Tempat Menarik , Bajet & Itinerary 3 Hari 2 Malam Di Bali Indonesia

Tempat Menarik , Bajet & Itinerary 3 Hari 2 Malam Di Bali Indonesia | Salam. Alhamdulillah wishlist uzu dah tercapai.. Wishlist g Bali je lahhhh eh.. Hahaha wish list lain banyak lagi tak tercapai contohnya tak g Perlis je lagi wei.. Stress lah nak capai wishlist tu sbab bila ajak member, semua tak nak pergi.. Kecewa lah pulak rasa hahaha.. Nak je p Perlis sesorang hahahaha.. Acah acah solo trip.. Tapi tak kuat iman lagi kahkah. 

Eh berbalik kepada cerita kat Bali Indonesia, uzu nak update bajet, itinerary dan tempat-tempat menarik yang uzu p ngan bebudak ni haa.. Btw flight dan hotel kami disponser oleh Tourist Guide. So yang uzu nak update ni ground pakej je.. Korang tau kan apa tu ground? Ground tu bajet kita ditempat tu..  bajet flight tu bukan dakam kategori ground.. Hihi.. Kalau hotel tu , ha ah kategori ground tapi dihotel disponser..Harap lepas ni takde lah tanya, apa itu ground pakej, apa tu grround bajet.. Hihhi.


Itinerary Bali Indonesia 3 Hari 2 Malam

DAY 1
12.00pm Meet at KLIA2
4 .20pm Depart to Bali
7.20pm Arrive at Bali
8.00pm Transfer to 7 days Premium Hotel (RM 15/pax)
8.30pm Check in and free n easy



DAY 2
08:00 – Pick up at the hotel
09.30 – Watching Barong and Keris Dance
11.00 – Visit Celuk Village for traditional gold and silver art
12.00 – Visit Tirta Empul Temple
13.30 – Visit Kintamani Village with Amazing Volcano view of Mount Batur and lake Batur
14.00 – Lunch at Kintamani with view Volcano of Mount Batur and lake Batur
15.30 – Visit Tegalalang Rice Terrace
17.00 – Visit Uluwatu Temple
18.00 – Watching Kecak Dance Performance
21.30 – Back to hotel


DAY3
09.00 - Breakfast
10.00 - check out hotel
10.30 - kuta beach n hard rock bali
11.00 - Denpasar city
13.00 - Lunch
14.00 - Royal Family Temple
15.00 - Temple on the lake
17.30 - Visit Tanah Lot Temple with sunset view
18.30 - Depart to Airport
19.00 - Check in 
21.55 - Depart to KLIA2


*Things to pay*
Day1
airports transfer (rm 15/pax)
Day 2
-Transport (rm 40/pax)
- Barong (RM35/pax)
- Tirta (RM10/pax)
- Kintamani (RM 10/pax)
- rice terrace (RM4/pax)
- ulu waatu (RM 10/pax)
- kecek dance (RM35/pax)
Day 3
-Transport (RM 40/pax)
- Ayur (RM 5/pax)
- badigul (RM 10/pax)
- monkey temple (RM 10/pax)
- Tanah Lot (RM 10/pax)
*Total Sorang RM 260 (Transport + bayaran masuk + meal dalam airasia)*

Tengok Barong dan Tarian Keris
 Visit Celuk Village for traditional gold and silver art
Visit Tirta Empul Temple
Visit Kintamani Village with Amazing Volcano view of Mount Batur and lake Batur
Lunch at Kintamani with view Volcano of Mount Batur and lake Batur
Visit Uluwatu Temple
Watching Kecak Dance Performance
kuta beach n hard rock bali
Royal Family Temple & Temple on the lake
Visit Tanah Lot Temple with sunset view
So kat bawah ni, uzu nak update pasal bajet kiterang yang kena bayar. Tiket lawatan masuk. So korang kena ready lah duit duit ni nanti sebelum masuk.. Selalunya bajet akan lebih murah sebab supir selalunya dia akan cakap dia bawa pengunjung local..


Day1
airports transfer  guna uber(rm 15/pax)

Day 2
-Transport (rm 40/pax) 
- Barong (RM35/pax)
- Tirta (RM10/pax)
- Kintamani (RM 10/pax)
- rice terrace (RM4/pax)
- ulu waatu (RM 10/pax)
- kecek dance (RM35/pax)

Day 3
-Transport (RM 40/pax)
- Ayur (RM 5/pax)
- badigul (RM 10/pax)
- monkey temple (RM 10/pax)
- Tanah Lot (RM 10/pax)
*Total Sorang RM 250

*Transport tuk 2 hari = 500k rupiah/4 org
Contact Supir : nanti update

*uzu tukar RM200 je tuk makan minum n shopping*

Transport tu actually kami sewa uber tuk 2 malam.. Dah malas pulak nak cari supir lain.. Bayaran sewa kereta ni termasuk pemandu ye korang. Makan minum pemandu korang jangan risau sebab restoran makan makan akan bagi free makan kepada supir..  So kat bali ni pakej kat sana memang murah tapi yang mahalnya cuma flight je. Yang lain semua murah.. Hihi. Sekian je lah untuk bali ni.. Nak update pakej bangkok pulak hihi.. ok bye Salam :)







3 Sila Komen:

Hero Borneo said...

kota bali memang cantik sangat ...

saya sekarang target ke Makasar...

moga impian bisa terlaksana

Mrs Pip said...

Hello Uzu...salam kenal..
Blogwalking sini pula...
Komuniti Sabahan Blogger...
Wah....bestnya Bali....
Tapi gambar buat tanda saranghae tu yang win.
Cheers.

Anum Abdullah said...

cantiknya bali..