October 11, 2017

Joy Revfa di pihak yang BENAR ! Hakim Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam Semalam Sahkan Bahawa Joy Revfa telah jatuh talak pada 2 tahun yang lalu oleh bekas suami

Joy Revfa di pihak yang BENAR ! Hakim Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam Semalam Sahkan Bahawa Joy Revfa telah jatuh talak pada 2 tahun yang lalu oleh bekas suami | Salam. Yeah akhirnya keputusan yang ditunggu-tunggu oleh peminat Joy Revfa adalah keputusan dari hakim mahkamah tentang status perceraian Joy Refva dengan bekas suaminya adalah sah pd 2 tahun yg lalu.. Maksudnya disini, walaupun cerai yang dilakukan Joy Revfa dan bekas suami adalah secara lisan dan tidak didaftarkan, tetapi ianya SAH cerai disisi agama dan SAH juga disisi undang-undang kerana mahkamah telah SAHkan status perceraian Joy Revfa semalam..

Maka dengan itu, SAH lah juga pernikahan antara HAFIZ HAMIDUN dengan JOY REVFA yang diadakan pada 01 Mei 2017.. Tapi keraguan bermula daripada Hafiz Hamidun kerana tidak mempunyai surat cerai dengan suami terdahulu.. Walaupun tak de surat, status nikah tetap SAH.. Even orang dulu dulu pun kahwin , takde surat tetap SAH nikah cuma sekarang ni ada undang-undang lah kekdahnya...

Menurut sumber, Hafiz Hamidun sengaja ingin nikah cepat dgn Public Figure Joy Revfa ini sewaktu menjalani pertandingan Gema Gegar Vaganza krn ingin highlight di dalam pertandingan tu. Dia pikir dia boleh jadi juara GGV dan menang duit RM 100k krn status “Pengantin Baru” tapi akhirnya Allah swt menyebelahi kumpulan nasyid UNIC (hafiz pernah jd anggota kumpulan itu dulu) UNIC sendiri pun mmg dingin dgn Hafiz ni, ada la sebab tu kot.

Kalau kita lihat, silap Joy Revfa adalah tidak mendaftarkan perceraian di Malaysia je ponnn...! Bukan menari bogel ke, bukak aurat atau pegi clubbing ke.. sebab tak daftar nikah je pun, tu pun nak jadi isu & bermusuh dgn bini sendiri. Padahal sebelum nikah kau jugak beriya2 nak nikah cepat2 & hebohkan pd media. Belum jumpa keluarga joy pun lg dah heboh bakal bernikah dgn “Ibu Tunggal”.. Nampak tak giler glamour dia kt situ.

kalauuu sayang bini kauu, ko sayang Joy Revfa, HH tak kan tinggalkan bini hangg cm tu je. Sepatutnyaaa , dari awal lagi, HH kena behave jaga mulut.. Niii keputusan mahkamah tak keluar lagi, dengan selamber dia mengaku kat sidang media " Joy Bukan Isteri Saya" .. Nampak tak ayat HH tu? Live pulak tu.. Kalau si HH ni lelaki bertanggungjawab & lelaki sejati, dia tak kan lah dia sanggup cakap mcm tu? Mesti dia juga berusaha nak kembali semula & berusaha melindungi bini dia.. Mesti dia ada USAHA nak tutup aib bini dia..

Kalau dia bertanggungjawab, mesti sekarang ni dia nikah semula dengan Joy Revfa.. Tapi apa?? Sibuk keluar statement memperlekehkan keputusan hakim mahkamah. Tak de usaha langsung nak settle baik2.
Disebabkan kenyataan fitnah si HH ni jugak lah, Joy dituduh sebagai pelacur & anak dia anak haram. Bayangkan? Sampai hati tak ! Anak yang jadi mangsa.. Anak tak tau pape lagi.. Tetiba anak di cop anak haram.. Tak kan lah diorang kawin di luar Malaysia pun, korang cop anak tu anak haram? Perkahwinan tetap SAH disisi agama..

Apa2 pun wanita seluruh malaysia dh bukak mata, lelaki spesis mcm Hafiz Hamidun ni bukan lah suami yang baik.. Ya .. Kalau baik, sekarang ni ada usaha nak berbaik semula.. dia berusaha melindungi & bertanggungjawab Kan? Bukan ko tak tahu sebelum nikah lg Joy ni tak daftar cerai lg kt Malaysia. Lepas tekak sendiri je. Ni siap menafikan tidak pernah tidur bersama *bagai walhal kenyataan tersebut disahkan oleh Joy Revfa sendiri baru memalui status terbarunya di facebook smlm..

Kisahnya, HH sendiri yang nak kahwin cepat walaupun tahu dan sedia maklum status cerai dengan bekas suami belum di daftarkan di Malaysia.. So? Lepas kahwin nak tergesa gesa cerai pulak? Fuhhh nampaknya Joy Revfa adalah wanita yang teraniaya & dipergunakan.. Nampak alim tapi sebenarnya zalim! Apa pun kesudahannya, semoga Joy Revfa akan mendapat suami yang baik di masa akan datang.. Amin.. *Dia tak setaraf dengan akak Joy Revfa k.. Bagai langit dan bumi #artissendu *
Share:

7 Sila Komen:

Amanda Suria said...

Soa orang teraniaya ni makbul..sudah2 la HH...letih tgok...

Mimin Adam said...

Dari dulu x suka HH tu . Tahh pape perangai

NUR RAIHANAH said...

akhirnyaa.. terjawab persoalan..

I am Tini said...

hmmm..... memang kan kalau lelaki spesis macm tu...palis palis.. jauhkan balak...

Jelita dan Awet Muda said...

Hal dalam kain ni sepatutnya disembunyikan dari pengetahuan orang luar. Setle dulu suami isteri. Kalau dah macam ni dua-dua malu

lokman amirul said...

isu panas xberkesudahan

housing finance said...

DO YOU NEED A URGENT LOAN BUSINESS LOAN TO SOLVE YOUR PROBLEM EMAIL US NOW WEBSITE: http://www.indbullsfin.com/index.pyc

QUICK LOAN CONTACT US

Are you in need of Urgent Loan Here all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come to the right place just email us.

housingfinance22@gmail.com
Contact us on whatspp +447513195409
Mr Osman Ibrahim