December 20, 2017

,

Pengalaman Paling Manis Ketika Travel Pada Waktu Musim Sejuk Ialah Dapat Bermain Salji :)


Pengalaman Paling Manis Ketika Travel Pada Waktu Musim Sejuk Ialah Dapat Bermain Salji :) | Salam.. Alamakkk ! Uzu tak update lagi trip uzu ke Osaka Japan ni. Mungkin sebab uzu bayar sendiri pakej ni kot so hehehehheeh lambat pun takpe kan :D *maybe*

Actually nak cerita lah wishlist ketika travel waktu musim sejuk ni , of coz lah nak jumpa salji..! Tapi kami tak sangka pulak akan jumpa salji real macam ni.. Yang jatuh macam air hujan.. Apa yang uzu fikirkan, kami ke theme park salji main luncur saljii tu haaa tapi rezeki pulak tetiba dapat dapat merasai salji turun waktu uzu travel ke Osaka Japan.. 

Apa yang kami sedia maklum, memang akan turun salji dibeberapa tempat, di luar Osaka.. Ceritanya kami nak p tempat lain.. tapi sesat! Haaa salah masuk train.. Dan dan p tempat lain.. Japan kan banyak line.. Then tanpa sengaja dapat jumpa salji dengan lebatnyaa.. Lagi lebat waktu uzu dalam train. Sempat uzu keluar dari train sekejap beberapa saat dan ambik gambar ni..



Semasa trip uzu ke Osaka Japan ni, uzu jumpa salji 2x .. Haaa waktu tu uzu tak dapat bayangkan macam mana salji ni boleh turun? Adalah salji tu macam lain dari hujan? Haaa rupanyaa salji ni hujannn lah  tapi memandangkan musim sejuk kan, air berais kat atas so bila turun jadi salji .. Haa macam main air hujan tapi ais.. Gitoh... hehe. Faham ke idok? :p

Apa pun, nak travel musim sejuk ni lah adalah pakej paliing murah sebab air asia pun jual tiket mura waktu winter.. Mana ada org berjalan-jalan waktu musim sejuk. Orang Japan pun pelik nama orang Malaysia suka travel waktu macam ni.. Haha. pakej kami pun RM1890 tak silap.. Memang murah..

Apa pun nanti uzu  update TRIP uzu ke OSAKA, KOBE, KYOTO JAPAN ya ? Hihi k bye Salam :)
Share:

6 Sila Komen:

Nurul Syafiqa said...

Dari kecik lagi teringin nak main salji. InsyaAllah one day :)

Delimasari said...

bestnyerrrrr

Ann Ishak said...

memang pelik sebab sejuknya lahaiiii sampai ke tulang hitam hihihi tapi apa salahnya nak merasa pengalaman salji tu kan. negara kita bukan ada salji pun :D

Nieyla Nadia said...

wahh..bestnya...teringin juga nak try pergi musim sejuk..

mamapp said...

kita yg duduk di khatulistiwa kalau jumpa salji memang seronok yakmat kan. mama dapat main salji kat icity je lah hehe

Nur Azian Jaafar said...

fuhhh bestnya sis !