Sekitar Majlis Pertunangan Uzu & Faizal (19.11.16)

Sekitar Majlis Pertunangan Uzu & Faizal (19.11.16) | Salam..Lama uzu tunggu offical photographer ni tapi lambat bebeno lah kan baru uzu dapat gambar , nasib baik member sendiri..Hahaha..Nasib baik juga dia bagi diskaun so takleh complain lah kekdahnya.. hihi..

Sebelum ni uzu dah update pasal majlis tunang ni tapi update pasal makeup dan pelamin & dulang.Siapa yang nak sewa dulang di area kota kinabalu boleh tengok kat sini, dan sapa cari mua yang cantik area kota kinablu boleh tekan link ni.. Kali ni uzu nak update gambar sekitar majlis pertunangan uzu.. Kira macam behind the scene lah .. Hahaha gituewww. Macam retiss.. uhukk...Jom lah layan gambar beserta short captions..

Pelamin uzu. Abaikan langsir kat tepi kanan tu..
 bff i yang tersayang. Semua ni mak mak dah ni kecuali yang belah kanan..
 Nenek dan abang-abang
 gambar disebalik tiang.. Waktu tengah tunggu majlis mula..
 waktu ni uzu kat bilik tengah bersiap..
majlis dah nak start dahh...
 Pihak lelaki dah sampai.. Ni wakil pihak lelaki dan perempuan..
 penyerahan duit apa ntah tuk ketua kampung.. tuk cakap cakap gitu..
 pihak lelaki diwakili oleh abang kedua bakal tunang tengah merisik bagai..
 aaaa gosip apa tu eh? hahaha
perbincangan hantaran dan tempoh pertunangan, adat dan sebaginya..
 tak pasti benda apa dibicangkan lagi.. I tengah nebes dalam bilik haha..
 Beliau tengah bincang itu ini semua..
 lamanya korang bincang. Senakk perut i.. Tak ramai pun datang.. Biasa je..
 Ok dah habis lah kot kan bincang-bincang? Asal bakal tunang uzu hensem time tu eh? Hahaha..
 tak lama gitu uzu dipanggil keluar dari bilik.. Tak nebes pun.. Cuma malu je org perhati..
 bakal mak bertua kepada bakal tunang dah sampai pelamin ha. Time ni kelam kabut baru nak fikir tunangan tangan kiri ke kanan? 
aaa nak bagi tangan mana ni dulu? Sempat lagi bingung 3 saat
 hentam je lah bukan org tau. hahahhaa
 ambik lah tangan kanan dulu .... uhuk uhukk
 sesambil sarung cincin ni, "dengan ini sahlah suda zu menjadi tunangan faizal" .. mk ff kate.. Gituew kaww .. Tak terharu pun sebab tak macam tak caya je dalam hati.. Betul kah? acah-acah gitu... haha
asal je tunang mesti duk nak tengok cincin.. Alaa cincin uzu biasa je. mak mertua tanya nak ada batu ke tak cincin ni? Lepas tu salah jawab, tak nak ada batu.. Walhal uzu suka ada batu... Redha je la sapa suruh salah sebut.. Cincin ada 2. Merisik dan bertunang..
ambik gambar dengan kakak yang paling sulung dan beliau serta bakal bertua. Eh 
 sempat lagi jeling cermin.. haha.. at least uzu tak kaku atas pelamin.. Malu doh..
 bacaan doa selepas habis majlis..ketua kampung pesan bertunangan jangan lelama..
 Bacaan doa ... 
 bapak uzu mesti tengah fikirkan anak kesayangan dia nak kahwin. hahaha.
 terus kaku di atas pelamin. Dalam hati bila lah habis ni.. Malu lah orang duk ambik gambar, duk pandang-pandang hahaha..
 Yeahhh dah setel. Time to ambik gambar dengan childhood..
 dah habis majlis tu, ambik gambar dengan family faizal yang datang...
 yang ni kakak-kakak ipar faizal..
 waktu dah balik tu boleh lak lupa nak sarung cincin kat lelaki.. Yang ni uzu tak pernah tengok..
 suka bapak uzu waktu ni. Tengok happy je dia haa... Senyum girangg
 Beliau bini dan mak faizal.. Muka faizal sebiji macam mak dia.. Anak mak katakan..
 Belah kiri , mak pak uzu, belah lelaki mak pak faizal..
 Bakal pengantin berserta parents..
 bang, jangan hairan abang ipar i kaki selfie. Siap dia pegi live update di fb..haha
 Dia tunang saya :p
 Bersama dayang-dayang bridemaids dunia akhirat. BFF i tersayang..
 dioang memang kaki gambar..
 aksi serius?
 Time ni tunang dah balik.. Sambung gambar jadi ultraman
 photographer suruh buat pose gitu, ikut je haha
 motip? haha
 bersama sepupu dan anak-anak buah tersayang. I love u kak..
Alhamdulillah dah setel majlis tunang uzu dengan jaya walaupun pelbagai dugaan dan rintangan yang jadi seblum majlis tunang ni. Allah je tau macam mana sedihnya seorang uzu bila banyak sangat macam-macam pelbagai perkara ketika ini sampai tak nak tunang.. Sampai mcm tu sekali kan? Haaa walaupun dah tunang dalam nak 3 bulan ni, rasa macam dah lama, berharap cepat lah masa berlalu, cepat lah kahwin kan...Tapi bila kahwin tu memang tak berharap bila dan malas nak tanya.. Biarlah kan pihak lelaki yang memutuskan dengan secara sukarela. Kalau ada jodoh, adalah.. kalau takde? Alhamdulillah juga sebab mungkin takde jodoh, semua tu ditangan tuhan. Uzu tak mengharap 100% . Cuma ada 5% je ni.. Takut kalau terlalu yakin dia jodoh kau tu pun susah juga nanti frust menonggeng. Apa pun uzu cuba berdoa yang baik-baik je.Sama ada Allah nak makbulkan doa uzu tu, Allhualam.. Hanya Allah sebaik-baik perancang..Hhmm ok tu je. Hehehehehe...

ok btwww, siapa nak tengok dulang, pelamin dah muka boleh klik link kat bawah.. AKhir sekali uzu nak ucap thank youuu kepada photographer Pen Merah Photography atas gambar yang gojes ni. Ni semua gambar candid ok?...Kira ok lah daripada takde langsung kan? Hihi.. Uzu dah book pendi ni 6 7 8 bulan sebelum tunang. Lama tak? Gila tak lama..

Uzu kenal pendi dah lama waktu 2012 waktu zaman uzu photoshoot outdoor dengan dia. Kira macam jadi model/talent di sabah waktu tu.. Dari situ lah uzu tengok perkembangan hasil kerja Pen Merah ni sampai lahh bersimpan hasrat kalau nak tunang ke, nak kahwin memang panggil dia. tak nak orang lain.. Gituew. Hasil kerja semua wow. Sipa yang area Bongawan, Kota Kinabalu atau area sabah lah paling jauh pun kan, nak photographer cun cun boleh tengok hasil kerja pendi di Facebook : (Mohd Affandi Abd Latip) atau instagram : https://www.instagram.com/affandi_a.l/ .  OK bye.. Uzu tak sihat ni.. Nak kemas barang lak nak ke Japan esok. Salam..


19 Sila Komen:

mrs kayrul said...

cantik uzu..tahniah ye

Cik Kumbang said...

Alhamdulillah tahniah Uzu
Lama tak singgah komen sini
Rumah pun dah bertukar wajah

Cantik sangat
Lebih kemas & teratur *thumbs up* *LOVE*

Kalau nak DIY Kad Kahwin bole la baca sharing Cik Kumbang ni hehe

http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.my/2015/07/diy-kad-kahwin.html

Normi Nieza said...

alhamdulillah..tahniah uzu..:)

Hanim Hashim said...

cantik-cantik gambar pertunangan uzu. Tahniah dik uzu dan pejal, moga bahaga dan senyum selalu :)

Rafzan Tomomi said...

Tahniah Uzu :D

Amanda Suria said...

Tahniah uzu

Lin Azlina said...

cantiknya gambar... tahniah uzu.. cepat2 kahwin....jgn lama2...

Cik Tie said...

Alhamdulillah, tahniah uzu. cantik sangat tau

nadhie wueen said...

Tahniah uzu..cantiknya time bertunang. nampak berseri je. hehe:)

Yanty Lee said...

Alhamdulillah... Tahniah lagi dan lagi.. Im so happy to see you happy..

Nadia Nurul said...

tahniah uzu dah bertunang..one step closer to marriage life....be prepared ye dik...

Jueliza Jamani said...

tahniah uzu.. nice..

anak denesor said...

tahniah..cantik sgt

Hjh Aniesah Saeidah Hassan said...

Assalam uzu...rindu lama x jumpa...tahniah dah bertunang

Mommy Muhaimin said...

Meriahnya.

-Diari Mommy Muhaimin-

Emarieys said...

Alhamdulillah, tahniah uzu..selamat bertunang.

Farah Dafri said...

cantik!! tahniah ahkakk

Mashitah Mamat said...

tahniah Uzu....cantik sangattt !

I am Tini said...

anduu aku sana sipi sipi.. kabur muka.. hahhahahhaaa....