December 25, 2017

Kopi Hijau Alana (Royale Coffee ) - Bakar Lemak Pantas Semulajadi


Kopi Hijau Alana (Royale Coffee ) - Bakar Lemak Pantas Semulajadi | Salam. Pasti korang tak perasan kan, kenapa nama kopi ni , KOPI HIJAU? Haaaa uzu pon tak perasan sebenarnya.. Ingatkan kopi ni memang nama dia KOPI HIJAU tapi rupanya ada cerita disebalik nama tersebut ! Kenapa KOPI HIJAU? Kenapa tak Kopi Kuning ke , Kopi Merah ke , Kopi Kelabu kee kan? Haaa nak tau sebab apa?? Uzu excited nak cerita ni! Sedihhh lahhh korang ni tak menjiwai ke-excited-an uzu nak cerita ni! (cam kenai je ayat ni :D)

KOPI HIJAU ALANA ni dinamakan sempena biji kopi berwarna hijau ! Kenapa warna hijau? Bukan kah selalunya biji kopi berwarna hitam atau coklat pekat? Haa KOPI HIJAU ni adalah KOPI YANG BELUM DIPANGGANG! Haaa rupanya kopi warna hitam tu , kopi yang dah dipanggang.. Sebelum panggang, memang biji kopi warna hijau.. Hehehe faham dah ke kenapa nama dia KOPI HIJAU sekarang? :p  Hehehe..


Apa Itu Kopi Hijau ?

Kopi Hijau ialah biji kopi yang belum dipanggang. Macam yang uzu explain kat atas.. Takpa uzu ulang lagi sekali haha.. Haaa so bila panggang tu, baru dia akan jadi biji kopi yang selalu kita jumpa tu.. Fuhh serius baru tau! 

Kopi hijau ni masih ada zat zat dan kelebihan dan manfaat yang terkandung dalam biji kopi yang belum dipanggang. Biji kopi hijau adalah untuk membantu menurunkan berat badan secara semula jadi. Dalam kopi hijau ni mengandungi zat penting seperti polifenol, flavonoid , proantosianidin , kumarin, asam klorogenat dan tekoforel. Bahan tersebut termasuk dalam kategori zat antioksidan.

Kopi Hijau Alana

Kopi Hijau Alana mengandungi Habbatus sauda , chia seed, susu kambing asli dan kopi arab . Chia seed adalah biji-bijian tanaman organik yang tumbuh dipadang pasir yang mana mengandungi banyak khasiat kesihatan yang dapat menurunkan berat badann, menurunkan kolestrol, anti diabates , kanser dan banyak lagi.

Kebaikan Chia Seed

Chia Seed menjadi sebagai salah satu rawatan semulajadi yang amat berpotensi. Lapisan agar-agar biji chia seed yang terbentuk apabila terdedah kepada cecair boleh juga mencegah pancang gula darah.

Mengandungi Serat Yang Banyak
  • Dengan hanya mengambil 28 gram dalam setiap hidangan chia seed, ia mempunyai 11 gram serat pemakanan, seumpama kira-kira satu pertiga daripada pengambilan serat harian yang telah disyorkan untuk orang dewasa.
  • Menambahkan beberapa chia seed dalam menu diet harian adalah merupakan salah satu cara yang mudah untuk memastikan anda memperolehi jumlah fibre yang baik. Dimana ianya amat penting untuk sistem penghadaman.

Mengekalkan Kekuatan Gusi Dan Tulang
  • Mempunyai kalsium yang diamana ianya berfungsi untuk mengekalkan tahap kesihatan gigi, tulang dan dapat mencegah osteoporosis.
  • Lebih Banyak Fosforus
  • Biji chia seed juga turut membantu anda supaya dapat mengekalkan tulang dan gigi yang sihat dan kuat. Fosforus juga amat penting untuk mensynthesizekan protein (pertumbuhan dan untuk pembaikan) sel serta tisu tubuh badan kita.
Kaya Dengan Protein
  • Biji chia seed juga adalah merupakan salah satu sumber protein bagi golongan vegetarian dan ianya tidak mempunyai sebarang kolestrol.
  • Dapat Menstabilkan Gula Dalam Darah
  • Pengambilan biji chia seed juga amat berkesan untuk menstabilkan gula dalam darah kita disamping dapat melawan rintangan bagi insulin yang telah terikat dalam peningkatan pada lemak perut (belly fat).

Mudah Berasa Kenyang
  • Tryptophan adalah merupakan sejenis asid amino yang telah ditemui pada ayam belanda. Ianya juga turut ditemui dalam biji chia seed. Ealaupun tryptophan akan memberikan kesan mengantok selepas makan, namun ianya juga amat berpotensi untuk membantu mengawal selera makan anda (mudah berasa kenyang), memberikan tidur yang selesa dan membantu untuk meningkatkan mood anda seharian.
  • Penuh Dan Kaya Dengan Omega 3
  • Biji chia seed adalah penuh dan kaya dengan asid lemak omega 3.

Habbatus sauda pula terkenal dengan makanan sunnah yang sudah lama terbukti keberkesanannya dalam keshitan. Antara khasiatnya untuk hancurkan batu karang, melancarkan haid, masalah asma, jerawat dan sebagainya.. Kebaikan yang lain adalah juga seperti :
  • Bersifat antibakteria
  • Mampu mengawal penyakit diabetes atau kencing manis
  • Sangat efektif dalam menurunkan kadar gula dalam darah
  • Membantu dalam menstabilkan kadar gula di dalam tubuh
  • Dapat meningkatkan sistem kekebalan tubuh
  • Membantu melancarkan buang angin, ini kerana kandungan senyawa di dalam habbatus sauda dapat bersifat karminatif.
  • Membantu menghangatkan badan, sehingga dapat mencegah angin masuk.
  • Membantu mengatasi masalah pencernaan.

Khasiat Kopi Hijau Alana
  • Menguruskan badan
  • Meningkan kadar metabolisma
  • Membakar kalori berlebihan
  • Melawaskan serta melancarkan pembuangan angin
  • Menganjalkan kulit
  • Menghalang penyerapan lemak
  • Mempercepatkan proses percernaan
  • Bertidak mengawal pencernaan
  • Bertindak mengawal selera makan
  • Membuang lemak dalam usus
  • Menghalang pembetukan lemak
  • Menghalang badan menerima lebihan lemak dan karbohidrat 
  • Membantu sistem pencernaan dan berfungsi dengan baik
  • Mengatasi masalah sembelit
  • Mencantikkan kulit


First time pula ada kopi siap bagi pengukur baju hahahhaha.. Unik gilaa ! Nampak sangat kan Kopi Hijau Alana ni khas untuk kurus kan kan kan? Haaa apa lagi yang badan berisi dan gemok tu :p Sila ukur badan anda sebelum minum Kopi Alana Hijauuu okeh :p Hehehe ada testimoni yang uzu baca, seminggu boleh turun 3-5 Kg okay ! Bukan senang nak turun macam tu.. Dengan minum Kopi Alana Hijau semuanya jadi mudah.. Betul tak :p

Cara Pengambilan

Dalam 1 kotak , ada 15 sachets kopi alana.. Hihi boleh lah tahan setengah bulan.. Beli dua kotak lah untuk sebulan.. Minum hari-hari.. Cara bancuh pun senang je kan.. Tuangkan 1 sacket dalam segelas air panas dan kacau. Sedia diminum.. 


Testimoni

Selera makan turun. Hilang 4 Kg berat badan
 Pastikan beli yang ori..

Untuk nasihat kepada korang, kalau nak beli KOPI HIJAU ALANA ni, jangan percaya dengan kopi ni dengan harga murah! Sebab ada kes ia dijual dengan harga RM16+ macam tu dan rupanya yang tu FAKE eh.. Yang tu Kopi Hijau Alana Tiruan okehhh.. Jangan tertipu .. Mohon make sure takut takut kopi yang fake ada mudaratnya .. Nak tau harga asal boleh tengok info kat bawah okeh darling semua :) 
Harga
RM 42.90 (Semenanjung Malaysia)
RM52 (Sabah dan Sarawak)


Untuk Matlumat Lanjut
Alamat : Alana Beauty Marketing , No. C-9-1, Jalan Dataran Sentral 3, 
70200 Seremban, Negeri Sembilan.
Tel: 017-390 9092
Share:

4 Sila Komen:

Anum Abdullah said...

misti sedap ni kopi..

Syafiqah Hashim said...

Pika ni jenis tak minum kopi tapi lepas minum kopi hijau alana terus jatuh chentaaaa!

Mrs FaRa said...

minum kopi je blh kurus ke? syokkkk

I N A A I N A A said...

Bagus kopi hijau ni. Ada baca beberap article research kata kopi hijau memang bagus terutama untuk mengawal berat badan