November 07, 2017

,

Petua Dan Cara Hilangkan Bibir Hitam


Petua Dan Cara Hilangkan Bibir Hitam | Salam. Cara Hilangkan Bibir Hitam? Well ini bukan entry berbayar ye.. Hihi produk ni pun uzu beli sendiri dengan duit uzu haaa.. Uzu sekarang ada masalah bibir hitam yang sangat membimbamkan... Sampailah satu tahap ada orang tegur " eheleee merokok dulu tapi tak nak mengaku kan" terus terkedu ... Yang caakap pulak member kauuu .. Bukan nak marah member tapi sedihlahhh kan.. Uzu pon tak nak benda ni jadiii ...Sumpah lah tak pernah merokok seumur hidup ! Uzu memang sejenis yang memang bibir ada hitam sikitt.. Even kakak uzu pon ada .. Tapi dia kata takde lah seteruk uzu sekarang.. Makin hitam..  Ni adalah salah satu punca terjadinya bibir hitam bila pakai lipstik review atau lipstik murah.. Terus uzu p google "Cara Hilangkan Bibir Hitam" Tak jumpa jawapan :D

Entah lah... Tak tau lah lipstik yang mana satu yang problem.. Lagipun uzu selalu pakai gincu so that why kot.. pakai gincu tapi tak pernah nak scrub bibir .. Lama-lama hitam.. Sampai lah satu tahap kalau tak pakai lipstik ke, gincu ke lipsbalm ke,  rasa tak berani nak keluar rumah .. Biasa kalau lepak lepak dengan member area rumah ni, tak pakai mekap nampak lahhh bibir ku yang hitamm .. Diorang takpe lah sebab lantak kau lahh sebab member kan.. Tapi kang dah kawin... Hahahahaha segan nak hadap suami.. Gitohhh :D

Memang dah lama nak cari scrub bibir tapi yang jual tu macam local produk then harga dia pulak mahal.. Dari beli local produk , better beli Mary Kay.. Mary Kay ni branded produk dari luar negara yang dipercayai bahan-bahannya takde mengandungi bahan-bahan kimia so uzu invest RM40+ juga nak beli scrub bibir ni.. 

Uzu beli kat kakak kesayang uzu :p Kak Lela ..  Beli dengan kakak sendiri pon kena bayar ok ( walaupun ada yang tak bayar lagi hehhee ) , camne lah bisnes dia nak maju kalau asyik free, hutang (walaupun dengan rela ) . Bila sampai barang, oh ada 2 botol datang.. Tak tau pulak ada 2 botol kecik datang.. Ingat dia bagi buy 1 free 1.. Hahaha rupanya memang set ..  Mary Kay SKin Lips ..  Ni lah petua hilangkan bibir hitam.. Camni lah cara nak hilangkan bibir hitam..

  1. Shea Sugar Scrubs
  2. Shea Butter Balm
Shea Sugar Scrubs

First , kena cuci mulut bersih-bersih. Keringkan.. Then ambik Shea Sugar Scrubs ni .. Srcub kan kat mulut.. Fuh tadi pakai memang best.. Lepas pakai terus licin.. Scrub dan scrub sampai lah  hilang gula dia tu... Lepas tu cuci then keringkan..
Shea Butter Balm

Lepas tu pakai lah Shea Butter Balm .. Pakai macam gincu.. Tadi uzu dah pakai sebelum tido.. Hihi aik tido pun pakai lipbalm. Hahahaha  ... Macam seronok pulak main scrub scrub ni.. hihi. Suka hasil pertam scrub tadi.. Bibir licin... Terus semangat nak pakai esok :p

Sooo... untuk hasilnya.. Uzu akan ambik gambar bibir uzu yang hitam ni nanti. .. nanti dah ada hasilnya lepas beberapa bulan, uzu update pulak ye.. Benda ni bukan kena pakai sebulan je, kena teruskan berbulan-bulan baru lah hasil nampak cantik.. Apa pun kita tunggu result dia ok? Siap nak order scrub bibir ni, boleh contact kakak uzu kat bawah ye.. Salam.

Untuk Pertanyaan Mengenai Produk Mary Kay
Whatsapp : 012-8234436


Share:

7 Sila Komen:

Mysara Ab Rahman said...

Kte pn ada beli scrub ni. Tp xkonsisten pulak pakai. Mmg bibir jd hitam sbb pegi kje pki. So kn kne konsisten la lps ni. Hee

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

wah..best/kite pun pkai vaseline maa tidur..hehhe

Mrs Pip said...

nak tunggu juga before and after photos nanti ....
apapun, semoga berkesan produk ni...

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Kadang kesan dari lipstik yang kita pakai seharian yg ada bahan-bahan yg boleh effect bibir kita jadi hitam . Xsabar bak tengok bibir sis uzu kembali pinky2 . Ramai yang cakap produk MK ni bagus .tapi CCL masih servey2 produk MK ni . Nak nampak kesan yg menarik pakai produk apa pun wajib pakai dengan konsisten kan . Baru berbaloii. Baru berkesan

Jom terjah sini http://cikcappuccinolatte.blogspot.com/2017/11/jom-cantik-bersama-beauty-in-drops-dari.html

Mar Mansor said...

ooo ini petuanya
Janji Kita

Siti Nurfauzani said...

Saya pun pakai nie. Bibir saya jenis yang sensitif dan kering..so, mulanya saya hanya bergantung kepada vaseline atau lip balm cosway (ada lip balm yang saya x sesuai)..bertahun cuba petua, akhirnya saya diperkenalkan dengan produk nie. Mulanya tak yakin, tapi sekarang alhamdulillah..bibir saya x kering sangat mcm dlu kalau terlupa pakai..sayangnya saya tak der gambar sebelum, hanya org sekeliling sahaja yang nampak perubahannya :)

Puan Wawa said...

wawa ikhtiar minum vivix dan collagen.