July 18, 2017

Kleen So : 5 Benda Yang Wajib Ada Ketika Kemaskan Rumah

KleenSo : 5 Benda Yang Wajib Ada Ketika Kemaskan Rumah | Salam. Sengaja uzu tak basuh bilik mandi, tak mop lantai bilik , tak mop lantai rumah , memang sengaja nak kotor kotor kan rumah hahaha sebab dapat tahu akan ada product review home cleaning yang akan sampai 2 3 minggu depan.. Uzu tak diberitahun brand ape punya home cleaning so ready ready je pihak mereka nak deliver produk tu.. Yeahhh tak sabar tau ! Tak sabar nak buat spring cleaning bilik, toilet.. 

Semalam team KleenSo hantar produk. Then, baru tahu yang produk review tu brand daripada Kleen So. Hehehehe selama ni tak pakai apa-apa brand sebab cuci bilik, cuci kipas, cuci tiles, cuci toilet, mop lantai guna pencuci kain. Hahaha nak jimat punya pasal.. So uzu tersangat excited nak pakai jenama KleenSo ni :) Agak agak best tak? Hihihihi :)

5 Benda/Produk Yang Wajib Ada Ketika Kemaskan Rumah

KleenSo Total Cleanin Solution
1) Serai Wangi Liquid Wax Floor Cleanser

Serai Wangi Liquid Wax Floor Cleanser ni bauan dia serai, tu dah terang-terang dia kata Serai Wangi, memang Serai lah tu. KleenSo gunakan serai di dalam pembuatan Serai Wani Liquid Wax Floor Cleanser kerana Serai ni boleh menghalau nyamuk, serangga, lipas, lalat dan macam-macam lagi. Siap ada Anti Backterial lagi.. Sesuai mak pak pakai tuk mop lantai.. Lagi-lagi jenis budak yang selalu main kat lantai kan? Haa elok sangat guna pencuci ni  tuk mop lantai :)
Lantai yang kotor.. Jom cuci !
 Buka penutup botol dah boleh hidu bau..
 Cara nak guna.. Ambik setengah air di baldi. Then letak 2 penutup pencuci..
 Are you ready ? Hihi
Tadi mop toilet, ni mop bilik pulak..
 Amacam? Berkilat tak lantai ? Hihi.. Siap pakej bau wangi serai...

KleenSo Total Cleaning Solution
2) Tiles and Bathroom Cleaner

Setiap rumah pastinya ada tiles? Tak gitu? Hihihi Yang masih menetap rumah kayu tu, maafkan uzu ye. Bukan nak menghina atau menyindir, cuma mostly rumah sekarang ni mesti ada tiles.. Lagi-lagi rumah ssewa uzu ni.. Nama pun rumah sewa.. Kalau dapat rumah sewa y bersih tu, alhamdulillah , kalau yang dapat rumah sewa macam uzu ni, nauzbillah.. Kena rajin sental sental tiles.. Kalau tak, kan lama-lama jadi kuning, jadi banyak kerak... Ehh tak nak ! Dah macam anak dara pemalas pulak kan tak reti nak bersihkan rumah.. 

Produk dari KleenSo memang best !! Nak bersihkan  tiles toilet, tiles bilik , sprayyy sprayyy je guna KleenSo Tiles and Bathroom Cleaner.. Spray directt ke tiles dan lapkan.
Selepas. Sebelum cuci tiles toilet. Ya ampun kotor kan? Hahaa
 Nampak tak bersih sikit? hihi sikit je sebab tak setap habis..
Jom cuci tiles kat bilik pulakk..
 Sebelum..
 Selepas.. Ada nampak perbezaan banyak tak?Hahaha eh puas hati betul rasa.. Happy :)

Pesso Total Pest Solution
3)  Eco Ant Bait Naturak Inredients

Masalah yang uzu alami dari dulu bila rumah sewa uzu ni berada ditinkat bawah sekali.. Memang selalu serangga datan naik terutamanya kat tong sampah kat dapur.. Fuhh setel masalah bila ada Eco Ant Bait Natural Inredients ..
 Kat belakang kotak ni ada explaination mengenai produk. Boleh baca ye :)
Di dalam kotak ni ada 2 pcs Ant Bait.. Uzu ambik 1, kena tarik plastik tu ye...

Pesso Total Pest Solution
4)  Eco Cockroach Bait

Uzu sangat tak suka pada lipas ! Kalau ada lipas kat rumah, mesti lariii keluar rumah.. Kat hostel tu, setiap sem ada lah 4 5 kali uzu dan roomate menjerit sebab bilik kami tiba-tiba ada lipas terbang . Hahahaa kalau kat rumah, nampak lipas teruss larii ! Last-last kakak uzuy tolong mati kan lipas tu .. Haaa ! Padan lah mukaa ko kan lipassss ! Sapa suruh duk terbang terbang ! Dekat rumah sewa ni jarang ada lipas tapi baru semalam tiba-tiba lipas kecik lalu dalam bilik.. Haaa apa lai terus ambik ni letak bawah katil. Hari ni tak nampak lai lipas tu hehehe. alhamdulillah boleh tidur dengan aman :p
 Info boleh baca kat belakan produk ye :)
Haaa jangan lupa tarik plastik . Kan tak keluar baunye...
Dua-dua uzu letak di bawah katil.. So serangga takde, lipas takde ! InsyaAllah ..Hihi

KleenSo Total Cleanin Solution
5) KleenSo Bio Deradable go green garbage bag

Uzu dapat 2 bakul plastik sampah.. Memula ingat... Baiknyaa pihak KleenSo ni bai warna warni plastik bag.. Sekalii tengok.. Rupanya, bukan suka-suka ye plastik sampah ni ada colour.. Yang biru khas untuk kertas-kertas, yang hijau untuk botol botol kaca.. Haaaaaa baru tau rupanyaa perbezaan dua kaler ni.. Selama ni main bantaiii hentamm je beli plastik sampah hahahah k ilmu baru :)


Wuuu best pulak pakaiiii Home Clening produk daripada KleenSo kan? Sebelum ni actually uzu pernah beli brand Kleen So, tengok botol je selalu tapi tak terfikir pon na tengok jenama home cleansing .. Bagi uzu,sebelum ni semuaaaa brand sama je.. Rupanya tak.. Banyak beza.. Sejujurnya uzu meman dah jatuh hati dengan KleenSo .. Hari-hati duk spray tiles. Hahahaha excited kan bila tengok tiles bersih :D

So ini lah 5 benda wajib yang perlu ada sebelum korang nak spring cleaning rumah tu.. Nak rumah cantk dan bersih, nak bau bau serai, nak halau nyamok, nak halau lipas, cicak, boleh dapatkan produk KleenSo di info kat bawah ye ! Selamat membersihkan rumah :) Salam..

Untuk Matlumat Lanjut
Contact : +603 - 80231668
#KleenSo 

Share:

9 Sila Komen:

Anum Abdullah said...

wahhh..bagus nya ada produk macam tu..senang kerja kita kalau nak bersihkan rumah.

Mek Onie said...

Rajin awak.... serai wangi bau dia best. Kira ni produk baru dia la eh

Yanty Lee said...

bole cube ni..bila mood rajin dtg leh kms bg wangi habis rumah

Minda Optima - One Stop Learning Centre said...

Serai wangi mmg best, saya guna yg pray afy hanif tu untuk lap meja makan lepas makan..hehe

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

nak try plak la nnti

Uyul Rosli said...

bagusnya produk ni uzu. complete.
Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

Kin Naz said...

Bestnye complete pulak tu. Nanti nak cuba pulak kleen so ni

HanaKhairi said...

Waaah organic. Saya suka

Busyra Bt Takiyudin said...

serai wngi mmg bagusss..