Debaran Kemuncak Anugerah Pilihan Online (APO2016) Makin Terasa !

Debaran Kemuncak Anugerah Pilihan Online (APO2016) Makin Terasa ! | Salam. 2 hari je lagi undian dibuka. Esok last mengundi. Yeahhh tak sangka dah hampir sebulan uzu meraaih undi. Tiap pagi petang siang malam tak lupa meminta undian daripada orang ramai. 

Pihak Mstart baru je call tadi. Tanya itu ini sedikit info mengenai finalis. Uzu rasa berdebar. Dah buat yang terbaik setakat ni. Tak yakin menang sebab ada persaingan hebat iaitu Abg Ben sendiri. Sesiapa pun menang , itu semua rezeki dari Allah.. Takde istilah nak bermasam muka ke apa. Memasing ikut niat memasing.. Harap-harap KBBA menang ! WOrayyyy !! Mesti la harap KBBA menang. Im one of KBBAIm of coz pround KBBA menang.. But for the sake of my beloved daddy, i have been berkempen for my self. Yeah.. Takde dengki mendengki :)

Apa pun keputusanya, semua itu rezeki dari Allah. Subhanallah.

top 5 wajib datang ni.. Tak tau lagi nak pakai baju apa. Haha. Susah nak cari baju glam digital tema APO kali ini.. So kita sama-sama nantikan keputusannya :)

Giveaway April Cash RM600 by Emas Putih

Giveaway April RM600 by Emas Putih | Salam. Baru umum GA dah buat GA baru. Happy sebab ada yang sudi sponser untuk GA kali ini. Ianya sponser dari satu syarikat tu. Alaaa nanti lah bagitau. Hehe apa pun thanks tau. Terharu sobs sobs.

Giveaway kali ni lain dari pada yang lain, takde follow memolow sponser, tapi nak suh korang mengundi uzu je setiap hari sehingga 27 April 2016. 

Caranya mudah. Setiap hari korang kena undi uzu guna 3 akaun, guna FB, guna twitter dan guna Gmail. Sekarang  kan blogger mesti ada FB, mesti ada Twitter dan Gmail. Kalau takde, depand lah nak nak hadiah macam mana kat bawah. Uzu akan buat penilaian berdasarkan pengundian korang setiap hari.

Sesiapa yang join lambat uzu terima juga tapi uzu akan kira 10 hari undian baru valid. Maksudnya dia tak perasan GA tu berlangsung, lepas seminggu baru  perasan, boleh join juga , uzu kan buat penilaian undian lebih dari 10 undian uzu terima. Gituu. Maksudnya, semua boleh join. Hehe ^^v
Hadiah
RM300 x 1 = tuk yang setiap hari undi guna 3 akaun
RM200 x 1 = untuk yang rajin undi guna 2 akaun
RM50 x 2 = bagi yang undi lebih 15 hari/15 undian

Start : 5 April - 30 April 2016

Syarat  :
1. Buat 1 entry yang bertajuk Giveaway April Cash RM600 by Emas Putih
2. Copy code dibawah dan paste diruangan HTML dan publish !
        
3. Setiap hari kena undi uzu di Website ni http://apo.mstar.com.my/undi.aspx  bermula hari ini.
4. Log masuk via Facebook dan undi. Logout. Pastu Log masuk via Twitter dan undi, Logout. Last sekali Log masuk via Gmail dan undi. 3 undi sehari tuk setiap orang. (Log Masuk di sebelah atas kanan)
5. Scrolldown kategori uzu no.15 - Blog Pilihan Online .
3. Cari nama Emas Putih dan Undi

5. Kalau dah siap undi, sila komen setiap kali lepas mengundi , setiap hari kena bgtau dah undi Done Undi - Tarikh - Link Etry Blog -Undi guna brpa acc? Guna apa? di ruangan komen entry ini.  Contoh : Done Undi - 06/4 - http://www.kisahemasputih.com/GAAPRIL2016 guna 3 akaun (fb/gmail/twitter) / 2 akaun /1 akaun

Senang kan? Senang je u olls. Kalau takde twitter , p lah buat. Hehehe. Kalau takde gmail. P lah buat. Kalau takde juga, pinjam sedara sepupu sepapat. Gituuu. Nak cash kan? Sila lah mengundi! Thanks korang. Good luck !

Baucer Travel RM600 Tapi Just Bayar RM299 Je!! Travel Dalam Atau Luar Negara !! Jimat 50 % !

Baucer Travel RM600 Tapi Just Bayar RM299 Je!! Travel Dalam Atau Luar Negara !! Jimat 50 % ! | Salam. Ini lah tawaran yang sekarang ni tengah berlangsung. Baucer travel RM600 tapi just bayar RM299 je. Jimat sangat kan?

Apa yang boleh redeem dengan baucer ni? Beli RM299 tapi boleh redeem macam-macam. Contohnya nak beli pakej travel lombok ke, bali ke, thailand ke, singapore ke, vietnam ke, cambodia ke kan, boleh bagitau company Tourist Guide, bagitau yang korang nak beli pakej -pakej tu. Diorang yang akan booking kan.. Bukan korang yang booking sendiri tau. Bukan korang redeem sendiri pakej tu kat orang jual pakej-pakej tu. Tourist Guide yang akan belikan pakej yang korang nak.

Bukan setakat pakej-pakej travel je tau, hotel, resort, themepark, nak o genting highland ke, nak ke USS ke kan.. Semua bolehhh. Takde masalah.. Nak guna baucer tu tuk beli flight sahaja je pun boleh. Nak belikan tiket flight tuk 1 family, family ada 12 orang, tiket flight kengkonon RM100 sorang. So kena ada RM1000 kan? Haaa tapi bestnya baucer ni, korang just beli 2 keping baucer je. Dah bernilai RM1200.. Walhal dengan RM1200 tu korang just bayar RM200x2 je.. Tak sampai pun RM400. Betul tak? 

Uzu pun bakal guna baucer ni tuk stay kat Grand Lexis isnin ni. Nanti uzu update.. Dengan just guna 2 keping baucer ni dah boleh duduk bilik grand lexis yang harga ribu-ribu.. Mana nak carik kan? Belum tentu lagi deals macam ni ada ditawarkan kat memana..

Baucer ni promosi sehingga 25 April 2016 je tau ! Tarikh redeem baucer start 1 disember 2016. Tapi untuk tujuan booking boleh start lepas beli baucer tu. Flight dan tour kena redeem start dis 2016. Tempoh redeem dalam masa setahun !

Sesiapa berminat nak dapatkan baucer ni bolehlah whatsapp Tourist Guide kat contact number dibawah. Jangan lepaskan peluang ni !!

Contact : 017-5844223

TOURIST GUIDES : Travel Agensi Yang Menawarkan Pakej-Pakej Yang Sangat Murah !

TOURIST GUIDES : Travel Agensi Yang Menawarkan Pakej-Pakej Yang Sangat Murah ! | Salam semua. Yeah its a good news to kaki-kaki travel yang sememangnya orang yang suka travel ni suka yang murah-murah je. Betul tak? Uzu pun sendiri kalau travel tak guna pakej. Beli flight sendiri, buat itinerary sendiri dan uruskan hotel dan pakej kat situ secara sendiri. Semua buat sendiri. Tu cara uzu berjimat ketika travel. Tapi lepas kenal dengan company Tourist Guide, uzu rasa its a good news. Seriously.
Sempena preview company Tourist Guide, para blogger dan media dijemput untuk mendengar serba sendikit mengenai Tourist Guide yang bertempat di hotel somewhere in Kajang.
Apa itu Tourist Guide?
Tourist Guide menyediakan tawaran di sebahagian kecil daripada kos asal. Bagaimana kita berbeza daripada orang lain adalah kami pakar dalam satu industri, iaitu Pelancongan. kerjasama dalam kita dengan agensi yang bereputasi baik di dalam dan di seluruh rantau ini telah membuat peluang ini boleh diakses kepada anda.

Tourist Guide mempunyai misi untuk membina Travel Network Terbesar di dunia. Ya di dunia ! Tu satu matlamat yang besar. Tourist Guide juga menawarkan harga pakej-pakej sangat berpatutan, lebih murah, dan ada juga Percuma tau! Sape tak suka percuma? Kan.. Tourist Guide telah pun berkejasama dengan travel agensi yang bereputasi baik.

Tourist Guide ni ada cara rangkaian sendiri nak berjimat. So Tourist Guide alukan-alukan korang daftar jadi member. RM150 je. Dengan jadi member Tourist Guide, macam-macam benefit yang kita bakal dapat.. Kita dapat point, kita dapat travel percuma dan macam-macam lagi. Boleh baca dan tengok video tu kat sini Benefits & Rewards :)

Apa lagi yang Tourist Guide sediakan? Banyak pakej-pakej yang menarik antaranya ialah..
Untuk Hotel Booking pulak. Lebih dari hotel yang 72000 yang berada dalam network Tourist Guide dari hotel yang murah sehingga hotel yang mewah tetapi masih dalam harga murah.. Menarik tak? Senang je. Ni macam nak cari hotel ala-ala agoda.com lah. So no worries pasal hotel anymore!

Kisahnya uzu nak cerita pengalaman uzu kat Boracay, kami terbook hotel bajet tapi not bad. Sampai boracay, alamat yang kami cari takde. No pon yang dipaparkan pun, banyak kali call pun tak dapat. Bayangkan kami jalan kaki bawa beg berat berkilo-kilo jalan pusing Boracay tu nak 2 jam baru jumpa hotel tu. Bila sampai rupanya dia pindah tempat lain dan kami kecewa dapat bilik masing-masing. Sebab tak sama dalam gambar.. mengecewakan! So kita nak bajet bajet pun salah, nak mahal-mahal pun salah juga. Kena pepandai lah kan cari hotel betul2. Lepas tu tak nak uzu cari kat agoda. Baik cari hotel-hotel yang ada ditawarkan kat Tourist Guide. Lagi terjamin..

So ceritanya, kalau yang kaki travel tu, korang bolehlah jadi member tourist guide dulu. RM150 je. Sekali dalam seumur hidup. Dengan bayar RM150 dalam hidup tu boleh dapat benefit yang berpanjangan.. Pakej diskaun sehingga 90% tau ! Ada yang FREE juga. Best tak jadi member? Best lah. Banyak promosi yang akan ditawarkan tuk korang. Hari tu pakej paling laku. Bali pakej RM150 je termasuk flight dan hotel serta breakfast tuk 3 hari 2 malam. Haa murah tak? Baru-baru ni pulak, baucer RM600 tapi boleh dapat harga RM299 je ! Arghhhhhhh murah tak? Lebih 50% diskaun kot ! Rugi je yang tak nak tu.. Apa pun sebarang pertanyaan boleh contact details kat bawah ye. Salam.

INFINITY VACATION SDN BHD (1141826-T)
Suite A25-3A, Sentral Business Park,
Jalan TKS 1, Taman Kajang Sentral,
43000 Kajang, Selangor,
Malaysia.

Tel: 603-8734 2802 
 Fax: 603-8740 2953
Toll Free: 1800 38 3338
Office Hours:  9 a.m. - 6 p.m. (Mon - Fri)

MERVE Produk Pertama Di Malaysia Yang Bertemakan Fairy Tales !

 
 
MERVE Produk Pertama Di Malaysia Yang Bertemakan Fairy Tales ! |  Salam semua. Sekali lagi alhamdulillah atas peluang yang diberikan oleh pihak MERVE sebab berkerjasama dengan blogger-blogger. Sememangnya berkerjasam dengan blogger adalah satu tindakan yang baik terutama berkerjasama dengan uzu. Hahahahha. Perasan. Kerlas kau jah.

Sememangnya uzu teruja nak p product reviews MERVE ni sebab tempat perjumpaan kat Full House Sunway ! Ngee. Full house weii... Tempat paling cantik tuk dating. Termpat-tempat romantik. Serba putih.. Kami semua teruja sebab uzu tak pernah lagi p Full House kat KL ni. Selalu p kat Sabah tu pun zaman 4 5 tahun lalu.. Lama sangat tak masuk Full House. Thanks sangat-sangat kepada pihak MERVE atas temujanji yang paling best ni! Wihiii..
Sebelum kami memulakan sesi perbincangan mengenai produk, wuuu kami diperlawa untuk makan dulu. Memang perut tengah lapar. Apa lagi. Its my menu for that day. Thanks MERVE !
Alhamdulillah. Lepas kenyang tu.. Kami memulakan majlis dengan sesi kenal mengenal antara blogger dan founder MERVE ! Nak tau tak sapa founder MERVE? Meh meh tengok gambar kat bawah :)
Memperkenalkan ini Founder MERVE yang serius cantik dan jelita, muka flawless habis, jeles uzu. Anugerah Allah bagi kecantikan. Hehehe.. Memperkenalkan Cik Joy Revfa dan disebelahnya Encik Radz Mohd yang mana president kepada MERVE :) 

Founder dan president dah kenal, apa kata uzu kenalkan serba sedikit mengenai MERVE . Apa itu MERVE. Apa produk-produk yang dikeluarkan setakat ini oleh MERVE dan macam-macam lagi. So apa kata luangkan sedikit masa untuk membaca kisah yang sangat berinsipirasi bagi uzu dan sangat menarik yang mana mungkin akan memberi inspirasi kepada yang berniat untuk berniaga. Silakan baca :)

[ TENTANG PENGASAS MERVE ]

Saya Cik Joy Revfa iaitu FOUNDER MERVE Cosmetic mula membina empayar syarikat sendiri iaitu MERVE Group Holdings Berhad & MERVE Skin Health Sdn Bhd (Merveilles) pada bulan February 2015 dan mencipta produk Kecantikan & Kesihatan yang bertemakan Fairy Tales. Business Partner yg berpengalaman iaitu Encik Radz Mohd sebagai President MERVE Group, team marketing, staff-staff, stokis-stokis, agent-agent & dropship-dropship MERVE yang mantap, hebat & penuh komitmen.

Berumur 29 tahun dan saya adalah 'Single Mom" yang mempunyai seorang anak lelaki iaitu Muhammad Arryan Firdaus. Berdarah Melayu-Indonesia dan kini menetap di Shah Alam, Selangor. Sebelum ini saya adalah Filem Makeup Artists di Jakarta Indonesia yang bergiat aktif untuk menghasilkan karya-karya seni untuk pelakon-pelakon hebat Indonesia. Filem terakhir BOX OFFICE yang mana telah mengharumkan nama saya di dunia Makeup Artists adalah "Habibie & Ainun" dibintangi oleh pelakon terkenal Bunga Citra Lestari & Reza Rahadian yang telah memenangi banyak award. Saya sangat rasa bertuah terlibat di dalam filem-filem hebat di Indonesia sebelum ini.

Mungkin ramai yang telah lama mengenali Akademi Kecantikan Artistik Diyana, Shah Alam iaitu Akademi kecantikan yang diasaskan oleh Ibunda saya sendiri sejak tahun 1999 iaitu Puan Sofia Abbas. Beliau telah membantu ramai wanita-wanita di luar sana menjadi usahawan kecantikan berjaya. Jasa beliau amat besar & telah banyak membantu ramai wanita yang tiada punca pendapatan menjadi lebih berkemahiran & berjaya di dalam dunia perniagaan. Ibu saya sendiri adalah sumber Inspirasi untuk menghasilkan produk kecantikan & kosmetik. Disokong sepenuhnya oleh Ibu sendiri, saya terasa tersangat lah bertuah dan semoga lebih berkat lagi dengan restu beliau.

Pada bulan July 2015 di PWTC, saya telah membuat perasmian produk PERTAMA iaitu Minuman Kecantikan & Kesihatan The Beauty Spells iaitu GORGEOUS JUICE . Walaupun baru berada dipasaran awal jun 2015, sambutan dan testimoni yg diterima sgt banyak & keberkesanan minuman ini amat menakjubkan. Yang amat saya berpuas hati adalah produk Gorgeous Juice ini telah terjual sebanyak 100,000 unit dalam masa 6 bulan !! Apa yang mencuri hati pengguna adalah kerana Gorgeous Juice ini mengandungi formula Collagen, Vitamin C, Stem Cell, Bearberry Extract, Pearl Powder dan Diamond Water dan diperkayakan juga dengan ekstrak makanan sunnah iaitu Pomegranate Extract (Buah Delima), Dates Extract (Kurma), dan Bee Pollen (Debunga Lebah). Amalan pengambilan gabungan ekstrak makanan sunnah ini bukan sahaja mampu menjadi pemangkin kepada kesihatan terunggul, malahan membantu kita memperoleh keberkatan dengan mengamalkan makanan sunnah dalam kehidupan seharian, In Sha allah. Produk ini khusus buat wanita yang ingin memperbaiki masalah dalaman terutama buat wanita yang sukar hamil, dingin dlm perhubungan seksual, memperbetulkan aturan haid, memperbanyakkan susu dada & mencantikkan lagi kulit.
Dan kini, sedang hangat dipasaran produk KEDUA yang baru 3 bulan muncul iaitu MERVE Full Coverage Foundation yang menjadi viral & kegilaan pengguna wanita yang mampu mencantikkan kulit dalam beberapa saat. Foundation ini diperkaya dgn Super Fruits & Modern Formula ini penuh dgn khasiat utk kulit kita setiap hari!! Foundation ini mengandungi extract Mangosteen, Grapefruit, Goji Berry, Peach, Acai Berry, Pomegranate, L-Glutathione, Stem Cell, Green Tea, Vitamin C, Vitamin E & Aloe Vera yang mampu memulihkan, melembutkan, mencerah & mencantikkan kulit anda setiap hari. Alhamdulillah dalam minggu pertama berada dipasaran hampir 5000 unit licin terjual. MERVE Full Coverage Foundation with Super Fruits ini mempunyai 5 warna istimewa yang boleh diaplikasikan sebagai Primer (Krim Perlindung), Foundation (Alas Bedak), Concealer (Penyamar Noda) & Shading (Pembayang) yang mampu memberi khasiat pada kulit & menukar kulit anda lebih sihat bermaya.
Alhamdullilah MERVE berjaya keluarkan produk KETIGA  pada pertengahan bulan February 2016 lepas. Diberi nama MERVE Fairy Tears Potion, Fairy Tear Potion ini adalah Multivitamin Primer Serum iaitu cairan yang mengandungi formula zat yang berkhasiat untuk memperbaiki struktur kulit yang sangat luar biasa dan baunya juga wangi dengan ektrak Dewberry. Ianya diperkaya dengan pelbagai ektrak semulajadi bersama formula antioksidan yang hebat khas untuk memudarkan kesan parut & melembutkan kulit. Mampu melembapkan kulit serta menjadikan kulit cerah, halus & mulus. Umpama 2 dalam 1 Base Makeup (Primer) dan Zat Cair (Serum). Ianya juga mampu meresap ke dalam lapisan terdalam kulit dan molekul dari formula zat umpama "lapisan Vitamin" yang hebat, lebih tinggi khasiat dan memberi nutrisi pada kulit berbeza dari Krim Wajah yang biasa. Digalakkan memakai potion ini setiap hari sebelum memakai makeup kerana ianya umpama 'perisai' dari bahan-bahan tidak sepatutnya di dalam makeup yang merosakkan kulit anda. Jadi sebelum nak pakai makeup, sapu potion ni dulu dan pakai setiap hari sebelum tidur. Boleh dipakai diwajah, tangan dan seluruh badan yang terdapat kesan luka, parut, rekahan dan kulit kasar.
Produk yang KEEMPAT adalah LIMITED EDITION Fairy Tales Pashmina yang direka khas oleh Cik Joy Revfa sendiri dengan warna pastel dunia khayalan yg ceria. Pashmina available pada minggu terakhir bulan april 2016.
Produk KELIMA merve adalah compact powder yang bakal dihasilkan & berada di pasaran dalam bulan july 2016, insyaallah. Saya tahu pasti ramai yang ingin mengumpul koleksi Cosmetic Fairy Tales keluaran MERVE. Terima kasih sangat atas sokongan semua yang sentiasa tak sabar-sabar memiliki produk-produk Fairy Tales dari MERVE. Rakan-rakan followers saya di media sosial juga sebenarnya adalah semangat saya setiap hari. Tanpa sokongan anda, mungkin MERVE tidak menjadi viral dan mempunyai peminat yang ramai sehingga kini. Terima kasih sekali lagi yang tidak terhingga buat semua.

Alhamdulillah, walau baru 8 bulan produk MERVE wujud dipasaran, saya bersyukur kerana telah banyak membantu ramai pengguna yg bermasalah tentang kecantikan luaran & kesihatan dalaman. MERVE juga telah mempunyai lebih 30 Stokis yg committed dan lebih 1000 Agent & Dropship seluruh Malaysia termasuk Singapura, Brunei & Indonesia. Insyallah dengan komitmen dan kepakaran kami, MERVE akan melebarkan sayap ke seluruh pelusuk negeri di Malaysia dan ke peringkat antarabangsa.

Alhamdulillah. Baru 8 bulan MERVE dibina sekarang dah masuk 3 produk dan insyaAllah bakal mengeluarkan lagi produk baru. Dengar cerita MERVE akan keluarkan produk-produk setiap 3 bulan. Uzu serius terkejut ! Bayangkan dalam 3 bulan kepayahan dan susah payah mencari idea baru untuk produk baru. Uzu rasa macam tak bernafas je. Tapi MERVE dah buktikan yang mereka boleh. Terus terang uzu cakap, memang terbaik !! Semoga terus sukses ! I will gimme ur 100% support !

Ni antara produk-produk MERVE. Gorgeous Juice, Full Coverage Foundation, Fairy Tear Potion dan Fairy Tales Pashmina .
So kalau korang nak join MERVE sebagai stoockist partnes boleh call dan 012 373 8787. Atau boleh contact details kat bawah. Ada website, ada ig ada fb owner. Semua ada kat bawah . Ok ni uzu dah setel bab MERVE. Next post pula uzu nak review semua produk-produk yang MERVE sediakan untuk review. InsyaAllah uzu akan review soon. Nantikan... :)

Instagram pengasas MERVE : @joyrevfa
Link official page MERVE Cosmetic Malaysia : ttps://facebook.com/mervecosmetic/

Manufactured by :
MERVE Group Holdings Berhad
 ( 1167228 T )

Distributed by :
MERVE Skin Health Sdn Bhd
( 1173249 P )

B-G-5 Vista Alam, Jalan Ikhtisas,
Seksyen 14, 40000 Shah Alam,
Selangor, Malaysia

Hotline : 
 +601123650600
‪+60123738787‬

Instagram : @mervecosmetic_hq
Email : mervemalaysia@gmail.com

Seni Jualan Menjual TANPA Menjual | Bisnes From Zero To Hero !

Hidup ibarat roda,hari ini diatas esok dibawah. Bisnes hari ini baik dan menguntungkan,esok belum pasti lagi. Situasi gawat. Bila gawat,manusia akan mula berkira kira dalam soal belanja. Bila gawat,permintaan untuk tim jualan meningkat naik. Adakah gawat ini akan menjadi penghalang buat syarikat kita?

Caranya,besarkan tim jualan untuk membawa duit masuk. Pergi ke lapangan bertemu secara terus dengan pelanggan. Seni berunding dipertajamkan untuk close deal dengan bakal pelanggan.

1 orang jualan bawa rm100.00
10 orang jualan bawa rm1000.00

Kisahnya, lagi ramai orang jualan lagi bagus #AkademiJualan

Adakah Tuan Puan sedang :

1. Memikirkan bagaimana mahu menjual di fesbuk ?
2. Mendapat banyak mesej minta PM tetapi pelanggan tak beli pun?
3. Tak tahu macamana nak santuni pelanggan dengan bahasa yang betul?
4. Apa ayat yang nak bagi pada pelanggan sekiranya barang yang di pos lewat di terima pelanggan?

HADIR KELAS ini . InsyaAllah , ia mungkin membantu melancarkan jualan Tuan Puan di atas talian.. Boleh rujuk link ini  http://travelogempayarjiwa.blogspot.my/2016/04/kemahiran-menjual-offline-vs-online.html

Maklumat untuk mereka yang mendaftarkan diri dengan bayaran RM150 pada 7/5/2016 di Seni Menjual. Pstt : HADIAH istimewa untuk 30 peserta pertama sahaja yang membuat bayaran)

1. 30 balang Tart Mama Gorrilla by DanishBakes.
2. MAGIC POTION El&kate berharga rm79.90 /30ml . (1st come 1st serve)
3. 30% diskaun untuk buku Melakar Kehidupan Bahagia bagi peserta.

Khas buat peserta yang hadir adalah adalah Tawaran DISKAUN bagi kelas Membangunkan Syarikat : From Zero to Hero !

Sesiapa yang baru nak start bisnes, kena lah timbakan ilmu pengetahuan sebelum berbisnes dan sekiranya korang berminat boleh contact details kat bawah ye.

Info :
Facebook Page : Akademi Jualan 
Whatsapp : 011-32616868

FRESH TO GO PhotoBlog Contest | My Daily Breakfast Routine With Fresh To Go 7-Eleven !

FRESH TO GO PhotoBlog Contest | My Daily Breakfast Routine With Fresh To Go 7-Eleven ! | Salam.. Yeah tidak dinafikan hampir setiap hari uzu akan singgah ke 7-Eleven yang terdekat kalau ada events atau nak p class ! Memang akan singgah 7-Eleven dan beli makanan yang ada kat Fresh to Go area.. Uzu memang suka makan sandwich. Selalunya memang akan beli sandwich je dengan nescafe ice. Kalau tak breakfast tu, uzu rasa macam nak muntah. Tu pasal setakat ni uzu tak pernah skip breakfast! 

Lagi mudah bila ada Fresh to Go 7-Eleven foods. Makanan yang fresh. Senang makan. Rasa pun sedap. Harga pun tak mahal. Presentation pun cantik. Buat kita nak beli je.. Uzu pula tinggal kat hostel, takde peti sejuk, uzu kekurangan makanan yang fresh. So makanan fresh uzu just dapat hanya kat Fresh to Go 7-Eleven je! Lagi senang uzu nak dapatkan makanan Fresh to Go sebelum atau selepas kelas sebab 7-Eleven new outlet baru buka kat depan mall bersebelah University uzu ni ha. 5 minit dah sampai !

So ceritanya tadi uzu ada event kat KLCC. Kebetulan parking kat sama level dengan 7-Eleven ! Apa lagi ! Cecepat masuk dam beli makanan kat Fresh to Go! Lapar gilerr kot tak makan lagi.. 
Bila masuk tu terus cari Fresh To Go foods!
Makanan ape lah tinggal pepagi ni eh? Selalunya sandwich dah nak habis :(
Ohhh ! Nasib baik sandwich masih ada ! Harharhar.. 
Jom cecepat buka peti ais nanti orang rembat egg mayo sandwich kegemaran uzu. huhu
Oh first time nampak sausage ni. Kat 7-Eleven selalu pergi takde pun. KLCC je ke ada?
 
 
Ohmaigaddd ! ada burger lah..
Haaa ni sandwich uzu..selalu makan egg mayo sandwich apa kata hari ni try sandwich chicken mayo.
Wohaaa egg burger dan blackpaper burger lah. Camne lah rasenye ehh?
Kalau yang tengah berdiet boleh beli telur ni. Panaskan je dekat macrowave.
Awak nak rasa salad tak ? Sausage bun eh? Nak?
Ok yang ni macam sedap kan Pocket Pie ni..
Ok lah uzu ambik sandwich, pocket pie dan sausage bun lah !
Berapa lah eh harga semua ni? Agak-agak mahal tak?
Ohh tak sampai RM20 lah ! 
 Sebelum tu, uzu nak panaskan sausage bun kat Macrowave. Tak lama pun.. seminit dua je..
 Yeahhhhh. mesti sedap kan makan panas-panas?
Memandangkan tempat duduk kat dalam 7-Eleven  ni ada makcik tengah makan sambil menghayal, so uzu pun makan kat tepi 7-Eleven ni haa. Takut tak panas kalau biar lelama.. Tak sedap lah u ols..
Menyiurkan tekak tak? Hahaha. Maaf ye..
Btw Fresh to Go ni boleh didapatkan di mana-mana 7-Eleven tapi tak semua ada kot. Jangan risau dengan makanan yang ada kan Fresh to Go ni sebab ianya HALAL dan fresh ! Setiap hari Fresh to Go di hantar ke outlet 7-Eleven di Malaysia..! Rasanya waktu malam pun masih lagi ada Fresh to Go foods ni. Bila uzu beli waktu malam, masih fresh lagi ..Tak mengecewakan.. Takde sakit perut pun..Ternyata memang Fresh walaupun kedai dibuka 24 jam sehari ! Qualiti tetap di diutamakan..

Jangan risau lah.. 7-Eleven ni memang satu company yang sangat dipercayai dari segi kualitinya. Tu sebab 7-Eleven sangat maju dan sekarang ni ada lebih dari 1905 stores di seluruh Malaysia. Haa.. Kerlasss kau jah.. Bukan tu je 7-Eleven  ada lebih 900000 pelanggan setiap hari. Terbaik lah ! I adore u 7 Eleven !

Bukan tu je, korang boleh beli Fresh to Go food dan lepak kat meja dan kerusi yang disediakan. Boleh lepak-lepak sambil meeting. Kekadang uzu penat jalan seharian, dengan pakai wedges tinggi bagai p event blogger, memang sakit lahkan kaki? Tak pun ada task blogger yang perlu kita siap kan cepat, boleh lah chill dan relax sambil buat kerja.. Sesambil tu kunyah la Fresh to Go foods.Sounds good right? Hehe... 
Dapatkan makanan Fresh to Go di 7-Eleven berdekatan anda ! Yang takde masa setiap hari, hidup sentiada terkejar-kejar, atau dah lambat nak p airport, takut ketinggalan flight.. Haaa boleh singgah beli dan grab Fresh to Go foods 7-Eleven !. Boleh makan kat mana-mana je.. Senang dan mudah yang penting FRESH !
Info:
Instagram : @7elevenmy

FRESH TO GO PhotoBlog Contest
ini dianjurkan oleh 7-Eleven Malaysia pada 5 - 19 April 2016.