October 26, 2017

Lost World of Tambun Awesome !

Lost World of Tambung Awesome ! | Salam.. Sebenarnya dah banyak kali nak join trip ni masa dengan bebudak PT tapi time tu bos tak bagi cuti. Terpaksa lah cansel last minit . Huhu tapi uzu memang dapat single invitation dari Lost World of Tambun, Azwa ( member bebudak PT ) so memang nak p sendirii tapi kan heheheh ter-join trip under Faizal Fredley , follow je lah sebab tujuan nak huhahuha dengan member member KBBA .. Alaaaa politik duduk belakang cerita..

Sebelum ni uzu tak minat nak datang Lost World of Tambun sebab orang kata tak best? Haaa betui .. Tu yang takde mood nak p sebab dengar cakap orang.. Tapi kalau dengar cakap org ni susah juga sevav cita rasa lain-lain kan.. Diaa kata best.. Yang tu kata tak best.. Haa tak taw mana satu nak follow so kena rasa pengalaman sediri baru syok kan?

Gigih kiterang mandi bersiap awal dan dan janji subuh kena gerak dari Putrajaya.. Mana nak singgah solat breakfast lagi.. Nak sampai seperti dijadualkan.. Well..Memang kiterang dlu sampai. Perjalanan 2 jam 30 minit .. Dalam kereta tidur manjang je sebab mengantuk 😅

Kami sampai Lost World of Tambun Perak jam 10 pagi macam . Sampai sampai je terus ambik gambar ! Tetiba rasa excited yang lain macam.. Sebab dah lama tak p tempat-tempat themepark waterpark bagai ni.. Lagi-lagi trip ada member yang sekepala dengan kau .. Haaa kerlas 😅

Cik Azwa selaku PR mnyambut kedatangan kami. Azwa memang dah lama kenal melalui geng PT sebelum ni so memang terbaik Azwa punya layanan.. Hahahhahaha sampai dah beberapa kali cakap kat Fufu , Azwa best weiii.. 😬 Eh lain pula cerita nyaa.. Maklumlah tengah mendobi ni nak p trip esok tunang i dah tagih entry LWOT ni.. Perabih siapkan rini 😅

Check in..

Glamping Di World of Tambun Perak
Penginapan yang uzu pilih nak tido hotel sebab tak tahan panasss, mana nak mekap lagi, memang tak nak tido glamping tapi bila sampai sampai je terus ubah fikiran.. Hahahhaha semua nak stay Glamping, takde sapa nak stay hotel .. Tapi nak buat camne sbb Glamping ni tak muat tuk semua. Maaf ye yang datang awal lah kena reserve dlu..
Glamping ni actually diambil dari nama GLAM+CAMPING .. Di gabungkan Glamping sebab camping ni jenis GLAM! Camping yang mewah dengan adanyaa kipas, katil yang macam kat hotel, cermin, barang barang mandian, botol air, plug .. Macam dalam hotel pulak rasa tapi takde aircorn lah. Punah harapan nak mekap.. Mekap i cairlah weiii berkepuk kepuk dengan cuaca yang panas 😅

Hari Pertama

1. Park Tour LOWT
Jalan-jalan tengok binatang dan haiwanh perligaraan kat sinj.. Macam macam ada ni.
 
2. 6th Mile Tunnel
Aktiviti pakibg best sekali.. First time merasa.. Pengalaman masuk ke tunnel (gua) yang gelap dah berair ..Kena wajib pakai safety . Kalau tak pakai kasut, tak boleh masuk gua ni. Sebab bahaya nak masuk tunnel yang sangat berbatu, arus kuat dan gelap. Ada binatang liar ( ular and so on ) . Dalam 2 jam juga baru nak setel tunnel ni. 2KM perjalanan tu nak kena hadap. Tapi mmg best ! Kena try!!
3. Tea Break Dulang House 
Hi-tea kat sini memang best! Makanan dia sedap ! Lagi kari ayam dia ya allahhhhhh siap dengan kuah kuah uzu hiruppo !! Suasana Dukang House ni memang awesome view dia..
 
4. Flaming Percussion
Yang ni best! Hihi abang api.. ishhhh tabik lah!Uzu salah sorang yang menjerit kuat menyorak abang api ni.. Memang on point betul abang api. Mood dia dah ke langit heheh muka pun macam kena rasuk.. Fuh yang penting best !!
5. Dinner BBQ

Hari Kedua

6.Breakfast Di Wetland
Breakfast dalam dunia khayalan ! Hahaha bukan ape cantik sangat tempat breakfast kami. So nature dengan dikelilingi guaaa tapi breakfast ala ala hitel 5 star menu dan layanan dia ! 😍
7. Special Tour at Petting Zoo
8. Waterpark Thempark
Kami takde masa sangat nak main air. Masing masing penat .. Themepark kami main sebelum kami checkout ! Hihi sonok main games kat sana, ada rumah hantu , macam macam lagi!
Checkout
Time to check out! Sempat lagi lunch dulu.

Btw thanks to Lost World of Tambun Perak diatas peluang yang diberikan selama 2 hari 1 malam ! Memang best sangat-sangat ! Insyaallah dengan pengalaman best ni nanti uzu suggest kat member member ye..

Well sekarang Lost World of Tambun tengah buat HOLLOWEN THEME ! Memang best ! So jom korang datang ramai ramai bercuti sambil sambut HOLLOWEN tak lama lagi .. Happy hollowen to all ! Salam.

Untuk Matluat Lanjut
Lost World Of Tambun, Sunway City, 31150 Ipoh, Malaysia. 
Email: lostworldoftambun@sunway.com.my
Call 05-542 8888
sunwaylostworldoftambun.com
Lost World Hot Springs & Spa by night is open daily from 6pm till 11pm
Crystal Spa Treatment is open daily from 12pm till 11pm
Theme Park: 605 542 8888 | Hotel: 605- 540 8888 / 8801 / 8802

*Sponsership : Thank You Yeo's & Cosmoderm*
Share:

8 Sila Komen:

noorhaidaz eyda said...

Alhamdulillah semua selesai dah... seronok dapat jumpa Uzu...

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

nampak macam best , lepas ni agak2 sis uzu nak pegi lagi tak lost world ?

Mrs Pip said...

menarik...

Afiq Halid said...

Seronok cuti kat sana. Ada masa boleh repeat :D

Cikgu Iza said...

bw sini, bestnya dapat cuti2 bersama keluarga tercinta, anak2 pula pantang tengok air.. mmg berendam je...

Jelita dan Awet Muda said...

Seroboknya breakfast di wetland di temani dengan unggas dan haiwan

Mia Kassim said...

Tempat tidur tu unik ...

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

glamping tu cm best...menarik jugak sini