December 06, 2017

Review Neffos X1 Lite - Fingerprint Smartphone With Amazing Price


Review Neffos X1 Lite - Fingerprint Smartphone With Amazing Price | Salam.. Entry kali uzu nak review smartphone Neffos terbaru iaitu Neffos x1 lite didatangi dengal dual back cover kat belakang, dengan pilihan warna yang menarik serta lengkungan pada design smartphone tersebut membuatkan Neffos x1 Lite lebih nampak seperti smartphone yang uzu idamkan selama ini..

Neffos x1 Lite boleh di control just hanya menggunakan satu jari je untuk fungsi unlock dan selfie.. So senang lah kalau uzu nak selfie lepas ni kan?  Just gerakkan jari kat belakang dan terus selfie then Neffos x1 Lite ambik gambar dengan sendirinya.. Tak payah susah-susah guna timer kan?


Uzu seorang yang kaki selfie ! Uzu seorang uzu yang suka ambik gambar tuk update di social media ! So bagi uzu, peranan camera untuk sesebuah smartphone tu sangat penting ye! Untuk Neffos x1 Lite , camera smartphone ni 13MP dan untuk kamera depan 5MP .. Yang uzu suka kalau selfie guna fon ni, ada function beauty yang boleh buat buka uzu flawless cantik je bila ambik gambar :)


Built For Speed. Neffos x1 Lite dicipta dan diugrade menjadi smartphone yang laju sebab ada 2GB CPU RAM, benda ni penting ye sebab fon boleh jadi hang kalau tak tengok CPU RAM smartphone ni okay? Kena pandai tengok function ni semua ok?


Uzu suka dengan Neffos x1 Lite sebab bateri dia tahan lama.. Bayangkan lah uzu on je fon ni tapi tak guna pun , memang tahan sampai 21 jam .. Kalau uzu guna tuk call call org , boleh tahan sampai 16 jam .. Kalau yang suka videocall , tahan 8-9 jam. Haa ok tak? Memang lah ok sebab tu Neffos x1 Lite memang untuk bateri tahan lama..

Spesification Neffos x1 lite

Colour : Cloudy Grey, Sunrise Gold
Size and Weight :  H - 142.6mm , W - 71.2mm , D - 8.5mm , W - 138g
Display : 5inches,HD (1280 × 720) , 293.7PPI , IPS
CPU : MTK MT6750  , 4*Cortex-A53 1.5GHz + 4*Cortex-A53 1.0GHz , ARM mali-T860MP2 520MHz
Memory : ROM: 16 GB , RAM: 2 GB
External Memory : Micro SD Card (up to 128 GB)
Camera : Front 5 Mega-pixel , Rear 13 Mega-pixel, PDAF
Network : 4G
Location Technology : GPS/A-GPS, GLONASS
Connectivity : Wi-Fi 802.11a/b/g/n, 2.4GHz, 5GHz 
Bluetooth: 4.1
Dual Nano SIM Cards (Dual SIM Dual Standby)
SIM1 Support 2G/3G/4G
SIM2 Support 2G/3G/4G
Sensors : Fingerprint Sensor, Compass, Gyroscope Sensor, Accelerometer, Ambient Light Sensor, Proximity SensorFingerprint Sensor, Compass, Gyroscope Sensor, Accelerometer, Ambient Light Sensor, Proximity Sensor
Audio : Audio formats: MP3, AAC, WAV, M4A, OGG, OGA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, MP4, 3GP . Dual MIC
Video : Video formats : M4V, MP4, MOV, AVI, 3GP, 3G2, FLV, MKV, WEBM
Decoder: 1080p/30fps
Encoder: 1080p/30fps
Cloud Service : Supported
Battery : 2550mAh (Typical)
Operation System : Android 7.0
In The Box : Neffos X1 Lite , Charger , USB Cable , QSG , Warranty Card , Safety Notice

In The Box : Neffos X1 Lite , Charger , USB Cable , QSG , Warranty Card , Safety Notice
Cable plug charger neffos x1 lite
neffos x1 lite bersaiz slim ye 71.2 mm x 8.5mm
 Resolution : HD

Uzu dah setel review Neffos X1 Lite , memang best pakai.. Siapa yang nak smartphone yang murah tapi ada fungsi fingerprint, kena beli Neffos X1 Lite ! Mana nak cari smartphone yang ada fungsi macam ni dengan harga di bawah RM500? Haaa berbaloi tak? So kalau uzu yang blogger ni, uzu suka Neffos X1 Lite sebab camera dia dan bateri tahan lama.. Yang lain-lain pun okay.. So apa lagi jom beli Neffos X1 Lite :)

Harga RM499

Haaa nak dapat lagi murah tak fon ni? Nak dapat diskaun? 
Just masukkan CODE - SITI10 

Untuk Matlumat Lanjut
Share:

4 Sila Komen:

Mrs Pip said...

menarik ni ... harga pun affordable.

Illya LeYa said...

Menarik ni. LeYa pun tgah cari satu phone yg best utk kegunaan aktiviti blogging..hehehe...

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Fulamak !! Serius harga semurah tue ??
Tengok spec done ni mcm ok jgk . Boleh nk rekemen beli fon baru utk mak CCL

Salatul Zarida said...

menarik nih... dah la harga murah berbaloi sungguh