September 18, 2017

My 3rd Convocations : Bachelor in Quantity Surveying (hons.) at IUKL

My 3rd Convocations : Bachelor in Quantity Surveying (hons.) at IUKL | Salam..Alhamdulillah ini kali ketiga uzu konvo.. Ramai yang tanya.. Konvo kali ketiga ni, kono master ke? Hahahaha eh ! Takde lah sampai nak konvo master.. Uzu konvo ijazah jer.. Dulu konvo sijil , diploma dan sekarang ijazah..

So alhamdulillah.. Uzu bukan student pandai tapi boleh survive lahh sampai habis degree even pointer sangat mengecewakan hahahaha tapi ok lah boleh lah ayam ayam.. Sebab masuk degree pun takde minat nak belajar .. Waktu sijil dan diploma uzu rajin hafal nota sampai boleh hafal 1 buku tu, tu yang pointer ok , dapat dekan lah.. Tapi itu zaman poli.. Ada satu kejadian bila uzu belajar dan menghafal, tetiba blur.. Rasa nak menghafal 1 ayat pun susah.. Yeahhh sejak tu lah tak boleh nak menghafal sangattt .. Otak beku kot overlimit hafalan.. So masa ijazah tu down sikit nak belajar. Tapi habiskan juga lah sebab fikir bapa uzu, adik beradik yang susah susah tanggung yuran uzu selama ni. Ya Allah kalau tak ingat diorang, memang sampai separuh jalan je.. So walaupun lambat sikit, tapi habis juga :)
Master? Duluuuu ada hidayah nak sambung master tapi mungkin takde rezeki.. Dah takde mood nak sambuung memandangkan tak berminat lagi otak ni nak study.. Otak dah kata, cukup cukup lah.. Uzu nak kerja.. Nak habiskan hutang PTPTN .. Fuh pingsan I..
Apa pun, tahniah buat diri sendiri.. Nak masuk swasta ke, gomen ke, sama je.. Yang tak sama tu kau bayar yuran ribu, swasta bayar yuran puluh ribu.. Bukan sebab tak pandai , tapi takde rezeki.. Zaman sekarang dia mana kisah kau dari U mana, yang penting ko punya pengalaman... Takde pengalaman, baru dia nilau ko punya sijil diploma ijazah.. Mostly yang jadi Qs ni cina, so memang susah nak dapat kerja.. Sebab otak cina perghhhhhh pantas .. Apa pun rezeki masing-masing lah kan.. Dapat kerja tu alhamudlillah.. Kalau tak dapat, sila cuba lagi.. Btw sekian dan salam :) 
Share:

3 Sila Komen:

Muhd Fateh said...

▶️ Kepada sahabat-sahabat yang masih menanti jodoh, memang benar jodoh dan pertemuan itu sudah tertulis. Namun, adakah anda telah berusaha sebaik mungkin untuk mencari?

▶️ Mungkin anda sebenarnya buntu di mana haruskah untuk mencari, dan bagaimana. Oleh itu, DAFTAR SEKARANG DI Jom Dating Malaysia atau www.jomdating.my secara PERCUMA dan sudah ramai juga yang berjaya menemui jodoh.

iffah hussin said...

Tahniah...

Christian Morgan said...

Berikut adalah penyelesaian terbaik untuk kebebasan kewangan, membuat tahun anda berjaya dengan melawat perkhidmatan pinjaman christian christian di mana anda boleh mendapatkan pinjaman untuk memulakan perniagaan impian anda tanpa tekanan dan mendapatkan pinjaman anda diluluskan dalam beberapa hari .. Adakah anda sedang mencari pinjaman ? Atau adakah anda telah menolak pinjaman oleh bank atau institusi kewangan untuk satu atau lebih sebab? Anda mempunyai tempat yang tepat untuk penyelesaian pinjaman anda di sini! Kami memberi pinjaman kepada syarikat dan individu pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan sebanyak 2%. Sila hubungi kami melalui e-mel hari ini melalui christianmorganloanservices@gmail.com

DATA PEMOHON:

    1) Nama Penuh:
    2) Negara:
    3) Alamat:
    4) Negara:
    5) Seks:
    6) Status Perkahwinan:
    7) Kerja:
    8) Nombor Telefon:
    9) Kedudukan di tempat kerja:
    10) Pendapatan bulanan:
    11) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
    12) Tempoh Pinjaman:
    13) Pinjaman Faedah:
    14) Agama:
    15) Pernahkah anda memohon sebelum ini?
    16) Tarikh lahir;

Terima kasih,
Puan Christian