Tips Kurus Cara Emas Putih : Lets Bengkung By Suraya Sulatin

Tips Kurus Cara Emas Putih : Lets Bengkung By Suraya Sulatin | Salam.. Banyak yang komen i nampak kurus waktu shooting untuk iklan shizens ni.. Kalau tak caya bolehlah baca komen kat bawah. Hahahahaha jarang orang puji kurus sebelum ni. Macam tau tau je kan.. Hahaha actually tipsnye pakai bengkung..!! Dah la tak pakai bengkung ni wei.. Selalunya pakai bengkung tuk kat pinggang je tapi bengkun yang uzu pakai ni full body dari atas ke bawah .. Tu lah sebab ramai yang kata nampak kurus :p Tak sia-sia lah terseksa sikit :p Janji kurus :p

Memang tak edit gambar ni, serius tak tipu.. Uzu untuk kali pertama pakai bengkung, ya allah tak sangka pulak dapat pujian macam ni.. Hihi. Nak tau tak bengkung ape? Haaaaaa bengkung dari kak sue.. Uzu dah lama tak pakai bengkung.. Last pakai pun sebab tunang hari tu.. Lepas tu redha perut buncit keluar.. Lagipun, bagi uzu, pakai bengkung ni sama je.. Takde effect pun.. Tapi rupanyaa kan.. Selama ni uzu pakai corset yang murah dan tak berkualiti. Corset longgar. Tu yang takde effect tu. Tu yang uzu malas pakai bengkung. Ingatkan semua bengkung macam ni wei...

Tup tup bila dapat corset full body ni, ee neves pakai.. Tengok macam kecik je.. Kecik je.. Macam tak muat je rasa kalau uzu pakai.. Dah give up nak pakai ni tapi memandangkan ada shooting, fuhhh kena paksa diri pakai.. Bila pakai tu, hmmm tetiba rasa " eh kenapa macam best je bengkung ni?" .. Selalu kalau uzu pakai bengkung, rasa macam tak selasa.. Kali ni, bengkung sangat selesa.. Nak kata selesa sangat tu , tak lah, cuba boleh lah bertahan sampai habis shoot..

Memula pakai, kemain rimas.. Rasa macam nak buka juga waktu tu.. Lama-lama dah sesuai kat badan tu, wuuuu teruja tengok pehaa kuruih. Hahaha.. Siap posing posing depan cermin.. Try lak berjalan acah acah model. Kau ghase? Laaaa lawa pulak bila aku kurus ni. Hahaha.. Mampu senyum senyum sendiri lah.... :D

Sekarang ni kan, bukan perempuan je pakai bengkung kan, lelaki pun pakai.. Memula uzu tak caya, aikkk terkena kat member sendiri yang rajin sangat pakai bengkung.. Nak kata dia gemuk,, tak gemok.. Kurus je tengok.. Tapi tu lah, actually bengkung ni elok untuk membetulkan posisi badan kita yang tak betul tu... Uzu pun sebenarnya dah mula rasa membongkok.. Wuu masa pakai bengkung kak sue ni, rasa macam tegak badan uzu ha.. Beza sangat dengan yang tak pakai bengkung.. Nampak sangat dah tua, dah mula memongkok.. Wuuuu tak nak lah :(

Apa Yang Bestnya Pasal Corset Ni?
- Membaiki tekstur tebuh anda dan membentuk tubuh anda..
- Tak perlu bukak apabila ingin ke tandas..
- Sangat selesa kain lembut dan sejuk..
- Tanpa tetulang yang merimaskan..
- Memberi keselesaan pada si pemakai..
- Dilengkapi 7 magnet yang mampu melancarkan darah dan menghapuskan lemak degil.
- Sangat mudah dipakai (one piece)

Uzu nak mbik gambar macam ni, eh islam pulak.. Aurat aurat :p Hihi macam ni lah corset uzu ni. Uzu punya yang kaler hitam.. Elok dari atas ke bawah nampak ramping.. Kalau pakai kebaya, perghhhhhh montok siot ! Hihi hari uzu pakai corset ni kan, seluar tu rasa longgar pulak hahaha. Nampak sangat perbezaan bila tak pakai corset dengan tak pakai : Hihi. Sonok lah..
Bab gambar kat bawah ni best. Bila tengok corset ni macam saiz S . Uzu lak saiz M dah.. Makin gemok ni... Rasa macam tak caya je saiz kecik boleh muat kat badan.. Kain pulak tak koyak. Bgus corset ni kan, kualiti kain dia sedap dan tahan lasak.. Ngko pakai lah 3 4 5 6 7 8 9 kali sekalipun.. Tetap tak koyak.. Bukan macam corset uzu dulu, eh eh baru 2x pakai dah koyak? Dah la beli mahal. Aish menyesal pulak.. Tu yang malas nak beli corset lagi.. Nasib baik lah ada corset review.. Kalau tak? Tak tau lah yang corset kak sue ni best giler weii !!
Corset ni kan, kena pakai mengikut saiz masing-masing.. kalau salah saiz, kang tak menjadi nak kurus. Kang effect negatif pulak.. Oh saiz S takde dalam ni.. So boleh pakai bermula saiz M . Corset boleh pakai sehingga berat 100kg.. Wow!! Macam tu sekali? Macam tak caya je ... :D *flipshawl* Kalau tak caya, korang boleh try sendiri lah ye.. 

Btw korangg, ada PROMOSI untuk pembaca blog uzu ni.. Promo ni korang boleh guna sebagai diskaun, kak sue baik hati nak bagi promo siapa yang beli melalui entry uzu ni.. Semoga kurus ye korang :) Salam..

Harga : RM150
Harga Promo : RM120 ( guna code "cikemasputih")

Untuk Pertanyaan & Pembelian
Instagram : @_houseofcorset
Whatsapp : +60129184042 

4 Sila Komen:

Maria Firdz said...

Menarik juga ni uzu... Bila dah beranak tiga ni byk lemak dh terkumpul...

Mrs. A said...

Memang bagus pakai corset cuma leceh sikit bila nak membuang

PERMATABIRU said...

kalau terpaksa mmg kupakai jua hehe

Suriya Majid said...

bagus pakai bengkung ni, tapi kena tapi terseksa sekejap. beauty is pain right?