November 29, 2017

,

Karnival Upin Ipin 2017


Karnival Upin Ipin 2017| Salam. Alhamdulillah selesai suda Karnival Upin Ipin yang telah berlansung selama 3 hari iaitu dari 24 - 26 Nov 2017 . Karnival Upin Ipin diadakan di dewan MAEPS Serdang dan uzu sangat-sangat tak sangka Karnival Upin Ipin  meriahhh sekali ! Ramai yang datang..

Uzu ke Karnival Upin Ipin  pada hari Sabtu, thats mean, waktu cuti so memang ramai orang tengah beratur.. Parking pun susah nak cari.. Kiterang ni nasib baik sebab dapat parking VIP/MEDIA .. Hihi .. Tak payah jalan kaki jauh.. Memang parking terus ke Block A dan C .. Sesampai uzu kat sana, kami beratur di barisan untuk tiket VIP... Wah rasa bangga pulak tetiba haha..

Ramai tak?
 Harga tiket masuk Karnival Upin Ipin

Apa Yang Menarik di Karnival Upin Ipin 2017?

Les Copaque
 Tempat pelukis buat kerja.. Hihi..
 Siapa nak rekod suara upin ip
 Yang suka hantu boleh masuk Upin & Ipin Magic..
 Rumah Upin dan Ipin :)
 Wahh nampak tak gambar kak rose?
 Ni lah TV opah, kak ros dan upin ipin tengok kat rumah dia .. hihi
 Ni bilik Upin Ipin..
 Ni bilik opah.. Bilik kak ros takde :p
  Suka dinasour?
 Sesi bercuck tanam..
 Sonok tengok bebudak sini bermain cucuk tanam..
 ada kawasan macma kat kampung-kampung.. Ayam hidup tu hehe
 Mcm real tak? hehehe
 Wayang kulit.. 
 Tunggu wayang kulit start..
 Yang ni Hall  A ..
 Nak bergambar macam ni dengan family pun boleh..
 budak perempuan suka lah ni kat sini hehe
 Nak jadi princess?
 Ada booth area ni.. PTPTN pun ade.. Gentar tak?
 Kat sini lah stage besar.. Ramai bebudak kat sini.. Meriah pentas..
 Nak bergambar dengan princess pun boleh hehe 
 Sambung lepak kat sini.. Macam best pulak layan bebudak ni..
 Yang ni best ! Cari jalan tak sesat..
 Belakang ni ada booth lagi..
 Yang last sekali ada tempat main game hehe
 Suka lah bebudak lepak sini..
 Fuhhh tenang mak bapak tengok anak duduk sini je heh
 kecik kecik dah reti main game ye dik hehe
 Haaa yang ni baru last! Kalau nak beli barang-barang jenama Upin Ipin semua ada sini..

Haa yang tu je lah hasil 2 hall yang uzu terjah.. hehe seronok jalan-jalan di Karnival Upin Ipin sebab dalam dewan.. Aircon kuat ! Ingatkan karnival ni di luar, risau berpeluh-peluh hehe nasib baik lah kat dalam dewan.. Dia punya senjuk tu, fuhhhh hehe terbaik !

Sejujurnya, pandangan uzu dengan Karnival Upin Ipin ni, ingatkan tuk budak-budak je, tapi kalau kita sendiri yang p, best giler kot layan ! Macam-macam benda menarik yang ada Karnival Upin Ipin 2017.. So tak bosan... Aktiviti-aktiviti pula seronok.. Terus teringat anak buah kat rumah, heyy menyesal tak bawak diornag... Ni kalau ada bebudak ni mesti happy ni hehehe.. InsyaAllah next year kalau dengar je Karnival Upin Ipin , kena suh anak buah dari Sabah datang ! hehehe.. Uzu pun wajib datang punya ! Sebab tetiba fall in love with this Karnival ! Apa-pun tahniah atas pencapaiaan Upin Ipin sejauh ini ! Siap ada Karnival sendiri lagi..  So jumpa lagi dimasa akan datang. Salam :)


Untuk Matlumat Lanjut
Share:

5 Sila Komen:

marsha said...

Betul uzu...bukan budak je best...pak mak pun best...hihi

Sofea Effendi said...

Wah bestnyaa rugi tk pegi hari tu next year ada lagi wajib bawa anak n adik ni ke sana, mak nya pun teruja tengok rumah upin ipin tu hihi

Mimin Adam said...

syokknyaa laah rasa mcm masuk dalam dunia upin ipin
ingatkan ada upin ipinjee
puteri pun ada ehh. suka tgok puteri, tp cerita puteri tak banyak epsod pulak

Mia Kassim said...

Ni klu dekat ni mmg budak2 suka ni. Napalah tida di kk 😅

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

wah..menarik tu