May 31, 2017

, , ,

Bestnya Shopping Online Kat SG SHop ! Barang Kat Sini Semua Murah-Murah Kot! Kan Dah Tershopping !


Bestnya Shopping Online Kat SG SHop ! Barang Kat Sini Semua Murah-Murah Kot! Kan Dah Tershopping ! | Salam. Hmm terjebak dah dengan SG Shop ni.. Member dulu perrnah beli berus mekap, ya allahh murah giler kat sini.. Ye lah baarang-barang dari China kan.. So semua murah.. Pernah uzu dengan Nisa Kay plan nak borong berus mekap dan jual kat Malaysia.. So kos pos tu share-share je lah.. Tapi kos pos luar negara dari China ke Malaysia takde lah mahal sangat. Tengok barang apa yg korang beli lah..

So sebelum uzu nak cerita lebih lanjut mengenai SG Shop, meh lah uzu ajar cara-cara daftar SG Shop. Bukan apa, masa uzu memula daaftar, ada problem juga. So untuk memudahkan korang, uzu buat lah entry ni..

Cara-Cara Daftar SG Shop

1. Of koz kena masuk website http://www.sgshop.com.my . Kena masuk link malaysia ye. Jangan masuk link Singapura. Sebab bila korang daftar kat link malaysia, korang taka boleh login kat link Singapore. So dia lain-lain.. Kalau nak shopping kat link Singapore , korang kena sign up baru https://www.sgshop.com/ ..
Apaa yang SG Shop bagi note sebelum sign up, benefit-benefit bila korang jadi member,  Dapat 200 points, diskaun 10% untuk shipping bagi first order, reward harian dan banyak deals kat website SG Shop. Nanti korang boleh tengok. 

2. Bila tekan sign up akan keluar lah macam kat atas ni.. Letak email, username, password dan phone. Haaa uzu ada masalah bahagaian phone. Dah banyak kali uzu letak no fon, macam-macam format uzu guna last-last code ni tak samai kat fon uzu.. Uzu restart handphone ke, uzu daftar esok lusa pon tetap sama, so apa yang uzu buat? Haaa just kosongkan je no fon dan tick term of use then tekan register. So abaikan bab code seketika. Boleh je register tanpa code.

3. Next bila dah register, dah boleh sign in, update korang punya profile SG Shop dulu ye..Profile SG SHop ni korang cari kat atas . Tekan nama korang.. Kalau uzu, nama emasputih90 . So tekan nama tu, so itulah profile korang.
So dalam profile ada points korang, credit korang, berapa baki korang, apa yang korang order, proses order. Korang jangan lupa update korang punya alamat ye.. Sg Shop ni juga boleh top up amount kat akaun SG Shop, then boleh withdraw duit juga.. Maksudnya kalau korang banyak credit dalam ni, boleh tukar jadi duit gitu..

So dah setel update profile? Meh lahhh cuci mata beli barang memurah.. Mesti korang menjerit tengok harga.. Uzu ni pon rambaang mata beli berus mekap je. yang lain takde lah kisah sangat. Keh keh keh.. Kalau korang nak mudah, boleh online mengikut kategori.
Uzu memula shoping duk belek-belek ikut kategori. Tapi tak semua barang ada dalam kategori. Better korang seacrh je kat website tu. Banyak gila baraang kat situ wei.. Contohnya berus mekap ni, takde dalam kategori. Uzu search sendiri.. Rupanya berlambak ! Search lagi benda lagi, perghh banyak wei barang kat sini ni.. Boleh buat berniaga ni.. hihi..Tengok lah harga beg dan berus ni.. Murah siottt ha !!
So last week uzu tengah bosan-bosan, uzu beli macam-macam barang.. Berus makeup, beg , baju , seluar, baju baby, baju kanak-kanak lah.. Shopping-shopping sampai lah harga barang RM400+ .. Perghhhh banyak juga tershopping ni.. Semua memurah tapi uzu limitkan RM500 je untuk shopping kat sini.. RM400 barang. RM100 untuk kos shipping ke Malaysia. Btw nak tengok apa yang uzu order ? hehe







banyak sebenarnya yang uzu order tapi tu lah.. Tak dapat nak save gambar. Ada beberapa baju lagi yang uzu order then ada order thumdrive.  Thumbdrive lah dari dulu lagi nak beli tapi terlalu mahal sangat so nasib baik kat sini  murah je. Bayangkan lah weii thumbdrive untuk iphone memang hmm malas nak cakap lah.. Ni uzu dapat RM109.72 untuk 128GB ! Hihihi suka rasa . Sebab iphone uzu kan 16GB je. kejapp kejapp full memory.. kejap2 kena delete gambar. So nak memudahkan kerja, bette transfer je p thumbdrive ni. Setel :p


Ok dah banyak merepek ni, hm uzu nak ajar macam mana cara check out. Beli barang kat SG Shop ni berbeza sikit ye.. Proses dia macam ni..

Cara-Cara Checkout Barang SG Shop.

1. Lepas dah korang add to cart barang koraang nak, tekan check out. NEXT. Kat sini kos shipping dia tak masukkan lagi ye..
2.  Lepas tekan next tapi so nampak lah delivery address. Update alamat. Then kos shipping ada dalam jadual. Ada macam-macam jenis shipping.. Kalau nak rushiing, ambik yang mahal sikit. Kalau nak murah macam uzu, uzu ambik sea shipping. Dalam 3 minggu sampai lah tu..InsyaAllah sebelum raya kot sampai..Tengok camna..
Lepas pilih jenis pos nak guna. Korang bayar lah..Guna maybank ke, credit card ke, credit ke semua boleh.. Ni just bayar harga barang ke tau.. Haraga pos asing-asing..
So bila korang dah bayar kan, barang yang korang order ni adalah vendor vendor, setiap barang lain vendor. Diorang akan hantar barang masing-masing ke warehouse. Setiap barang yanag vendor hantar, korang akan terima message, akan terima email dan akan terima notofication kat website. Jangan salah faham ye. Bukan semua barang datang sekaligus. Macma barang uzu, last week datang 2 3 barang, semalam datang 2 barang. So asing-asaing. Barang tu akan terkumpul semua dalam warehouse china. Means, bila semua barang dah ada, diorang tak automatik pos tau.. Kita kena update kat website, kita kena tunggu semua barang sampai, then akan submit delivery.. Haa kali ni ada cas untuk delivery pulak. Asaing-asing ye cas delivery tu. Bila barang dah sampai warerhouse baru submit delivery.. Ingat ye, jangan keliru..

Make sure check betul-betul, berapa total barang yang korang order. Berapa yang dah sampai. Apa yang silapnya uzu sebab, uzu ingat semua barang dah sampai so uzu p submit delivery. Then sekarang uzu dalam proses delivery p Malaysiaa. Tapi tetiba uzu dapat mesej lagi kata ada barang sampai kat warehouse.. Pergh rupanyadaa 4 5 6 barang lagi uzu tersilap pandang.. So kena pos lain-lain lah ni.. Pitam uzu hahaha.. Ee tak tengok betul-betul..

So tu lah pengalaman uzu shoppping kat SG Shop. Memang best wei. Rasa mcam nak shopping barang lagi next month... Buat-buat peniaga online, haaa apa lagi? Daftar lah sekarang !! Nanti bila barang dah sampai, uzu bagitau korang ye. Ok lah salam.

Untuk Matlumat Lanjut

Share:

6 Sila Komen:

Unknown said...

FX Copy Trade! Diam-diam Profit 10~30% sebulan! Tak perlu trade sendiri

Channel dicipta untuk sesiapa yg berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) atau kurang. 

Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. 

Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

Feb 2014 : 21.35% 
Mar 2014 : 18.47% 
Apr 2014 : 18.18% 
Mei 2014 : 20.01% 
Jun 2014 : 16.38% 
Jul 2014 : 21.35% 
Aug 2014 : 19.31% 
Sept 2014 : 18.78% 
Okt 2014 : 21.19% 
Nov 2014 : 30.00% 
Dec 2014 : 25.13% 

Jan 2015 : 22.98% 
Feb 2015 : 23.53% 
Mar 2015 : 31.13% 
Apr 2015 : 29.94% 
Mei 2015 : 27.27% 
Jun 2015 : 22.53% 
Jul 2015 : 26.12% 
Aug 2015 : 19.83% 
Sept 2015 : 24.80% 
Okt 2015 : 19.79% 
Nov 2015 : 19.79% 
Dec 2015 : 14.50% 

Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

Bagaimanakah RM 460 boleh menjadi sehingga RM 60,000 dalam 3 tahun? 

ATAU 

Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 

Unjuran Keuntungan Modal RM 460= USD100 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
============================= 

Bulan 0 = RM 460 
Bulan 1 = RM 529.00 
Bulan 2 = RM 608.35 
Bulan 3 = RM 699.60 
Bulan 4 = RM 804.54 

Bulan 12 = RM 2,461.12 
BULAN 13 = RM 2,830.28 
Bulan 14 = RM 3,254.82 
Bulan 24 : RM 13,167.58 
Bulan 25 : RM 15,142.72 

===================== 
Bulan 36 : RM 61,260.74 
===================== 

Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan membawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 

Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH)
Whats app ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 
Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 

DAFTAR PERCUMA

IGOFX KL 
http://igofx.com/?code=357423
 

Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

sHaRiNa eLyaNa said...

salam 5 ramadhan uzu, rambang mata shopping sini, murah quality pun not bad..kan

Syuhada Salleh said...

itu lah..murah2 brg kat sni..

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

alamk lupa plak nk shopping..heheh..mmg murah

sha dhira said...

Best shopping sebab barang murah, lagi best kalau barang ringan, bole jimat kos shipping kan. Hehe. Dah alang2 mmbeli, beli banyak terus.

Nak cari otg drive jugak lahh.. 💓💓

Amyma Omar said...

Kannnnn... Haha samalah jugak bat submit delivery tu. Haha