Pelancaran GT DOLLAR MALAYSIA di Pusat Konvensyen Sime Darby

Pelancaran GT DOLLAR MALAYSIA di Pusat Konvensyen Sime Darby | Salam. Baru-baru ini berlangsungnya majlis pelancaran GT DOLLAR MALAYSIA yang diadakan di Pusat Konvensyen Sime Darby . Majlis ini dihadiri oleh tetamu terhormat YB Datuk Mas Ermieyati Bin Samsudin , Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan sekaligus merasmikan majlis pelancarang GT DOLLAR di Malaysia.
Kerjasama ini antara Kerajaan Malaysia dan Dolar GT membantu untuk meringankan kehidupan rakyat melalui pelancaran aplikasi mudah alih Dolar GT, yang merupakan "one stop platform mudah alih e-dagang" yang bertujuan untuk membina sebuah masyarakat yang padu untuk pengguna dan saudagar dari pelbagai industri untuk berinteraksi dalam pasarannya.

Bagi melengkapkan usaha sama ini, GT Robot sebuah firma teknologi tinggi yang inovatif di bawah Kumpulan GT, pakar kemajuan dalam humanoid pengiktirafan solution in robot daripada itu kemajuan, kerajaan Malaysia sedang merancang untuk memperuntukkan suatu kawasan di sepanjang sempadan Sembilan Melaka-Negeri untuk pembuatan dan pemasangan sendiri kilang GT Robot, yang bernilai hampir RM300 juta dalam anggaran investment.

Permohonan ini bertujuan untuk menggunakan teknologi, sekali gus menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negara. A platform komprehensif untuk kedua-dua pengguna dan peniaga, menggalakkan transaksi tunai percuma di sekitar dunia.Dengan yuran pendaftaran sifar, langganan dan pengiklanan, pedagang perlu membeli Dollar GT (mata wang maya) dan mengedarkannya kepada pengguna mereka bila-bila masa, di mana sahaja.Aplikasi seterusnya akan bentuk ke dalam e-promosi atau e-pengiklanan dengan charges.

Dollar GT fokus utama ialah membina sebuah dunia kemudahan berpusat di sekitar akaun kredit maya untuk membolehkan pengguna untuk membuat pembayaran melalui sistem e-wallet yang enabels carian yang luas untuk produk atau perkhidmatan melalui matketplace a.

Dollar GT membolehkan PKS untuk berfungsi virtually.It menghubungkan mereka dengan pengguna baru dan sedia ada, dan mengekalkan program kesetiaan melalui pengagihan kredit maya (GTD). Komunikasi antara peniaga dan pengguna dipermudahkan melalui lancar GPS-lokasi dan platform tempahan mesra pengguna.

Aplikasi ini berfungsi sebagai komposit gaya hidup seharian seseorang dan panduan bandar untuk melengkapkan dan memudahkan gaya hidup yang semakin sibuk dengan menyediakan pengguna dengan akses pernah berlaku sebelum ke pangkalan data yang besar lebih 80,000 peniaga di seluruh dunia sehingga kini tidak di internet atau mudah alih, tetapi yang menawarkan yang besar pelbagai produk. Peniaga dan pengguna boleh menikmati perkhidmatan yang lain dari membeli-belah dalam talian seperti, pemindahan dana, pembayaran bil utiliti, prabayar masa udara up, socia Network Chat (untuk sehingga 20 orang dalam setiap kumpulan), dan lain-lain 

Jom download GT DOLLAR !!

NURSAJAT Pemilik Baru Bekas Kediaman Banglo Mewah Dato Aliff Syukri

NURSAJAT Pemilik Baru Bekas Kediaman Banglo Mewah Dato Alif Syukri  | Salam..Sangat uzu tak sangka dapat jumpa dengan jutawan sesenyap ni, haa NURSAJAT yang baru-baru viral dengan video kecopinye tentang kuih koci bagai tu.. Sape ada tengok? Hahahaha..Kelakar lah video tu. Hahaha..  Tak sangka pulak video tu rupanya NURSAJAT pulak.. Uzu tengok NURSAJAT di dalam video sangat berbeza dengan uzu jumpa secara face to face.. Face to face dia ada curi-ciri kesopanan kat situuu tapi akhirnyaaa keluar juga kepoci dia haa.. Hahaha i likeeee lah NURSAJAT ni. Suka dengan mulut laser tak bertapis tapi apa yang dia cakap bukan bualan kosong, semua berinfo.
PEMILIK BARU BEKAS KEDIAMAN BANGLO MEWAH MILIK DATO ALIFF SYUKRI

NURSAJAT atau panggilannya sajat, telah pun mengumumkan dia telah membeli kediaman bekas milik Daato ALiff Syukri yang harga banglo lebih juta juta juga lah tapi harga sebenar rumah yang dibeli tidak diumumkan oleh sajat sebab ni antara rahsia sajat dengan Dato Aliff Syukri. Ada yang kata 22 juta, ada yang kata 6 juta , berapa pun nilai tu tapi masih juta juta bayangkan lah camne NURSAJAT ni nak mampu bayar rumah semahal itu? Jeng.. jeng .. jeng.. Nak tau rahsianya?
JUTAWAN KOSMESTIK - NURSAJAT BEAUTICIAN
Berbekalkan modal RM500 sajat memulakan kerjanya sebagai peniaganya tanpa menoleh kebelakang sebab bagi sajat dia kena berusaha untuk membantu keluarganya yang hidup susah penat lelah selama akhirnya membina empayar LET'S CANTIK BY NUR SAJAT yang bermula pada 2 tahun lalu. Lepas penat lelah menstabilkan perniagaanya, akhirnya NURSAJAT telah pun menjadi usahawan kecantikan NURSAJAT BEAUTICIAN. Ternyata modal RM500 yang dibawa ke Kuala Lumpur telahpun mendapat pulangan yang berganda setimpal dengan usahanya.
SEMINAR BICARA USAHAWAN BERSAMA NURSAJAT DI SELURUH NEGARA
Seminar yang dianjurkan oleh NURSAJAT terbuka kepada sesiapa yang ada produk, atau baru nak buat produk sendiri, atau dah lama da produkk tapi tak tau nak buat marketing, dalam seminar yang hanya RM50 ( 5 jam ) ni, NURSAJAT akan berkongsi tentang cara buat marketing yang berkesan. Katanya daripada bayar beribu-ribu untuk pengiklanan, better join seminar perniagaan bersama sajat. Seminar ni bagi uzu snagat berbaloi sebab kita just bayar murah tapi ilmu dan perkongsian yang sajat bakal kongsikan adalah ilmu yang amat berharga..

JADUAL SEMINAR BICARA USAHAWAN BERSAMA NURSAJAT SELURUH NEGARA

1)      Hotel Tropicana Inn, Johor Bahru          (Sabtu) 04 Mac 2017                       10 pagi – 2 petang
2)      Melaka / Negeri Sembilan (Seremban)  (Sabtu) 25 Mac 2017                       10 pagi – 2 petang
3)      Kuantan / Terengganu                            (Sabtu) 08 April 2017                      10 pagi – 2 petang
4)      Kelantan                                                (Sabtu) 29 April 2017                       10 pagi – 2 petang
5)      Perak                                                      (Sabtu) 06 Mei 2017                        10 pagi – 2 petang
6)      Kedah / Pulau Pinang                            (Sabtu) 20 Mei 2017                         10 pagi – 2 petang
7)      Kuala Lumpur / Selangor                       (Sabtu) 29 Jun 2017                         10 pagi – 2 petang
8)      Sabah                                                      (Sabtu) 08 Julai 2017                       10 pagi – 2 petang
9)      Sarawak                                                 (Ahad) 09 Julai 2017                        10 pagi – 2 petang


Terhad kepada 50 peserta terawal, mereka yang berminat hanya perlu membuat pembayaran sebanyak RM50.00 ke akaun bank RHB NURSAJAT AESTHETIC SDN BHD: 2122-73000-5272-1 dan mendaftar nama penuh, nombor kad pengenalan serta nombor telefon ke Puan Wati di talian 011-11938834 atau Puan Akmal di talian 016-9888217.

Ikuti laman Instagram @nursajat02 untuk maklumat lanjut serta perkembangan semasa mengenai lokasi terkini seminar di setiap negeri.

Instagram : @nursajat02

p/s : Ini lahhh video sajat yang viral tu.. JOm ke IG @nursajat02 nak tengok tuk tengok video kelakar kepocii sajat. Kompomm lah tersenyum hahahahahahahahhahahah.
A video posted by Nur Sajat (@nursajat02) on

Minyak Kelapa Dara MOSS MAYRA ( Supplemen Untuk Penyelesaian Pelbagai Jenis Masalah Kulit)

Minyak Kelapa Dara MOSS MAYRA ( Supplemen Untuk Penyelesaian Pelbagai Jenis Masalah Kulit) | Salam.. sejak balik langkawi seminggu ni, tu diaa kuliy muka dan leher uzu terus rasa bersisik.. Tak taw lah kan tetiba je jadi macam git.. Adakah kat Langkawi ter-sangat panas sampai kulit jadi kering? Tak tau nak buat apa.. kalau pakai mekap kan, muka macam nampak bertampal habis lah..Nampak sangat kulit tengah mengulupass.. Ish ! Merisaukan.. 

Tapi kan nasib baik kebetulan uzu ada review minyak ajaib ni haaa.. Minyak Kelapa Dara lah jenama MOSS MAYRA ni.. Baru je uzu buka parcel ni haa. Maaf kak sebab review lambat sangat. Hehehe. Maklumlah kan p bercuti ngan family, parcel pulak sampai kat ofis. Ngehh maaf lambat review :D

So nak cerita lah ni kejap lagi uzu nak try Minyak Kelapa Dara Moss Mayra ni kat muka uzu yang kering bersisik ni. Uzu percaya minyak ni memang best sebab dulu pun pernah review juga minyak kelapa dara juga.. Yang tu pun best.. Cepat je hilang uzu punya bekas jerawat.. Samalah fungsi macam VCO Moss Mayra ni haa.. Tapi uzu rasa VCO Moss Mayra ni lagi best sebab boleh guna untuk ibu mengandung, baby baru lahir dan macam-macam lagi jenis masalah kulit..

Minyak Kelapa Dara Moss Mayra ialaj sejenis makanan tambahan yang paling menyihatkan didunia!. para ibu tak perlu risau kerana tiada kesan sampingan. Proses penghasilan tanpa haba & 100% tanpa sebarang bahan kimia dan diproses dengan teliti bagi memastikan kandungan zat2 terjamin.. Oleh tu mommies hamil, mommies berpantang sangat digalakkan untuk mengambil minyak kelapa dara Moss Mayra..

Minyak Kelapa Dara Moss Mayra
MINYAK KELAPA DARA Moss Mayraadalah 100% organik dan diperolehi daripada pohon kelapa yang hidup secara semulajadi. Menggunakan kelapa matang berkualiti, tanpa menggunakan haba dan tidak diproses secara kimia. MINYAK KELAPA DARA mengandungi nutrien seperti vitamin E yang terkandung didalam MINYAK KELAPA DARA.

Minyak kelapa dara kaya dengan asid laurik yang membantu mencegah jangkitan kuman seperti virus, bakteria dan protozoa di dalam tubuh kita. Ia mempunyai banyak manfaat seperti untuk rawatan rambut dan kulit, meningkatkan sistem imun tubuh, mengawal kolesterol, membantu sistem pencernaan dan metabolisma badan serta banyak lagi khasiat penting untuk membantu kesihatan tubuh kita.

Mudah dimakan, ditelan dan di bawa ke mana-mana. Ianya amat berguna untuk kesihatan bayi, kanak-kanak, dewasa samada lelaki mahupun wanita.
  • Minyak Kelapa Dara 100% asli
  • Dihasilkan dari 100% Kelapa Organik Tulin
  • Tanpa Kolestrol dan bahan asing.
  • Diproses secara Bioteknologi tanpa menggunakan suhu/haba yang tinggi.
  • Semakin popular sebagai penjagaan kesihatan dan rawatan bagi pelbagai penyakit.
  • Softgel Minyak Kelapa Dara Moss Mayra dirumus khas dari Minyak Kelapa Dara yang melalui proses Bioteknologi tanpa suhu tinggi dan bahan kimia/
*Dulu dikenali sebagai Everlynn tapi kini telah pun berubah nama kepada Moss Mayra*

Pengambilan VCO sesuai untuk :
  • Wanita/ Lelaki
  • Mommies Hamil
  • Mommies Berpantang 
  • Mommies Menyusukan Bayi
  • Bayi dan Kanak Kanak

Kesan sampingan VCO ?
Jangan risau, Vco tiada kesan sampingan sbb ianya bukan ubat-ubatan. It's simply a great supplement. So event ibu ibu mengandung pun takde masa lah ye semua. Dont worry.

Cara Pengambilan Yang Berkesan:
2 biji atau 2 sudu besar setiap pagi selepas makan , Jarakkan 2-3 jam jika mengambil ubat-ubatan lain, banyakkan minum air masak..

Cara penggunaan VCO Moss Mayra ada 2 cara :

1) utk telan / consume atleast 2 kapsul softgel per day. 2-3 bh sehari. Waktu pengambilan selepas breakfast atau sebelum tidur.

2) softgel tu jgk blh di pecahkan tak kisah la guna jarum or wat so ever hehe, dah pecahkan tu blh di sapu dkt tempat bermasalah terutama pd bayi yg ada eczema, utk perut ibu mengandung nak elak stretch mark dan jgk blh guna utk sapu kat rambut , dkt face utk parut2

Setiap softgel mengandungi 500mg Minyak Kelapa Dara. Gelatin yang di gunakan sebagai penyalut softgel ialah gelatin yang diiktiraf HALAL oleh JAKIM.
Macam Mana Minyak Kelapa Dara Moss Mayra Membantu Ibu-Ibu Mengandung?
  • Membantu mengekalkan tenaga pada mommies yang sibuk bekerja
  • Membantu mengatasi alahan teruk 
  • Memberi keseimbangan nutrisi kepada mommy dan baby
  • Membantu menaikkan bacaan HB rendah kpd bacaan yang ideal.
  • Membantu masalah sembelit 
  • Membantu menaikkan semula kedudukan uri.
  • Membantu mudah bersalin
  • Menyembuhkan luka selepas bersalin
  • Menambahkan produksi mommies milk
Awal Kehamilan:
  • Mengurangkan masalah mual dan loya
  • Membekalkan keperluan tenaga harian dan meningkatkan metabolisma bagi menaikkan selera makan
  • Mencantikkan kulit bayi sejak dalam kandungan ibu
Pertengahan Kehamilan:
  • Digunakan sebagai minyak sapuan bagi mengurangkan stretch mark pada perut ibu
  • Mengurangkan risiko bayi dari terkena jaundice/ kuning
  • Menaikkan HB ibu semasa hamil
  • Menstabilkan paras gula dlm darah bagi ibu yang ada diebetes
Hujung Kehamilan:
  • Memberi tenaga bagi persediaan bersalin 
  • Sebagai pelincir untuk memudahkan proses bersalin
  • Melembutkan kawasan perineum apabila disapu dikawasan tersebut bagi memudahkan proses 'pushing' dan mengurangkan risiko koyak
Ketika Bersalin:
  • Dengan izin Allah dapat mengurangkan kesakitan lama dan memudahkan proses bersalin (sekiranya mengamalkan pemakanan VCO dari peringkat awal kehamilan)
  • Laluan rahim yang licin bagi memudahkan lagi proses bersalin
  • Mengurangkan kesan koyakan & tidak perlu digunting/(episiotomy)
Semasa Berpantang:
  • Membekalkan tenaga selepas bersalin 
  • Membantu dalam proses pemulihan tubuh badan
  • Mengatasi masalah sembelit selepas bersalin
  • Milk Booster / Memperbanyakkan pengeluaran susu ibu
  • Mengekalkan berat badan ideal serta boleh menurunkan berat badan
  • Menggurangkan keguguran rambut ibu
Macam Mana Minyak Kelapa DarMoss Mayra Membantu Para-Para Wanita?

  • VCO Moss Mayra adalah 100% Minyak Kelapa Dara Asli dan 
  • Organik.
  • Boleh dijadikan serum dan mask muka.
  • Boleh dijadikan sebagai Make Up Remover yang tiada bahan 
  • kimia.
  • Digunakan untuk mengekalkan rambut hitam , sihat , berkilat, tidak bercabang dan melebatkan rmbut.
  • Mengecutkan jrwt & mengurangkan tompok.
  • Mengurangkan EYEBAG dan DARK CIRCLE
  • Rahsia awet muda 10 tahun dengan VCO Moss Mayra
  • Sesuai untuk kulit kering, sensitif dan eczema.
  • Sesuai digunakan untuk bayi anda kerana ini adalah produk organik.
  • Sesuai untuk kulit kaki merekah / tumit kaki pecah
  • Mengurangkan STRECHMARK selepas bersaalin.
*Dulu dikenali sebagai Everlynn tapi kini telah pun berubah nama kepada Moss Mayra*
Macam Mana Minyak Kelapa Dara Moss Mayra Membantu Bayi (Kanak-Kanak)?
  • Sapu VCO sebagai "massage oil" urutan badan bayi anda. 
  • Sapu VCO untuk merawat ruam susu di pipi bayi anda.
  • Sapu VCO dapat untuk merawat ruam lampin bayi anda. 
  • Sapu VCO untuk melegakannya bayi selesema. Sifat minyak kelapa yang anti-bakteria mampu mengurangkan gejala selsema bayi anda.
  • VCO juga boleh digunakan sebagai ubat gigi bayi.
  • Sapu VCO selepas mandi sebagai pelembab rambut untuk bayi anda.
  • Sapu VCO untuk menghilangkan ‘kerak kepala (cradle cap) biarkan minyak kelapa menyerap ke dalam kulit kepala .
  • Sapu VCO kepada bayi yang mempunyai eczema kerana ia dapat mengatasi masalah kulit bayi sensitif.
  • Sapu VCO untuk melembutkan bibir bayi dan anda yang kekeringan.
  • Boleh juga disapukan pada mainan anak untuk melegakan gusi bagi bayi yang suka menggigit mainan lembut.
  • Sapu VCO untuk melebatkan rambut bayi anda. Kesannya rambut yang lebat dan tebal.
  • Sapu VCO untuk mengurangkan rasa gatal di tempat bekas gigitan nyamuk atau serangga pada bayi anda. 
  • Sapu VCO di muka bayi yang mempunyai jerawat bayi (baby acne). Biasanya bayi baru lahir mempunyai baby acne.
  • Sapukan VCO di dada dan di ‘tailbone’ bayi bagi melegakan batuk, selsema dan kesejukan (flu) pada bayi.
  • Sapu VCO diperut boleh mengelakkan kembung perut bayi.
FAQ/SOALAN LAZIM YANG SELALU DITANYA OLEH PELANGGAN VCO MOSS MAYRA

1. JIKA SAYA MENGANDUNG BOLEH AMALKAN KE? ADA KESAN SAMPINGAN PADA KANDUNGAN?
VCO MOSS MAYRA ni boleh diamalkan dari awal kehamilan lagi. VCO ini tiada kesan sampingan pada kandungan atau ibu, kerana minyak ni di proses 100% semulajadi tanpa haba dan bahan kimia.

2. BOLEHKAH DIAMALKAN SEMASA PANTANG?
Iya, VCO sangat sesuai digunakan semasa dalam pantang. 

3. DARI BILA IBU HAMIL BOLEH AMALKAN VCO?
VCO MOSS MAYRA boleh diamalkan dari seawal bula pertama hamil.

4. BAGAIMANA CARA GUNA VCO?
Softgel - 2 biji pagi dan 2 biji malam ( minimum 2 biji sehari)
Liquid - 2 sudu pagi atau malam

5. SELAIN DARI IBU HAMIL, GOLONGAN MANA YG SESUAI AMALKAN VCO?
VCO MOSS MAYRA bukan sahaja khusus untuk ibu hamil sahaja, tetapi orang lelaki dan wanita yang tidak hamil, remaja juga boleh amalkan supplement VCO ini.

Wahhhh teruja kejap sebab banyak sangat info yang uzu dapat bila review Minyak Kelapa Dara Moss Mayra ni. Bukan je untuk masalah kulit wanita, lelaki pun boleh guna.. Ibu mengandung sangat digalakkan ambik supplemen ni... Boleh juga dijadikan bahan sapuan terus kat kulit.. Kalau nak cepat menyerap, gunalah jarum ( suh nurse cucuk ).. Hahaha macam tu sekali best giler kan VCO Moss Mayrani kan? Tu belum lagi baca macam-maca testimoni lagi.. Hehehe.. Jom lah baca beberapa testimoni beberapa orang dari pengguna VCO Moss Mayra.

Testimoni Minyak Kelapa Dara Moss Mayra

"Masuk kali nie pregnant anak yang ke 3, sepanjang ketiga tiga kehamilan saya masih setia bersama VCO Moss Mayra. Alhamdulillah, kali ni bersalin, dah tak kena gunting lagi & kesan koyakan pun takde..Baby pun tak kena jaundice & Baby kuar dengan sihat molek.Saya amalkan sejak dari awal pregnant lagi. " - Pn. Anum

"Mmg best amalkn VCO Moss Mayra .. Dengan izin Allah, saya bersalin twin secara normal dengan mudah.mungkin VCO nie bertindak sbg agen pelincir..& Lepas bersalin dah tak takut utk proses membuang sebab tiada masalah sembelit dgn amalkan VCO Moss Mayra." - Pn.Lina

"Sejak amalkan Minyak Kelapa Dara Moss Mayra setiap hari, masalah HB Low Elin semakin baik.Pening kepala & alahan pun dah tak ada lagi: - Pn. Elin

Wahhhh baca testimoni membuatkan uzu tak sabar nak pakai minyak kelapa dara ni kejap lagi.. Nak sapu kat kulit bersisik tu. InsyaAllah kalau berkesan uzu bagitau lagi eh kat IG..So pada yang berminat untuk try VCO ni, boleh lah ke info kat bawah untuk pertanyaan lanjut.

"Saya memang amalkan VCO 4 Tahun lepas semasa mengandungkan Sofea,, masa tu makan VCO berbentuk cecair,, tetapi sejak dah ada anak kecil memang asyik terlupa untuk consume,, jadi terima kasih pada VCO Moss Mayra kerana kini VCO sudah ada dlm berbentuk softgel dan mudah utk saya bawa ke mana mana sahaja dan boleh consume setiap hari. Dgn amalkan VCO Moss Mayra kini  kulit saya makin anjal walau dah masuk 3 angka danmemberi tenaga yg baik sepanjang hari utk businesswoman seperti saya. " - Pn Diana

” Masa mengandung ni macam macam perubahan saya rasa. Cepat letih dan selalu alahan.Sejak amalkan VCO Moss Mayra, Alhamdulillah badan kembali cergas, serta kulit wajah pun nampak lembap dan tidak kusam lagi..” - Pn. Bee Ramza

"Saya ada masalah hormon..Period xregular. Susah preg. Baru2 ni muka asyik kuar jerawat je…Terjumpa pasal vco. Tu yg try tu. Sy mkn 2biji tetiap pg. Mlm plak sapu kt muka tiap2 mlm. Jerawat kering dan muka dh kurang berminyak..Membuang plak licin mcm ada minyak…He3 " - Pn. Ellin

Harga: RM40

Untuk Pertanyaan Lanjut
Contact : WhatsApp <VCOE> ke 012 999 1901
.

Spa Mawar Putih ( Keajaiban Spa Berkonsep Bali)


Spa Mawar Putih ( Keajaiban Spa Berkonsep Bali) | Salam. Wuuu maaf lah lama tak update blog.. Bercuti punya pasal dengan family , seminggu juga lah tak buka laptop.. Keluar pagi balik malam. Tak sempat nak buat kerja. Tergendala.. Maafkan uzu kak zita. Hihi. Lambar review spa hakak.


Entry kali sekali lagi uzu review mengenai spa mawar putih.. Dulu uzu pernah p spa mawar putih ni kat puchong. Memang best ah spa ni urut..Lagi best kalauu kak zita yang urut tapi tangan kak zita tak berapa sihat dahh so dia suh pekerja dia urut.. Tapi masih okay ape urutan atas ajaran kak zita letopp ni.. Sedap je kan sampai tertidur uzu waktu tuu.. Hihi. Btw koranggggg.. uzu nak kenlkan dulu pasa spa mawar putih dan siapakah owner spa yang letoppp sampai dah banyak kali keluar kat tv, keluar kat majalah dan keluar kat newspaper, wuuu kemain ehhh semua media tak kita media apa pun kak zita dah rempat .. Famous gituuu lohh.. hehe meh meh uzu kenal kan......owner spa mawar putih

Owner Spa Mawar Putih : Puan Ruzita Jamaluddin
Memetik dari petikan di akhbar HMetro , kak zita dulu sebelum jadi usahawan spa,masa hidup susah, dia dulu kerja bawak van sekolah je, pastu jadi tukang masak kat hotel, pastu jual produk online, lepas tu mengurut orang lepas bersalin, perghhhhh banyak kak zita ni buat sampai hampir 24 jam juga lah dia bekerja setiap hari  tuk mencari sesuap nasi untuk anak-anak dia. 

Sekarang? Alhamdulillah hasil usaha dan kesabaran kak zita, sekarang dah jadi guru ilmu bisnes. Tu haa yang masuk Hrian Metro hari tu, story pasal kejayaan kak zita skrg.. Wahhh tahniah kak keluar newspaper lagi..! Jom baca petikan yang uzu ambik kat harian metro ni.. Menurut kak zita :

“Saya mempunyai kemahiran mengurut diwarisi daripada arwah nenek yang juga seorang bidan kampung terkenal suatu ketika dulu. Kemahiran inilah saya gunakan sebaik mungkin untuk terus berjaya.

“Saya memilih bidang ini atas faktor ingin membantu ramai individu menjadi lebih sihat cergas serta dapat memberi manfaat kepada individu memerlukan,” katanya.

Ruzita berkata, walaupun sudah mempunyai kemahiran, dia tidak pernah berpuas hati dan terus menambah ilmu dalam bidang terbabit.

“Syukur, saya sudah memiliki sijil tahap satu, dua dan tiga yang diiktiraf bagi membolehkan melebarkan sayap perniagaan dalam bidang diceburi ini.

“Saya juga amat gembira kerana spa yang beroperasi di Bandar Bukit Puchong menerima sambutan memberangsangkan sejak penubuhannya,” ujarnya.

Spa Mawar Putih
Spa Mawar Putih bertempat di Puchong, spa ini yang uniknya berkonsepkan Bali.. Tak perlu jauh-jauh ke Bali, datang je spa mawar putih lepas tu boleh dapat feel macam kita memang ada kat Bali! Gituewwww..hahaha Nak g Bali pun bapak mahal harganya kan? So thats why lah tak payah korang susah-susah nak g Bali, datang je Spa Mawar Putih kat puchong. Uzu memang dah pernah pergi spa mawar putih ni, alhamdulillah memang betuiiii sesangat spa tu feel feel macam kat Bali..Rasa macam nak datang lagi tapi memikirkan takde transport, duk diam-diam je kat rumah lah :D

Kejayaan Spa Mawar Putih
Wahhh tak sangka dah lebih 100 lebih orang pelajar yang belajar mengenai mobile spa mawar putih.. Mobile spa ni, servis spa dari rumah ke rumah.. Customer tak payah datang ke spa, just call then mobile spa akan ke rumah korang. Tu namanya mobile spa, spa bergerak.. Jimat duit jimat masa, jimat tenaga lagi-lagi yang baru bersalin tu kan.. Tak boleh bergerak sangat.. So thats why lahhh ramai sekarang nak belajar mobile spa..nak menjana pendapatan.. Betui tak kak zita? Hihi.

“Perkhidmatan ini untuk memberi peluang kepada pelbagai lapisan masyarakat di negara ini mempelajari pelbagai kemahiran serta rawatan yang ditawarkan untuk sesebuah spa.

“Saya juga memberi tunjuk ajar kepada ibu tunggal secara percuma mengenai kaedah membaiki kehidupan terutama untuk menjana sumber ekonomi diri dan keluarga,” katanya.

Ruzita berkata, dia juga aktif membuka kelas pemasaran dalam talian untuk membantu lebih ramai peniaga yang mahu menjana jualan perniagaan.

“Semua ini bukan saja untuk membantu namun saya lakukan bagi memastikan ilmu yang saya ada dapat dikongsi dengan lebih ramai individu. Syukur, anak didik saya sudah ramai yang berjaya dan dapat membuka spa sendiri selain pelbagai pencapaian membanggakan yang lain,” ujarnya.

Katanya, dia turut membantu dengan mengadakan kelas secara peribadi mengenai penggunaan media sosial untuk memasarkan sesuatu jenama.

“Saya gembira apabila ramai anak tempatan terutama generasi muda yang maju dalam bidang perniagaan tidak kira dalam apa juga cabang perniagaan. Saya lakukan semua ini hanya dengan tujuan membantu serta meluaskan ilmu dan kemahiran yang saya ada,” katanya.

“Pelbagai dugaan pernah saya lalui hingga pernah jatuh sakit dek hasad dengki namun tetap kuatkan hati serta fokus dengan niat saya.

“Saya juga perlu kuat untuk mengubah persepsi masyarakat terhadap tukang urut dan mahu berusaha menaikkan martabat tukang urut di negara ini,” katanya.

Ruzita berkata, harapannya dalam bidang diceburi adalah untuk melihat lebih ramai generasi pelapis yang menceburkan diri dalam bidang spa.

“Selain menjana pendapatan, bidang ini dapat membantu ramai individu terutama untuk kekal cantik dan sihat menggunakan teknik rawatan yang betul.

“Saya juga dalam perancangan membuka sebuah pusat kemahiran kecantikan dan ingin terus berkongsi segala ilmu serta kemahiran yang ada,” ujarnya sambil menambah, pada masa sama dia berhasrat membuka cawangan kedua spa miliknya di Melaka suatu hari nanti.

Ok dah baca petikan akhbar di harian metro? Haaa tak kan baca je kan? Kena lah usha pakej-pakej servis spa yang ditawarkan di Spa Mawar Putih ni..

Servis-Servis Spa Mawar Putih
Ada 8 jenis servis yang ditawarkan di Spa Mawar Putih boleh tengok kat bawah.. Banyak nya uzu berkenan pakej-pakej ni.. Ada juga uzu tak sangka pakej macam tu wujud, contohnya pakej untuk tutup pantang, haaa memang tak terfikir pun nanti kawin kena mengurut tutup pantang. baguss lah pakej-pakej yang ada ni kan? Hehehhe.. Jom lah tengok pakej-pakej ni manatahu berkenan^^v

1) Pakej Seri
2) Pakej Body
3) Pakej Facial
4) Pakej Pengantin
5) Pakej Ibu Mengandung
6) Pakej Berpantang
7) Pakej Tutup Pantang
8) Pakej Jimat
Tudiaaa dah pakej yang meletop-letop ditawarkan di spa mawar putih.. Siapa yang berminat nak p, boleh lah whatsapp kak zita dulu ye, kot-kot spa tutup ke, spa ramai orang ke, apa-pa hal korang boleh contact info kat bawah ni ye :)

Untuk Pertanyaan Lanjut
Tel : 03-80524798
Whatsappp : 012-6724798

Alamat :
No13 Jalan BP2,
Bandar Bukit Puchong,
47100 Puchong,
Selangor Darul Ehsan 
(Landmark Berhadapan 7 Eleven)

DERMALISSE FOUNDATION : FOUNDATION FORMULASI DARI TEKNOLOGI KOREA

DERMALISSE FOUNDATION : FOUNDATION FORMULASI DARI TEKNOLOGI KOREA | Salam selamat pagi u ols...Dah masuk hari selasa dah.. Cepatnya masa berlalu.. Gituew kan.. Uzu nak sambung review product pulak.. Review kali ni mengenai foundation DERMALISSE. Foundation baru yang formulasi dari teknologi korea..

So far uzu banyak je dapat foundation untuk di review. Masing-masing ada kebaikan memasing. Semua so far best best foundation tu.. Kali ni pun nampak best juga.. tapi tak try lagi lah.. Uzu tengah rehatkan muka buat masa ni..Tak nak pakai mekap..So  InsyaAllah uzu try pakai eh..

Apa agak-agaknya kan beza foundation dermalisse ni dengan foundation yang lain eh?

FOUNDATION FORMULASI DARI TEKNOLOGI KOREA

  • Merangsang  pertubahan sel kulit yang baru
  • Anti penuaan bertindak sebagai krim siang
  • Waterbased dan boleh di bawah solat
  • Wudhuk  friendly) muda di cuci dan mesra solat
  • Merawat perbagai jenis masala kulit muka
  • Melembabkan kulit/tidak berminyak tidak bercepuk ketika berpeluh
  • Tidak menutupi lubang pori anda
  • Menjadikan kulit anda lebih lembut dan cerah selepas 5-10minit lepas pemakaian
  • Mengecilkan liang roma
  • Menutup cela dan parut jirawat dengan serta merta
  • Kulit menjadi "Flawless" selepas sapuan pertama
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Mengandungi  SPF60++ memberi perlindungan dari sinaran UV dan UVB
Uzu suka foundation yang wuduk friendly. Senang nak tanggal kalau nak solat.. Sebab ada juga foundation yang tahan lama, nak tanggal tu, ya ampunn susahnya nak tanggal.. Itu kebaikan foundation tu tapi perempuan yang rajin solat tu kan, haa susah juga bab nak mencuci mekap ni. kekadang kalau basuh je guna air, memang tak kan hilang.. So far Dermalisse ni mudah dibasuh.

Lagi best tu bila tidak menutupi pori.. Yang ni bahaya tau korang... Kalau ada foundation tu, dia tutup pori kita kan, tak bernafas kulit kita ni ha.. Kalau kulit tak bernafas tu mula lah jerawat naik, kulit berminyak dan banyak lagi..Dermalisse Foundation ni bukan je tak tutup liang pori , juga dia merawat serta mengeciklan pori-pori..

Pergh ada lagi yang best ni, untuk sapuan pertam tu kan, terus muka jadi flawless. Biar betul kau? tetiba uzu nak try foundation ni esok pagi.. Nakk pakai sekarang pun, ahhh muka tak berapa sihat sangat ni.. hehehe, Nanti dah sihat boleh try Dermalisse Foundation ni ok ? Nak tengok betui ke boleh flawless pada sapuan pertama? Nanti kan... hehe

Bahan-Bahan Yang Ada Di Dalam Dermalisse Foundation
Collagen rumpai laut
Beeswax
Vitamin A,C,E
Carbopol
Serbuk mutiara 
Pewarna
Pewangi


Testimoni Dermalisse Foundation

Wohaaa nantikan uzu lak jadi testioni. InsyaAllah esok lusa kalau uzu pakai, uzu update gambar kat IG/FB. Gituewww.. So korang kalau nak jadi plowless pada sapuan pertama *gituewww* boleh lah kan ke terjah info kat bawah ye korangggg :)

Untuk Pertanyaan & Pembelian Di :

Fanpage : Demalise
Whatsapp : 0102786307



Rumah Terbalik Langkawi ( Rumah Terbalik Terbesar Di Asia Tenggara)

Rumah Terbalik Langkawi ( Rumah Terbalik Terbesar Di Asia Tenggara) | Salam.. Uzu tersangat lah bosan nak g Langkawi lagi. Dah berjuta kali pergi .. Semua tempat dah pernah p.. pastu p banyak kali pulak tu. P ngan member lah, p ngan member itu lah, p ngan member ini lah, p ngan member itu lah, p dengan family lah, p ngan family lagi lah , huhu sampai muak uzu nak g Langkawi. takde apa yang menarik perhatian.. Serius.

Tapi kan tetiba ja uzu scroll scrol punya scroll, uzu jumpa satu page ni. Eh??! Rumah terbalik langkawi?? Biar betul?? Uzu pernah p rumah terbalik kat Sabah je tu sebab kononnya rumah terbalik pertama di Malaysia. Tapi rumah terbalik di sabah tu, biasa-biasa je design dia.. Haha. Cuma viral sebab dia rumah terbalik pertama di Sabah. So yang rumah terbalik di Langkawi ni nampak sangat menarik kan? Heheheh.. Tetiba rasa teruja bila tengok design dia lawa cenggini haa..

Apa yang menariknya Rumah Terbalik Langkawi ni? 

  • Berdekatan dengan Pantai Cenang
  • Rumah terbalik tertinggi di Malaysia - Setinggi 5 tingkat
  • Reka bentuk terbalik yang sebenar (Macam kat Sabah)
  • Boleh ambik gambar di dalam rumah terbalik ( Kat Sabah tak boleh!)
  • Boleh rakam video ( kat sabah tak boleh)
  • Rumah betul-betul terbalik ( Bukan shoplot!)
  • Ada restoran terbalik 
  • Ada kedai cenderahati terbalik

Wow ! Semua terbalik ni kan? Bukan nak compare la tapi so far memang terbaik ah dia punya reka bentuk rumah. Tak sabar nye kan nak tengok rumah terbalik di Langkawi ni. Once dia dah siap, uzu teruss nak g Langkawi!! semata-mata nak ambik gambar kat sini.. Wuuu bila agak-agaknya siap eh? Jom kita support dah like Rumah Terbalik Langkawi

ADWA CHAR KUEY TEOW KUALA PILAH

ADWA CHAR KUEY TEOW KUALA PILAH | Salam.. Kepada yang suka makan-makan char kuey teow terutamanya, ini berita baik untuk anda ! Berita baik untuk uzu juga sebab uzu memang suka makan char kuey teow.. Kat mana-mana p pun order char kuey teow.. lagi-lagi kalau dapat CKT marlis corner... Perghhh mengancam giler. Hihi..Sedap sambil menjilat jari.. 

Tapi kalau yang kat area Kuala Pilah tu, ini lah berita baik untuk anda dan kawasan sekitarnya sebab kedai makan Adwa Char Kuey Teow ni makann dia sedap-sedap. kehkehkeh.. sedapp dan meletopppp kerlasssss menu dia beb.. Tengok gambar pun terliurrrr !! Hehehe.. Ya ampunnn apasal jauh sangat Kuala Pilah tu :( Teringin sangat nak g rasa Adwa Char Kuey Teow ni haa :( Wuuu sob sob.. Terliur tengok gambar-gambar ni .. Wuuu isk isk isk.. *nangis*

Char Kuey Teow Seafood
Char Kuey Teow Sotong Besar Lengan
Wuu apasal menu-menu di Adwa Char Kuey Teow ni semua sedap-sedap je tengok.. Amboiii uzu dah lah suka seafood. Kalau layan char kuey teow seafood ni , huwarghhhhhhhh korang ! Kepunan lah ni.. Hahahahahaha.. Ni kalau uzu g Negeri Sembilan ni kompon nak singgah ni..grgr geram..
Bukan char kuey teow je ada tau, haa ada burger bertingkat-tingkat lagi . Wahh ni kalah KLCC ni bagai ni.. Sedap giler weii beger ni.. Ni mesti beger daging ni. Hehehe..Sangat lah sedap bila tengok gambar camni ni.. Terpaksa lah kami jilat screen je. Heheheheh kot-kot sedap :p

Adwa Char Kuey Teow Kuala Pilah featured on BERITA HARIAN
Menu-menu di atas telah pun viral di page-page famous di Malaysia, memang ramai lah kan dah tahu pasal menu-menu awesome dan unik ni op kos lah menjadi perhatian ramai orang. Ngehh! Jom lah ramai-ramai serbu kedai makan Adwa Char Kuey Teow hakak ni ok.. Terutamanya yang duduk area Kuala Pilah tu, datang lah kat kedai ni ok? Bawa familyyy kengkawan semua . Alamat nanti boleh tengok kat bawah ye..Selamat menjamuuu selera.. :)

Facebook Page :  Adwa Char Kuey Teow
Website : http://adwateam.com/

Alamat:
No25 Ground Floor Jalan 9 
Melang Business Centre Kuala Pilah
*landmark : HOTEL MELANG IN DAN HAILAM KOPITIAM KUALA PILAH

Contact Number:
017-3443913/0136356659

Waktu Operasi:
3 Petang hingga 12 Malam