Buang Tahi Lalat, Kutil, Biji Kolestrol Dengan Mudah Dengan LOTUS MOLE CREAM

Buang Tahi Lalat, Kutil, Biji Kolestrol Dengan Mudah Dengan LOTUS MOLE CREAM | Salam. Macam macam jenis krim kan ada sekarang ni, krim putih lah, krim cantik lah, krim kurus lah, tak lupa juga ada krim buang tahi lalat.. Haaa ada tak sesiapa nak buang tahi lalat? Nak buang kutil ke? krim ni bukan tuk buang tahi lalat je, bukan tuk kutil je tapi boleh juga buang biji kolestrol, ketuat dan  isi kulit terlebih..

Jangan risau korang semua sebab produk ni telah pun diluluskaan KKM.. Kesan dia kalau awak rajin pakai, memang akan berkesan seawal 3 hari akan nampak.. Cara guna pon tak delah susah sangat. Sapu je kat kutil-kutil korang, kat tahi lalat. Tak pakai setiap hari pun takpa , kesan positif akan nampak juga.. Yang bestnya kan pasal produk Lotus Mole Cream ni dia cabut sehingga kedalam akar ! haaaa so tak tumbunh-tumbuh lagi lah kan..So masalah korang pun insyaAllah amat tipis.. So far banyak testimoni puas hati dengan produk ni. Nanti korang bolehlah tengok testimoni kat bawha ye korang yeee....  

Macam-macam jenis tahi lalt nak buang, nak yang hidup ke, tahi lalat yang dah mati ke, pun boleh buang juga, tenggelam, timbul,rata , kecil, besar dan lain-lain lagi... 

Prooduk ni menggunakan bahan bahan organik dan tanpa tambahan chemical merbahaya (cuka epal, kulit kayu manis etc) . Sebotol kecil tapi cukup untuk berkali kali penggunaan 

Kandungan produk :
Cuka epal , pati pekat geranium , serbuk kayu manis , pati pekat frankinsce.
Kelebihan Menggunaka  Lotus Mole Cream
Rawatan yang mudah dan tak menyakitkan 
Jauh lebih murah daripada rawatan lain
Tanpa perlu pembedahan
Tanpa perlu laser
Kesan terbaik setanding rawatan laser , pembedahan dan rawatan lain yang mahal

Harga
PROMOSI COMBO
RM77 TERMASUK POSTAGE KE SEMENANJUNG
LOTUS MOLE CREAM + VITAMIN E ANTI SCAR CREAM
Kenapa Disarankan Ambil Combo?
Vitamin E berfungsi untuk memudarkan luka/parut selepas tahi lalat, kutil, ketuat, isi lebih tertanggal . Disebabkan krim ni tarik jauh kedalam akar, jadi kesan selepas tercabut akan kelihatan seperti luka. Gunakan VITAMIN E ANTI SCAR CREAM untuk pulihkan semula tekstur kulit dibahagian tersebut

JANGAN RISAU, IANYA SELAMAT DAN TANPA KESAN SAMPINGAN
PERHATIAN : TIDAK BOLEH DIGUNAKAN OLEH PESAKIT DIABETES/ KENCING MANIS

Testimoni :

 



For More Info :

Wah geram uzu tengok testimoni kat atas ni.. Semua berkesan.. Dari yang ada kutil, dah takde kutil, dari tahi lalat banyak, dah kurang tahi lalt tu.. Macam-macam kan boleh buang dengan hanya guna krim ni. So guyssssss kalau nak try produk ni, boleh lah tengok info kat bawah ye .. Selamat mencuba semua ! salam.. 

Untuk Order:
Whatsapp 012-933 5779 (FAA)

Instagram : @krimghaibajaib
Page : Lotus Mole Cream

Limited Edition CADEAU BEAUTY BOX : Pure Flower Extract Lip Gloss

Limited Edition CADEAU BEAUTY BOX | Salam korang.. Buat apa tu? Hehe sihat tak? Harap korang sihat-sihat sentiasa.. Hari ni uzu tak berapa sihat sangat.. Dah seminggu dah ni asyikk batuk batuk, selesma bagai . Wohaa tu sebab tertunda nak update pasal produk yang sangat awesome ni. Baru ada masa nak udpate.

Last week i got parcel from the Cadeau Beauty team  ! Wahhh bila sampai parcel uzu macam happy giler nampak kotak yang sangat cantik ! Arghhhhh cantik sangat design kotak ni. Yang bestnya kotak ni LIMITED EDITION ok ? Haaaa kerlass Cadeau Beauty ni.. Ituuu baru kotak, belum lagi buka apa dala kotak tu. Hihi.. Jommmmmmmmm ikut uzu unboxing cadeau beauty box ni :)

Cantinya kotak !
Buka kotak je dalam tu ada kad..
Lepas tu ada 4 kotak gincu.. jom jom buka gincu ni..
CADEAU Pure Flower Extract Lip - GL01 Celosia
 CADEAU Pure Flower Extract Lip - GL02 Jacques Cartier
 CADEAU Pure Flower Extract Lip - GL03 Acacia
 CADEAU Pure Flower Extract Lip - GL03 Acacia
 CADEAU Pure Flower Extract Lip - GL04 Viridfloria
Bahan-Bahan CADEAU BEAUTY
Octyldodecanol
Polyglycerol-2 Isostearate/Dimer Dilinoleate Copolymer
Diisostearyl Malate
Caprylic/Capric Triglyceride
Polyglyceryl-2 Triisostearate
Dibutyle Lauroyl Glutamide
Dibutyl Ethylhexanoyl Glutamide
Hydrogenated Polyisobutene
Cl 45410:1
Gold
Glyceryl Caprylate
Chamomilla Recutita(Matricaria) Extract
Hibiscus Sabdariffa Flower Extract
Calendula Officinalis Flower Extract
Rosa Damascena Flower Extract
Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract
Magnolia Kobus Flower Extract
Water
Propanediol
Lithospermum Erythrorhizon Root Oil
Perfume

Istimewa Mengenai Lipsgloss CADEAU
Pembungkusan minimalis dengan motif bunga dan warna-warna pastel lembut.
Buatan tangan di Korea.
Kuantiti yang terhad dihasilkan setiap hari.Bersalut meningkat emas selongsong dengan kemasan cermin.
Mempunyai kemasan balsem pada bibir.
Bertukar warna kepada warna merah jambu lembut selepas 3 saat
Warna kekal sehingga 8 jam.
Sweet wangi bunga buah-buahan.
Bahan-bahan semulajadi berkualiti tinggi yang sesuai untuk kulit sensitif.
Bunga sebenar dengan kepingan emas dimeterai di dalam bibir bercahaya.
Cahaya bibir menggunakan sembilan pati bunga dalam proses pembuatan.

Jenis-Jenis Bunga Yang Digunakan
Chamomilla Recutita – Chamomile
Hibiscus Sabdariffa – Roselle Hibiscus
Calendula Officinalis – English Marigold/Calendula
Rosa Damascena – Damask Rose
Bellis Perennis – Common Daisy
Magnolia Kobus – Kobushi Magnolia
Lilium Tigrinum – Tiger Lily
Lavandula Angustifolia – Lavender
Rosa Rugosa – Beach Rose

Lips gloss ni memang sangat unik.. Ada bunga dan ada taburan emas sikit.. Tu sebab produk ni sangat exclusive dan limited edition.. Kalau korang nak try, boleh beli kat website CADAEAU . Uzu dah 2x guna ni.. Semalam sekali.. hari ni sekali .. Hehe nampak je kan lipgloss tu macam takde colour, tapi bila kita pakai, 3 saat je terus merah bibir.. Bukan merahh jadi pink pink lembut gitu.. Ikut darah bibir kita. Awrr . Sonok pakai. Esok uzu snap gambar uzu pakai lawa-lawa . Gambar kat atas ni selebeh je. Hehe nanti boleh tengok kat ig uzu ehhhh korang. Byw kalay nak beli boleh tengok info kat bawah.. hi hi ok bye salam :)
Matlumat Lanjut :

Mencantikkan Diri Di Nexus Clinic Kuala Lumpur

Mencantikkan Diri Di Nexus Clinic Kuala Lumpur | Salam.  Nexus Clinic merupakan aesthetic clinic untuk kecantikan dalaman mahupun kecantikan luaran.. Uzu kali ni nak mengurangkan masalah kulit muka uzu yang sangat kusam ni, sebab sebagai blogger kena lah jaga penampilan kan? Hihihihi so uzu ke nexus clinic kuala lumpur untuk mencari penyelesaian kepada masalah kulit muka uzu ni..

Kenapa uzu pilih Nexus Clinic Kuala Lumpur?

Nexus Clinic ditubuhkan pada tahun 2001, Nexus Clinic (Dahulu dikenali sebagai Mediviron UOA) merupakan pusat estetik terkemuka yang diletakkan di tengah-tengah Segitiga Emas Kuala Lumpur, menyediakan pelbagai jenis prosedur estetik bukan pembedahan dan rawatan laser maju.
Nexus Clinik khusus untuk memenuhi keperluan pelanggan dengan menyediakan sulit, profesional dan peribadi perkhidmatan estetik untuk kedua-dua pasaran tempatan dan serantau. doktor yang berpengalaman dan pakar kakitangan perubatan akan memastikan anda merasa yakin dan berpengetahuan mengenai pilihan rawatan anda. Adalah menjadi hasrat mereka untuk membantu menentukan rawatan yang terbaik untuk keputusan yang anda cari.

Uzu ke Nexus Clinic Kuala Lumpur untuk membuat scan analysis dulu.. Scan analysis ni doctor akan buat analisis kat muka uzu. Dari hasil scan tu lah kita dapat tahu ape masalah muka kita..

scan analysis
sebelum scan tu, akan ditanya, guna mekap ke? kalau muka mekap, berapa lama dah mekap?
result analisis keluar
Dr. Doughlas tengah bagi penjelasan masalah kulit muka uzu..
Dr. Doughlas kata uzu punya masalah kulit takde teruk sangat, so far jewarat tu tak berapa ada cuma uzu ada masalah kedutan dan uv spot je problem. Sebagai blogger yang selalu mekap, uzu ni jenis tak guna pakai moisturiser kat muka, memang tak pernah pakai.. Dr.Doughlas kata, perempuan yang guna mekap ni, kulit akan senang jadi kering sebab makeup ni menyerap kelembapan kat kulit kita.. Tu sebab lah kulit uzu ni makin rosak sebab takde lembapan.. tak guna moisture sebelum pakai mekap.. Perghhh bila Dr.Doughlas bagitau, terus tersedar yang pentingnya moisturiser kat muka kita lagi-lagi yang suka pakai mekap tebal ni.. terus uzu rasa nak beli moisture..

Bab uv spot pulak.. Haaa uzu pon tak pernah pakai UV kat muka uzu ni.. member yang pakai mekap, dia wajib pakai uv cream sebelum mekap.. memang perlu rupanya , effect bukan sekarang tapi nanti dah tua, akan keluar jeragat.. So pentingnya pakai uv cream, atau foundation yang ada uv protection.

So untuk masalah uzu di atas, Dr Doughlas suggestkan uzu treatment untuk melembabkan kulit muka uzu..
 tgh pakai serum, pakai masker, buang sedut bintik hitam dan bintik putih , tutup semula pori
Rawatan uzu ni selama 1 jam 10 minit.. Rupanya apa yang uzu belajar dari treatment ni, apa-apa hal, kita memang wajib buang white head and black head sebab nanti apa-apa produk kita pakai, tak akan menyerap masuk dalam kulit muka kita, so nanti tak berkesan masuk dalam kulit..

Best juga kan buat treatment macam ni sebulan sekali.. Kalau banyak duit boleh lah sebulan sekali, atau 2 kali sebulan ke, memang cepat je lah muka kita cantik.. uzu pulak memang dah lama nak buang pori-pori kat muka ni.. Tak suka tengok. Huh.

Tetiba uzu teringat kat member, dia buat dripping vitamin c.. Yang ni dah lama uzu nak buat sangat-sangat muka hitam ni kan.. Hehehehe ya ampun bestnya kalau dapat dripping vitamin c. tapi mahai ya ampun.. Banyak vitamin c jual kat instagram tu tapi tak boleh percayalah wei kan.. nak buat boleh tapi make sure p klinik yang boleh dipercayai..

Nexus Clinic menyediakan banyak treatment, antaranya ialah Face, Body, Fat & Weight Loss, Hair Loss Treatment, Female Only, Men Only, Skin Supliment, Anti Aging & Hormones dan Media Spa. Wahhhh banyak giler kan? Ini bari kategori.. Belum lagi olah dalam kategori Face tu ada rawatan ape.. meh lah uzu nak share kategori FACe.

perghh banyak tak tratment under Face ? Hahahaha terkejut tak?
Haaa tu baru kategor face, belum lagi buka kategori lain.. Hihi nanti kalau korang nak tengo treatment apa yang ada di Nexus Clinic KL ni, boleh tengok kat website http://nexus-clinic.com/ ok?

Rawatan Yang Paling Famous Kat Nexus Clinic KL
  • Fractional Laser
  • Botox
  • Medlite C6 Laser
  • Platelet Rich Plasma (PRP)
  • Venus Freeze
  • MesoLipo Fat Melting Injections
  • Zeltiq Coolsculpting
  • HCG Weight Loss Program
  • Direct Hair Implantation (DHI)
  • Female Laser Rejuvenation
  • Tattoo Removal
  • Dermal Fillers
  • Skin Peel
  • Non Surgical Threadlift
  • Ion Magnum
  • Candela Gentle YAG Laser

Untuk Matlumat Lanjut :


Alamat :
Nexus Clinic Kuala Lumpur , LG 10, Lower Ground Floor, 
Wisma UOA II, Jalan Pinang,  50450 Kuala Lumpur, Malaysia.

Contact :
 +60321635699
 + 603-2163 5698
 + 6017-2163 569
 contact@nexus-clinic.com

Tempat Beli Pakej-Pakej Percutian (Travel) Paling Murah Di Malaysia ! : Sulaiman Sijak

Tempat Beli Pakej-Pakej Percutian (Travel) Paling Murah Di Malaysia ! : Sulaiman Sijak | Salam. Tahu tak kalau perangai macam uzu ni kuat travel (takde lah kuat sangat) tapi suka ke tempat-tempat baru, travel lah kekdahnya kan, lagi-lagi sekarang uzu dah habis belajar.. Memang duit habis kat travel je lah... Dulu duit habis kat bayar yuran memanjang je kan..Walaupun ada PTPTN, mana lah cukup lagi-lagi shortsem yang kena tanggung sendiri. Hee. Rasa lega bila beban dah hilang.

So sejak cuti ni memang uzu rasa sangat kerap ke luar negara, tu pun p dekat-dekat je, macam Medan lah, yang tiket flight murah, haa sana lah tujuan uzu dulu.. nak g jejauh memang tak mampu lagi. 

Tapi kan sejak kenal dengan satu travel agent ni, Sulaiman Sijak ,  atas suggestion roomate kesayangan uzu dulu, dia suh p skodeng pakej-pakej di facebook abg leman ni ha.. roomate uzu and family mmg selalu ambik pakej-pakej dari abg leman ni so bila uzu servay punya servay.. Memang pakej kat abg leman memang palingggggggggggg murah dari tempat lain.. Tak percaya boleh lah servay sendiri.. Hihi.

Kenal kan.. Ni lah Sulaiman Sijak.. Panggil Abg Leman je.. hehehe..

Antara Pakej-Pakej Sulaiman Sijak Yang Murahhhh Gilerrr!!

OSAKA JAPAN 
3-7 FEBRUARY 2017 ( 10 pax ) 
18-22 FEBRUARY 2017 ( 10 pax ) 
RM1699 pax
Termasuk 
Flight ticket pergi balik 
Transport public 
Hotel ( 1 bilik 2 orang ) budget saja 
Lawatan
Tidak termasuk 
Tiket Lawatan 
Makan 
Travel insurance
Booking RM550 untuk tiket flight sahaja

PERTH WOW RM1599
All in

OSAKA JAPAN CERRY BLOSSOM SAKURA 
12-17 MEI 2017 
6 hari 5 malam 
RM 2899 pax 
Termasuk 
flight ticket pergi balik by AIRASIA 
Luggage 20kg pergi balik 
Meals in board pergi balik 
Transport Nankai train plus JR line train 
Hotel/guest house/apartment 
Lawatan leader Malaysia bawa 
Tiket Lawatan mount rokko 
Travel insurance
Tidak termasuk 
Breakfast lunch dinner 
Tiket Lawatan yang tidak Di senarai Kan
Booking RM950 for ticket flight

KASHMIR MAC 2018 CUTI SEKOLAH 
RM2299 pax

HONGKONG PLUS DISNEYLAND 
5 HARI 4 MALAM 
17-21 NOVEMBER 2017 
8-12 DECEMBER 2017 
15-19 DECEMBER 2017 
29-2 JANUARY 2018
RM1599 pax ( 10 tahun Ke atas ) 
RM1399 pax ( 9-3 tahun ) 
RM 500 pax ( infant )
Termasuk 
Flight ticket pergi balik AIRASIA 
Transport public 
Hotel 
Lawatan 
Tiket Lawatan Disneyland
Seat book : RM400

KRABI ISLAND 
12-15 Mei 2017
4 hari 2 malam 
RM389 pax 
Termasuk 
Transport kl sentral to bukit kayu hitam pergi balik
Transport bukit kayu hitam to krabi pergi balik 
Hotel Di Pekan krabi 2 malam utk 1 bilik 2 orang.
Lawatan jalan jalan

HCM VIETNAM
4-6 April 2017 
RM599 pax
Termasuk 
flight ticket pergi balik 
Transport airport Ke hotel pergi balik 
Hotel biasa biasa saja 1 bilik 2 org 
Breakfast di hotel 
Lawatan shopping jalan kaki saja
Booking RM350 sahaja seorang

HATYAI
Saya upgrade untuk bilik hotel 
17-20 March 2017
3 hari 2 malam ...RM289 
Harga sama saja Semua
Infant pangku free

BALI INDONESIA
Tarikh : 14-17 April 2017 
Harga : RM 659 pax 
Booking seat : RM200

BANDUNG INDONESIA
Tarikh : 11-14 September 2017 
Harga : RM 599 pax 
Book seat : RM170 pax

KOTA KINABALU
Tarikh : 18-21 OGOS 2017 
Harga : RM690 pax 
Book seat : RM200 pax

BRUNEI DARUSSALAM
Tarikh : 11-14 OGOS 2017 
Harga : RM790 
Booking seat : RM200 pax

MEDAN LAKE TOBA
Tarikh : 8-11 OGOS 2017 
Harga : RM559 
Booking seat : RM150

SIEM REAP CAMBODIA
Tarikh: 17-20 April 2017 
Harga : RM690 
Booking seat : RM200 pax

PADANG BUKIT TINGGI 
Tarikh: 14-17 April 2017 
Harga : RM599 
Booking : RM150

KOREA
Tarikh : 18-21 December 2017 
Harga : RM1000

SOPPORO JAPAN
Tarikh : 16-20 December 2017 
Harga RM2399 ( deposit RM500 )

KOREA JEJU
Tarikh : 8-13 December 2017 
Harga : RM1599 ( deposit RM350 )

YOGJAKARTA
Tarikh : 7-10 OGOS 2017 
Harga : RM690 
Booking seat : RM90 pax

MALDIVES
Tarikh : 20-24 Mei 2017 
Harga : RM 1790

So far , sepatutnya kos travel uzu ke suatu tempat sebab beli sendiri lagi murah sebab semua sendiri tapi kat travel agent abg leman ni, kos dia semua murah-murah ! Tau tak sebab ada murah? Sebab abg leman selalu beli tiket flight air asia.. So dia dah banyak dapat bigpoint. Dengan big point tu lah dia beli flight dengan harga murah.. So ini bukan unsur penipuan ye korang ye.. So far semua trip berjalan lancar.. Roomate uzu sugget abg leman kat uzu sebab servis terbaik.. Tu sebab uzu pon jatuh icnta dengan pakej abg leman..

Uzu asal je abg leman iklankan pakej, mesti buat uzu tertarik dan memang debommm ! Ada yang uzu sangat-sangat nak pergi contohnya Perth hari tu.. Uzu baru pm kan.. baru nak transfer, suda sold out. Hahahahaha . Yang perth tu uzu tersangat nak join sebab ada 200pax waktu tu.. memang sangat ramai.. Hihihihi.. Tapi takde rezeki.. Bayangkan lah 200pax ok.. Bukan 20pax..

Pakej medan yang abg leman jual pun murah juga.. uzu punya pekj termasuk flight makan minum semua RM900. Abg leman ni semua termasuk baru RM559. Banyak beza tak? Haaa..

Yang paling menarik tu, semua pakej-pakej 95% sold out.. Pakej abg leman ni memang macam goreng panas... Bayangkan pakej kashmir beberapa minggu lalu, baru iklan, tak sampai 30miinit dah sold out 20pax .. WOhaaaaa yang ni uzu tersangat nak p :(


SENARAI PAKEJ-PAKEJ  SULAIMAN SIJAK (SOLD OUT)
1. Hatyai Thailand 9-11 december 2016 
2. Hatyai Thailand 16-18 december 2016 
3. Hatyai Thailand 16-19 december 2016 
4. Bali 17-20 december 2016 
5. Port Dickson 31-1 Jan 2017 
6. Korea 9-12 january 2017 
7. Bandung 13-16 March 2017
8. Korea 17-21 March 2017 
9. Ho chi minh 17-21 March 2017 
10. Bali 7-10 April 2017 
11. Bali 14-17 April 2017 
12. Padang 14-17 April 2017 
13. Siem reap Cambodia 17-20 April 2017 
14. Bandung 17-20 April 2017 
15. Ho chi minh 16-18 Mei 2017 
16. Padang 4-7 Ogos 2017 
17. Korea 7-10 Ogos 2017 
18. Yogjakarta 7-10 Ogos 2017 
19. Medan lake toba 8-11 Ogos 2017 
20. Brunei 11-14 Ogos 2017 
21. Padang 11-14 Ogos 2017 
22. Pulau redang 14-18 OGOS 2017 
23. Kota Kinabalu 18-21 OGOS 2017 
24. Bandung 11-14 September 2017 
25. Bali 15-18 October 2017

Tu diaaa .. Meman busy abg leman ni. Rezeki hehe.. Dulu abg leman ni cikgu tau.. Berhenti jadi cikgu sebab nak fokus travel agent ni.. Murah rezeki abg leman pakej asyik sold out lah.. Macam air asia dah. Hehehehehe.. Sampaikan uzu berminat nak jadi agent2 travel di bawak abg leman..

Baru-baru ni, uzu g medan dengan member.. Asal je habis trip memang kiterang asyik, lepas ni p mana pulak kite? Haa so uzu pun tag nama diornah kat pakej yg abg leman tawarkan..Memurah diorna buat derk.. hahahah rupanya dalam dia diornag tiap hari scroll fb abg leman.. Dulu uzu yang rajin tag diornag, kali ni diornag pulakk duk tag tag uzu kat pakej baru abg leman.. hahahaha kelakar lah diornag ni.. Diorang pun meroyan macam uzu.... 
 customer abg leman..
Sejujurnya, uzu dah lama set SEE FIRST kat fb abg leman.. Dari FB abg leman yang satu ni,, Yang ni sekarang fbbaru,, Hahahah sebab selalu nak booking pakej kan terus sold out.. Geram je selalu. hehehehe . So uzu nak jadi ornag pertama lah kannn book .. Tapi selalu takde rezeki.. Memang uzu nak g Perth / Istabul / Maldives under abg leman.. Mesti murah.. 

Btw Hehehe kalu korang ada company sendiri ke kan, nak buat trip tuk company, korang boleh request trip kat abg leman.. Memang ramai yang request tuk company. memang  meriah. hihi..

So korang kalau nak terjah abg leman, boleh add abg leman di facebook, like page dan follow instagram.  Uzu kan bagi link-link kat bawah ye ... Jangan lupa add abg lema ok? Ok lah bye Salam  :)
Untuk Matlumat Lanjut
Facebook : Sulaiman Sijak
Facebook : Vac Explore LLBM
Page : Percutian Murah Libur Libur
Instagram : @jom_holiday 
Whatsapp : 0129797813

Tetiba Tersekat Di Imigresen Sebab Tak Bayar PTPTN..Tak Boleh Ke Luar negara !

Tetiba Tersekat Di Imigresen Sebab Tak Bayar PTPTN..Tak Boleh Ke Luar negara ! | Salam. Ini memang betul-betul berlaku.. Minggu lalu uzu nak ke Medan Indonesia.. Macam biasa lah kompeiden je lah check in.. Selalunya kalau uzu ke luar negara, kan ada kaunter imigresen yang scan passport tu? Tetiba bila uzu scan.. Aikkkkkkk tak dapat lak.. Oh mungkin rosak.. Uzu try lagi sekali scan kaunter lain.. Wuu pun tak boleh.. Katanya sila ke kaunter imigresen tuk bantuan..

Uzu pon p lah kaunter iimgrsen tu. Bagitau yang tak boleh scan.. Pastu terus dia tanya.. Ada pinjam PTPTN tak? Haaa ni kes mesti tersangkut sebab PTPTN .. Uzu pun jawab.. "ada" Wu berdebar rasa hati ini... pastu dia cek itu cek ini.... hmmmm 

" cik.. ikutkan dalam sistem, cik memang tak boleh keluar."

" tapi saya baru habis belajar 2 bulan lalu.."

" nama cik dah 10 hari dalam sistem"

"alaaaaaaaaaaaa....macam mana ni :( ?? "

"Macam ni lah cik... cik kalau nak lepas, kenal call orang-orang dalam senarai ni. Mereka boleh bagi pelepasan semenatara.."

kalau tersekat di imigresen pasal PTPTN, sila call atau whatspp je senang no ni
Dalam hati uzu, weii dah jam 11.30 malam kot.. Diorang angkat ke? Pastuuu uzu 30minit lagi nak fly. Sempat ke? Hmm so dngan kelam kabut lah uzu call semua nama yang tertera. Memang semua tak angkat... Lama juga lah uzu duk call call tak jawab... Pastu abg kaunter tu kata, baik whatsapp je..

Hisss boleh ke whatsapp? Dia layan ke kalau whatsapp ? urusan rasmi pulak tu.. Then uzu try whatsapp.. Ehh online pulak dia.. Call tak nak angkat. Huhuhu..

Wuuu dah habis whatspp uzu tunjuk conversation ni dengan abg kaunter. Pastu uzu dapat perlepasan sementara. Yeahh alhamdulillah.. Boleh g Medan. Hmmm pengajarannya? Walaupun baru habis belajar, kena rajin check nama blacklist ke tak. Lepas ni uzu kena cari cara nak setel benda ni.. Sebab uzu ada trip bulan feb ni.. Huh.. Risau..  Ok lah tu je salam :)

DOCTOR ON CALL : Kalau Sakit Tak Yah P Klinik ! Kita Call Jer :)

DOCTOR ON CALL : Kalau Sakit Tak Yah P Klinik ! Kita Call Jer :) | Salam. Pernah tak hadapi situasi macam uzu? Sakit tapi takde kereta nak g klinik. Tetiba smeua member yang ada kereta balik kampun. Atau pun memalam buta tetiba sakit perut sangat-sangat? Atau gastrik tetiba datang? Atau korang jenis malas nak g klinik kalau sakit? Haaa uzu semua ni memang pernah terjadi.. Selalu kalau sakit pun, uzu makan panadol je.. Nak g klinik memang jauh lah ceritanya.. Pernah hari tu uzu tetiba sakit perut yang amat ! Perghhhhhhhh time tu mmg sorang2.. nak call pakwe, kang dia kata mengada-ngada. Haaaaaa betapa peritnya waktu tu.. Nak g klinik sendiri kekadang duit pulak takde kan.. Nak naik teksi bagai.....

So ini lah penyelesaian kepada masalah-masalah kita.. Doctor On call. Dortor on call ni kita p website diorang, kita call je .. doctor memang selalu ada. Ada 2 cara, boleh call ataupun video call. Yang uzu try hari tu, video call.. Uzu video call dengan doctor ni. sebelum tu uzu nak cerita lah pengenalan doctor on call ni.. Apa fungsi dia , peranan, kebaikan dan sebagainya :)

Kebaikan Doctor On Call

1) Sangat mudah
Anda boleh menghubungi doktor di dalam keselesaan rumah sendiri ... pejabat anda, atau bilik hotel jika anda tengah travel. Tunggu di persekitaran yang selesa anda doktor bersedia untuk melihat anda dalam talian. Ini akan menjadi sangat berguna untuk banyak orang sebagai contoh suri rumah yang jatuh sakit tetapi mempunyai anak-anak kecil untuk menjaga di rumah, tidak perlu mencari pengasuh bayi semasa dia pergi ke klinik untuk mendapatkan rawatan.

2) Kurang memakan masa
Lawatan ke doktor bermakna mengambil masa berjam jam , untuk perjalanan ke klinik, menunggu di bilik menunggu untuk turn..and anda mengambil cuti dari kerja untuk berjumpa doktor dalam waktu operasi daripada klinik.

3) Tiada ruang menunggu
Bermakna bahawa anda tidak akan mempunyai akan dikelilingi oleh orang-orang sakit lain batuk atau penggodaman jauh / menangis bayi atau kanak-kanak

4) Bagi perkara seperti ruam, terdapat pilihan untuk anda untuk mengambil gambar ruam dan menghantar ia sebagai fail yang dilampirkan

5) Anda juga boleh berjumpa dengan doktor yang sama dalam talian. Hanya klik ke kegemaran doktor dan anda boleh menetapkan temujanji untuk susulan dengan dia atau dia.

So amacam? Dah faham tak, apa doctor on call ni? Senang cerita , kalau sakit, kita on call je. Then doctor akan jawab.. Doctor akan tanya itu ini, bagi nasihat, bagi pandangan, then last sekali dia akan bagi ubat... Ubat tu kena bayar ..Ubat tu dia akan pos atau runner hantar. Yang bestnya, pagi ni call, petang tu dah dapat ubat.. Haaaaaaaaaa sonok tak? Jimat tenaga dan masa.. Tak perlu redah jem.

Ok ni uzu nak ajar camna Doctor on call berfungsi..

P website https://www.doctoroncall.com.my/ . Sila REGISTER dulu ok? then sign in
Lepas sign ni akan keluar macam ni. Pilih lah speciality. kalau uzu general health je. sebab sakit kaki
kat sini ada top condition dari pesakit
sexual healt pun ada. yang laki bini ada problem tu pun boleh tanya.

yang bestnya first consultation, free ! cuma ubat je kena bayar..
Macam mana docctor oncall berfungsi
Jom tengok video uzu buat consultation tuk kali pertama :)


lepas uzu buat consult dengan doctor on call. Doctor akan bagi ubat.. so ubat tu korang check email. doctor akan bagi list ubat dan kita kena buat pembayaran..
see? senang tak? Lepas tu ubat akan sampai macma ni...
Haa awesome tak? hehehe setel masalah. jimat masa, jimat tenaga, jimat duit :)

Websoite ni bukan sahaja tuk call doctor tapi boleh beli ubat farmasi secara online.  So sesiapa nak try call doctor on call ni,nak beli ubat farmasi ke boleh tengok details kat bawah :)


Facebook: Doctor on Call
Instagram: @doctoroncallmy

Itinerary & Bajet Percutian Murah 3Hari 2 Malam Di Medan Indonesia

Itinerary & Bajet Percutian Murah 3Hari 2 Malam Di Medan Indonesia | Salam. Maaf sebab uzu lambat update entry pasal Medan ni. Tak sangka banyak yang berminat nak g Medan selepas tengok gambar-gambar uzu. Hehehe thank you korang. So uzu share itinerary dan bajet ye.

Untuk ke Medan Indonesia ni, uzu takde lah excited sangat sebab tengok review kat blog pun macam hambar je rasa. Hehe. Uzu pergi pun sekadar nak bercuti ke luar negara pada hujung tahun. Memandangkan tiket semua memahal, tiket g Medan je antara yang takde lah mahal sangat tapi takde lah murah sangat sebab kami beli pun last minit. Dalam 2-3minggu sebelum.. Harga tiket flight RM430 return. Kalau korang beli awal, boleh dapat RM200 ke bawah.
FLight kami 16hb jam11.30 malam waktu malaysia, sampai ke Medan Indonesia jam 11.30 waktu Indonesia. Flight sejam je. Kat Medan lambat sejam dari malaysia. Sebab nak jimat kami tido di surau tapi takde lah lena sangat sebab dengar ornag berdengkur. Nahareeeee  ! Haha.

Hari pertama 17 Disember 2016

Kami dijemput oleh pak supir jam 8 pagi .Dari airport ke ofis dalam 10minit. Kami kesana untuk buat pembayaran pakej RM300 tuk 3hari 2malam. Pakej boleh bayar guna RM .Beli simkad internet (RM38 - duit sendiri) , Beli plug indonesia RM6 . dan perjalanan bermula dari ofis ke Lake Toba selama 4 jam. Sedia bawak minyak angin sebab jalan kat Medan memang memeningkan.

1. Lake Toba

Lake Toba ni tasik toba yang besar di Medan. Nak g lake toba ni 4 jam dari airport. View kat sini memang cantik giler giler. Sampai ke lake toba kami terus naik feri ke pulau samosir. Pulau yang dikelilingin tasik.
Naik feri ke pulau samosir
Dari jeti nak ke pulau samosir dalam 45 minit.

 Sampai pulau samosir. Kat sini ada tempat nak shopping. Murah juga baju-baju sini tapi mls beli.
 Melawat rumah raja-raja batak. 
 Ada macam-macam jenis rumah kat sini.  apa yang best kat sini ialah ukiran batu makam raja batak, cerita patung si gale-gale dan persembahan tarian batak.
Ukiran batu makam raja batak. Sini kubur raja batak. kena pakai kain ni kalau nak masuk makam. 
Tips di Pulau Samosir
Tak banyak benda pun kat pulau samosir ni. Sekejap je kami kat sini. tak sampai sejam terus balik. Haaa tapiiiiiiiiiiiiii kalau korang p pulau samosir ni sila beli ikan masin lake toba ! Haa yang ni sangat penting. Hahaa bukan penting pun tapi ikan masin ni memang sedap. Kiterang beli sikit je lepas tu dinner tu kami minta restoran tolong gorengkan, memang sedap then nak cari lagi tapi tak jumpa. Cuma ada kat pulau samosir je..Menyesal uzu sampai hari ni. Hehehe.

Tempat Menarik Hari Pertama
- melawat rumah raja raja batak.
- ukiran batu makam raja batak.
- cerita patung si gale gale.
- persembahan tarian batak.


Makan Tengahari di Lake Toba

Penginapan Hari Pertama Di Lake Toba (Danau Toba International Cottage)
 Ni bilik kami malam hari pertama. lain-lain hotel tuk malam esok.


Hari Kedua 18 Disember 2016

Pagi ni kmai breakfast di cafe hotel kami . Pilihan makanan tak banyak sangat tapi view cafe tu memang cantik.  Lepas breakfast kami terus checkout.. Perjalanan kami bermula untuk ke Simarjarunjung puncak tertinggi kawasan lake toba, air terjun spiso piso. Perjalanan mengambil masa 2 jam..

Otw kami nak ke Simarjarunjung , kami berhenti-henti untuk singgah menyinggah. Ada nak ambaik gambar tepi jalan sebab view lake toba dari atas memang cantik. Suruh je supir berhneti tepi jalan.

view tasik lake toba dari atas
 aktiviti memetik buah limau/oren
 air terjun sipiso-piso
Aktiviti menunggang kuda. RM17 tuk 15imint jejalan bandar. Ni tidak termasuk dalam pakej




memula geng mak mak ni tak nak naik kuda hehehe..  akhirnya semua naik kuda
melawat pasar buah segar
Lepak kawasan puncak tuk tengok view gunung dan makan jagung bakar. Tapi tak dan makan jagung sebab hujan turun.. 

puteri gunung beru patimar (berastagi)
Makan Tengahari Hari Kedua 
 Penginapan Hari Kedua
 lobby
 free wifi hanya di lobby. Di bilik takde wifi
 bilik tido. takde aircorn tapi sejuk nak mampuihhh weii.
swimming pool betul2 depan bilik. Tapi sejuk pool ni haha.

Makan Malam Hari Kedua
Malam tu kami makan ayam penyet dan ikan bakar sebab tengah hujan . Gamba takde lak,

Tips Hari Kedua
- Bawak minyak angin sebab perjalanan jauh
- bawak jaket sebab kawasan berastagi sangat sejuk .. wuu

Hari Ketiga 19 Disember 2016
Hari terakhir kami jejalan. Sesudah breakfast di hotel. Kami bergerak dari hotel ke Medan. Memandangkan flight kami malam, so kami ada masa jejalan sekitar Medan. 

Tempat Menarik Hari Ketiga
- melawat istana maimoon peninggalan raja melayu
 - shopping

Melawat istana maimoon
 shopping telekung
 Telekung sini takde lah murah sebab tapi dalam RM50 ke atas cam tu hehe.
Lama juga kami lepak kat kedai telekung ni. Masing-masing borong nak bawak balik KL.

Makan Tengahari Hari Ketiga (Bayar Sendiri)
Pakej yang kami ambik ni tak termasuk lunch sebab sampai breakfast je tadi.So ni bayar sendiri. Dalam RM30 sorang. Makanan kat sini sedappp !

Setel makan, kami terus ke airport. Perjalanan Medan ke airport dalam dua jam.

ok dah setel pakej.

Hehehe.

Ringkasan Pakej 3 Hari 2 MalamRM300

3day 2night RM300/pax
4day 3night RM400/pax
5day 4night RM500/pax
(min 4pax)

Termasuk
*hotel 3 n 4 star
*van/car
*ferry for visiting tomok island
*breakfast,lunch,dinner
*entrance fee (for all visiting place)
Medan Package
-lake toba-brastagi-medan.
Kanak kanak umur 0-2 thn free.
Umur 3-9thn bayar separuh.

Aktiviti :

1. LAKE TOBA
*pergi pulau samosir,view tasik.
*melawat rumah raja raja batak.
*ukiran batu makam raja batak.
*cerita patung si gale gale.
*persembahan tarian batak.
*simarjarunjung puncak tertinggi kawasan lake toba(tempat ni sangat sejuk) air terjun spiso piso.
*kebun strawbery dan limau,boleh petik sendiri.
*melawat gunung berapi sinabung.
*pergi pasar buah segar.
*boleh tunggang kuda (kawsan ni sangat sejuk).
*pergi kawsan puncak sambil makan jagung bakar.

2. BRASTAGI
*free hotspring(masuk kwsn hotspring dan mandi)

3. MEDAN
*melawat istana maimoon peninggalan raja melayu
*melawat masjid raja.
*shopping

Total Bajet: RM930
Flight KL - Kualamanu = RM430 return
Pakej 3 Hari 2 Malam = RM300
Extra tuk shopping dan jajan = RM200

Thank you semua kerana sudi baca. Assalamualaikum :)

+62 821-6825-6952
pak yudi lake toba