November 24, 2017

Restoran Makan Malam Romantik Di Kuala Lumpur | Restoran Berputar The Federal Hotel KL


Restoran Makan Malam Romantik Di Kuala Lumpur | Restoran Berputar The Federal Hotel KL | Salam.. Tak dinafikan uzu adalah salah sorang yang memang tiap tahun rajin survey cari tempat dinner yang romantik kat area kl ni.. Hihi sebab apa? Kengkonon nak sambut birthday tunang tersaiiiyangg .. Tapi kekadang tak jumpa apa yang berkenan di hati.. Teringat pulak masa tahun pertama bercinta.. Kah kah kah konon nak jadi couple romantik lah sbb sambut betday boyfriend di Restoran Berputar Menara KL .. Haha kekdahnya mahal gilaaaaa kot tapi uzu jenis tak kisah dan tak berkira kalau dengan orang tersayang ni :D

Dah tahun ketiga ni, hmmm terasa mahal pula.. Hahaha.. Ini bukan masanya nak p tempat mahal-mahal k.. Sekarang ni ada je banyak restoran yang biasa-biasa tapi still romantik.. So memangg nak p repeat menara KL tu... tapi better p merasa restoran berputar kat tempat lain ! Haaaa tak sangkat pulak,  ingatkan kat Menara KL je satu-satunya ada restoran berputar, rupanya kat The Federal Hotel KL punn ade tauuu ! Haa jangan memain k :p

Alhamdulillah uzu merasa juga pengalaman dining di restoran berputar di The Fedeal KL, memang best sangat-sangat ! Memula datang, tak tau pun ada restoran berputar kat atas tu.. Bila dah sampai atas, memang teruja..  Jom kita layan gambar-gambar uzu kat sana :)

Bintang Revolving Restaurant

View waktu siang
View waktu malam..
 Best nampak view KLCC dan Menara KL :)
 Fine dinning secara group..
 Fine dining untuk couple pun ada..
 View malam pulak.. Subhanallah cantiknya :)


Jom kita layan gambar makanan pulak :D Main course kat sini sedap-sedap tau !

Bintang Revolving Caeser Salad RM33
Avacado Crab Meat Salad RM30
 Provencal Creamy Lobster Bisque RM28
 Wild Musroom Soup RM23
Grilled Mustard Rack of Lamb RM65
 Spaghetti With Prawn Creamy Salted Egg RM45

 Bintang Revolving Chicken Maryland  RM 45.00. 
 Salmon Fillet RM68 
 Charcoal Chicken Burger Deluxe RM30

Untuk makanan kat sini, memang sesuai makanan ni dengan kesedapan yang tepat dengan vieww yang cantik, membuatkan dinner romantik di restoran berputar The Federal Hotel KL ni sangat istimewa ! Untuk makanan kat sini uzu bagi 5/5 bintangg ! Memang sedapp :D Kembung perut uzu rasa semua makanan-makanan ni hahahaha.. 

So sesiapa yang nak cari makan malam romantik? atau cari restoran berputar di area KL ni, memang sesuai lah korang try kat The Federal Hotel KL .. Just parking kat Lowyat je kalau nak senang dan murah harga parking.. Hihi so untuk info lanjut mengenai restoran ni boleh contact details kat bawah ye.. Salam :)

Untuk Matlumat Lanjut
Email : reservations@federal.com.my
Contact no : 03-21489166

Waktu Operasi
5 Petang - 12 tengah malam
Share:

4 Sila Komen:

adda syuhada said...

sedapnyer...

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

peh harga die...tapi boleh la cuba sekali seumur hidup.hahah..dah kahwin kang xdpt nak dtg plak

Iza Fiza said...

cantik view =)

Mawardi Yunus said...

wah Grilled Mustard Rack of Lamb, macam nak kena try je