Jom Download Apps STUFFIEE :)

Jom Download Apps STUFFIEE :) | Salam.. Siapa suka upload gambar kat social media? Macam uzu kan, uzu memang suka upload gambar kat social media tak kira lah kat fb ke, ig ke, twitter ke, uzu memang kaki update. Tapi banyak-banyak gambar kita upload, ada dapat duit tak? Haaaaaaaaaaaa takde kan? So inilah yang uzu nak cerita apps yang best yang upload gambar dan dapat duit...

Memperkenalkan..... Stuffiee !
"Stuffiee is built with the idea to store your stuffs digitally. Imagine how nice it would be if you had stored a digital picture of your 1st ever cellphone, racquet, watch, car or any other stuffs. It helps users keep tracks on their stuffs and categorize them accordingly. While building your own stuffs collection in Stuffiee.

Ambassador wall – Introduce to 200 friends and a ranking system will appear to show how active you are based on the category that you are active in. Say you post a lot of pictures in Food, and most likes and comments are from food. Then your ranking will be highest on food and this will bring in brands to make you ambassadors".

Stuffiee bila upload gambar, apps ni juga best sebab dia ada kategori-kategori untuk sesebuah gambar. Contohnya kategori dia macam, Fashion, Travel, Food dan macam-macam lagi kategori, dengan adanya kategori ni, senang lah kita nak cari makanan. Kalau tetiba lapar kan, nak cari makanan sedap ke, tekan je kategori Food tu  maka keluarlah semua gambar-gambar dalam kategori Food. Sama juga lah dengan travel, just tekan je travel tu, maka keluar lah semua gambar-gambar travel . Sebab kenapa ada kategori macam ni? Sebab nanti seblum upload memang kena suruh pilih kategori. Benda tu tak boleh skip so..... start tu lah gambar-gambar yang kita upload tersusun. Hehehe.


Menarik tak? Dalam masam beberapa hari ni , dah pun dilancarkan hari ini dan apps stuffieej/ boleh di download tapi pengguna handphone Adroid je boleh sekatakat ni. Iphone belum lagi ye... InsyaAllah coming soon..

So sebelum dilancarkan, uzu antara Ambassador Stuffiee ni nak ajar korang macam mana nak jelajah apps ni. Mesti ramai yang bingung nanti. Sesiapa yang tak tahu macam mana cara guna apps Stuffie, meh uzu ajar meh... Hehe..

Cara-Cara Guna Apps Stuffie

Download di google store - search STUFFIEE . Install.

Sign up as a member STUFFIEE .
Isi details yang diperlukan. Ini contoh je ni ye.
Bila dah LOGIN, macam ni lah rupa HOME tu. Nampak tak kategori2 tu?
Nak cari gambar-gambar yg korang nak, boleh tekan kategori tu.
*update baru*
Tekan lah 4 garisan bertindih tu.
Kat situ ada profile. Bolah update info korang, gambar korang, kat situ juga ada Ambassador Wall
*update baru*
Ambassador Wall ni macam tempat nak invite kengkawan korang masuk apps ni. Bila invite kawan kat facebook, akan keluar link refferal uzu , then korang boleh lah tekan dan daftar.
*update baru*
Kalau nak upload gambar pulak. Pilih lambang camera tu, pilih pulak lambang folder kalau gambar tu kat fon, Lepas pilih gambar akan keluar kategori-kategori macam ni. Then tekan  uplaod!
Haa bila upload keluar lah gambar macam ni. Dia ada funtion LIKE, UNLIKE dan KOMEN.
 Yang bestnya komen tu haa kalau malas nak taip, boleh reply dalam bentuk voice note dan video.
Yang ni uzu nak try pulak reply komen guna voice note. Best pulakk kan.. Lagi-lagi kekadang kalau tengah driving pun sempat lagi reply hahahahaha.
Stuffiee ni juga boleh sape LIKE sapa UNLIKE dan SHARE.
Haaa tu je lah nak explain bab apps Stuffiee ni.. Uzu harap explanation d atas boleh lah membantu serba sedikit tentang apps Stuffiee ni..Uzu pun masih baru lagi dalam apps ni.. 

Macam Mana Nak Dapatkan Duit Melalui Apps Stuffiee?
Langkah 1: Buka Wall Ambassador . Macam mana nak unlock wall ambassador yang terkunci, kita kena share , invite 200 friend. Bila dah dapat 200 yang mendaftar melalui link referral anda, maka ter-unlock lah wall ambassador.

Langkah 2: Sistem beroperasi berdasarkan penglibatan daripada rakan-rakan anda! (Share, Like atau Komen). Ia adalah satu sistem yang adil berbanding dengan mana-mana platform media sosial yang lain sejak undi rakan-rakan (Share, Like atau Komen) dan ia tidak berdasarkan kepada apa yang anda fikir anda adalah baik dalam tetapi apa yang orang lain fikir anda adalah baik dalam.

Langkah 3: Sentiasa aktif dalam apa yang anda menikmati posting!

Langkah 4: Semakin aktif anda, semakin kira jadi expert dalam category anda, disitu mungkin ada peluang untuk brands approach.

Opssss tak habis lagi lah !! Pihak Stuffie ada mengadakan contest so meh laj join ramai-ramai sebab hadiah wang tunai RM1000 ditawarkan setiap 2 minggu. So yang nak join boleh baca term and conditions kat bawah ye. Ok lah bye Salam :)

Stuffiee's Photo Contest

Stuffiee’s Photo Contest will begin Feb 26, 2017.
Contest mechanics are as below:

Show us your stuffs #ShowStuffs and win RM1,000 every 2 weeks!

To Participate :
Download Stuffiee on Google Play 
Post your stuff that YOU ARE MOST PROUD OF on Stuffiee
Share it on your Facebook or Instagram and tag #showstuffs
We will give cash of RM1,000 EVERY 2 WEEKS to the most awesome stuffs shown on #showstuffs

Untuk Matlumat Lanjut :
Email : info@stuffiee.com
ID: @stuffiee2016
Call : 0362055128

3 Sila Komen:

KakNa Journey said...

assalamualaikum . Wow ! macam best ! nanti nak cuba .

Cik Tie said...

macam best je.. nak try la

Perawat Islam said...

Lebih kurang macam IG je fungsi dia. Saya pun ada jugalah upload2 gambar ni.Yang saya praktikkan di IG saya, gambar yang diupload tentang perubatan Islam.

Tetapi, sekarang dah agak kurang guna IG, lebih fokus kepada facebook. Tapi stuffie ni oklah untuk cuba.