September 18, 2017

Review : Coolblog

Review : Coolblog | Salam. Siapa tak kenal Coolblog ? Rasanya 1 Malaysia kenal Coolblog kan? Uzu memang serius suka sangat dengan Coolblog.. Tiba-tiba nampak post kat page Coolblog, ada contest the best entry dapat Oppo R9s , so uzu try rezeki lah.. Bila terfikir henpon uzu dah nazak, camera rosak, video pun blur tetiba pulak teringat pasal post ni.. So gigih jam 3.04 AM taip entry Coolblog .. Tak cuba mana tahu kan? Menang kalah semua ditangan Allah..

Btw nak cerita lah uzu kalau pasal Coolblog ni, memang tiap minggu akan beli Coolblog.. Coolblog ni kat mana-mana je uzu pergi, mesti ada.. Coolblog is everywhere ok lagi lagi bila balik kerja. Balik kerja kan selalu turun kat BTS, p mana-mana je lalu BTS, so kat sana ada Coolblog . Pergghh penat-penat kerja ke, penat event ke tetap singgah juga BTS cari Coolblog.. Tak kat BTS, mana mana pun ada sebab Coolblog kat KL ni ada 10 outlet, Selangor 57 outlet,  Johor 74 outlet, Kedah 13 outlet , Kelantan 18 outlet, Melaka 18 outlet, Negeri sembilan 24 outlet, Pahang 9 outlet, Perak 12 , Perlis 1, Pulau Pinang 9 , Sabah 2 outlet, Sarawak 1 outlet dan Terengganu 13 outlet.. Nampaknyaaa Johor paling banyak outlet Coolblog ni ye.. Wahhh banyak rupanya outlet outlet Coolblog di Malaysia yang dalam anggaran 261 outlet seluruh Malaysia.. Fuhhh caya lah Coolblog !! Bukan calang calang k.. Coolblog sekarang nak target marketing international dan buka cawangan sehingga 500 outlet ! Good luck to them :)

Apa itu COOLBLOG ?
Bagi yang tak kenal pa itu Coolblog? Meh uzu cerita kan, apa sebenarnya di sebalik nama Coolblog. Sebagai blogger sinonim dengan perkataan "blog" tapi adalah "coolblog" sebenarnya blog? Haa sebenarnya coolblog is just a brand. Coolblog bukan blog ye. Just a brand for desserts and beverages. Coolblog ialah pencuci mulut.. Coolblog ni yang jual pelbagai jenis minuman.. Dulu Coolblog ni femes kat Singapore pada tahun 2005 dan sekarang berkembang pesat di Malaysia dan menjadi terkenal di peringat antarabangsa.. Coolblog ni ni objective dia tuk buat minuman yang digabungan dengan pelbagai jenis buah buah yang fresh.. Kini Coolblog kenalkan 25 perisa dan 300 produk. Yang paling penting, jangan risau sebab Coolblog ada sijil halal JAKIM dari tahun 2010 lagi. So no worries ok semua bahan-bahan 100% halal.

Pencapaian COOLBLOG

  • Awarded 2012 100th Outstanding SME by Golden Bull
  • Awarded SME Rising Star 2012 by SME Corp
  • Awarded Best Booth for HALFEST 2012 (Halal Festival, PWTC)
  • Awarded SME Brand Excellence 2013
  • Awarded Best Pavillion for HALFEST 2013
  • Awarded Best Special Design Booth for FIM (Franchise International Malaysia, June ‘14)
  • Ekuiti Nasional Berhad (EKUINAS), a private equity firm that was established by the Malaysia 
  • CoolBlog joined the Food & Beverages portfolio under Integrated Food Group Sdn Bhd (IFG)
  • Awarded Malaysia EY Women Entrepreneur Of The Year 2015
  • Awarded Best Special Booth Design for Franchise International Malaysia 2015 (FIM, May ‘16)
Tahniahh diucapkan dengan pencapaian yang Coolblog dah kecapi selama ini. Diharap pada tahun 2017, pada tahun ni , Cool blog berjaya dapatkan award :) Tahniah sekali lagi atas kejayaan sebelum ini :)

Menu-Menu Yang Ada di Coolblog

Coolblog ada 4 air utama yang berbeza.. Nak teh ke , ice/ice blended ke, coconut ke atau smoothie. Oh baru tahu 4 jenis base kat coolblog ni.. Selama ni reti order milky tea pearl je. Hehehe..

Kalau nak perisa lain boleh, just tambah RM1.. So macam macam jenis flavours yang ada antaranya ialah :

Add RM1 favours

Banana | Blue Coral | Blueberry | Chocolate | Durian | Green Apple | Honeydew | Kiwi | Lemon | Mango | Orange | Passion Fruit | Peppermint | Sour Plum | Strawberry | Vanilla | Watermelon | Yam | 

ADD RM 1.50 flavours
Black Chocolate | Cappucino | Latte | Matcha | Mocha

Add Topping RM1.00
Semua +RM1 kecuali susu cair RM0.50
 MENU-MENU COOLBLOG
Menu Malaysian Series
Cendol Durian Smoothie Rm7.50
Cendol Smoothie Rm6.50
Coco Kacang Chocolate Smoothie Rm6.50
Coco Yam Pulut Hitam Rm6.50
Bandung Coco Smoothie Rm6.00
Coco Pulut Hitam Smoothie Rm5.50
Cham Ice Rm5.50
Original Coco Smoothie Rm4.50
Durian Smoothie Rm4.50
Abc Ice Blended Rm4.50
Bandung Ice / Ice Blended Rm4.00
Teh Tarik Ice / Ice Blended Rm4.00
Chocolate Series
Double Choc Smoothie Rm6.00
Tiramisu Choc Smoothie Rm5.50
*Fruitti Chocolate Ice Blended Rm4.50
*Fruitti Chocolate Smoothie Rm5.50
Black Choc Smoothie Rm5.00
Black Choc Ice Blended Rm4.00
Chocolate Smoothie Rm4.50
Tiramisu Chocolate Ice Blended Rm4.50
Chocolate Ice Blended Rm3.50
* Fruitti Range : Green Apple , Chocolate Syrup , Blueberry , Strawberry , Mango
Oreo Smoothies Series
Original Oreo Smoothie + Choc Chip Rm6.50
Banana Choc Oreo Smoothie Rm6.50
Minty Choc Oreo Smoothie Rm6.50
Cappuccino Oreo Smoothie Rm6.00
Chocolate Oreo Smoothie Rm5.50
Strawberry Oreo Smoothie Rm5.50
Original Oreo Smoothie Rm4.50
Tea  RM2.00
Milk Tea
Green Tea
Red Tea

Flavoured Tea Range
Milk/Green/Red Rm3.00
Banana
Blue Coral
Blueberry
Green Apple
Honeydew
Kiwi
Lemon
Lychee
Mango
Orange
Passion Fruit
Peppermint
Sour Plum
Strawberry
Vanilla
Watermelon
Yam
Chocolate

Coffee Range Cappuccino/Latte/Mocha
Matcha Coffee Smoothie Rm6.50
Matcha Choc Syrup Smoothie Rm6.00
Tiramisu Coffee Ice Blended Rm5.00
Sawatea Coffee Smoothie Rm5.50
Coffee Smoothie Rm5.00
Sawatea Coffee Ice/Ice Blended Rm4.50
Coffee Ice/Ice Blended Rm4.00
Sawatea Ice/Ice Blended Rm3.00
Fruitti Ice/Ice Blended Rm3.50
Fruitti Smoothies Rm4.50
Banana
Blue Coral
Blueberry
Durian
Green Apple
Honeydew
Kiwi
Lemon
Lychee
Mango
Passion Fruit
Peppermint
Orange
Sour Plum
Strawberry
Vanilla
Watermelon
Yam

Mix Fruitti Smoothies 
Rm6.50
Honeydew + Green Apple + Kiwi
Mango + Orange + Passion Fruit
Rm5.50
Strawberry + Mango
Strawberry + Watermelon
Watermelon + Blue Coral

NEW LISTING MENU
Coco Yam Pulut Smoothie Rm6.50
Cendol Durian Smoothie Rm7.50
Coco Kacang Chocolate Smoothie Rm6.50

Wah macam-macam kan pilihan yang ada.. Tapi uzu tetap suka pearl.. Tak tau kenapa. hihhihi dulu coolblog ni femes dengan milkytea pearl so memang tak boleh move on lah sampai sekarang..Addict

FRANCHISE
Uzu memang terfikir nak buat bisnes. Tapi tak tau nak buat bisnes apa.. So bila baca mengenai franchise Coolblog ni, rasa macam menarik je.. Siapa nak try bisnes Coolblog? Haa faham kan franchise ni apa?  Nak buka franchise CoolBlog ni , korang kena ada lebih kurang RM155k :)

Kenapa korang kena pilih Coolblog sebagai franchise korang? Haa sebab istimewanya Coolblog ni sejenis bisnes yang paling simple. Just buat buat minuman je. Letak air letak flavour letak topping dah siap ! Haa lagipun banyak customer yang minat dengan Coolblog.. Kos makanan dan minuman yang dijual di Coolblog adalah sangat murahh dan mampu beli..Cool blog di mudah dikawal dan bersih and keuntungan besar produk sebanyak 40% so memang menguntngkan :)

Bila korang berminat nak jadi franchise, jangan risau sebab .. banyak kelebihan yang Coolblog tawarkan. Antaranya ialah :

Sistem Perniagaan Komprehensif - Coolblog menawarkan model perniagaan yang terbukti dan sistem perniagaan yang komprehensif yang merangkumi pemilihan tapak, reka bentuk cawangan, perolehan peralatan, program latihan, operasi dan sokongan pemasaran.

Sokongan penuh disediakan - Kami menyediakan latihan dalam bidang dan latihan komprehensif, sokongan dan nasihat kadar pertama apabila anda memulakan dan membina perniagaan anda. Untuk memastikan kejayaan anda, salah satu Wakil Francais Perniagaan kami akan bekerjasama dengan anda di wilayah anda untuk membantu anda menubuhkan asas pelanggan yang mantap.

Resipi Rahsia - Kejayaan Coolblog bermula dengan TASTE, rasa merusak dengan daya tarikan yang luas dan konsistensi, rasa yang pesaing tidak dapat meniru. Di sebalik setiap produk adalah resipi rahsia proprietari, halangan kemasukan yang berjaya terhadap pertandingan. Sebagai Francais Coolblog, anda memperoleh pengalaman dari organisasi dengan pengalaman dan pengetahuan bertahun-tahun di pasaran, oleh itu mengurangkan skop membuat kesilapan.

Kuasa Pembelian yang Ditubuhkan - Perkongsian dengan Coolblog bermakna anda boleh memanfaatkan kuasa beli pukal dan keupayaan rundingan yang disediakan semasa mengendalikan perniagaan anda sendiri.

NEWS dan UPDATE Terkini Mengenai Coolblog
Sempena hari kebangsaan Malaysia ni, Coolblog telah pun bermurah hati nak release flavour baru iaitu Coco Yam Pulut Hitam Smoothie, Cendol Durian Smoothie dan Coco Kacang Smoothie . Wahhh yang paling menarik tu Cendol Durian Smoothie.. Uzu last month gigih drive malam malam semata nak beli Cendol Durian Viral tu tapi kesudahannya tak sedap! Hihi so lepas ni kalau nak merasa cendol durian Smoothie, boleh p cari Coolblog!! Uzu esok nak cari Coolblog ni.. So tunggu uzu update kat instagram eh :)

Btw ni je kot review dari uzu.. Thanks Coolblog for this opportunity for bloggers doing the review. Uzu doakan semoga Coolblog menjadi pilihan minuman utama kalahkan setarbak 1 day. InsyaAllah. Ok lah tu je lah salam :)

Untuk Matlumat Lanjut
Contact : Call 1-700-81-9066

Nak try menu baru.. Rasa-Rasa Malaysia..
Ada 3 menu baru Rasa-Rasa Malaysia. Coco Yam Pulut Hitam Smoothie, Cendol Durian Smoothie dan Coco Kacang Smoothie..
Lepak dengan member try minuman baru..(Rasa-Rasa Malaysia)
 Sedap !! So nak order lagi 1 minuman.. Feberet dulu dan kini selamanya. Milky Tea Pearl..
Share:

4 Sila Komen:

Siti Nurfauzani said...

Wahhh..nampak sedap la..

Atiah said...

sedapnya, dah lama tak minum coolblog

mrhanafi said...

Saya mati mati fikir coolblog macam blog.. Rupanya jangkaan meleset.

Walau apapun jika ada peluang memang saya nak juga rasai dessert di coolblog

Mina said...

Pada mulanya I ingat coolblog adalah satu portal untuk blogger tulis blog. Lepas baca baru tau ia sebenarnya restoran yg jual ice-cream. Haha, lucu betul I.