Rasuah Gangguan Seks Semakin Menjadi-Jadi Di Malaysia !

Rasuah Gangguan Seks Semakin Menjadi-Jadi Di Malaysia ! | Salam. Topik uzu hari ni mengenai isu yang menjadi-jadi iaitu rasuah seks di Malaysia. Siapa yang masih ingat kes baru-baru ni viral kat facebook, yang abang pertahankan adik perempuan dari Bangla tu? Haaa ingat tak? Habis Bangla kena tumbuk oleh abang perempuan tu. Bagus ada abang yang protect kite kan?

So ini lah contoh kes yang berkaitan dengan topik rasuah gangguan seks di negara kita, yang mana kini semakin menular di setiap tempat tak kira masa, tak kira tempat, tak kira jenis jantina, lelaki atau perempuan, tak kira umur, kejadian ganguan seks ni akan berlaku kat sesiapa je seperti yang dinyatakan di artikel AskLegal.MY

Uzu mengokong penuh apa yang ada di dalam artiket AskLegal.My yang mana isu rasuah ganguan seks semakin berleluasa. Ada 2 jenis rasuah gangguan seks :

(a) “Quid Pro Quo Harassment” apabila gangguan seksual di tempat kerja ini melibatkan ancaman seks atau rasuah seks yang dijadikan syarat bagi mendapatkan keistimewaan layanan berkaitan pekerjaan atau digunakan sebagai asas dalam membuat sesuatu keputusan dalam organisasi, dan


(b) “Hostile Environment Harassment” pula merujuk kepada tingkah laku seperti jenaka seksual, komen yang menyentuh dan menganggu keupayaan seseorang individu untuk melakukan kerjanya sehingga boleh menimbulkan ketakutan, prmusuhan atau menyinggung kepada persekitaran kerja. 

So apa yang uzu perhatikan, kebanyakan rasuah gangguan seks ni berlaku di tempat kerja. Rasa uzu sendiri pernah mengalaminya waktu internship waktu Diploma dulu. Gangguan yang uzu maksudkan dari segi perbualan. Orang tu cakap lucah-lucah. Haaaa rasa macam tak selesa. Kita nak datang kerja pun, kena mengelak dari dia.

Bukan tu je, kawan baik uzu sendiri pun mengalaminya di tempat kerja. Sanggup berhenti kerja dan cari tempat lain. Sanggup gaji tak ambik semata-mata nak lari dari lelaki tu. Lelaki tu menggangu tanpa mengira status kawan uzu. Walhal kawan uzu tu dah kawin. Masih diganggu. Nampak tak yang kes ni tak kira status apa pun.

Rasuah gangguan seks ni banyak memberi effect negatif kepada si mangsa terutama di tempat kerja. Mangsa jadi trauma nak p kerja. Maka si mangsa pun berhenti. Ia juga memberi impak negatif ekonomi sejagat. Mungkin akan merugian syarikat akibat tidakhadiran perkerja atau kekurangan pekerja.

So, perkara-perkara macam ni, kena lah kita elak. Kebanyak kes berlaku kat perempuan. Uzu pun yang mahir dalam seni pertahankan diri lagi masih lagi takut-takut dengan kes ni apatah lagi perempuan yang takde basic mempertahankan diri. Bahaya kan? So apa patut kita buat?

Uzu pun tak tau apa nak buat. Tapi yang perempuan tu, kalau nak p mana-mana, bawa teman, kalau nak driving, bawa teman, kurangkan keluar bersendirian waktu malam dan sentiasa hati-hati di persekitaran. Sekarang ni banyak wanga asing di negara kita so diharap korang berhati-hati ye. K bye Salam.

Nak baca lebih lanjut artikel mengenai Rasuah Gangguan Seksual, boleh baca entry ini http://asklegal.my/p/rasuah-seks-sebagai-satu-gangguan-seksual-di-malaysia


1st Time Dapat Make Up Artis ( MUA ) Yang Mekap Dia Cantikkk Giler !!

1st Time Dapat Make Up Artis ( MUA ) Yang Mekap Dia Macam Cantik Giler !! | Salam. Sebenarnya uzu dah lama dapat offer dari kakak cantik ni pasal nak sponser uzu MUA tapu uzu tunggu masa yang sesuai. Uzu tunggu ada photoshoot so jimat nak upah MUA dah kat situ. Lama juga lah baru uzu kontek akak ni.

Memandangkan sabtu lalu ada Photoshoot sekaligus dengan dinner Pt, uzu pun buat temujanji ngan akak ni. Nasib baik akak ni free. Hehe. So akak kate datang lah rumah dia kat Semenyih. Uzu pun bawa roomates p mekap kat akak tu. Nasib baik Bangi-Semenyih tak jauh tapi yang jauhnya bila sesat. Kehkehkeh. Dugaan betul. Setelah sejam sesat sampai juga rumah kak ni..

Penat yang sesat tadi hilang bila dapat mekappp cantikkkk macam ni. Masya Allah. Uzu sengih-sengih je tengok mekap uzu kali ni. Mekap yang uzu nak selama ni.. Bukan 1st time MUA mekap-mekap uzu tapi dah banyak kali so secara jujurnya ini mekap paling cantik sekali yang uzu pernah MUA mekap.
Ini dari camera iphone uzu.

 

 

Yang kat bawah ni hasil dari camera hp akak cantik ni..

 

Alhamdulillah sepanjang dinner atau kat facebook ramai yang puji cantik mekap ni. Uzu pun bgtau lah promote akak ni. Memang uzu high recommanded akak Chenta Zetty ! Akak ni cantik tau. Tengok dalam facebook akak ni memang canti tapi sebenarnya realiti lagi sangattt cantik ! 

Sesiapa yang berminat nak ambik akak ni jadikan MUA korang, boleh PM atau wasap akak ni kat details kat bawah ye. Kalau nak dapat diskaun MUA, korang boleh sebut nam uzu, bgtau, akak, saya pembaca blog emas putih, uzu . Haaaa kat situ dapat diskaun. Best tak akak ni? Hehehe. Baik sangat nak bagi harga diskaun.

Apa pun kontek details kat bawah ye. Salam :)

Facebook : Chenta Zetty
Instagram : @zettyghani 
Whatsapp : 013-2511810

Malaysia Social Media Week (MSMW2016) - Sesi Undian Tamat !

Malaysia Social Media Week (MSMW2016) - Sesi Undian Tamat ! | Salam. Alhamdulillah setelah beberapa minggu bertungkus lumus meraihkan undi dari kengkawan di laman sosial, hari ni tutuplah suda sesi undian untuk MSMW2016 .

Uzu nak mengucapkan terima kasih kepada yang telah mengundi uzu dalam kategori Most Engaging Blog . Kalah atau menang lepas ni, no hurt feeling. Mungkin itu rezeki masing-masing. So sama-sama kita nantikan keputusannya !  Salam :)

Info :
info@socialmediachambers.org
Connect with us via social media:

MALAYSIA SOCIAL MEDIA WEEK 2016 SECRETARIAT 
Unit 1-7 & 2-7 Tiara Mutiara 
No.139, Jalan Puchong,
58200 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: (603) 7770 8662
Fax: 1700-81-7440 
info@socialmediachambers.org 

Segmen 24 Jam Cash RM100 by Emas Putih !

Segmen 24 Jam Cash RM100 ! | Salam. Pada yang sedia maklum, ini adalah hari terakhir sesi mengundi, so uzu dan buat segmen 24 jam untuk pembaca blog uzu. Uzu nak buat segmen selama 24 jam je.

Memandangkan singkat je masa, uzu nak tawar RM100(thanks sponser) kepada pengundi bertuah uzu hari ni. Cara-cara mengundi ialah :

1. Pergi laman web http://bit.ly/1PBqySS .
2.  Login dulu kat button facebook ( Login with Facebook) kat sebelah kanan.
3. Confirm email ( Masukkan email facebook korang)
4. Undi uzu kat kategori MOST ENGAGING BLOG.
5. Pilih nama link blog uzu www.kisahemasputih.com di no pertama
6. Tekan Vote. Kalau botton dah kaler merah maknanya dah vote.

Ok kalau dah vote, korang just komen kat ruangan komen entry ni bagitau korang dah komen dan sertakan sekali link blog korang. Uzu harap semua kat sini jujur ye mengundi betul2. So itu lah je lah. Hehe Thanks dan salam :)

Malaysia Social Media Week (MSMW2016)

Malaysia Social Media Week (MSMW2016) | Salam. Alhamdulillah ini kali kedua uzu join MSMW yang mana kali ni di nominate oleh blogger Pena Berkala beberapa minggu lalu.Thanks moka sebab undi i. Hehe. 

Rasanya ramai yang dah tau mengenai Malaysia Social Media Week 2016 ni yang mana setiap tahun pihak MSMW2016 akan anjurkan award-award ni untuk memberikan peluang dan penghargaan bagi blogger atau media social yang terlibat dalam menyebarkan info melalui laman sosial sama ada blog, facebook, instagram, twitter, page dan banyak lagi.

Pada tahun ini, ada MSMW2016 telah membuka 3 kategori untuk dipertandingkan dan antara kategori-kategori tersebut ialah :
  • Best Lifestyle Blog
  • Best Travel Blog
  • Best Content Blog
  • Best Video Blog
  • Most Engaging Blog
  • Most Entertaining Blog
  • Promising Blogger Of The Year
  • Best Blog Of The Year
Tarikh undian adalah dari 2-21 Februari 2016 iaitu selama 20 hari. Undian adalah mudah. Sesenang ABC dan semudah 123. Just 3 setp je untuk mengundi.
  1. Klik http://bit.ly/1PBqySS
  2. Sign In with Facebook (Kekadang lepas sign in dia p teman len. So pangkah dan tekan link di step no.1
  3. Vote uzu kat MOST ENGAGING BLOG. Undi kisahemasputih.com
Antara yang dinominate dalam kategori uzu ialah..
Juri-juri untuk MSMW2016 kali ini terdiri daripada 5 panel of judges. Antaranya ialah Shane Dallas (Founder, The Travel Camel.com), Christopher Tock (Social Director, Social Grooves), Andrew Chow(Founder, IdeaMart),  Pradeep chopra(CEO, Digital Vidya, India) dan Ned Mohd(Vice President, Social Media Chambers, Malaysia) . 

Apa pun, hari ni last mengundi, so jom lah undi uzu dengan 3 langkah mudah yang uzu nyatakan di atas tadi, pada yang sudah mengundi uzu ucapkankan terima kasih kerana memngambil masa beberapa minit untuk mengundi uzu sepanjang tempoh mengundi ni. 

Menang atau kalah, itu sudah menjadi adat pertandingan yang penting kita kenalah usaha dan tawakal di dalam setiap apa yang kita lalukan. Akhir diri dari uzu. Salam :)

Info :
info@socialmediachambers.org
Connect with us via social media:

MALAYSIA SOCIAL MEDIA WEEK 2016 SECRETARIAT 
Unit 1-7 & 2-7 Tiara Mutiara 
No.139, Jalan Puchong,
58200 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: (603) 7770 8662
Fax: 1700-81-7440 
info@socialmediachambers.org 

Berminat Buka Spa? Jom Join SPA BERGERAK! - "Kelas Mobile Spa" oleh Spa Mawar Putih. Murah Gilerrr Weiii !!

Berminat Buka Spa? Jom Join SPA BERGERAK! - "Kelas Mobile Spa" oleh Spa Mawar Putih. Murah Gilerrr Weiii !! | Salam. Ini kali ntah berapa kali uzu berurusan dengan Spa Mawar Putih. Hari tu uzu review spa kak zie sayang dan alhamdulillah spa yang uzu review memang puas hati.

Kali ni , uzu masih nak cerita pasal spa. Tapi kali ni mengenai Mobile Spa. Tahu tak apa tu Mobile Spa? Haa uzu memula dengar pun, bukan tau pape pun. Pemahaman uzu Mobile Spa ni spa dalam kereta . Hehehehe. Lol rupanya bukan. Mobile spa macam ni...
 
Haa dalam beg pink, dalam tu terdapat macam-macam peralatan dan bahan untuk spa. So beg mobile ni senang dibawak kemana-mana. Sekarang ni kan, kebanyakan customer malas nak keluar tapi badan macam nak kena spa je. So diorang boleh call mobile spa tuk datang rumah.. Haa macam tu lah kisahnya cara mobile spa bergerak.

Income mobile spa ni masyuk tau. Income sehingga RM10000 sebulan. Ini bukan fantasi tau, ni semua kisah benar pengusaha-pengusaha spa  sekarang. Bermula dari mobile spa, lelama jadi pengusaha spa yang besar. Macam kak zie sayang, owner Spa Mawar putih, dulu spa kecik-kecikk je.. Haaa dengan usaha hasil berkat kesabaran kak zie berspa, sekarang dah bukak Spa sendiri. Besar pulakkk tu.. Sampai dah masuk news paper, masuk tv, masuk radio(ehyeke), masuk macam-macam media masa, nampakk tak pengusaha spa ni memang masyukkkkkk u olss..

Sampailah kak zie bukak kelas mobile spa. Dia sesaje je nak tolong korangg korangg yang takde kerja lagi tu, join class mobile spa.. Macam-macam benefit lah korang akan dapat. Kalau kat luar class mobile spa ni ribuu ribuu tau tapi kak zie bagi harga murah gilerrr..

Kelas basic RM*** jer.. 
Masa : 2 hari
Subjek : 
  • Facial
  • Urutan.atomaterapi
  • Foot spa
  • Marketing kami akan ajar
  • Cara2 buat pakej2 spa
  • Cara2 pengiraan modal dan keuntungan
  • Sijil diberi
  • Makan percuma
  • Sedikit produk spa percuma
  • 15 orang pertama yang mendaftar akan dpat FREE kelas mekup basic berharga RM200
Kak zie kata, sesiapa yang jauh tu, penginapan disediakan. Makan disediakan. Wahhh memacam kena sediakan dalam mobilespa. Kak zie baik orang nye, tak terkejut pun kalau kak zie bagi harga murah gila kat u ols.

Kat luar kelas mobile spa dalam RM1500 tapi kat tempat kak zie just RM*** je. Then dalam tu ada macam-macam korang akan belajar.. Kalau kat luar kan, kalau belajar Facial je dah RM350 , Urutan Atomaterapi  RM350 dan  Foot spa RM250. Kalau total-total semua RM950. Haaa so kelas mobile spa dari spa mawar putih ni RM***je ok. Murah sgtt! Murahh sangat u olsssss.. Mana nak cari? Uzu pun tak percaya semurah itu..

Uzu pun, lepas dengar cerita kak zie sayang pasal spa dia yang kebabommm ni, uzu pun macam berminat nak join mobile spa. Yelah kann.. Sekarang ni, Malaysia kena buat 5 kerja dalam satu masa. Hehe. Yang penting minat.. Kalau tak minat boleh diasah. hehe..


So sesiapa berminat, boleh Pm kak zie sayang kat details kat bawah. hehehe . Jangan risau, kak zie akan tolong korang dari A-Z, dan termasuk macam mana nak promote dan designkan logo spa korang nanti. Baik tak kakzie? Baik tak? Hehe apa pun, jangan lupa kontek kak zie tau.. k ? Salam..



Pentingnya Insurans Untuk Perlindungan Masa Depan !

Pentingnya Insurans Untuk Perlindungan Masa Depan ! | Salam. Baru-baru ni uzu berjaya dapatkan insurans untuk diri sendiri. Lama juga uzu fikir, nak ambik ke tak eh insurans ni? Sebab uzu kan student lagi, takut tak boleh bayar ke kan.. tapi fikir punya fikir, sesambil fikir tu terjadinya satu kejadian kat uzu...

Gini, hari tu ada member uzu masuk hospital sebab demam denggi. Member uzu ni bukan jenis yang berduit sangat sebab lelaki keje gomen jawatan biasa je. So uzu pun terfikir, sape lah nak bayar bill dia ni? Kena tahan wad berpuluh hari. So uzu nak tolong macam tak mampu juga lah sebab bill bukan sikit tau. Tu yang kawan uzu kata, "minn, jangan risau.. aku ada medical card" , semua insurans tanggung."

Sejak kejadian tu, uzu pelik.. Insurans cover? Macam mana tu? Boleh percaya kah insurans? Sebab uzu tak clear lagi bab insurans ni. Nak bayar macam mana? Nak apply macam mana? Bukan scam ke? Bukan penipuan nak untung? Sebab uzu selalu je dapat panggilan dari bebudak insurans ni. Tapi malas nak layan. Memang akan selalu letak call cecepat. Waktu tu uzu menyampah gila gila kat budak2 insuranss.

Tapi tu lah.. Last sekali,ramai tengok member sendiri ada insurans, uzu pun cari lah insurans.. Uzu yang terhegeh-hegeh cari insurans. Bagi uzu, insurans sangat membantu kita. Uzu cuba bayangkan, kalau uzu sakit satu hari nanti, sape nak bayar bil spital, haa bil bil bil bagai tu, buat masa sekarang pun, uzu student lagi, bapa dah pencen, haa macam mana tu? Tak kan nak menyusahkan orang tua yang dah pencen? Tak kan nak menyusahkan adik beradik kita? Diorang pun ada keluarga yang nak ditanggung. Panjanggg uzu fikir sebab tu lah uzu ambik insurans.
Survey punya survey dan atas suggestion kakak uzu, uzu pilih lah BSN PRUDENTIAL yang mana memenhi apa yang uzu nak. Sambil insurans sambil menyimpan. So bab insurans ni, banyak jenis insurans yang ada cuba yang tu ikut daripada apa yang korang nak lah. Uzu pun insurans bayar RM200 sebulan. Murah lah. Kira masih mampu bayar lah. So nanti jadi pape, bagi je medical card. Tak payah fikir nak cari duit kat mana kan? Haaa tu yang bagusnya insurans. 

Kesimpulannya, malang tak berbau.. Fikir-fikirkan lah :p Salam..

p/s : ini bukan review berbayar :p


PEMENANG | Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

PEMENANG | Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih | Salam. sory lambat umum. Uzu baru balik dari Perak. Busy sangat u ols. Ni pun nak tertidur dah ni .. Tapi nak umum pemenang dulu. Kang kalau tunggu esok lusa memang tak sempat nak hadap laptop. Bz nak exam.

So uzu make is simple k. Senarai pemenang boleh tengok ---> SINI


  1.  35
  2.  88
  3. 107
  4. 147
  5. 182
  6. 3
  7. 50
  8. 111
  9. 139
  10. 171

TAHNIAHHH ! Apa pun yang menang, sila tuntut hadiah cash anda di facebook uzu (Emas Putih II) bersama2 details kat bawah. Tempoh tuntut hadiah adalah 2 minggu dari sekarang ! Sehingga 29hb Jan 2016 sahaja. Terima kasih :)

Pemenang GA Dis 2015
Nama Penuh Dalam IC : 
Jenis Bank : 
No acc :
Email :
No Link Entry GA : 

Tempat Menarik Di Barocay Philipines Day #3

Tempat Menarik Di Barocay Philipines Day #3 | Next aktiviti kiterang ialah naik ATV ke Mount Loho, Zipline dan Scuba Diving. So pepagi kita dah bangun awal dan bersiap ke Mount Logo. 1st aktiviti kami pada hari ketiga. 

Dari hotel jalan kaki 5 minit ke persimpangan jalan Talipapa dan tunggu van pick up. Lama juga kami berdiri tepi jalan. Nak 10-15 minit kot. Kalau ade kerusi takpe. Bertabahje lah dengan bunyi hon kete bas van moto tuk tuk bagai.
Van sanmpai. Oh ingat besar van dia. Van macam ni je. Hehe.

Sampai ke destinasi , kiterangg diminta isi nama kat borang dan tunggu turn. Kami tunggu turn dalam 30-45 minit kalau tak silap. Siap boleh online lagi. Memang ramai orang waktu kat sana. Semua duk tunggu giliran. ATV pulak tak banyak. Ada dua jenis, ATV dan Buggy tapi kite semua tak nak buggy, tak nak berkongsi so kita pilih ATV . Buggy banyak je kosong tapi tak best.

Ni lah laluan nak ATV dan Buggy nak naik Mount Loho. Gunung yang nampak 1 boracay tu. Phew tak sabarnya nak naik.
Naik ATV ni jangan risau, akan ada guide yang escort. Best naik ATV ni tapi malangnya uzu dapat TAV yang rosak. Yang tak balance. Tayar asyik nak p kanan. Bahaya tau kalau yang tak reti kawal. Uzu nasib lah reti bawak moto. Tau lah nak kawal ATV ni. Tapi sikit lagi nak jatuh. Perghh dah lah uzu kat belakang sekali. Nak panggil , nak giveup bawak ATV ni tapi semua orang tak dengar yang kat depan. Fuhhh tangan dah naik merah tahan . Maka berhuhuhuhu lah sesorang kat belakang. Drive je sampai atas.
ok dah sampai Mount Loho.. Nak kena naik tangga sikit. Memang penat . hehe.
Bila sampai atas. Perghhhhhh lawaaa gila weiii !!!  Kuat angin pulak tu. Uzu yang nak keluarkan hp nak selfie pun tak berani. Berani tu berani juga tapi tangan kena kuat. Boleh terbang hp we ols . Kuat angin sangattt sangatttt !
Lepas setengah jam kiterang ambik gambar kat atas ni, kite pun turun semula ke naik ATV . Memang kalau nak naik mount loho kena naik ATV. Naik van pun boleh tapi tak seronok lah kan? So next aktiviti kami ialah Zipline !

Zipline. Ni harga dalam RM80 . Zipline paling panjang di asia. Dari awal lagi uzu tak nak naik zipline. Takut sangat! Dah la open air pulak tu.. Dari bawah lagi dengar orang menjerit. Zipline ni tinggi dia 10 tingkat bangunan.

Memula uzu memang tak nak naik. Serius i tell you. Lepas tu diorang pujuk, "kau nak update ape hari ni kalau tak naik?" Haaa teruk kelip kelip mata. Orang kat sana pun kejar uzu. Uzu elak dari naik Zipline. Rela duit hangus macam tu janji tak nak naik. Pujuk punya pujuk, ok naik! Semangat nak naik. Siap nak bawa Sony Cam. Tapi yang malangnya, ya allah sony cam habis bateri. Lerrrr habis nak naik zipline sape yang nak rakam? Yang member lain tak balik lagi. Terpaksa batalkan niat naik. Sony cam tu penguat semangat. Rugi je kita naik dengan rasa takut tapi tak dapat nak rakam detik2 itu. So uzu memang tak naik! Uzu main open cable car dua kali. Sekali dalam RM80 juga.
Tapi serius menyesal lepas dengar diorang punya pengalaman naik Zipline. Best giiler katenya. Uzu jeles tengok video diorang. Arghhh naik naik juga. Kali ni nak pinjam gopro Zuan pulak. Tapi penyesalan tak berguna. Tak sempat nak Zipline tu.

Kalau korang? Korang berani tak lepas tengok video atau gambar ni? kalau uzu.. Perghhhh memula tak berani. Tengok macam tinggi sangat. Lepas tu safety macam tu je.Tapi tu lah kan. Takde pape sebenarnya. Hehehe..

And the last aktiviti kami ialah Scuba Diving !
Scuba diving adalah aktiviti paling seram sejuk juga kat Boracay ni. Yelah ini bersangkut paut dengan nyawa. So jangan risau , sesiapa yang kali pertama diving macam kiterang ni, haa ada tukang explain A-Z pasal macam mana nak buat isyarat, explain pasal safety, macam-macam dia explain. Lagi best, orang ni orang Malaysia so senang sikit. Cakap melayu je kalau tak faham. Macam Lee Chong Wei kat rupa dia? Hehehe..
 Ok lepas explain itu ini, kena suh salin baju. Tapi uzu tak salain. Lapis je baju tu. Tu yang nampak gemok walhal memang gemok kauu. Btw, sebelum naik ke bot, ada preparation fizikal dan mental. Kena testing macam mana buat pernafasan dengan betul dan bagi isyarat dengan betul. Yang paling penting macam mana nak keluarkan pressuure. Sebab dalam air ni tak sama dengan naik kapal terbang.

Dalam air laut pressure sangat kuat. Makin dalam kita diving makin kerap presure. Tu sebab dia suruh prakris dulu.. Ni uzu tengah praktis lah ni.. Tapi malangnya.. Uzu gagal. Huwaghhh uzu failed bab ape ntah nama dia. I pogot lah u . So uzu takde rezeki scuba diving. Duit yang uzu bayar RM200 dipulangkan. Kira murah ok diving kat situ. RM200. Kalau kat tempat lain mahunya RM600.
 Gambar diorang dalam air. Bapak jeless ahh!!
Amboiii korang !! Bergelak sakan lepas scuba dving. Diorang kata seronokkk sangat2! Sampai berminggu-minggu diorang cerita bab aktiviti ni. Best tak terkata. Hehehe. Aktiviti ni takde dalam bajet tapi kalau da duit lebih boleh try lah scuba diving ni.
Lepas semua selesai rehat dan mandi manda serta solat, kiterang pulak plan nak makan sedap sedap. Nak beli ikan kat pasar. Suruh kakak muslim restoran tu masak. Haaaa kan jimat kat situ. Hehe..
Lepas makan, uzu terus balik tido. Kepala dah denyut-denyut kuat. Nak makan panadol, argh lupa beli air mineral. Teruk balik Zzzzzz. Yang diorang stay up memalam borak dengan akak restoran muslim tu. Akak tu peramah tau! Memang ramai orang Malaysia makan kat situ. Terbaik akak! 

Ok hari keesoknya nak baik dah....

Sambungannya.. Next entry...

Percutian Bajet Ke Barocay Philipines Day #4
Initerary & Bajet Keseluruhan Boracay Philipines