Signing Ceremony HWL Jewellery Trading Sdn. Bhd. With Swarovski

Signing Ceremony HWL Jewellery Trading Sdn. Bhd. With Swarovski | Salam. Selamat pagi semua. Minggu yang busy ni uzu habiskan masa dengan mengupdate entry-entry yang tertunggak. Ngehh.. Sebelum uzu ke Japan ni, nak habis kan lah banyakk sangat entry yang tak update lagi.

Last two week uzu ke majlis tandatangani HWL Jewellery Trading Sdn Bhd bersama Swarovski yang diadakan di Hotel Istana KL. Untuk matluman, HWL Jewellery ada owner baru yang owner lama dah berpindah milik, so yang ni ada owner baru. Kalau nak tahu HWL Jewellery adalah satu brand yang telah pun beroperasi lebih daripada 30 tahun yang menyediakan  lebih dari 600 jewellery reatil shop di dalam Malaysia ni..

Sejarah Syarikat dan Pencapaian:

  • Ditubuhi pada tahun 1985, nama syarikat Hup Weng Lee Jewellery Trading Company, dengan menggunakan jenama yang bernama CAP88.
  • Pada tahun 1997, didaftar sebagai syarikat persendirian (Sdn Bhd), sekarang dikenali sebagai Hup Weng Lee Jewellery Trading Sdn Bhd. Jenama CAP88 dikekalkan.
  • Pada tahun 2009, syarikat menukar nama sebagai HWL Jewellery Trading Sdn Bhd. Jenama juga ditukar kepada C88. Jenama yang lama, CAP88 ditamatkan.
  • Pada tahun 2009 juga, HWL pindah ke Menara Perdana, sebuah bangunan industrial di Georgetown, Penang, dengan sebuah kilang memprosses barangan kemas yang amat lengkap.
  • Tahun 2017 merupakan satu langkah yang amat bersejarah bagi HWL kerana mereka akan memasuki satu kerjasama dengan Swarovski Gemstones, sebuah syarikat antarabangsa yang amat terkenal di seluruh dunia, yang menghasilkan batu-batu permata yang berkualiti paling tinggi.

Activity-activity Utama HWL Jewellery Trading Sdn Bhd:
  • Membeli bahan-bahan mentah, mereka bentuk, membuat and mengedar barang-barang kemas, kedua-dua emas and perak.
  • C88 (brand asal) mempunyai sebanyak 600 pelanggan (kedai emas) di seluruh Malaysia.
  • C88 Premier (brand baru yang akan kerjasama dengan Swarovski), akan melantik 60 kedai yang paling cemerlang di seluruh Malaysia untuk menjadi pengedar yang sah-nya.
Ciri-ciri Istimewa C88 Premier:
  • Dapat melaksanakan kawalan kualiti yang tegas di setiap peringkat proses pembuatan.
  • Teknik memasang batu yang berperingkat barang kemas berlian asli***
  • Ciri-ciri Istimewa C88 Premier:
  • Dapat melaksanakan kawalan kualiti yang tegas di setiap peringkat proses pembuatan.
  • Teknik memasang batu yang berperingkat barang kemas berlian asli***
Teknik Pasang Batu Berperingkat Berlian Asli
(C88 Premier)
Teknik Pasang Batu Biasa
Sering dijumpai dalam barang kemas berperingkat tinggi
Biasa digunakkan dalam barang kemas yang murah
Kos mahal, melibatkan proses yang kompleks dan memerlukan masa yang panjang
(Dapat dipercepatkan dengan teknologi terbaru)
Kos murah, proses yang lebih mudah dan mengambil masa yang singkat
Serampang (‘gigi’) yang mempunyai permukaan yang halus dan berkilat
Meningalkan kesan-kesan pasang batu, serampang (‘gigi’) bermuka kasar dan tidak berkilat
Jarak diantara batu permata adalah sama
Jarak diantara batu permata tidak setara
Produk akhir yang paling sempurna
Produk akhir yang tidak menarik perhatian




Teknik Pasang Batu Berperingkat Berlian Asli
(C88 Premier)
Teknik Pasang Batu Biasa


Sementara itu HWL Jewellery telah pun melancarkan brand baru iaitu C88 Premier yang mana brand ini berkerjasama dengan Swarovski. Semua produk-produk mereka ialah highest quality of swarovski iaitu ZIRCONIA(synthetic diamonds).

  • Giat membuat pelaburan ke atas teknologi dan mesin-mesin yang baru untuk memastikan peningkatan dan inovasi dalam produk-produk kami.
  • Memberikan servis lepas jualan yang unggul kepada kedai-kedai emas, supaya mereka dapat memberikan servis lepas jualan yang unggul kepada pengguna-pengguna.
  • Manfaat daripada kerjasama dengan Swarovski dan juga Usaha-usaha masa depan: 
  • Mendapat satu recipe untuk kesempurnaan. Kesempurnaan ini dapat diperolehi dengan menggabungkan teknik pembuatan barang kemas dari C88 Premier, dengan batu permata kualiti tertinggi dari Swarovski, dan harga jualan yang munasabah. Contohnya sebentuk cincin emas 22k (91.6%) dapat diperolehi dengan harga serendah RM699 selepas diskaun.
  • Kemungkinan yang tidak berkesudahan dapat diperolehi dengan bantuan Swarovski Gemstone kerana pilihan batu permata yang beraneka, tidak kira dari segi saiz, bentuk atau pilihan warna. Produk-produk yang lagi istimewa dan inovatif dapat direka dan diperkenalkan kepada pengguna-pengguna.


signing ceremony..
owner telah menernagkan serba sedikit mengenai produknya.
Koleksi Warovski Zirconia
 cantikknya alahaiii. tetiba nak nak beli cincin kahwin..
 cantik tak cincin dia ni haa..
Jom lah weii kita koleksi cincin ni. Ya aulohhhhh. semua cantik-cantik!
Yang ni antara batu-batu swarovski. Uzu ada dapat sebiji ni haa. Nak simpan buat cincin kahwin.Hihi
So nak tengok lebih lanjut mengenai produk-produk ni boleh lah tengok info kat bawah. Kat webiste dia ada info tentang company tu, koleksi cincin, koleksi gelang, emas , silver semua ada. Boleh lah window shopping kat screen :p

Untuk Matlumat Lanjut
Website : http://c88.my/

1 Sila Komen:

Adam Faiz said...

Semua cantik and nampak high quality 0_0
New Update: Random ft SPM result countdown.