Set Combo Mek View : Foundation Mek View + Mek View Soothing Serum

Set Combo Mek View : Foundation Mek View + Mek View Soothing Serum | Salam.. Alhamdulillah berkesempatan review produk baru ni, ni first time juga uzu dengan produk ni.. Tengok packagiing lawa gilaaa. Uzu suka combination colour hitam dan gold.. Tadi shopping kat Bangi Sentral, uzu punya bakul bakul baju semua kaler hitam dan gold. Sangat kebetulan semua. Hihi.. Memang pandai lah kan team Mek View pilih kaler ni :p

Apa yang uzu suka pasal Mek View ialah packaging dia bukan takat kaler dia lawa tapi nampak exclusive. Beli baju lawa-lawa beratus tapi bab mekap pun kena nampak exclusive juga tapi exclusive masih dibawah harga mampu milik.. So meh lah kita review Foundation Mek View ni..

Mek View International - Two Way Cake With Full Coverage
Uzu ni memang suka mekap. Tapi takde lah pandai pakai mekap sangat.. Macam-macam brand yang uzu guna.. Beli foundation pun kat Sephora.. Memang best lah kan foundation kat Sephora. Tapi uzu ni jenis mekap sampai zohor je.. Bila dah masuk waktu, uzu akan remove mekap-mekap uzu .. Lepas tu uzu tak pakai pape bedak pun sampai lah balik. Hehehe. Kekadang tu, bila dah remove mekap, muka selekeh gila.. Hahaha ni kalau jumpa member ni, confirm dia tak kenal.. 
So bila dapat review foundation mek view ni kan, haa 2 way cake with full coverage, means lepas ni uzu boleh pakai bedak ni je lah lepas sembahyang... Takde lah kena pakai foundation tebal tu maklumlah pakai foundation tebal tu 2 3 kali juga nak kena basuh muka.. Kita nak sembahyang ni kan, kena bersih betul-betul muka sebelum ambik wuduk.. Haa dengan foundation mek view ni memang mudah. Tempek je kat muka.. Bila masuk asar pulak, cuci lah muka sekali. Tak yah cuci berkali-kali macam foundation tebal tu, kekadang pakai wet tissue baru bersih. Hehehe.. Lepas ni kan, takde lah bos kat ofis tengok muka selekeh tak paak mekap lepas tengahari :D
Actually Mek View International ( Two Way Cake With Full Coverage ) ada 2 jenis colour sahaja iaitu Nomal dan Light Beige . Uzu ambik Normal . Normal sesuai lah dengan muka uzu yang hitam ni. hahaha..

Kelebihan Actually Mek View International ( Two Way Cake With Full Coverage )
Tak dinafikan foundation mek view ni memang mesra wuduq. Maksudnya, senang cuci, halal dibawa solat. Alhamdulillah tq sebab keluarkan produk yang mesra wuduk ni.. Pasti ramai yang suka kan bila ada foundation macam ni ?? Uzu pon suka :)

Produk ni juga tahan lebih dari pada 8 jam.. So uzu tak sempat lagi nak try tapi InsyaAllah bila dah tak boleh solat, baru boleh try sama ada foundation ni kekal 8 jam ke tak? Haaa .. Gituew.. Foundation ni 7x lebih dari ringan .. Tekstur yang lebih hangus dan yang penting ada UV protection spf 50..

Manfaat Actually Mek View International ( Two Way Cake With Full Coverage )
Manfaat foundatin mek view, lindungi kulit draipada sinaran UV, ni sesuai ngan uzu sebab uzu ni pagi dan petang memang kena panas bila jalan kaki ke LRT pergi dah balik kerja. Memang serius lah kan ketara gelap sikit sebab takde pakai uv protection kat muka.. krik krik.. Foundation tak melekit, boleh hilangkan mata panda, lembapkan kulit, rawat kulit rosak, kecilakan liang-liang pori, hilang parut jerawat, memutihkan kulit, kusam dan bitin hitam dann hilangkan kedutan diwajah..  Wahh banyaknyaaaaa kebaikan yang ada di dalam Actually Mek View International ( Two Way Cake With Full Coverage ) ni kan? Puas hati dengan foundation ni :)

Mek View Sooting Ivy Serum
Serum adalah benda yang uzu suka sangat-sangat. Berapa seum dah habis kat bilik uzu ni ha. Memang dari dulu suka serum.. Tukar-tukar serum lah.. Kali ni nak try Mek View Sooting Ivy Serum pulakkk. Awrrr .. Tau tak kenapa uzu suka serum? Serum ni benda yang paling cepat zupppp meresap ke dalam kulit kita. So serumm ni sangat cepatt keluar hasilnyaa sebab cepat je muka kita dah elok, muka dah cantik sebab serum ni... So agak-agak Mek View Sooting Ivy Serum best tak? Hihi..
Serum ni kena pakai 1 atau 2 x sehari.. Kalau uzu, uzu akan pakai serum ni waktu pagi , lepas mandi, lepas cuci muka, terus pakai serum ni tauuu . haa dia melembapkan kulit. Tunggu dia kering baru pakai mekap.. Atau pakai foundation mek view. Setel dan simple.. Hihi .. Sayangnya rasa serum mekview yang pihak Mek View hantar yang memula hancur berkecai. Ya Allahhh sayangnya.. Nasib baik pos kedua ni elokkk.. Fuh berdebar buka parcel.. Risau sampai-sampai dah berair plastik. Hahaha macam 1st parcel.. Terpaksa uzu buang :( Wuuu rasa sedih nak buang lagi-lagi serum ni bukan beda murah.. Hihi.. 

Kebaikan Mek View Soothing Serum
Yupss actually semua serum ada fungsi yang lebih kurang sama dengan serum lagi tapi Mek View Soothing Serum ni lain sikit... Apa yang uzu suka sebab dia bagi kelembapan kat muka kita.. Sejujurnyaa uzu ni jeniss kulit muka yang sangat berlebihan minyak sebab air takde kat kulit.. Kulit muka uzu tak lembap thats why lah kulit berminyak sebab takde kelembapan yang sekata..  So kalau yg kulit muka berminyak tu, rajin-rajin guna pelembap atau pakai je Mek View Soothing Serum ni.. Tak yah beli dah pelembap. Jimat duit sebab serum ni ada fungsi melembapkan kulit. 2 in 1 gituuw. hihi..

Mek View Soothing Serum boleh menyejukkan muka, menyegarkan kulit , haaa tak yah beli penyegar dah hahaha, eh jimat sokmoo dengan Mek View Soothing Serum kan kan kan korang ? Apa lagi yang jimat ni ?? hahaha . Ok sambung balik, serum ni boleh buat foundation kita tahan lama, boleh kecilkan pori,dan kurangkan rasa selesa pada kulit. Wahhh best doh Mek View Soothing Serum ni ? Macam-macam kebaikan yang ada.. Lagi-lagi boleh tahankan foundation.. Kena wajib pakai ni sebelum pakai mana-mana foundation :) OMG ! OMG ! besttttt gilerr :D
 
   
 
Best gila pakai .. Bila pakai tu macam pakai penyegar pulak sebab rasa segar je muka ni. Fresh look.. Esok pagi sebelum p kerja, pakai dulu serum ni.. Uzu kan pagi-pagi kena panas, tak sampai ofis , mekap dah jadi mak nyah dah.. hahaha.. Nak kena pakai serum ni dulu, baru elokk baru tahan mekap tu ye dak? Pakai lagi foundation dari Mek View.. Set combo yang sangat menarik. Hihi..

Haaa ok lah tu je lah review uzu untuk produk combo Mek View ni.. So far dua-dua memang terbaik ahhh .. Ni kena bwak balik kampung nak raya, nak suh kakak-kakak try pakai :p Diorang bab benda baru memang excited nak try.. Hihi..  So sesiapa yang berminat nak nak dapatkan 2 produk ni , boleh tengok info-info kat bawah ye..  Salam.. 

Harga :
Mek View International - Two Way Cake With Full Coverage = RM 79(SS) RM85(SM)
Kebaikan Mek View Soothing Serum = RM 35 (SS) RM40 (SM) 
Set Combo Foundation + Serum = RM100 (SM) RM105(SS)

Untuk Pertanyaan & Pembelian :
Instagram : @mekview.hqhttps://www.instagram.com/mekview.hq/
Whatsapp : 017 - 351 1510

4 Sila Komen:

FeyLiez said...

macam best je foundation ni... Macam tahu je Liez duk mencari foundation untuk raya nanti... leh la try beli...

Shahida Dzulkafli said...

Berbaloi dengan harga dia..

Eny Abdullah said...

suka pakai Mek View ni.. mmg best!

Fadzi Razak said...

Saya pun pakai jugak mek view ni. Suke dia punya 2 way cake sebab senang nak cuci masa keluar. Senang sikit nak solat