Malas Masak? Malas Keluar Rumah ? Haaa PAPPADELIVERY Kan Ada ... !

Malas Masak? Malas Keluar Rumah ? Haaa PAPPADELIVERY Kan Ada ... ! | Salam.. Sebelum na balik raya hari tu, uzu dah habiskan semua barang dapur yan ada.. Risau kalau balik dari Sabah 9 hari, makanan semua jadi basi.. So takde makanan lansung kat rumah di KL ni.. Sejak uzu balik kat rumah ni, tak pernah lai nak masak.. Lagi - lagi lepas raya ni kan? Haa Mood malas sekarang ni  makin menjadi-jadi sebab masih di dalam mood raya.. Kah kah kahh !! Raya kan sebulan? Apadehal.. Sekarang baru raya ke sembilan.. :p 

Alisahnya semalam uzu makan sesorang kat luar memangdankan cafe kat bawah condo uzu ni tutup.. Diorang pun tak habis habis lai nak beraya.. Tu yang ter-paksa juga p food court luar condo tu.. Macam tak berselera nak makan sesorang.. Selalu dik hasif yan teman makan.. Rumah kami kan dekat-dekat je, memang selalu lepak makan.. Hari ni pulak, malas nak jadi fefeling alone lai so uzu nak order delivery je lah hari ni.. Macam-macam delivery fast food dah uzu pernah try sebelum ni apa kata kali ni nak try order delivery kat PappaDelivery pulakk.. PappaDelivery ni rupanya Pappa Rich punya.. Wahhh Papp Rich sapa tak kenal weiii? Melambakk-lambak restoran dia kat Malaysia ni... Selalu je makan kat Pappa Rich tapi bab delivery ni first time order..

Sebelum uzu nak order, apa kata meh ramai-ramai Sign UP dulu account PappaDelivery..  Meh uzu nak ajar satu persatu, macam mana cara daftar akaun PappaDelivery .. 

[Cara-Cara Daftar Akaun PappaDelivery]

Uzu buka guna fon so rupa dia macam ni.. Sapa yang nak pakai laptop, boleh buka kat laptop ye..
Masukkan tempat tinggal anda.. Uzu letak cheras ..
Tekan Sign up. Isi semua detail yan dia nak.. Nama penuh kita, email, password dan alamat..
Bila dah semua isi, tekan submit.. Ok setel sign up !!
 
So login lah accout korang.. Belek-belek lah kat website/apps https://pappadelivery.my/ .
macam-macam ada kat website PappaDelivery ni, ada western, nasi, noodles, Toast, Drink.. Ada lai banyak nanti korang tengok2 sendiri ye :)


Tak tau nak pilih apa sebab macam-macam yan uzu teringin na makan tapi haaa kena pilih ikut kemampuan kewangan.. Hahahaha eh nak beli banyak-banyak , nak bagi sapa makan kat rumah? Takde orang kat sini. Feelin lonely . Isk isk. Kehhhh haa last-last uzu order Chicken Chop dan Coffee. Awrrrr pelik jua uzu sebab minuman pun boleh delivery kauuuu !! Curious punya pasal macam mana diorang deliver coffee ice uzu, haa dah order secawan secawan :D

Ada 2 jenis chicken chop yang uzu order :
1. Chicken Chop With Curry Sauce
2. Chicken Chop With Black Pepper Sauce

Kenapa pilih dua chicken chop? 1 nak makan dinner hari ni.. 1 lagi untuk lunch esok :)
 
Bila dah habis pilih, sila add to cart dan checkout. Time to pay :D
 
Sebelum koran bayar, dia akan suruh isi alamat penuh, so please isi. Kan tak sampai.
Yang bestnya PappaDelivery banyak bekerjasama dengan bank bank . So mana-mana bank pun ada..
 
Bila dah confirm payment. Koran akan dapat notification melalui email..
Order korang ape, alamat y koran isi dan total hara makanan tadi.. Then setel ! Tunggu jam 8 kang order sampai... Sila ready kat pintu rumah .. Uzu tadi tak dengar org ketuk pintu :D

Yeahhhh makanan dah sampaii !!
Oh macam ni rupanya bila sampai makanan. Dia bagi dalam bekas tupperware.. 
Siap ada logo PappaRich :)
 Kuah chicken chop blackpaper source dia letak dalam tupperware kecik ni.. panas-panas pulak tu..
Zoom in sikit chicken chop kegemaran uzu :D Sedap weiii !! Panas-panas lagi.. :)
Btw memang pengalaman menarik, meman first time uzu order makanan di PappaDelivery ni.. Makanan dah lah sedap, harga berpatutan.. Ada jua kekadang promo diskaun , kena rajin-rajin belek website https://pappadelivery.my/ :) Bagi yantak pernah try, meh lah rasa pengalaman sendiri kat sini .. Terbaik services PappaDelivery ni.. Uzu bai 5/5 bintannggg !! Ok lah sampai sini je lah.. Nak tido dah.. Hihi esok kerja..good nite. Salam..

Untuk Matlumat Lanjut

2 Sila Komen:

Shahida Dzulkafli said...

Menarik.. makin mudah sekarang ini.. order je, pastu sampai kan..

IQ = Izyan Balqis said...

wahhh, paparich dah ada delivery, menarik2!