April 29, 2017

Review Simply Lynn : Nak Kurus? Dalam Masa Yang Sama Nak Cantik Luar & Dalaman?

Review Simply Lyn : Nak Kurus? Dalam Masa Yang Sama Nak Cantik Luar & Dalaman? | Salam. Review yang seterusnya.. uzu nak review produk yang uzu dapat last week. Produk ni ialah produk dari SIMPLY LYNN :) Untuk pengetahuan puan puan cik cik semua, ni kali pertama uzu dengar tentang produk Simply Lynn.. Korang camne? First time dengar juga? Tapi dari beribu pembaca uzu ni mesti ada yang kenal pasal Simply Lynn..Haa yang tak pernah dgr..meh lah kita berkenalan dengan produk dia ni..

Simply Lynn ni ada macam-macam produk tapi yang uzu nak review ada 5 jenis produk. Antaranya ialah Booster Glow Whitening + Detoxin , Slimming Gel, Glowing Gel Treament, Glow Day Cream dan Glowing Beauty Spray.

Booster Glow Whitening + Detoxin
Benda pertama yang uzu buka ialah booster glow untuk whitening. Lepas tu bukan takat whitening sekali eh, dalam booster ni adalah untuk detoxing ! Haa yg bab detox ni uzu suka sebab benda pertama yang patut kita buat dulu ada detox badan kita daripada badan yang toxic toxic. Tu sebab lah, uzu dah banyak kali ulang, kenapa kekadang produk tak sesuai dengan kita, kenapa kita pakai tak berkesan langsung? Haa sebab badan terhalang oleh toxic. Thats why lah kita wajib toxic dulu dari ambik produk-produk ni.. Faham? Hahahahaha
Camni ni lah botol booster tu.. Makan sesudu je sebelum breakfast dan waktu nak tido..
 Apa rasa dia? Rasa macam masam masam manis gitu.. Lebih kepada masam..Sedap!
BOOSTER GLOW WHITENING PLUS DETOXIN SIMPLY LYNN
Mempunyai kandungan vitamin c 2 kali lebih banyak daripada produk yang sebelumnnya . Serta bahan2 semulajadi dari extrak tumbuhan seperti lemon / strawberry/blueberry yang kaya dengan vitamin c , vitamin e , vitamin d yang membantu memproses penurunan berat badan , mencantikkan tekstur kulit / menguatkan anti bodi badan dan sebagainya .

ANTARA KELEBIHAN BOOSTER GLOW WHITENING PLUS DETOXIN
  • Mencerahkan badan , Muka dan Celah2 badan
  • Membantu menguatkan imunisasi badan
  • Menghilangkan parut / mencegah kemunculan jerawat dan jeragat
  • Membantu menurunkan berat badan
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Mengurangkan masalah magrain dan resdung
  • Membantu melawaskan pembuangan dan mengempiskan perut buncit
  • Mengurangkan rambut gugur
  • Merawat kuku yang rapuh
  • Merawat untuk kulit sensitif
Dalam kotak booster ni, ada Slimming Gel. So yang ni sapa nak kurus, ambik gel mi dan sapu sapu lah kat celah peha yang sebesar alam tu ke, kat bawah dagu ke.. Kat mana-mana so gel ni jenis yang panas panas sejuk, macam gel kurus lah kekdahnya, gel panas panas je rasa bila sapu.. Tapi maaf ye nak tergur sikit, rasa macam kurang sesuai makanan dan gel ini digabungkan.. Makanan kena asingkan dengan makanan.. Kena pack lain dengan gel. Bayangkan sudu booster ada dalam kotak tu, pastu terkenal gel tu? Haaaa tak ke pitam? :D

 Step yang kedua kena pakai Glowing Gel Treatment(Moisturiser)
 Cantinya pacaking dia ni ha...
 Siapa nak muka glowing, kena pakai gel ni.. Yang ni pun uzu dah rasa tadi, gel ni wangi sikit..
 Moisturiser adalah pentiing untuk kulit ok..Guna glowing gel treatment sebagai pengganti.
Antara bahan yang terdapat di dalam Glowing Gel Treatment

  • Aloe vera
  • Vitamin E
  • Grape seed oil
  • Moisturizer gel
  • Bird nest collagen
  • Red ginseng
  • Xanthan gum

Antara kelebihan yang terdapat di dalam Glowing Gel Treatment

  • Menghilangkan jerawat
  • Menghilangkan bintik hitam (Jeragat )
  • Menghilangkan kedutan dan garis halus
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Membentuk dan menegangkan muka
  • Melembutkan muka
  • Membuatkan muka menjadi v shape
  • Menyejukkan muka selepas memakai gel
  • Mencerahkan kulit muka
  • Muka nampak lebih glowing 

 Next, guna lah Glow Day Cream..
 Day Cream ni macam biasalah penting nak elak muka kita hitam dari sinaran UV..
Bukan tu je, ni khas untuk whitening.. Day Cream memang ambik peranan penting untuk pulihkan muka kita..Kalau bukan day cream, night cream.. Tapi night cream takde buat masa ni..Apa yang bestnyaa tentang Simly Lynn Glow Day Cream ni? Bukan takat bagi muka nam glowingg tapi..

Kebaikan SimplyLynnGlowDayCream 

  • Tidak Melekit
  • Ringan di Muka
  • Tahan lebih 12jam
  • Kalau berpeluh cream tidak cair 
  • Makin berpeluh makin glowing
  • Tahan lama lebih 3 atau 4 bulan
  •  Harga mampu milik Rm30 Sahaja
Lepas pakai day cream tu boleh lah guna mekap sepeti biasa ye. Hihi.. Lepas pakai mekap tu, selalu kan kita pakai finishing spray? Haaa Simpy Lynn pon ade lah :p

 Beauty Spray  Lynn

KELEBIHAN DAN MANFAAT BEAUTY SPRAY

  • Make up tahan lama sehingga 24jam dan beri effect glowing & flawless
  • Boleh digunakan sebagai base make up
  • Boleh merawat masalah jerawat , jeragat dan resdung 
  • Melembabkan dan menegangkan kulit wajah
  • Menjadikan awet muda dan melambatkan penuaan kulit
  • Mengelakkan kulit kusam dan kering
  • Menghilangkan rasa mengantuk
  • Membantu mengecilkan liang pori
  • Membantu menghilangkan pigmentasi pada kulit muka akibat terdedah matahari
  • Mengurangkan kerengsangan pada kulit sensitif kerana glowing & flawless beauty spray bersifat sejuk
  • Sel kulit mati lebih cepat diperbaharui dengan meningkatkan tahap metabolisma kulit anda
  • Menstabilkan Ph untuk kulit yang lebih sihat dan cantik
  • Membantu mengurangkan migrain di kepala
  • Sangat sesuai untuk wanita , lelaki dan semua peringkat umur termasuk bayi juga


CARA GUNA BEAUTY SPRAY SIMPLY LYNN

  • Semburkan pada wajah 3 atau 4 kali sehari 
  • Guna selepas menggunakan krim siang dan krim malam 
  • Guna selepas make up untuk make up tahan lama 
  • Boleh digunakan sebelum make up untuk dijadikan base make up
  • Boleh juga disemburkan pada rambut untuk melebatkan dan merawat rambut anda
  • (Semburkan pada kepala jika kerak dikepala dan migrain )
Dah sprayy sprayy siap ! Hehh ! Kebetulan finishing spray uzu dah habis weii. Memang esok nak pakai p event.. Hihi.. Btw korang, kalau nak tau lebih lanjut mengenai Simply Lynn.. Korang check info kat bawah ye :) Ok lah salam..


Hashtag
#misiviral
#CalitCalitGlowingDanFlawless
#SimplyLynn
#SimplyGlowDayCream
#SimplyLynn
#GlowingGelTreatment
#ProductWajibCuba
#GelTegangAjaib

Detail cara beli whatsapp 0162430390/0172953447
Ig : Simply Lynn
Share:

3 Sila Komen:

Yatie Owner said...

ingat salah blog tadi. uzu da tukar template rupanya :)

syakillaazam said...

Menarik!!!!!

Jemput singgah ke blog syakilla ye kawan kawan.

Nak cantik nak sihat ingat Syakilla 😘😘😘

http://www.syakillaazam.my

The Fool said...

DONE follow..followback pls