October 29, 2017

Natasya Riverside Resort Gopeng

Natasya Riverside Resort Gopeng | Salam.  Natasya Riverside Resort terletak di Gopeng kira-kira 2 jam perjalanan dari Kuala Lumpur, so perjalanan kami ke Gopeng pergi balik hari memang penat tapi memang best kat sana.. Tak sedar masa berjalan.. 

Natasya Riverside Resort Gopeng

Natasya Riverside Resort Gopeng melalui anak syarikat milik penuhnya, Perwanza Properties Sdn Bhd, memiliki dan mengendalikan Natasya Riverside Resort Gopeng (NRRG) yang bertema secara semula jadi, sebuah unit penginapan jenis kabin yang unik dengan konsep modular pintar yang dipenuhi untuk pengalaman percutian yang baik .

Terletak di Kampung Jahang, Gopeng, Perak, hanya 2 jam memandu dari Kuala Lumpur. Gerbang yang hebat untuk mereka yang mencari pelepasan pendek di dalam bandar. Dikelilingi oleh hutan, sungai dan kebun yang megah. NRRG adalah satu-satunya chalet yang terletak di tengah-tengah kampung tradisional yang diiringi oleh flora dan fauna liar.
Menyeberang lebih dari 5 ekar, chalet bergaya Kabin menawarkan 20 suite kabin lengkap mandiri. yang menawarkan pengalaman landskap alam semula jadi. NRRG boleh menampung sehingga 60 tetamu pada satu masa.

NRRG terkenal dengan keupayaannya dalam menganjurkan acara dari perjalanan insentif syarikat ke konvensyen dan seminar. Di samping kemudahan rekreasi NRCG yang luas dan kawasan yang luas, di mana peralatan telematch, bangunan pasukan, hari keluarga dan pemburu pemulung boleh dijalankan, NRRG juga akan mengatur lawatan ke "Orang Asli" dan penempatan tempatan.

Terokai, dan anda akan menemui banyak tempat dan aktiviti menarik yang berdekatan. Kembali ke alam semulajadi, kehidupan yang serba cepat, anda akan menghargai kehidupan yang lebih banyak.

Aktiviti Menarik Yang Disediakan oleh Natasya Riverside Resort Gopeng

Memandangkan kami day trip je so tak banyak yang dapat kami try.. Tapi yang uzu tahu Natasya Resort ni sesuai untuk buat team building .. Antara antiviti tersebut ialah :
  • White Water Rafting
  • Water Abseiling
  • Water Tubing
  • Sunset Hiking
  • Mountain School
  • Archery
  • Flying Fox + Wall Climbing
  • Joy Ride
  • Horse Ride
  • Treasure Hunt
  • Caving
  • Telematch
  • Bike Rental
  • Human Foodball
  • Traditional Massage
Water Rafting


Gambar-Gambar Dalam Chalet Natasya Riverside Resort Gopeng
Memang selesa sangat menginap kat sini.. Natasya Riverside Resort Gopeng ala menginap resort dalam kebun sebab banyak-banyak pokok-pokok buah-buahan kat sini terutanya durian ! Haaa resort ni so far penuh sampai hujung tahun ni lagi-lagi musim durian nanti..  Setiap hujung minggu memang penuh.. 

Apa yang uzu nak cakap , kalau korang tengah cari tempat team building yang baru, boleh ryNatasya Riverside Resort Gopeng sebab kat sini of coz lah semua baru.. Design resort pun mengikut trend sekarang.. Hihi rasa tak puas menginap kat sini.. Kalau dapat rasa musim durian nanti cun ni.. Hihi..Dengan chalet yang warna warni bagai.. Kerlasss memang terbaik ! Fuh dekat dengan sungai.. Fuhhh besttt sangat kat ni weeeii .. Uzu bagi 5/5 bintang :) 

Untuk Matlumat Lanjut

Email : irman@natasyaresort.com

Alamat : Lot 10855, Jalan Besar, Kg Jahang Gopeng
Share:

2 Sila Komen:

IQ = Izyan Balqis said...

ada wwr!! ok, memang best !

Yanty Lee said...

Seronoknya tempat ni...best giler!