June 04, 2017

Terpakai Malaysia : Website Jual Beli Barang Terpakai


Terpakai Malaysia : Website Jual Beli Barang Terpakai | Salam. Selain daripada Mudah MY , ada banyak lagi website khas untuk jual beli barang terpakai dan antaranya ialah https://www.terpakai.my/ . Bila buka website ni, ehh mudah ke ni ? Jangan confius eh. Ini bukan mudah.. Nampak je sama tapi ada sikit sikit beza :D

So website ni senang je kan nak guna. Seach je kat sini. Kalau uzu , memang nak cari almari pakaian. Haa dah lama nak beli.. Memandangkan uzu ni tak tetap lagi so nak beli yang second hand je. Rumah sewa uzu tak sediakan almari pakaian so uzu kena ada almari sebab kserang ni pun, ya allah, lipat baju , esok dah selongkar. Lepas tu selongkar lah sampai tak ke hari ni tak lipat lipas. Longgok macam tu je.. Kang lipat, esok selongkar lagi.. Dah tak tahan ni memang lepas raya nak beli ! So nak servay juga kat https://www.terpakai.my/ , agak agak ada tak ?

search almari pakaian , set lokasi dan harga bajet korang..
Then ni lah hasil carian yang uzu jumpa..
Mungkin tak banyak lagi koleksi item kat sini sebab baru lagi kan. Tapi uzu berkenan kat iklan ni. Haaaa servis design kabinet dapur, hiasan dalam kan. Nanti dah kawin hahaha berangan ada dapur lelawa . Kah kah kah. Nak dapur lelawan gini kena beli sendiri sebab kita yang nak demand camni. Tak yah lah susahkan suami kita kan ... :p 

haa sesiapa yang nak beli barang terpakai, atau ada banyaakk barang terpakai kat rumah tu, boleh lah p website https://www.terpakai.my/ ..  Ada abanyak kategori yang ada antaranya  :
  • Kelengkapan sukan
  • Kelengkapan rumah
  • Hartanah
  • Gajet
  • Kereta
  • Buku-buku
  • Barangan elektrik
  • Fesyen
  • Komputer
  • Permainan
  • Hiasan peribadi
  • Hobi
  • Perkhidmatan
  • Motosikal
  • Dan lain-lain
Btw zaman sekarang ni memang zaman tak lepas dengan fon. Macam uzu lah tu. Haha so memang dah tak buka laptop atau PC lah. Kalau ada kerja je buka laptop then kalau nak daftar, nak beriklan, nak tengok apa yang ada kat https://www.terpakai.my/ , boleh lah download apps di fon memasing. So senang semua dengan jari je :)

So apa lagi jom ke https://www.terpakai.my/ :)
Share: