Sunday, January 1, 2017

How I Spend My Weekend : Tadom Hill Resorts Banting Selangor

How I Spend My Weekend : Tadom Hill Resorts Banting Selangor |  Salam . happy new year semua.. Wuuuuu 1st januari 2016. Tengah bosan so uzu update lah kan uzu punya weekend minggu lalu.. Bukan ni banyak sangat cuti yang melibatkan hari isni, so member pun ada masa banyak, kekadang cuti 3 hari, kekadang 4 hari.. Uzu lak? Hahahahaa memang tengah bercuti kan ni so last week tak tau nak g mana sebab mostly member balik kampung.. Sama macam weekend ni. hehe.

So last week, uzu, kak ainy, yazid, moka dan madi p Tadom hill tanpa plan ape pun.. Malan jumaat tu kata kat diorang, "weii jom p tadom hill esok!" Diorang pun kata "jom" .. haa memang uzu akan pastikan sampai jadi.. Gigih lah kan bangun pagi2 sebab nak g Tadom Hill awal..  nanti hujan memang susah lah nak mandi..

Memula kiterang plan nak tido semalam kat situ, tapi memandangkan semua jenis bilik dah habis , kami pun p balik hari.. Main day pass je.. Kalau nak book bilik, kena book awal, kena buat reservation. Tapi kalau nak p day pass tadom hill, just walk in je. So far tak full lah.. Sentiasa boleh masuk..

Harga Tiket Tadom Hill Resort

Masa kiterang p tu, memang harga mahal sikit sebab super peak season. P waktu new year. Memang ramai orang kat sana. Sampai rakit pun berebut-rebut. Hihi apa pun uzu enjoyyy katTadom Hill last week. So meh meh meh layan gambar meh..

Sebelum masuk kena register nama kat sini. Pastu baru boleh masuk.
 Lepas masuk p kaunter buat pembayaran.
pintu masuk tempat tinggal
Cantik wei kat sini. Serius. Kami decide ambik gambar dulu sebelum mandi. nanti hujan, cuaca dah tak lawa, ma gambar pun lawa kan... Sebab petang tu dah hujan lebat.. nasib baik ambik gambar dulu. jom layan gambar kami main air lakkkkkk..

Fuhh penatnya mandi manda.. Lama tak swim kan.. Ni nasib baik ada life jacket ni.. Kalau nak berenang memang tak reti berenang.. Tapi best lah aktiviti air kat sini.. Sampai terminum air lombong. Fuh demam kooo terus. hahaha.. Balik rumah semua pakat demam. Uzu lagi lah tak suka demam2 ni.. Uzu punya demam akan membawa kepada muntah2.. Tu sebab uzu akan terus makan panadol.. Siksa woooo.. Apa pun.... memang enjoy ah ! InsyaAllah nak datang lagi sini dengan member2 yang lain.. Ok lah tu saja tuk hari ni. Assalamualaikum semua :)

For enquiry and booking :

1 comment:

nana liena said...

baca tajuk 'how i meet ur mother' . salah baca. huhu
kira murah juga lah tu harga below rm50..! lagipun tak ada la jauh sangat klang-banting
cuma rasa lagi best datang waktu tak ramai orang..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com