Street Churros Memperkenalkan Outlet Terbaru Di Empire Shopping Subang Jaya

Street Churros Memperkenalkan Outlet Terbaru Di Empire Shopping Subang Jaya | Salam. Dua minggu lalu uzu berkesempatan ke Street Churros cawangan terbaru yang keenam ! Tahniah diucapkan :)

Secara sejujurnya , ni first time uzu kenal nama Street Churros so tak sangka Street Churros rupanya well known churros yang ada di Malaysiaa. Dengar denar ceritaa, Street Churros merupakan cawangan terbesar di Malaysia.. Wahhhh rasa bangga dapat bekerjasama dengan Street Churros.

Btw sebenarnya Street Churros datangnya dari South Korea dan kelazatan Street Churros di bawak ke Malaysia. Memang kat Malaysia dah lama ada churros tapi adakah churros kat tempat lain setanding dengan Street Churros? Semestinya tidak :) Street Churros ada kehebatan yang tidak dapat ditandingi :)
Apa yang uzu suka dengan Street Churros ialah menu churros fresh made dengan high quality bahan-bahan dari Korea.. Resepi Street Churros diambik dari resepi asli tradisi Spanish dan kegubah dengan cita rasa Malaysia .Agak agak sedap tak? Hihi

Eh sebelum terlupa, nak selit selit sikit .. Masa uzu datang tu, kebetulan ada pertandingan makan Churros. Sapa paling banyak makan churros, dia lahh menang... Memang best layan team team yang bertanding.. Meriah Street Churros cawangan Subang Jaya :) Pertandingan setiap minggu ada di berlainan outlet. Minggu ni kat Cheras.. Yang kuat makan boleh lahh join contest tu :)

Hmm ok sambung balik cerita, uzu first tima kan street churros. Memang sedap beb...Macam-macam jnis churros dan perisa yang ada, tak sangka churros kat Street Churros ni palinggg sedap yang uzu pernah rasa.. Ingatkan churros je kena jual, rupanya macam-macam juga menu , semua uzu dah pernah rasa.. Perhhhhh yang paling uzu suka Fries perisa seawedd.. Ya Allahhhh sedapnyaa !! Hihi jom uzu nak share gambar menu-menu baru di Street Churros Empire Shopping Subang Jaya

Menu : Street Churros | Price : RM5.90 
Flavours : Cinnamon , Chocolate , Cheese
Dipping : RM1.90 ( Chololate , Cream Cheese , Butterscocth , Blueberry )
Menu : Filling Churros | Price : RM7.90
Flavours : Cinnamon , Chocolate , Cheese
flavour untuk filling churros (Blackberry , Chocolates, Cinamon, Cheese)
 Menu : Churro Fries | Price : RM7.90
Flavours : Seaweed , Tomato , Sour cream & Onion .
Menu : Churros Stick | Price : RM7.90
Flavours : Seaweed , Tomato , Cream Cheese
Menu : Achu Ais Krim Churros | RM7.90
Flavours : Choco choco, choco berry , manggo
Menu : Fruite Ade | RM7.90
Flavour : Passionfruit, Korean Citron, Lemon
Menu : Latte Macchiato , Spanish :atte , Non Coffee | RM7.90 - RM9.90
Flavours :Caramel Macchiato, Chocolate, Green Tea Latte dan Milk Tea.
Banyak sebenarnya menu yang lain tapi tak sempat pulak nak ambik ambar.. Korang kalau nak tahu menu yang ada, boleh datang dan rasa sendiri kesedapam menu-menu di Street Churros ni. Yang nak datang tapi tak tau kat mana outlet terdekat dengan korang , boleh rujuk info dibawah :

Street Churros Outlets in Malaysia

One Utama Mall
Lot LG319A Lower Ground Floor, 
1 Utama Shopping Centre 1,
Lebuh Bandar Utama, 
Bandar Utama City Centre, 
Bandar Utama, 
47800 PJ
Contact : 03-89592110

IOI City Mall
LG-66A Lower Ground Floor IOI City Mall, 
62500 IOI Resort City, 
Putrajaya. 
Contact : 03-76810710

Sky Avenue
Lot No. T2-12, Level T2, Sky Avenue, 
Genting Highland Resorts, 
69000 Genting Highland, 
Pahang Darul Makmur. 
Contact : 03-61013110

Berjaya Times Square
Lot LG-36, Lower Ground Floor,
Berjaya Times Square, 
No. 1 Jalan Imbi, 
55100 Kuala Lumpur. 
Contact : 03-21106210

MyTown
Lot No. B1.046, Basement 1 Floor,
MyTown Shopping Centre 6,
Jalan Cochrane, Seksyen 90,
Taman Maluri, Cheras, 
55100 Kuala Lumpur. 
Contact : 03-92011099

Untuk Matlumat Lanjut
Instagram : @StreetChurrosMY
#StreetChurrosMY #JomChurros

SIMPLE GIVEAWAY TO WIN 20% DISCOUNT VOUCHER

Uzu ada 10 keping baucer diskaun.. Siapa nak? Haaa siapa nak kena jawab soalam simple ni je.. Soalannya adalah seperti dibawah .. Jawapan just jawap kat ruangan komen entry ini :) Pemenang uzu akan pm sorang sorang eh nanti . k lah salam :)

Soalan : "Berapakah jumlah outlet Street Churros kat Malaysia ni?"

Pameran Artifak Asli Rasullulah S.A.W Dan Para Sahabat Yang Sangat Menghibakan


Pameran Artifak Asli Rasullulah S.A.W Dan Para Sahabat Yang Sangat Menghibakan | Salam. Alhamdulillah beberapa minggu lalu berkesempatan ke Masjid  Negeri Selangor Shah Alam untuk ke Pameran Artifak Asli Rasulullah dan Para Sahabat... Rasa teruja sangat2 sebab ini bukanlah replika semata-mata tetiba betul-betul artifak asli.. Memang excited nak masukkk :)

Bila masuk, ada suatu perasaan hiba, sedih dan rasa sayang kat Rasul . Banyak cerita cerita disebalik artifak tersebut . Setiaap artifak ada sejarah tersendiri dan yang bestnya tentan Pameran Artifak ni sebab sejarah tu ringkas dan senang faham. Budak pun akan cepat faham :)

Beras Tertulis Kalam Allah - Jar Air Zam Zam
 Cantik ta?
 Jam Matarai Mesir Kuno
 Rampasan Perang Saidina Hamza R.A
 Kunci Ka'abah
 Dilarang sntuh :D
 Kain penutup ka'abah
 Cop Mohor Nabi Muhammad
 Kunci Makan Ashabul Kasfi
 NI apa eh ? Tak ingat lah :D
 Dulu kain kaabah tu pernah berwarna merah
 :)


















Sebenarnya takde kata-kata mampu explain perasaan hiba so uzu belanja gambar je k? Sebab kalau nak explain satu satu memang panjang lah :) Yang pasti artifak ni bukan replika, betul-betul tulen. Uzu pun memang nak p lagi sekali bawak familyy. Banyak pahala yg kita dapat InsyaAllah kalau kita p.. Ada cabutan bertuah pula tu.. Sesiapa yg bertuah akan dapat p Pakej Umrah untuk sorg .. 

Pameran Artifak Rasulullah S.A.W dan Para Sahabat R.A memberi peluang kepada anda untuk melihat sendiri khazanah peninggalan daripada Baginda S.A.W.

Semua artifak ini dibawakan dari segenap pelusuk dunia ke Malaysia agar kita semua dapat menghayati perjuangan Baginda S.A.W dan para Sahabat R.A.

Harga:
Dewasa :RM20.00 seorang
Pelajar : RM10.00 seorang
Warga Emas : RM10.00 seorang
OKU : RM10.00 seorang
Kanak Kanak 6 tahun keatas : RM10.00 seorang
Kanak-kanak bawah 6 tahun : Percuma

Tarikh:
10 Julai 2017 – 23 Ogos 2017
Waktu pameran :
Isnin – Ahad (9 pagi – 10 malam)
Tempat : 
Pameran Artifak Rasulullah, 16-2B, 
Jalan Boling Padang G 13/G, Seksyen 13, Shah Alam
Contact : 03 5523 6092


AXILAS ANTI PERSPIRANT Penyelesaian Kepada Yang Ada Masalah Ketiak Hitam !

AXILAS ANTI PERSPIRANT Penyelesaian Kepada Yang Ada Masalah Ketiak Hitam !| Salam. Tidak dinafikan masalah ketiak hitam adalah masalah yang sangat seriuss dikalangan wanita. Huhuhu kalau lelaki ketiak hitam , takpee .. Ni kalau perempuan yang ketiak hitam, tak boleh jadi ni.. Perempuan kalau nak laki sayangg mesti jaga luaran dan dalaman takot takott tetiba laki p karoeko pula ! Hehehehehe eh ! gurau je k..

Uzu salah sorang yang ada masalah tiak hitam.. Tapi tak serius lah .. Ada sikit sikit je sebab dulu pernah pakai satu brand ni.. Memangg ramai perasan bila pakai dedoran dari brand N ni , ketiak jadi hitam. Uzu salah sorang mangsa tapi sekarang dah ok .. Hari ni pula uzu nak try pakai dedorant dari AXILAS GLAMO HEALTH , bukan je tuk memutihkan ketiak, yang ada masalah ketiak berpeluh pun boleh try guna.. btw sebelum uzu nak melanjutkan cerita meh lah kita berkenalan dengan AXILAS ANTI PERSPIRANT :)
Apa Itu Axilas Anti Perspirant?
Syarikat Glamohealth telah melancarkan produk baru yang dicipta khas untuk pengguna yang mempunyai masalah “ketiak”. Ketiak atau lebih sopan dipanggil bahagian bawah lengan adalah kawasan yang sensetif kerana ketiak adalah salah satu tempat yang menghasilkan bau badan. Oleh itu, produk ini dirumus khas untuk membantu pengguna yang mempunyai masalah ketiak seperti, ketiak berbau, ketiak berair/berpeluh, ketiak hitam dan lain-lain lagi.

Axilas adalah produk seperti deodorant, untuk membantu anda semua mengurangkan masalah peluh berlebihan dibahagian ketiak dan mengurangkan masalah badan berbau, selain itu ia juga membantu dan dapat merawat liang pori ketiak anda daripada pengeluaran peluh yang berlebihan kerana ia dapat menutup liang pori ketiak anda. Disamping itu, ia juga dapat membantu masalah tangan dan kaki berpeluh.
Kebaikan Axilas Anti Perspirant :

  • Memutihkan ketiak
  • Hilangkan masalah bau badan dan ketiak dengan pantas.
  • Badan akan merasa segar, kering dan bebas bau sepanjang hari
  • Lebih Yakin berhadapan dengan kawan kawan atau orang sekeliling.
  • Tiada lagi perasaan malu kerana anda telah bebas dari masalah bau badan dank etiak
  • Ketiak tidak rasa melekit lagi walaupun dalam situasi cuaca panas.
  • Tiada lagi masalah baju di ketiak kekuningan.
  • Hubungan suami isteri tiada lagi masalah bau badan.
  • Mendapat pujian dari suami atau isteri anda.
  • Stress akan hilang kerana bau pada ketiak anda hilang serta merta.

Untuk yang ragu ragu nak pakai dedorant ni, jangan risau tentang bahan-bahan yang ada di dalam Axilas  Anti Perspirant sebab bahan yg ada adalah seperti :
  • Ethanol Denat
  • Aluminium Lactate
  • Alimunium Choloride
  • Cyclopentasiloxane
  • Glyceryl Strearate
  • Cetyl Palmitate
  • Hydrogenated Microcrystalline Wax
  • Hydrogenated Castor Oil

Cara-Cara Penggunaan Axilas ANti Perspirant

1) Kulit mestilah kering dan tidak rosak (luka atau melecet)
Pernukaan kulit mestilah kering (tidak lembab) dan tidak rosak (luka atau melecet) sebelum menggunakan Axilas antiperspirant. Permukaan kulit yg lembab atau rosak tidak dibenarkan untuk menggunakan Axilas antiperspirant.

2) Menggunakan Axilas antiperspirant pada waktu malam sebelum tidur.
Apabila badan sedang berehat kelenjar di bawah ketiak tidak aktif. Oleh itu, digalakkan untuk menggunakan Axilas pada waktu malas sebelum tidur. ( Sapu nipis pada permukaan kulit ketiak sebanyak 2 kali atas dan bawah) . pastikan permukaan kulit ketiak kering selepas menggunakan Axilas anteperspirant. Menggunakan Axilas terlalu banyak dipermukaan kulit ketiak akan menyebabkan kulit lambat bertindak balas dan rosak.

3)Basuh permukaan kulit ketiak di waktu pagi dengan menggunakan sabun dan air.
Perlindungan Axilas antiperspirant tetap ada di permukaan kulit (menyerap didalam kulit). boleh menggunakan deodorant atau minyak wangi lain di permukaan kulit ketiak.

Untuk kesan yang cepat dan perlindungan daripada Axilas antiperspirant, digalakkan menggunakan 2-3 malam dalam masa seminggudan selepas mencabut/mencukur bulu ketiak.

Sebab-Sebab Kenapa Ketiak Berpeluh
  • Pemakanan yang tidak terjaga.
  • Perubahan pada hormon.
  • Merokok.
  • Minum minuman alkohol.
  • Kurang menjaga kesihatan tubuh badan.
  • Jarang mandi.
  • Berat badan
  • Faktor usia.
So yang selalu buat hal tak mandi ke, tak minum air ke, makan sembarangan ke, korang kena jaga dan jauhi faktor faktor yang boleh buat ketiak hitam, berpeluh dan sebagainya.. Yang terlanjur hitam ketiak dia tu takpeee korang try guna dedorant ni k ?

Harga
Whatsapp : www.wasap.my/60136991275