June 24, 2017

Buffet Ramadhan Di Philea Mines Beach Resort Seri Kembangan

Buffet Ramadhan Di Philea Mines Beach Resort Seri Kembangan | Salam.. Minggu pertama puasa, alhamdulillah berpeluang dapat review buffet ramadhan kat Philea Mines ni..Terima kasih Philea Mines kerana menjemput kami :)

Haaa btw kan, buffet ramadhan philea mines resort adalah first time diorang buat buffet ramadhan.. Philea Mnes ni pun baru buka last year then disebabkan tak nak kelam kabut last year kan, tu sebab baru tahun ni baru ada buffet ramadhan :) Memang lama juga diorang buat preparation kan? Terbaik laah Philea Mines ni.. Sebab tak fikir keuntungan semata-mata , tapi fikir customer.. Kang kelam kabut kang, makanan tak sedap lah, servis tak best lah, macam-macam hal dan tahniah lah  sebab buffet ramadhan di Philea Mines ni memang sedap sedap :) 
Untuk pengetahuan korang kan.. Buffet Ramadhan Philea Mines Resort ni berkonsepkan open air restaurant, ada view yang sangat cantik, ada perskitaran yang ala-ala private resort, rasa tenang sangat berbuka kat situ.. Waktu ni lah nak lari daripada bunyi bising lebuhraya, memang sunyi sepi.. Depat open air restaurat tu ada beach (tasik mines).. Fulamak serius best.. Macam betul2 pantai :)

Buffet ramadhan kat sini memang sedap-sedap.. Macam-macam jenis makanan kat sini yang banyak takde kat tempat lain.. Contoh paling rare sekali.. Ada aiskrim potong yang 20sen tu ! Hahaha kelakar lakk.. Hmm siput sedut lah paling sedap sekali.. Berkali-kali tambah.. Huhu lepas makan siput seduut kat sini, dia punya sedap tu esoknya dah reti makan siput sedut.. Tetiba jadi fav food pulak .. kahkah.. Eh jom lah tengok makanan yang ada kat buffet ramadhan Buffet Ramadhan Di Philea Mines Beach Resort ..
main course
dessert..
Gambar ni ada separuh menu je.. Banyak lagi menu tapi gambar-gambar tu hilang.. HUwarghhh tak tau kat mana uzu simpan..Walhal memang dah snap semua menu yang ada.. Hmm sedih tapi harap gambar-gambar ni boleh berjaya memikat hati korang nak makan sini.. Alaaa next year lah k? Acik tak? hihi.. Ok lah tu je lah.. Sesiapa nak order next year (sebab ramadhan dah nak abis) Boleh contact kat bawah ye :) Salam...

Harga :
Dewasa RM75
Kanak-Kanak RM40

Untuk Matlumat Lanjut :
Contact : 019-6001558
Share: