BFF's Trip 2017 : Kali Pertama Kiterang Buat Trip Bersama Setelah 17 Tahun Bersahabat

BFF's Trip 2017 : Kali Pertama Kiterang Buat Trip Bersama Setelah 17 Tahun Bersahabat | Salam. Bukan tak pernah kami buat trip, pernah tapi yang dekat dekat area KK je.. Selalu yang kami buat, berbuka puasa bersama, raya bersama, p pulau sekitar KK . Tu je. Tengok wayang, main bowling tu semua perkara biasa..

Untuk 2017, mungkin semua sudah ada kerjaya memasing, so mampu lah diorang ni semua nak beli tiket flight datang ke KL. Kebetulan uzu dan BFF dela memang stay KL.. So... Diorang bertiga serta anak-anak mereka je naik flight jauh-jauh semata-mata nak merialisasikan impian nak keluar dari Sabah.. Perghhh bukan senang ni nak kumpul.. Huhu..

Sebagai yang bertanggungjawab buat itinerary perjalanan, uzu dah bincang dengan diorang lah, nak stay mana, naks sewa kereta ape? Nak p mana.. Nak makan kat mana.. Memang dah dalam kepala so takde lah buang masa nak fikir ..
Lepas je diorang sampai kat airport , terus uzu drive ke Melaka.. So dari pagi sampai petang lah kami jejelan Melaka.. Siap sesat lagi. Perhh stress.. Uzu bawak diorang p Melaka..

1) Klebang Original Coconut Shake

2) A Famosa Melaka

 



3) Makan Asam Pedas Melaka
4) Muzium Maritim
Lepas habis je p Melaka Tour, kami terus balik KL.. Lagi pun kat Melaka dah start hujan.. Tak dapat nak singgah beli Kuih Keria Antarabangsan Melaka yang famous tu.. Uzu dah pernah rasa sebelum ni, memang sedap giler giler... Banyak tempat kami pergi untuk kali pertama tapi takde gambar :D

Untuk hari kedua, uzu bawak  diorang p Colmar Bukit Tinggi.. Kalau dari Sg Besi nak nak 2 jam  baru sampai colmar..

5) Colmar Bukit Tinggi Pahang









6) Lunch Di Bawal Sempoi KL

7) Shopping Berjam jam di Kenanga Mall

8) Shopping berjam jam di Bangi Sentral

9) Lunch Di Wong Solo Bangi

10) Downtown Seri Kembangan

11) Supper Di MCD

12) Putrajaya Night Tour

Ok Time ni kami dah takde gambar dah.. Sebab penat sangat kat dalam kereta.. Uzu yang drive ni pun sangat penat. Tak larat nak pegang fon. HIhi. Tapi selagi ada masa, uzu akan penuhkan masa-masa yang ada supaya BFF uzu semua rasa berbaloi datang KL.. Tu je lah untuk trip kali ni.. Trip ni batar sendiri so caption pun sukahati nak taip apa. hahaha. Ok lah bye Salam :)

Review Simply Lynn : Nak Kurus? Dalam Masa Yang Sama Nak Cantik Luar & Dalaman?

Review Simply Lyn : Nak Kurus? Dalam Masa Yang Sama Nak Cantik Luar & Dalaman? | Salam. Review yang seterusnya.. uzu nak review produk yang uzu dapat last week. Produk ni ialah produk dari SIMPLY LYNN :) Untuk pengetahuan puan puan cik cik semua, ni kali pertama uzu dengar tentang produk Simply Lynn.. Korang camne? First time dengar juga? Tapi dari beribu pembaca uzu ni mesti ada yang kenal pasal Simply Lynn..Haa yang tak pernah dgr..meh lah kita berkenalan dengan produk dia ni..

Simply Lynn ni ada macam-macam produk tapi yang uzu nak review ada 5 jenis produk. Antaranya ialah Booster Glow Whitening + Detoxin , Slimming Gel, Glowing Gel Treament, Glow Day Cream dan Glowing Beauty Spray.

Booster Glow Whitening + Detoxin
Benda pertama yang uzu buka ialah booster glow untuk whitening. Lepas tu bukan takat whitening sekali eh, dalam booster ni adalah untuk detoxing ! Haa yg bab detox ni uzu suka sebab benda pertama yang patut kita buat dulu ada detox badan kita daripada badan yang toxic toxic. Tu sebab lah, uzu dah banyak kali ulang, kenapa kekadang produk tak sesuai dengan kita, kenapa kita pakai tak berkesan langsung? Haa sebab badan terhalang oleh toxic. Thats why lah kita wajib toxic dulu dari ambik produk-produk ni.. Faham? Hahahahaha
Camni ni lah botol booster tu.. Makan sesudu je sebelum breakfast dan waktu nak tido..
 Apa rasa dia? Rasa macam masam masam manis gitu.. Lebih kepada masam..Sedap!
BOOSTER GLOW WHITENING PLUS DETOXIN SIMPLY LYNN
Mempunyai kandungan vitamin c 2 kali lebih banyak daripada produk yang sebelumnnya . Serta bahan2 semulajadi dari extrak tumbuhan seperti lemon / strawberry/blueberry yang kaya dengan vitamin c , vitamin e , vitamin d yang membantu memproses penurunan berat badan , mencantikkan tekstur kulit / menguatkan anti bodi badan dan sebagainya .

ANTARA KELEBIHAN BOOSTER GLOW WHITENING PLUS DETOXIN
  • Mencerahkan badan , Muka dan Celah2 badan
  • Membantu menguatkan imunisasi badan
  • Menghilangkan parut / mencegah kemunculan jerawat dan jeragat
  • Membantu menurunkan berat badan
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Mengurangkan masalah magrain dan resdung
  • Membantu melawaskan pembuangan dan mengempiskan perut buncit
  • Mengurangkan rambut gugur
  • Merawat kuku yang rapuh
  • Merawat untuk kulit sensitif
Dalam kotak booster ni, ada Slimming Gel. So yang ni sapa nak kurus, ambik gel mi dan sapu sapu lah kat celah peha yang sebesar alam tu ke, kat bawah dagu ke.. Kat mana-mana so gel ni jenis yang panas panas sejuk, macam gel kurus lah kekdahnya, gel panas panas je rasa bila sapu.. Tapi maaf ye nak tergur sikit, rasa macam kurang sesuai makanan dan gel ini digabungkan.. Makanan kena asingkan dengan makanan.. Kena pack lain dengan gel. Bayangkan sudu booster ada dalam kotak tu, pastu terkenal gel tu? Haaaa tak ke pitam? :D

 Step yang kedua kena pakai Glowing Gel Treatment(Moisturiser)
 Cantinya pacaking dia ni ha...
 Siapa nak muka glowing, kena pakai gel ni.. Yang ni pun uzu dah rasa tadi, gel ni wangi sikit..
 Moisturiser adalah pentiing untuk kulit ok..Guna glowing gel treatment sebagai pengganti.
Antara bahan yang terdapat di dalam Glowing Gel Treatment

  • Aloe vera
  • Vitamin E
  • Grape seed oil
  • Moisturizer gel
  • Bird nest collagen
  • Red ginseng
  • Xanthan gum

Antara kelebihan yang terdapat di dalam Glowing Gel Treatment

  • Menghilangkan jerawat
  • Menghilangkan bintik hitam (Jeragat )
  • Menghilangkan kedutan dan garis halus
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Membentuk dan menegangkan muka
  • Melembutkan muka
  • Membuatkan muka menjadi v shape
  • Menyejukkan muka selepas memakai gel
  • Mencerahkan kulit muka
  • Muka nampak lebih glowing 

 Next, guna lah Glow Day Cream..
 Day Cream ni macam biasalah penting nak elak muka kita hitam dari sinaran UV..
Bukan tu je, ni khas untuk whitening.. Day Cream memang ambik peranan penting untuk pulihkan muka kita..Kalau bukan day cream, night cream.. Tapi night cream takde buat masa ni..Apa yang bestnyaa tentang Simly Lynn Glow Day Cream ni? Bukan takat bagi muka nam glowingg tapi..

Kebaikan SimplyLynnGlowDayCream 

  • Tidak Melekit
  • Ringan di Muka
  • Tahan lebih 12jam
  • Kalau berpeluh cream tidak cair 
  • Makin berpeluh makin glowing
  • Tahan lama lebih 3 atau 4 bulan
  •  Harga mampu milik Rm30 Sahaja
Lepas pakai day cream tu boleh lah guna mekap sepeti biasa ye. Hihi.. Lepas pakai mekap tu, selalu kan kita pakai finishing spray? Haaa Simpy Lynn pon ade lah :p

 Beauty Spray  Lynn

KELEBIHAN DAN MANFAAT BEAUTY SPRAY

  • Make up tahan lama sehingga 24jam dan beri effect glowing & flawless
  • Boleh digunakan sebagai base make up
  • Boleh merawat masalah jerawat , jeragat dan resdung 
  • Melembabkan dan menegangkan kulit wajah
  • Menjadikan awet muda dan melambatkan penuaan kulit
  • Mengelakkan kulit kusam dan kering
  • Menghilangkan rasa mengantuk
  • Membantu mengecilkan liang pori
  • Membantu menghilangkan pigmentasi pada kulit muka akibat terdedah matahari
  • Mengurangkan kerengsangan pada kulit sensitif kerana glowing & flawless beauty spray bersifat sejuk
  • Sel kulit mati lebih cepat diperbaharui dengan meningkatkan tahap metabolisma kulit anda
  • Menstabilkan Ph untuk kulit yang lebih sihat dan cantik
  • Membantu mengurangkan migrain di kepala
  • Sangat sesuai untuk wanita , lelaki dan semua peringkat umur termasuk bayi juga


CARA GUNA BEAUTY SPRAY SIMPLY LYNN

  • Semburkan pada wajah 3 atau 4 kali sehari 
  • Guna selepas menggunakan krim siang dan krim malam 
  • Guna selepas make up untuk make up tahan lama 
  • Boleh digunakan sebelum make up untuk dijadikan base make up
  • Boleh juga disemburkan pada rambut untuk melebatkan dan merawat rambut anda
  • (Semburkan pada kepala jika kerak dikepala dan migrain )
Dah sprayy sprayy siap ! Hehh ! Kebetulan finishing spray uzu dah habis weii. Memang esok nak pakai p event.. Hihi.. Btw korang, kalau nak tau lebih lanjut mengenai Simply Lynn.. Korang check info kat bawah ye :) Ok lah salam..


Hashtag
#misiviral
#CalitCalitGlowingDanFlawless
#SimplyLynn
#SimplyGlowDayCream
#SimplyLynn
#GlowingGelTreatment
#ProductWajibCuba
#GelTegangAjaib

Detail cara beli whatsapp 0162430390/0172953447
Ig : Simply Lynn

Sunsilk Hijab Recharge : Shampoo Yang Sesuai Untuk Wanita Berhijab

Sunsilk Hijab Recharge : Shampoo Yang Sesuai Untuk Wanita Berhijab | Salam. Ingat tak entry uzu pasal dapat suprise dari Sunsilk? Haaa kerlas kan tak ? Serius uzu teruja dan sangat excited bila dapat tahun ada bungkusan yang akan datang ofis. Tapi... tak sangka pulak kotak bungkusan tu sangat besar ! Siap ada belom belon bagai ha..
 
Siapa tak terkejut datang ofis ada kotak sebenar ni.. Lagi bangga bila ada nama Emas Putih kat kotak tu.. Rasa terharu sangat-sangat. Hahahaha Bila bukak kotak tu.. Ada belonn !! Belon siap logon sunsilk hijab recharge. Hehe.. Nak tau tak? uzu ingat dalam kotak tu penuh dengan produk-produk Sunsilk tapi ada kad jemputan je wei? Huhu kecewa sikit :p Kad jemputan tu jemputan ke event pelancaran produk baru iaitu Sunsilk Hijab Recharge..

Masa datang event tu, sangat meriah event sunsilk sebab yang datang ialah inta famous, youtube famous, blogger famous (jeling diri sendiri *uhukkkkk*) dan media dan tak lupa juga ada artis yang datang. Uzu waktu ni tak sangka pulak diorang ni datang.. Diorang dah cantek centek siap mekap tebal, uzu biasa-biasa je waktu tu.. Rasa rendah diri pulak :p
Ramainya influencer femes yang datang. Nampak tak fara fauzana jadi pengacara?
 Nasib baik ada baju kaler hijau. Hihi repeat baju review. Ops..
Cantiknya buaiian dia woi. Hahaha :D

Lepas event tu uzu terus balik.. Yang bestnya kan, semua yang datang pelancaran produk ni kan semua dalam goodies okeh! Haaa bila ambik goodies, eeee ni mesti syampoo ni kan? Haha teruja ler rasa.. Agak-agak apa lah dalam kotak goodies ni eh? Style betul kan event Sunsilk kali ni.. Tak macam sebelum ni.. Meriah betul hihi .. Suasana pun cantek.. Invitation pun unik.. Goodies? Agak-agak dalam dia ada apa? Mengharap ada cash hahahah :p
Harap-harap ada angpau raya :p Bila buka...Tadaaaaaaaaaaaaaaaa!!
wahhh banyak nya shampoo ! Macam-macam jenis..

Kesegaran dan Keharuman Berpanjangan Sehingga 48 Jam!
Sunsilk Hijab Recharge mengandungi Fragrance Release Pearls Technology™ yang memberikan kesegaran dan keharuman berpanjangan sehingga 48 jam – produk pertama di pasaran yang memiliki keupayaan praktikal namun luar biasa.

Sebaik sahaja rambut dibasuh dengan Sunsilk Hijab Recharge, kapsul haruman akan tersimpan dan terus kekal dalam rambut.  Kapsul ini kemudiannya akan pecah apabila terkena sentuhan yang lembut lantas membebaskan aroma wangian yang harum.  Tambahan pula, aroma wangian yang harum ini akan bertambah kuat seiring dengan pertambahan geseran antara tudung dengan rambut.  Dalam erti kata lain, lebih banyak gerakkan kepala, rambut akan lebih berbau wangi.
Shampoo anti gugur, anti kelumumur & segar berhijab tak lupa ada conditioner

Segar Berhijab atau Hijab Refresh
Keajaiban dalam warna pastel hijau, yang diperkayakan dengan pati buah tin dan dikenali juga sebagai buah-buahan syurga di kalangan orang Islam.  Kaya dengan antioksidan, ia membantu membersihkan kulit kepala dari peluh, kesan berminyak, sel kulit mati serta rambut berminyak bagi mengekalkan kesegaran yang berpanjangan. 

Anti Rambut Gugur atau Lively Strong Hairfall 
Penyelesaianang diperolehi dalam botol pastel oren yang ceria, diformulasikan dengan ekstrak akar ginseng. Terkenal dengan kemampuannya untuk mengekalkan nutrien, memperkuatkan rambut serta mengurangkan keguguran rambut.

Anti Kelemumur atau Anti Dandruff
Kehebatan yang terdapat dalam botol warna biru, telah direka untuk menangani permasalahan kelemumur melalui pengunaan pati buah-buahan sitrus untuk menghasilkan rambut lembut bermaya, serta agen anti-kelemumur ZPT yang akan membasmi sel kulit mati dan menghalangnya dari berlaku semula.
Ni lah 3 jenis shampoo Sunsilk Hijab Recharge. Uzu dah hidu bau dia, perghh wangi beb!
Yang gambar atas ni pulak conditioner.


Usahasama Dengan AIDIJUMA
Selain dari memupuk keyakinan diri hijabster melalui rambut yang sihat dan segar bermaya, Sunsilk mempertingkatkan lagi penglibatan kami dengan menghiasi gadis-gadis di luar sana dengan hijab bergaya yang direka unik dan anggun serta boleh dipadankan dengan pakaian mereka mengikut trend terkini.  Menjalin usahasama yang rapat secara dengan jenama peneraju hijab AIDIJUMA, yang turut berkongsi visi yang sama iaitu untuk memberi kekuatan kepada para gadis untuk tampil lebih berkeyakinan, Sunsilk, bersama dengan jenama hijab yang menjadi bualan isi rumah ini turut melancarkan tujuh jenis skarf dengan corak eksklusif bersempena dengan pelancaran Sunsilk Hijab Recharge
Menampilkan corak yang menyeronokkan dan segar ceria dengan motif yang diminati oleh ramai gadis masa kini, gadis Sunsilk boleh mengumpul kesemua tujuh corak yang ada untuk memberikan lebih warna, lebih berkarekter dan lebih gaya terhadap pakaian seharian mereka. Empat corak kini telah berada di pasaran, di mana gadis Sunsilk boleh mendapatinya secara PERCUMA dengan setiap pembelian dua botol Sunsilk Hijab Recharge.  Untuk membawakan debaran yang lebih hebat untuk memiliki keseluruhan koleksi, AIDIJUMA dan Sunsilk akan melancarkan baki tiga corak dalam masa beberapa bulan yang akan datang

Review Dari Emas Putih Mengenai Sunsilk Hijab Recharge
Memandangkan uzu ni jenis rambut panjang dan setiap hari ada je rambut gugur sampaikan rambut dah nak nipis, so uzu ambik shampoo dan conditioner kaler oren.. Shampoo anti rambut gugur.. Uzu  juga suka bau wangi shampoo ni.. Rasa macam buah buah manis manis tu.. Hihik..Hari ni uzu pakai shampoo tu.. Sedapnya rasa main-main rambut dengan buah shampoo.. Belai slow slow , urut-urut kepala ala-ala cuci rambut kat kedai . hihi.. Lepas dah siap shampoo tu, wajib lah guna conditioner dia.. Shampoo yang uzu pakai buat masa ni kaler oren, so conditioner pun kaler oren ..Jangan silap ambik kaler pulak :p pakai conditioner tu tuk nak lembutkan rambut ni haaa. asyik kusut masai je kan..Dah lah tak reti nak sikat rambut uzu ni..Walau tak sikat, tetap lurus k. Apa rahsianya? Opkos lah selama ni uzu pakai sunsilk ! Tapi bila ada Sunsilk bagai shampoo baru, apa lagi tukar lah shampoo :p Btw u ols.... untuk shampoo ni uzu bagi 5/5 bintang.. !! :D

Harga Syampu dan Perapi
70ml – RM3.80 
60ml – RM8.50
320ml – RM13.85

Untuk Matlumat Lanjut

Nak Menang Cash RM5000 ? Jom Join Contest Dari Juara Dropship ni !


Nak Menang Cash RM5000 ? Jom Join Contest Dari Juaradropship ni ! | Salam.. Siapa nak menang hadiah RM5000? Siapa nak menang RM3000? Siapa nak menang RM1000 ? Haaaa semua ni adalah hadiah cash ye yang ditawarkan oleh Juaradropship! Best tak hadiah-hadiahnya?? Giler tak best ?? Uzu pun tertarik dengan contest ni.. Tengok hadiah cash dia masyuk sangat :p

Btw pasal contest ni, ini adalah contest dropship.. Siapa yang join contest ni, dan jual produk-produk ni, siapa dapat jualan tertinggi, tak kisah berapa banyak jualan, sikit ke jualan asalkan dia lah paling tertinggi dalam masa sebulan, dia lah juara.. Pihak JUARADROPSHIP takde tetapkan berapa target sales untuk jadi juara, janji dialah yang paling tertinggi.. So benda ni yang menarik minat uzu nak join, sebab takde limit sales kalau nak jadi juara, naib juara , tempat ketiga dan juga hadiah untuk tempat ke 4 hingga ke 10 pun ada hadiah ye.. So kalau dapat sikit sales tu pun, bukan takat korang dapat untung dari jualan dropship tapi dapat juga untuk RM500 dari join contest ni..kalau korang menang.

Produk apa yang nak dijual?

Ok hanya 3 produk terpilih sahaja yang boleh dijadikan dropship.. Ketiga-ketiga produk ni memang terhangat dipasaran sekarang.. Ramai MUA MUA hebat guna ketiga-ketiga produk ni.. 3 produk  dropship pilihan kali ni ialah..

Juaradropship hanya bekerjasama dengan produk-produk viral je ye, antaranya OUD BEAUTY, MANNIQUEEN dan juga EVERDEENS . So kalau korang jual produk produk viral ni , insyaAllah ada lah yang beli kan..? Dan CONTEST ni jadikan sebagai penaik semangat korang lah kan? Hehehe.. Siapa tak nak weiii ? Haa pilih lah mana-mana produk korang nak jual.. Tak kisah produk mana, nak jual semua pun ok, nak jual satu jenis atau dua jenis produk pun tak kisah :)
TEYN ATHIRAH juga pernah pakai gincu lipmatte dari OUD BEAUTY .. Uzu pernah tengok TEYN ATHIRAH pakai.. Terus tergoda .. Rupanya dia pakai lipmatte NAORA dari OUD BEAUTY ! Color-color lipmatte NAORA by OUD BEAUTY ni memang cantik :) .. Uzu dah test tadi colour colour yang ada memang semua colour-colour kat sini, semua kaler yang uzu nak ! Haa nude color pun ada, antara kaler yang orang suka sangat kan..so natural.....

Uzu pernah guna serum Manniqueen yang sekarang mana-mana MUA pun pakai ye produk ni, memang famous terus produk ni, MUA TEYN ATHIRAH pernah pakaikan uzu produk ni k .. Memang best..  Siapa yang rajin tengok live mekap tutorial, memang mostly diorang pakai produk ni. Bukan tu je, MUA BELLA antara MUA yang paling femes pun guna produk ni wei..

Ni adalah HD Cream Foundation by Everdeenss, Tak pernah uzu dengar tapi tengok gambar ni macam best je... Betul tak? Haaaa kalau nak try HD CREAM FOUNDATION yang tak bercapuk, boleh try produk ni? Lepas pakai foundation akan nampak lebih flawless dan glowing ! OMG bestnya pulak foundation ni :)

So korang, contest dropship ni ada 3 produk viral ni je.. Tak kisah produk mana korang nak jual dan tak kisah berapa sale yang korang dapat .. Takde limit sale nak jadi juara.. So kalau korang nak join contest ni, masuk adalah percuma .. Tapi korang kena daftar dulu k... ?

Daftar Contest DROPSHIP by Juara Dropship
Tekan link ni : http://bit.ly/2otIg0f
Untuk Info Lanjut & Pertanyaan Mengenai Contest : Juara Dropship

*Contest Juara Dropship telah diadakan untuk kali pertama pada NOV 2016*