Website Tempat Blogger Dapatkan Paid Job & Dapatkan Report Blogger Yang Sentiasa Update Setiap Bulan !!

Website Tempat Blogger Dapatkan Paid Job & Dapatkan Report Blogger Yang Sentiasa Update Setiap Bulan !! | Salam. Mesti ramai blogger aktif yang sentiasa dapat paid job dari client mahupun PR kan? Selalunya apa yang PR akan minta? Haa untuk menentukan layakkah kita dapat job berbayar tu, ia dirujuk daripada profile blogger.. Berapa trafik sebulan, berapa jumlah follower  instagram facebook dan twitter dan sebagainya.. 

So uzu nak share kat korang satu website yang mesra blogger ni. Website ni sebenarnya untuk blogger dapatkan job.. Uzu memang selalu dapat job kat website ni.. Paid job pun uzu banyak dapat so far. Alhamdulillah thanks to this website !



Blog adalah keutamaan.. PV blog main peranan untuk dapatkan job.. Website ni juga dia kumpulkan kita punya month comments kat blog dan berapa blogpost kita update dalam sebulan.. Uzu update dalam 20 post. Hihi ok lah kira rajin lah tu kan.. Hihi..


Iye wakk facebook pun kena jaga juga.. Friends uzu tak sampai 5000 friends pun sebab uzu jenis yang tak suka approves sesuka hati.. Sekarang uzu ada lebih 2000+ pendin request. Hihi takut lak nak approve.. Btw monthly like 10k lebih.. Hihi uzu sangat jga status like uzu.. Kena target 100+ like ke atas. Kena rajin buat status yg orang akan komen :) Tips :p

Page ni uzu jarang pakai. Tempat buat ping entry je. Tapi terasa sayang lak tak aktifkan sebab like dah lebih 12k .. Bukan senang tau nak kumpul likes kat fb ni.. Uzu tak beli likes. Ni semua hasil uzu sendiri selama ni buat contest bagai.. :) Tapi tetap penting sebab memang PR selalu akan tanya ada page tak? haa..

Instagram social media paling femes. Sebab ramai sekarang ada Ig kan? Even bapak uzu pun ada IG. Haha ni mesti kes nak stalk ada dia ha :p Ramai client client dari IG juga. Contohnya nak promote IG diorang.. Haa tu sebab follower IG , semua uzu jaga..

Twitter ni dulu uzu rajin jaga tapi sekarang slow sikit. Itu lah maybe follower sikit tapi kena jaga twitter, Jangan ingat paid job takde eh guna twitter. Banyak sekarang dah jadi trend client upah blogger, tweetfemes secara berbayar tuk trending kan produk client. Uzu dah banyak kali dapat job tweet ni. Alhamdulillah besar juga lah payment.. Tu lah uzu jaga juga follower twitter ni :)

Btw, panjang lebar explain, apa kah website yang update profile blogger sekaligus tempat PR bagi job? Haaa kenalkan CATJIRA .. https://www.catjira.com/ .

CatJira ni kalau ada paid job atau non paid job, dia akan notify kita melalui email.. tapi sebelum  tu korang kena sign up dulu lah kan?  Lepas tu sign in. isi details social media korang di Social Media Setting. Then korang belek belek lah apa yang patut update ye.. Haa tu je lah nak kongsikan. Ok lah good luck korang :) Salam.

20 Sila Komen:

Siti Rohaida Yusof said...

setuju sangat tu uzu... akak pun dah singup

Mia Kassim said...

Moga success selalu!

Normi Nieza said...

good sharing

Mrs Pip said...

All the best uzu,
Thanks for sharing...

Jun Zie said...

meletops abis smua pv media sosial.. mmg blogger influencer =D

Busyra Bt Takiyudin said...

busyra pun selalu ke sini. hehe. nice sharing uzu

Syah BaNu said...

thanks uzu bagi info ni, bolehlah sign up pasni hehe

Unni Anje said...

unni kat fb je selalunya... pv memng naik gila2

Irda Garmin said...

tq for sharing uzu yang comel,more sharing,more rezeki u..tahniah for all the followers collection

tenku butang said...

Wah.. Dasyat uzu punya rekod media sosial..

Nurfaezah Abdullah said...

Wow cool!

Mardiah Diana said...

Tahniah dik Uzu....

Uyul Rosli said...

uzuuuuu apps apa uzu pakai tuhhhh.

Yana MIB said...

tq info...nk register terussss :)

Nisa Ahmad said...

Wow, sound great.Wish u the best dear in whatever u do ;)

Wani Sukarno said...

Wahhh social nedia uzu... all the best.. nanti nak sign upp ..ketinggalan keretapi dah

cik wanie Lovela (CWL) said...

hai uzu

sensasi2020 said...

Moga Uzu terus dapat job dari masa ke semasa.

sha dhira said...

Catjira memang best.. 😘😘

Wan Zawawi said...

Terima kasih uzu, boleh la cuba Catjira ni