
Booking seat : RM150

SIEM REAP CAMBODIA
Tarikh: 17-20 April 2017 
Harga : RM690 
Booking seat : RM200 pax

PADANG BUKIT TINGGI 
Tarikh: 14-17 April 2017 
Harga : RM599 
Booking : RM150

KOREA
Tarikh : 18-21 December 2017 
Harga : RM1000

SOPPORO JAPAN
Tarikh : 16-20 December 2017 
Harga RM2399 ( deposit RM500 )

KOREA JEJU
Tarikh : 8-13 December 2017 
Harga : RM1599 ( deposit RM350 )

YOGJAKARTA
Tarikh : 7-10 OGOS 2017 
Harga : RM690 
Booking seat : RM90 pax

MALDIVES
Tarikh : 20-24 Mei 2017 
Harga : RM 1790

So far , sepatutnya kos travel uzu ke suatu tempat sebab beli sendiri lagi murah sebab semua sendiri tapi kat travel agent abg leman ni, kos dia semua murah-murah ! Tau tak sebab ada murah? Sebab abg leman selalu beli tiket flight air asia.. So dia dah banyak dapat bigpoint. Dengan big point tu lah dia beli flight dengan harga murah.. So ini bukan unsur penipuan ye korang ye.. So far semua trip berjalan lancar.. Roomate uzu sugget abg leman kat uzu sebab servis terbaik.. Tu sebab uzu pon jatuh icnta dengan pakej abg leman..

Uzu asal je abg leman iklankan pakej, mesti buat uzu tertarik dan memang debommm ! Ada yang uzu sangat-sangat nak pergi contohnya Perth hari tu.. Uzu baru pm kan.. baru nak transfer, suda sold out. Hahahahaha . Yang perth tu uzu tersangat nak join sebab ada 200pax waktu tu.. memang sangat ramai.. Hihihihi.. Tapi takde rezeki.. Bayangkan lah 200pax ok.. Bukan 20pax..

Pakej medan yang abg leman jual pun murah juga.. uzu punya pekj termasuk flight makan minum semua RM900. Abg leman ni semua termasuk baru RM559. Banyak beza tak? Haaa..

Yang paling menarik tu, semua pakej-pakej 95% sold out.. Pakej abg leman ni memang macam goreng panas... Bayangkan pakej kashmir beberapa minggu lalu, baru iklan, tak sampai 30miinit dah sold out 20pax .. WOhaaaaa yang ni uzu tersangat nak p :(


SENARAI PAKEJ-PAKEJ  SULAIMAN SIJAK (SOLD OUT)
1. Hatyai Thailand 9-11 december 2016 
2. Hatyai Thailand 16-18 december 2016 
3. Hatyai Thailand 16-19 december 2016 
4. Bali 17-20 december 2016 
5. Port Dickson 31-1 Jan 2017 
6. Korea 9-12 january 2017 
7. Bandung 13-16 March 2017
8. Korea 17-21 March 2017 
9. Ho chi minh 17-21 March 2017 
10. Bali 7-10 April 2017 
11. Bali 14-17 April 2017 
12. Padang 14-17 April 2017 
13. Siem reap Cambodia 17-20 April 2017 
14. Bandung 17-20 April 2017 
15. Ho chi minh 16-18 Mei 2017 
16. Padang 4-7 Ogos 2017 
17. Korea 7-10 Ogos 2017 
18. Yogjakarta 7-10 Ogos 2017 
19. Medan lake toba 8-11 Ogos 2017 
20. Brunei 11-14 Ogos 2017 
21. Padang 11-14 Ogos 2017 
22. Pulau redang 14-18 OGOS 2017 
23. Kota Kinabalu 18-21 OGOS 2017 
24. Bandung 11-14 September 2017 
25. Bali 15-18 October 2017

Tu diaaa .. Meman busy abg leman ni. Rezeki hehe.. Dulu abg leman ni cikgu tau.. Berhenti jadi cikgu sebab nak fokus travel agent ni.. Murah rezeki abg leman pakej asyik sold out lah.. Macam air asia dah. Hehehehehe.. Sampaikan uzu berminat nak jadi agent2 travel di bawak abg leman..

Baru-baru ni, uzu g medan dengan member.. Asal je habis trip memang kiterang asyik, lepas ni p mana pulak kite? Haa so uzu pun tag nama diornah kat pakej yg abg leman tawarkan..Memurah diorna buat derk.. hahahah rupanya dalam dia diornag tiap hari scroll fb abg leman.. Dulu uzu yang rajin tag diornag, kali ni diornag pulakk duk tag tag uzu kat pakej baru abg leman.. hahahaha kelakar lah diornag ni.. Diorang pun meroyan macam uzu.... 
 customer abg leman..
Sejujurnya, uzu dah lama set SEE FIRST kat fb abg leman.. Dari FB abg leman yang satu ni,, Yang ni sekarang fbbaru,, Hahahah sebab selalu nak booking pakej kan terus sold out.. Geram je selalu. hehehehe . So uzu nak jadi ornag pertama lah kannn book .. Tapi selalu takde rezeki.. Memang uzu nak g Perth / Istabul / Maldives under abg leman.. Mesti murah.. 

Btw Hehehe kalu korang ada company sendiri ke kan, nak buat trip tuk company, korang boleh request trip kat abg leman.. Memang ramai yang request tuk company. memang  meriah. hihi..

So korang kalau nak terjah abg leman, boleh add abg leman di facebook, like page dan follow instagram.  Uzu kan bagi link-link kat bawah ye ... Jangan lupa add abg lema ok? Ok lah bye Salam  :)
Untuk Matlumat Lanjut
Facebook : Sulaiman Sijak
Facebook : Vac Explore LLBM
Page : Percutian Murah Libur Libur
Instagram : @jom_holiday 
Whatsapp : 0129797813

2 Sila Komen:

Anonymous said...

Sulaiman Sijak ni penipulah.. Banyak duit customer telah dia gunakan untuk kepentingan sendiri. Kalau awak nak tahu tanya partner dia Azman Dali Dan juga customer2 dia. Penyangak dia ni..

Anonymous said...

Sulaiman Sijak ni penipulah.. Banyak duit customer telah dia gunakan untuk kepentingan sendiri. Kalau awak nak tahu tanya partner dia Azman Dali Dan juga customer2 dia. Penyangak dia ni..