April 29, 2017

BFF's Trip 2017 : Kali Pertama Kiterang Buat Trip Bersama Setelah 17 Tahun Bersahabat

BFF's Trip 2017 : Kali Pertama Kiterang Buat Trip Bersama Setelah 17 Tahun Bersahabat | Salam. Bukan tak pernah kami buat trip, pernah tapi yang dekat dekat area KK je.. Selalu yang kami buat, berbuka puasa bersama, raya bersama, p pulau sekitar KK . Tu je. Tengok wayang, main bowling tu semua perkara biasa..

Untuk 2017, mungkin semua sudah ada kerjaya memasing, so mampu lah diorang ni semua nak beli tiket flight datang ke KL. Kebetulan uzu dan BFF dela memang stay KL.. So... Diorang bertiga serta anak-anak mereka je naik flight jauh-jauh semata-mata nak merialisasikan impian nak keluar dari Sabah.. Perghhh bukan senang ni nak kumpul.. Huhu..

Sebagai yang bertanggungjawab buat itinerary perjalanan, uzu dah bincang dengan diorang lah, nak stay mana, naks sewa kereta ape? Nak p mana.. Nak makan kat mana.. Memang dah dalam kepala so takde lah buang masa nak fikir ..
Lepas je diorang sampai kat airport , terus uzu drive ke Melaka.. So dari pagi sampai petang lah kami jejelan Melaka.. Siap sesat lagi. Perhh stress.. Uzu bawak diorang p Melaka..

1) Klebang Original Coconut Shake

2) A Famosa Melaka

 



3) Makan Asam Pedas Melaka
4) Muzium Maritim
Lepas habis je p Melaka Tour, kami terus balik KL.. Lagi pun kat Melaka dah start hujan.. Tak dapat nak singgah beli Kuih Keria Antarabangsan Melaka yang famous tu.. Uzu dah pernah rasa sebelum ni, memang sedap giler giler... Banyak tempat kami pergi untuk kali pertama tapi takde gambar :D

Untuk hari kedua, uzu bawak  diorang p Colmar Bukit Tinggi.. Kalau dari Sg Besi nak nak 2 jam  baru sampai colmar..

5) Colmar Bukit Tinggi Pahang









6) Lunch Di Bawal Sempoi KL

7) Shopping Berjam jam di Kenanga Mall

8) Shopping berjam jam di Bangi Sentral

9) Lunch Di Wong Solo Bangi

10) Downtown Seri Kembangan

11) Supper Di MCD

12) Putrajaya Night Tour

Ok Time ni kami dah takde gambar dah.. Sebab penat sangat kat dalam kereta.. Uzu yang drive ni pun sangat penat. Tak larat nak pegang fon. HIhi. Tapi selagi ada masa, uzu akan penuhkan masa-masa yang ada supaya BFF uzu semua rasa berbaloi datang KL.. Tu je lah untuk trip kali ni.. Trip ni batar sendiri so caption pun sukahati nak taip apa. hahaha. Ok lah bye Salam :)
Share:

6 Sila Komen:

Mrs Pip said...

Seronok bila dpt cuti bersama kawan baik....
Colmar tu, cantiknya..

Yatie Owner said...

uzuuu. next time nak follow korang zuuu :D

Noorsha Muhamad said...

bestnya dpt brkumpul ngn kwn2 kn.. klu mcm sy rmai geng yg dah kawen.. sobs sobs..

efa said...

bestnya kalau plan ngn kengkawan menjadi ni hukhuk

Jun Zie said...

1 dlm sejuta bru tcapai plan hahaha

Belang Tarung said...

bab makan makan sambil jalan tu tak boleh tahan..meleleh liur waaaaa