Buffet Ramadhan RM49 Je ( Harga Asal RM98 )Sebab Dapat Diskaun Gila-Gila Bila Shopping Di 8excite !

Buffet Ramadhan RM49 Je ( Harga Asal RM98 )Sebab Dapat Diskaun Gila-Gila Bila Shopping Di 8excite ! | Salam.. Siapa masih ingat review uzu tentang website 8excite minggu ??  Haaa siapa ang dah baca, pasal website 8excite yang offer macam-macam deals, contohnya topup, spa , kedai makan, dan macam-macam lagi dan apa yang menarik minat uzu untuk test sendiri, betul ke baucer kat sini murah-murah? betul ka diskaun sehingga 90%? Betul ke servis ok? Haa yang tu uzu nak tau sebab benda ni kan memang sangat baru untuk uzu dan juga korang semua.. Betul tak?? Ha memang ramai lagi yang tak well known..

Jumaat lepas, uzu tetiba rasa sunyi sebab takde teman nak berbuka, uzu nak ajak member berbuka dan try beli baucer kat website 8excite .. Sebab banyak deals buffet ramadhan yang murah-murah.. Tempat berbuka pulak di hotel-hotel mewah , harga pulak sorang je dibawah RM50 , dan memang niat nak try test tengok macam mana service 8excite ni.. So scrol punya scroll banyak buffet ramadhan yang sold out ! Arghh terbaik  ! Lakuuu banyak pulak 8xecite ni sampai banyak sold out then ketika tu uzu just ambik apa yang ada. tak kisah hotel mana janji harga sorang dibawah RM50.. 

[BERBUKA PUASA BUFFET RAMADHAN DI PEARL INTERNATIONAL HOTEL]


 
Kalau dah berkenan tu, terus beli, kang sold out tetiba tapi nak diingatkan eh, sebelum beli sila baca betul-betul terma dan syarat..Macam info kat bawah dia tu.. Bagi faham nanti ada salah faham, kang rugi je kan..
  
Kalau baucer macam yang uzu beli kat website 8excite, term and condition untuk booking uzu adalah seperti di atas.. Dia cakap, lepas beli baucer kena booking call hotel ni.. Dia siap bagi no fon.. Then baucer ni valid dari 6.30-10malam je.. Sebelum tu kira harga biasa.. Haa apa lagi? ha ! Baucer ni boleh beli 1 akaun 1 baucer.. Kalau nak bawak extra, tak boleh.. Orng tu kena beli sendiri .. Sebab deal ni untuk 1 pax je.. Pastu yg paling penting jangan lupa tengok tempoh redeem.. Tengok tarikh betul-betul.. Kang sayang je beli baucer tapi baucer expired redeem.. Semua tu boleh tengok dan baca satu-satu.. 

Bila dah beli tu, uzu bayar guna maybank je. Setel. Senang je cara bayar.. Dah setel bayar akan dapat 2 email.. Korang check lah email ape ye.. Email tu confirmation yg payment succesfully.. Dah setel bayar, cepat-cepat call hotel tu nak booking seat. At least sehari sebelum.. Uzu dapat 3 hari sebelum.. yang lain full terutamamya weekday..
 
At last isnin baru-baru ni uzu buka puasa kat sana.. Sebelum masuk tu memang ada kena register.. Kena prepare buka apps atau website 8excite . Bagi tunjuk baucer.. Nanti diorang akan buat apa ntah then baucer tu akan ada status "redeemed" ..
 
Macam tu lah cerita dia.. Hihi takde lah susah sangat kan? Semudah ABC .. Dah pastinya website ni boleh dipercayai 100% hihi .. BEst woo berbuka puasa kat Pearl International Hotel ni.. Ramai orang pulak tu.. Ni dia bukti uzu berbuka puasa guna baucer dari 8excite . RM49/pax :)
 First round.. hihi ada seafood...
 buah-buah , cake , kuih muih
 kat luar dewan, ada bakar bakar
 yang lebih kepada salad salad lah kot..
 my feberet.. kambing golek !
 Tu je tinggal ? hihi
 rojak buah
 spageti, mee goreng dan macam-macam yang ada
 yeah jumpa dim sum ni hihi
Ok ni lah kak ainy. Yang kalau pasal free buffet ramadhan, memang dia laju :D
Alhamdulillah kenyang kami berdua.. Balik-balik memang ngantuk giler sebab dapat makan puas-puas tapi just bayar RM49 je? Puas hati tak? Haaaa memang best wei .. Kalau korang nak berbuka puasa, tak  tau lah ada lagi ke tak, buffet ramadhan tu macam dah nak tutup dah.. Korang try lah beli benda lain.. Macam-macam ada.. Puas hati dengan website 8excite . uzu bagi 5/5 bintang !! 

Sesapa yang tak sign up lagi, boleh sign up, sign in, tengok macma-macam offer kat situ, kita boleh berjimat banyak sangat-sangat dan lepas ni tak perlu membazir nak beli mahal-mahal.. hihi ok lah tu je lah.. Sebarang pertanyaan boleh tenngok info kat bawah eh .. Salam :)

Untuk Pertanyaan Lanjut
Email : support@8excite.com

Buffet Ramadhan Di Philea Mines Beach Resort Seri Kembangan

Buffet Ramadhan Di Philea Mines Beach Resort Seri Kembangan | Salam.. Minggu pertama puasa, alhamdulillah berpeluang dapat review buffet ramadhan kat Philea Mines ni..Terima kasih Philea Mines kerana menjemput kami :)

Haaa btw kan, buffet ramadhan philea mines resort adalah first time diorang buat buffet ramadhan.. Philea Mnes ni pun baru buka last year then disebabkan tak nak kelam kabut last year kan, tu sebab baru tahun ni baru ada buffet ramadhan :) Memang lama juga diorang buat preparation kan? Terbaik laah Philea Mines ni.. Sebab tak fikir keuntungan semata-mata , tapi fikir customer.. Kang kelam kabut kang, makanan tak sedap lah, servis tak best lah, macam-macam hal dan tahniah lah  sebab buffet ramadhan di Philea Mines ni memang sedap sedap :) 
Untuk pengetahuan korang kan.. Buffet Ramadhan Philea Mines Resort ni berkonsepkan open air restaurant, ada view yang sangat cantik, ada perskitaran yang ala-ala private resort, rasa tenang sangat berbuka kat situ.. Waktu ni lah nak lari daripada bunyi bising lebuhraya, memang sunyi sepi.. Depat open air restaurat tu ada beach (tasik mines).. Fulamak serius best.. Macam betul2 pantai :)

Buffet ramadhan kat sini memang sedap-sedap.. Macam-macam jenis makanan kat sini yang banyak takde kat tempat lain.. Contoh paling rare sekali.. Ada aiskrim potong yang 20sen tu ! Hahaha kelakar lakk.. Hmm siput sedut lah paling sedap sekali.. Berkali-kali tambah.. Huhu lepas makan siput seduut kat sini, dia punya sedap tu esoknya dah reti makan siput sedut.. Tetiba jadi fav food pulak .. kahkah.. Eh jom lah tengok makanan yang ada kat buffet ramadhan Buffet Ramadhan Di Philea Mines Beach Resort ..
main course
dessert..
Gambar ni ada separuh menu je.. Banyak lagi menu tapi gambar-gambar tu hilang.. HUwarghhh tak tau kat mana uzu simpan..Walhal memang dah snap semua menu yang ada.. Hmm sedih tapi harap gambar-gambar ni boleh berjaya memikat hati korang nak makan sini.. Alaaa next year lah k? Acik tak? hihi.. Ok lah tu je lah.. Sesiapa nak order next year (sebab ramadhan dah nak abis) Boleh contact kat bawah ye :) Salam...

Harga :
Dewasa RM75
Kanak-Kanak RM40

Untuk Matlumat Lanjut :
Contact : 019-6001558

Jus Lutox Dnars

Jus Lutox Dnars | Baru ni ada tengok kawan share contest menang duit raya dari DNARS dekat facebook DNARS JUS LUTOX (Link http://bit.ly/2siHxm3). Cuma LIKE, KOMEN, SHARE & TAG dan HASTAG #DuitRayaDnars. InsyaAllah ada rezeki tak kemana. 1 Syawal ni keluar result lepas tu, 2 Syawal terus dapat duit raya untuk pemenang. Kalau korang nak join tu cepat-cepat la sebelum hari raya. Ada rezeki tu ada la kan. InsyaAllah.

Sebenarnya pernah dengar tentang Jus Lutox Dnars ni. Tapi tak pernah tau sangat untuk apa, so dah kebetulan join contest Duit Raya ni terus baca mencari info Jus Lutox ni. Not bad juga la produk ni. Tengok testimoni pengguna Lutox ni pun boleh kata positif ja semua. Alhamdulillah kan.. 

Uzu bukan apa, dalam bulan puasa ni banyak juga beraktiviti. Siang kerja, malam solat Terawih dan kadang-kadang kemas rumah rumah. Biasalah mood nak raya. Dekat-dekat nak raya ni lenguh badan sebab dok shopping. Ehhh.. tak banyak pun. Tapi dah memang sesak kan. Kereta sesak sampai asyik tekan brek, dalam butik lenguh berdiri test baju. Rasa berotot pulak tangan ni.

Nak dijadikan cerita dah kebetulan baca tentang Jus Lutox Dnars ni. Aku kongsikan ada 12 kebaikan utama Jus Lutox Dnars ni dengan korang;
12 Kebaikan Jus Lutox Dnars
1) Kaya dengan antioksidan yang mampu mencegah kerosakan sel dan melambatkan proses penuaan sel tubuh.
2) Meningkatkan tahap kecergasan tubuh badan.
3) Menguatkan sistem imunisasi bagi melindungi tubuh badan daripada jangkitan penyakit.
4) Melancarkan peredaran darah.
5) Melancarkan proses penghadaman.
6) Membantu mengawal tekanan darah dan paras kolestrol.
7) Menyingkirkan toksin dari tubuh badan.
8) Meningkatkan tahap metabolisme tubuh badan.
9) Membantu mengatasi masalah angin dalam badan.
10) Membantu mempercepatkan pemulihan luka luaran dan dalaman.
11) Jus Lutox Dnars Memelihara sistem saraf.
12) Memelihara kesihatan tubuh badan secara menyeluruh

Tapi kan.. mulanya risau juga la, sebab tak tau apa kandungan Jus Lutox Dnars ni. Terus Tanya contact FB Dnars tu sebab nak cuba tapi risau apa la yang ada dalam Jus Lutox ni. Lepas di terangkan Jus Lutox ni hanya guna bahan semula jadi. Antara kandungan utama yang ada macam Kurma, Madu, Lemon, Halia, Pegaga, bayam, Markisa, garam bukit dan Delima. Tengok kandungan pun dah jadi yakin sangat dengan khasiat yang InsyaAllah kita boleh dapat.
Alhamdulillah yang lebih meyakinkan bila Jus Lutox Dnars ni mendapat Sijil Pengiktirafan HALAL daripada JAKIM. Tak da la bila minum dengan saudara atok dengan opah ni ditanya pulak halal ke kan. Nak balik kampung nak juga kongsi dengan dorang.

Mostly bila baca review pengguna yang dah minum Jus Lutox Dnars ni ada yang kongsi seronok sebab dah tak rasa sakit lutut lagi. Ada juga yang kongsi dah lama sakit sendi tapi Alhamdulillah lepas minum Jus Lutox Dnars memang membantu memulihkan. Makin tak sabar lak nak cuba minum ni.

Kiranya kalau minum bulan-bulan puasa ni memang lagi bertambah la tenaga. Hujung nak dekat raya ni tak la rasa lemau sangat badan kan. Jadi aku pun apa lagi. Tengah tunggu jus Lutox Dnars sampai rumah ja ni. Jus Lutox Dnars boleh diambil setiap hari dan sesuai untuk seisi keluarga. Jadi balik raya bukan minum sorang tau. Minum satu keluarga, atok, opah, saudara, sepupu, da nada lebih boleh la kongsi dengan tetamu yang dating.

Jadi kalau korang nak info dan nak order Jus Lutox ni boleh terus secara atas talian dekat  :

Website : www.lutox.com.my

Mengapa Nak Beli Yang Mahal Sedangkan Ada Yang Lagi Murah? Kualiti Pun Sama

Mengapa Nak Beli Yang Mahal Sedangkan Ada Yang Lagi Murah? Kualiti Pun Sama ] Salam.. Haa apa benda lah uzu merepek ni kan? Kah kah kah sebelum uzu nak balik raya ni, uzu nak cerita pasal kenapa kita nak bayar benda yang mahal sedangkan ada yang lagi murah? Padahal kualiti lebih kurang sama.. Kisahnya uzu ni darimemang kebetulan habis syampoo semalam.. So selalunya uzu akan beli syampoo Sunsilk dan selalu uzu akan beli barang-barang kat Watson. Yeah peminat tegar .. Belum lagi bab beli makeup kat Watson sampai beratus-ratus habis. Kah ! Kah ! Pantang Nampak Watson, mesti masuk..

Berbalik kepada cerita tadi, uzu nak beli syampoo Himalaya tapi habis stok lah pulak.. Uzu dah lah urgent nak guna syampoo sebab 2 hari dah tak basuh rambut. Eh ! Tak senonoh hahaha bila takde syampoo ni terpaksa beli syampoo yang ada. Time tu Nampak syampoo Whatson.. Ambik je lah.. Kang nak cari syampoo lain, nak pilih pilh pilih tu kang  berjam, marah kang encik tunang yang tunggu kat luar.. So tu yang ambik syampoo Watson tu.. Tak pernah terfikir nak beli syampoo Watson.. Apa lah rasanya eh?

Banyak jenis syampoo jenama wahtson ni. Korang boleh pilih..
Ok sampai rumah… Sebelum berbuka tu uzu pakai lah syampoo Whatson ni.. Buka botol, wuu bau wangi.. Not bad lah kan? So uzu mandi pakai syampoo Watson ni lah…Wahh banyak  buih… Bila basuh basuh tu lembut lah kekdahnya syampoo ni.. Best woo pakai…Rupanya syampoo Watson ni, “don’t judge a book by its cover” .. haa jangan tengok packaging je, tak nak beli.. Lagi pun barang Watson ni kan memang murah tapi kualiti syampoo sama je dengan syampoo branded, syampoo sunslik contohnya..
Haa benda yang best ni, uzu akan beli dan beli lagi.. Uzu kalau dah suka satu benda tu, contohnya baju kan, akan beli banyak tapi lain color. Haha sama juga macam syampoo Watson ni.. Tapi sebelum ni memang uzu banyak beli jenama Watson, contohya wet tissue, tisu, pencuci tangan , haa kali ni beli syampoo.. Sebab bila masuk Watson, memang banyak produk yang ada tapi Watson juga yang paling murah? Hehehe

So, kenapa nak beli yang mahal sedangkan ada yang murah ? Meh lah sesame kita tukar syampoo kepada jenama Watson..Macam uzu .. Lepas ni dah tak pandang syampoo lain.. Hihi beli brand Watson je. Jimatt ! makin dah kerja ni, makin sangat berjimat cermat..Ye lahh dah nak kahwin ni.. Kah kah kah ! Ok lah uzu nak buat kerja.. Dah jam 9 pagi ni.. Officemate pun dah start masuk kerja. Bos pun dah lalu lalang.. Ok lah bye Salam :)


MENANGI SHOPPING SPREE DENGAN FASHA SANDHA

Eh eh sebelum terlupa, Watsons Malaysia ada buat simple contest.. Siapa nak shopping dengan Fasha Sanda, kna follow syarat-syarat contest kat atas ni eh ..

1. Ambik gambar selfie produk watsons dengan produk lain
2. Share nape korang lagi pilih nak bertukar ke produk Watsons?
3. Guna hashtag #myswitchandsave #watsonsmalaysia

Untuk maklumat lanjut :
Facebook : Watsons Malaysia
Instagram : @watsonsmy
Hashtag : #myswitchandsave #watsonsmalaysia

Set Combo Mek View : Foundation Mek View + Mek View Soothing Serum

Set Combo Mek View : Foundation Mek View + Mek View Soothing Serum | Salam.. Alhamdulillah berkesempatan review produk baru ni, ni first time juga uzu dengan produk ni.. Tengok packagiing lawa gilaaa. Uzu suka combination colour hitam dan gold.. Tadi shopping kat Bangi Sentral, uzu punya bakul bakul baju semua kaler hitam dan gold. Sangat kebetulan semua. Hihi.. Memang pandai lah kan team Mek View pilih kaler ni :p

Apa yang uzu suka pasal Mek View ialah packaging dia bukan takat kaler dia lawa tapi nampak exclusive. Beli baju lawa-lawa beratus tapi bab mekap pun kena nampak exclusive juga tapi exclusive masih dibawah harga mampu milik.. So meh lah kita review Foundation Mek View ni..

Mek View International - Two Way Cake With Full Coverage
Uzu ni memang suka mekap. Tapi takde lah pandai pakai mekap sangat.. Macam-macam brand yang uzu guna.. Beli foundation pun kat Sephora.. Memang best lah kan foundation kat Sephora. Tapi uzu ni jenis mekap sampai zohor je.. Bila dah masuk waktu, uzu akan remove mekap-mekap uzu .. Lepas tu uzu tak pakai pape bedak pun sampai lah balik. Hehehe. Kekadang tu, bila dah remove mekap, muka selekeh gila.. Hahaha ni kalau jumpa member ni, confirm dia tak kenal.. 
So bila dapat review foundation mek view ni kan, haa 2 way cake with full coverage, means lepas ni uzu boleh pakai bedak ni je lah lepas sembahyang... Takde lah kena pakai foundation tebal tu maklumlah pakai foundation tebal tu 2 3 kali juga nak kena basuh muka.. Kita nak sembahyang ni kan, kena bersih betul-betul muka sebelum ambik wuduk.. Haa dengan foundation mek view ni memang mudah. Tempek je kat muka.. Bila masuk asar pulak, cuci lah muka sekali. Tak yah cuci berkali-kali macam foundation tebal tu, kekadang pakai wet tissue baru bersih. Hehehe.. Lepas ni kan, takde lah bos kat ofis tengok muka selekeh tak paak mekap lepas tengahari :D
Actually Mek View International ( Two Way Cake With Full Coverage ) ada 2 jenis colour sahaja iaitu Nomal dan Light Beige . Uzu ambik Normal . Normal sesuai lah dengan muka uzu yang hitam ni. hahaha..

Kelebihan Actually Mek View International ( Two Way Cake With Full Coverage )
Tak dinafikan foundation mek view ni memang mesra wuduq. Maksudnya, senang cuci, halal dibawa solat. Alhamdulillah tq sebab keluarkan produk yang mesra wuduk ni.. Pasti ramai yang suka kan bila ada foundation macam ni ?? Uzu pon suka :)

Produk ni juga tahan lebih dari pada 8 jam.. So uzu tak sempat lagi nak try tapi InsyaAllah bila dah tak boleh solat, baru boleh try sama ada foundation ni kekal 8 jam ke tak? Haaa .. Gituew.. Foundation ni 7x lebih dari ringan .. Tekstur yang lebih hangus dan yang penting ada UV protection spf 50..

Manfaat Actually Mek View International ( Two Way Cake With Full Coverage )
Manfaat foundatin mek view, lindungi kulit draipada sinaran UV, ni sesuai ngan uzu sebab uzu ni pagi dan petang memang kena panas bila jalan kaki ke LRT pergi dah balik kerja. Memang serius lah kan ketara gelap sikit sebab takde pakai uv protection kat muka.. krik krik.. Foundation tak melekit, boleh hilangkan mata panda, lembapkan kulit, rawat kulit rosak, kecilakan liang-liang pori, hilang parut jerawat, memutihkan kulit, kusam dan bitin hitam dann hilangkan kedutan diwajah..  Wahh banyaknyaaaaa kebaikan yang ada di dalam Actually Mek View International ( Two Way Cake With Full Coverage ) ni kan? Puas hati dengan foundation ni :)

Mek View Sooting Ivy Serum
Serum adalah benda yang uzu suka sangat-sangat. Berapa seum dah habis kat bilik uzu ni ha. Memang dari dulu suka serum.. Tukar-tukar serum lah.. Kali ni nak try Mek View Sooting Ivy Serum pulakkk. Awrrr .. Tau tak kenapa uzu suka serum? Serum ni benda yang paling cepat zupppp meresap ke dalam kulit kita. So serumm ni sangat cepatt keluar hasilnyaa sebab cepat je muka kita dah elok, muka dah cantik sebab serum ni... So agak-agak Mek View Sooting Ivy Serum best tak? Hihi..
Serum ni kena pakai 1 atau 2 x sehari.. Kalau uzu, uzu akan pakai serum ni waktu pagi , lepas mandi, lepas cuci muka, terus pakai serum ni tauuu . haa dia melembapkan kulit. Tunggu dia kering baru pakai mekap.. Atau pakai foundation mek view. Setel dan simple.. Hihi .. Sayangnya rasa serum mekview yang pihak Mek View hantar yang memula hancur berkecai. Ya Allahhh sayangnya.. Nasib baik pos kedua ni elokkk.. Fuh berdebar buka parcel.. Risau sampai-sampai dah berair plastik. Hahaha macam 1st parcel.. Terpaksa uzu buang :( Wuuu rasa sedih nak buang lagi-lagi serum ni bukan beda murah.. Hihi.. 

Kebaikan Mek View Soothing Serum
Yupss actually semua serum ada fungsi yang lebih kurang sama dengan serum lagi tapi Mek View Soothing Serum ni lain sikit... Apa yang uzu suka sebab dia bagi kelembapan kat muka kita.. Sejujurnyaa uzu ni jeniss kulit muka yang sangat berlebihan minyak sebab air takde kat kulit.. Kulit muka uzu tak lembap thats why lah kulit berminyak sebab takde kelembapan yang sekata..  So kalau yg kulit muka berminyak tu, rajin-rajin guna pelembap atau pakai je Mek View Soothing Serum ni.. Tak yah beli dah pelembap. Jimat duit sebab serum ni ada fungsi melembapkan kulit. 2 in 1 gituuw. hihi..

Mek View Soothing Serum boleh menyejukkan muka, menyegarkan kulit , haaa tak yah beli penyegar dah hahaha, eh jimat sokmoo dengan Mek View Soothing Serum kan kan kan korang ? Apa lagi yang jimat ni ?? hahaha . Ok sambung balik, serum ni boleh buat foundation kita tahan lama, boleh kecilkan pori,dan kurangkan rasa selesa pada kulit. Wahhh best doh Mek View Soothing Serum ni ? Macam-macam kebaikan yang ada.. Lagi-lagi boleh tahankan foundation.. Kena wajib pakai ni sebelum pakai mana-mana foundation :) OMG ! OMG ! besttttt gilerr :D
 
   
 
Best gila pakai .. Bila pakai tu macam pakai penyegar pulak sebab rasa segar je muka ni. Fresh look.. Esok pagi sebelum p kerja, pakai dulu serum ni.. Uzu kan pagi-pagi kena panas, tak sampai ofis , mekap dah jadi mak nyah dah.. hahaha.. Nak kena pakai serum ni dulu, baru elokk baru tahan mekap tu ye dak? Pakai lagi foundation dari Mek View.. Set combo yang sangat menarik. Hihi..

Haaa ok lah tu je lah review uzu untuk produk combo Mek View ni.. So far dua-dua memang terbaik ahhh .. Ni kena bwak balik kampung nak raya, nak suh kakak-kakak try pakai :p Diorang bab benda baru memang excited nak try.. Hihi..  So sesiapa yang berminat nak nak dapatkan 2 produk ni , boleh tengok info-info kat bawah ye..  Salam.. 

Harga :
Mek View International - Two Way Cake With Full Coverage = RM 79(SS) RM85(SM)
Kebaikan Mek View Soothing Serum = RM 35 (SS) RM40 (SM) 
Set Combo Foundation + Serum = RM100 (SM) RM105(SS)

Untuk Pertanyaan & Pembelian :
Instagram : @mekview.hqhttps://www.instagram.com/mekview.hq/
Whatsapp : 017 - 351 1510