Pakej Pulau Perhentian Kecil Murah 2017 : Perhentian Kravers

Pakej Pulau Perhentian Kecil Murah 2017 : Perhentian Kravers | Salam.. Siapa yang tak pernah pegi pulau perhentian mesti rugi sebab kurang satu nikmat melihat keindahan yang sangat luar biasa buat je di dalam lautan malah di darat.. Banyak banyak pulau, uzu paling suka pulau perhentian kecil Yang kedua, baru pulau di semporna.. Kalau ikutkan coral dan ikan, pulau perhentian lah menang, kalau bab air yang sangat jernih dan menghijau dan membiru, semporna menang :p Krabi? Buuu krabi kotor beb ! Nak honeymoon pulau pulau ni best p pulau perhentian je beb.

Bab pulau perhentian ni kalau nak g banyak kali, uzu tak kisah.. Memang nak p lagi. hihi.. Sebab tak boleh move on lah laut yang sangat cantik ni. Subhanallah subhanallah subhanallah jangan lupa mengingati Allah mencipta sekian alam.. :)
Uzu p pulau perhentian last year dengan geng mera amera n her bff . Haa tahun ni macam nak g sekali lagi.. InsyaAllah tengah plan nak g pulau perhentian besar pulak.. Tak pun macam nak g pulau rawa.. Btw kalau nak p pulau perhentian ni, uzu suggest korang ambik pakej dengan Perhentian Kravers .. Owner dia handsome bab.. Haha ikut ramalan lah sebab owner dia tak pernah lah nak tunjuk muka. cisss ! 

Pakej Perhentian Kravers ni last year RM350 termasuk hotel di Shangrila Resort, breakfast, lunch, dinner, aktiviti snorkelling, sewa bot dan guide. Haa murah lah tu wei.. Mungkin pakej lain murah tpi diorang stay kat mana?Kiterang stay kat Shangrila Resort. Yang best dia, guide dia kemain mesra alam. kami yang baru kenal ni , rasa tetiba rapat sangat sangat dengan team Perhentian Kravers. 

Yang lagi best tu bila korang takde camera. Haaa jangan memain Perhentian Kravers ni pakai go pro ok :p Korang pinjam lah gopro diorang tuk tuk ambik gambar.. Nak gambar dengan penyu? Nak gambar dengan ikan jerung ? Semua boleh !! Cakap je tapi sila tong tong RM50 tuk byr guide ambik gambar tu.. Iye lahhh ingat free ke? :p Ok lah tu daripada guna fon korang.. Ada dapat masuk dalam air ?? Takde kan??? Haa... Tak jeles ke tengok gambar ni? Pandai tak team Perhentian Kravers ambik gambar ??

Hari Pertama
- Sampai airport KL - KB
- KB naik bas ke Jeti 45 minit
- Sampai jeti , lunch sendiri ye sebelum ke Pulu Perhentian Kecil
- Check in jam 3 petang di Shangrila Resort
- Sebelum tunggu jam 3 petang, kami terus hiking ke kincir angin. View subhanllah lawa
view dari kincir angin
 view dari kincir angin
view dari kincir angin
Lepas hiking tu, kepenatan yang amat.. Then uzu jejalan kat long beach .. Macam gambar kat atas.

Hari Kedua
- Aktiviti snorkelling ( 7 point )

Hari Ketiga
- Chcek out
Haaa meletop tak gambar-gambar perhentian uzu? View kat atas darat cantik sangat-sangat, view di dalam laut pun suhanallah cantik yang amat.. Apa pun , bukan semua pakej ye boleh ambik gambar-gambar cantik macam ni. So far uzu skodeng skodeng kat ig, memang uzu cari betul-betul sapa gambar dia lawa.. Ye lah sebab uzu p pun uzu bayar sendiri, kita pun kena pikir value of money, berbaloi tak kalau uzu bayar RM350 tuk pengalaman yang awesome ni? Haaa so memang uzu rekemen sangat sangat pakej perhentian, boleh contact Perhentian Kravers ok?

Untuk Pertanyaan & Pembelian Pakej
Whatsapp : +6019 9100 986

Pakej Perhentian, Pakej Pulau Perhentian, Pakej Pulau Perhentian Murah, Pakej Pulau Perhentian 2017, Pakej Pulau Perhentian Kecil,  Pakej Murah Pulau Perhentian, Bercuti di Pulau Perhentian, Pulau Perhentian Kecil, Pulau Perhentian Besar, Perhentian Island , Perhentian Islands, Pulau Perhentian, Perhentian Kecil, Pakej 3 hari 2 malam Pulau Perhentian , Pakej Bajet Perhentian 2017, 3=Pakej Percutian Pulau Perhentian, Pakej Honeymoon di Pulau Perhentian, Pakej Pulau Perhentian untuk 2 orang ,  Pakej Perhentian Berkumpulan, Promosi Pakej Pulau Perhentian

10 Sila Komen:

Miz Eija said...

Salam uzu.. Eija tak pernah smpai lg pulau perhentian tp memang awesome tgk gambar2 uzu.. Boleh scuba skali yer? Hari tu pergi pulau redang blh snorkeling jee

Mas Zull said...

assalamualaikum uzu...cantiknya pemandangan kat sini...teruja rasanya nak pi...mmg bestlah tempatnya...
** Mama Maszull

najiah shaharain said...

BEST TU..

I N A A I N A A said...

SubhanaAllah cantiknyaaaaa... serius semua binatang ada... Nanti nak short vacay kat sini la

Umminani said...

nak kesana masih x ada kesemoatan. anak2 kecil tak sesuai hati dah mengekek nak p ni

Mrs Puex said...

terpesona dengan pantainya..

dulu pegi tahun 2005, sekarang mesti lagi best..

The Fool said...

Wah bestnya...tarot plan nak gi gak nanti

The Fool said...

Followback..tq

Unni Anje said...

view dari kincir angin tu paling win

Uyul Rosli said...

bestnyaaa uzu, cantik betul view dia.