Mengapa Nak Beli Yang Mahal Sedangkan Ada Yang Lagi Murah? Kualiti Pun Sama

Mengapa Nak Beli Yang Mahal Sedangkan Ada Yang Lagi Murah? Kualiti Pun Sama ] Salam.. Haa apa benda lah uzu merepek ni kan? Kah kah kah sebelum uzu nak balik raya ni, uzu nak cerita pasal kenapa kita nak bayar benda yang mahal sedangkan ada yang lagi murah? Padahal kualiti lebih kurang sama.. Kisahnya uzu ni darimemang kebetulan habis syampoo semalam.. So selalunya uzu akan beli syampoo Sunsilk dan selalu uzu akan beli barang-barang kat Watson. Yeah peminat tegar .. Belum lagi bab beli makeup kat Watson sampai beratus-ratus habis. Kah ! Kah ! Pantang Nampak Watson, mesti masuk..

Berbalik kepada cerita tadi, uzu nak beli syampoo Himalaya tapi habis stok lah pulak.. Uzu dah lah urgent nak guna syampoo sebab 2 hari dah tak basuh rambut. Eh ! Tak senonoh hahaha bila takde syampoo ni terpaksa beli syampoo yang ada. Time tu Nampak syampoo Whatson.. Ambik je lah.. Kang nak cari syampoo lain, nak pilih pilh pilih tu kang  berjam, marah kang encik tunang yang tunggu kat luar.. So tu yang ambik syampoo Watson tu.. Tak pernah terfikir nak beli syampoo Watson.. Apa lah rasanya eh?

Banyak jenis syampoo jenama wahtson ni. Korang boleh pilih..
Ok sampai rumah… Sebelum berbuka tu uzu pakai lah syampoo Whatson ni.. Buka botol, wuu bau wangi.. Not bad lah kan? So uzu mandi pakai syampoo Watson ni lah…Wahh banyak  buih… Bila basuh basuh tu lembut lah kekdahnya syampoo ni.. Best woo pakai…Rupanya syampoo Watson ni, “don’t judge a book by its cover” .. haa jangan tengok packaging je, tak nak beli.. Lagi pun barang Watson ni kan memang murah tapi kualiti syampoo sama je dengan syampoo branded, syampoo sunslik contohnya..
Haa benda yang best ni, uzu akan beli dan beli lagi.. Uzu kalau dah suka satu benda tu, contohnya baju kan, akan beli banyak tapi lain color. Haha sama juga macam syampoo Watson ni.. Tapi sebelum ni memang uzu banyak beli jenama Watson, contohya wet tissue, tisu, pencuci tangan , haa kali ni beli syampoo.. Sebab bila masuk Watson, memang banyak produk yang ada tapi Watson juga yang paling murah? Hehehe

So, kenapa nak beli yang mahal sedangkan ada yang murah ? Meh lah sesame kita tukar syampoo kepada jenama Watson..Macam uzu .. Lepas ni dah tak pandang syampoo lain.. Hihi beli brand Watson je. Jimatt ! makin dah kerja ni, makin sangat berjimat cermat..Ye lahh dah nak kahwin ni.. Kah kah kah ! Ok lah uzu nak buat kerja.. Dah jam 9 pagi ni.. Officemate pun dah start masuk kerja. Bos pun dah lalu lalang.. Ok lah bye Salam :)


MENANGI SHOPPING SPREE DENGAN FASHA SANDHA

Eh eh sebelum terlupa, Watsons Malaysia ada buat simple contest.. Siapa nak shopping dengan Fasha Sanda, kna follow syarat-syarat contest kat atas ni eh ..

1. Ambik gambar selfie produk watsons dengan produk lain
2. Share nape korang lagi pilih nak bertukar ke produk Watsons?
3. Guna hashtag #myswitchandsave #watsonsmalaysia

Untuk maklumat lanjut :
Facebook : Watsons Malaysia
Instagram : @watsonsmy
Hashtag : #myswitchandsave #watsonsmalaysia

3 Sila Komen:

Shahida Dzulkafli said...

Menarik sangat.. Boleh cuba nanti..

I N A A I N A A said...

Serius murah sangat barangan dari jenama Watsons ni. Padahal kualitinya sama je

Delimasari said...

boleh juga mencuba nanti