Wow !! Filem Pendek Ni Memang Terbaik !! Rugi Tak Tengok !! Dia Punya Ending... Pergh !!

Wow !! Filem Pendek Ni Memang Terbaik !! Rugi Tak Tengok !! Dia Punya Ending... Pergh !! | Salam. Bila rasa tengok short film ni, rasa macam banyak sangat pengajarannya.. Bukan ape, kalau korang tengok video ni, mesti korang rasa macam takut takut, macam nak bertaubat pon ada :D Tapi mesti korang tak faham apa yang uzu cuba sampaikan ni so apa kat korang tengok shortfilm kat awa ni..
Shot film ni kisahnya si Dhiya ni first day kerja.. Pastu Dhiya ni jenis yang kena update kat social media apa dia buat, apa yang dia dapat, yang penting apa yang berlaku, sikit sikit nak insta stories sampai tersangat lalai dengan sekeliling.

Yang satu tu pulak, waktu driving pun nak main fon.. Wuu tak reti nak sabar sikit lah kan? Haa tengok apa jadi? Kan dua-dua dah kena .. Hmmm ni lah memang banyak berlaku. Uzu pun sebenarnya main fon juga bila jalan kaki p kerja. Bayangkan waktu tengah jalan kaki, sempat lagi scroll scroll fb.. Kekadadang tu memang tak sedar lah kereta ke motor ke dah kat depan mata.. nasib baiklah uzu masih bernafas sampai ke hari ini..

Lepas tengok short film Dhiya ni, rasa bertaubat lah... Rasa macam, ish tak kan sampai nak jadi benda yang tak elok baru kita nak sedar kan? So, janganlah membunuh nyawa dan impian korang dan juga orang lain. Sekian :)

Btw korang, uzu nak minta tolong sangat-sangat ni, nak minta korang tolong undi kawan uzu , PR tercinta ni haa, the very handsome PR, kalau tengok depan-depan memang jatuh hati lah nasib baik  i dah bertunang, cia cia cia .! *memain je hehehe* ..

Nak minta tolong UNDI Dhiya kat sini..
2. Cari kat bawah nama AFILODOXIA -Syahiran Bin Sukardi
3. Tekan Vote
4. Vote with Facebook . Jangan lupa tekan tick kotak sblm vote.
5. Sorang boleh vote banyak kali dalam sekali. Lepas vote , boleh vote lagi.

Uzu sangat berterima kasih kepada yang sudi tolong member uzu sang PR yang hensem ni.. Hara-harap Dhiya menang contest ni ! Good luck Dhiya !! You can do it :) Thank you semua.. Thankyou2!

2 Sila Komen:

IbuNoey said...

IbuNoey pun kadang leka belek fon sambil berjalan.kadang hampir nak terlanggar orang lain.nasib baiklah tak langgar kan.

Hasliynda Umairah said...

jom vote