Jom Download Apps STUFFIEE :)

Jom Download Apps STUFFIEE :) | Salam.. Siapa suka upload gambar kat social media? Macam uzu kan, uzu memang suka upload gambar kat social media tak kira lah kat fb ke, ig ke, twitter ke, uzu memang kaki update. Tapi banyak-banyak gambar kita upload, ada dapat duit tak? Haaaaaaaaaaaa takde kan? So inilah yang uzu nak cerita apps yang best yang upload gambar dan dapat duit...

Memperkenalkan..... Stuffiee !
"Stuffiee is built with the idea to store your stuffs digitally. Imagine how nice it would be if you had stored a digital picture of your 1st ever cellphone, racquet, watch, car or any other stuffs. It helps users keep tracks on their stuffs and categorize them accordingly. While building your own stuffs collection in Stuffiee.

Ambassador wall – Introduce to 200 friends and a ranking system will appear to show how active you are based on the category that you are active in. Say you post a lot of pictures in Food, and most likes and comments are from food. Then your ranking will be highest on food and this will bring in brands to make you ambassadors".

Stuffiee bila upload gambar, apps ni juga best sebab dia ada kategori-kategori untuk sesebuah gambar. Contohnya kategori dia macam, Fashion, Travel, Food dan macam-macam lagi kategori, dengan adanya kategori ni, senang lah kita nak cari makanan. Kalau tetiba lapar kan, nak cari makanan sedap ke, tekan je kategori Food tu  maka keluarlah semua gambar-gambar dalam kategori Food. Sama juga lah dengan travel, just tekan je travel tu, maka keluar lah semua gambar-gambar travel . Sebab kenapa ada kategori macam ni? Sebab nanti seblum upload memang kena suruh pilih kategori. Benda tu tak boleh skip so..... start tu lah gambar-gambar yang kita upload tersusun. Hehehe.


Menarik tak? Dalam masam beberapa hari ni , dah pun dilancarkan hari ini dan apps stuffieej/ boleh di download tapi pengguna handphone Adroid je boleh sekatakat ni. Iphone belum lagi ye... InsyaAllah coming soon..

So sebelum dilancarkan, uzu antara Ambassador Stuffiee ni nak ajar korang macam mana nak jelajah apps ni. Mesti ramai yang bingung nanti. Sesiapa yang tak tahu macam mana cara guna apps Stuffie, meh uzu ajar meh... Hehe..

Cara-Cara Guna Apps Stuffie

Download di google store - search STUFFIEE . Install.

Sign up as a member STUFFIEE .
Isi details yang diperlukan. Ini contoh je ni ye.
Bila dah LOGIN, macam ni lah rupa HOME tu. Nampak tak kategori2 tu?
Nak cari gambar-gambar yg korang nak, boleh tekan kategori tu.
*update baru*
Tekan lah 4 garisan bertindih tu.
Kat situ ada profile. Bolah update info korang, gambar korang, kat situ juga ada Ambassador Wall
*update baru*
Ambassador Wall ni macam tempat nak invite kengkawan korang masuk apps ni. Bila invite kawan kat facebook, akan keluar link refferal uzu , then korang boleh lah tekan dan daftar.
*update baru*
Kalau nak upload gambar pulak. Pilih lambang camera tu, pilih pulak lambang folder kalau gambar tu kat fon, Lepas pilih gambar akan keluar kategori-kategori macam ni. Then tekan  uplaod!
Haa bila upload keluar lah gambar macam ni. Dia ada funtion LIKE, UNLIKE dan KOMEN.
 Yang bestnya komen tu haa kalau malas nak taip, boleh reply dalam bentuk voice note dan video.
Yang ni uzu nak try pulak reply komen guna voice note. Best pulakk kan.. Lagi-lagi kekadang kalau tengah driving pun sempat lagi reply hahahahaha.
Stuffiee ni juga boleh sape LIKE sapa UNLIKE dan SHARE.
Haaa tu je lah nak explain bab apps Stuffiee ni.. Uzu harap explanation d atas boleh lah membantu serba sedikit tentang apps Stuffiee ni..Uzu pun masih baru lagi dalam apps ni.. 

Macam Mana Nak Dapatkan Duit Melalui Apps Stuffiee?
Langkah 1: Buka Wall Ambassador . Macam mana nak unlock wall ambassador yang terkunci, kita kena share , invite 200 friend. Bila dah dapat 200 yang mendaftar melalui link referral anda, maka ter-unlock lah wall ambassador.

Langkah 2: Sistem beroperasi berdasarkan penglibatan daripada rakan-rakan anda! (Share, Like atau Komen). Ia adalah satu sistem yang adil berbanding dengan mana-mana platform media sosial yang lain sejak undi rakan-rakan (Share, Like atau Komen) dan ia tidak berdasarkan kepada apa yang anda fikir anda adalah baik dalam tetapi apa yang orang lain fikir anda adalah baik dalam.

Langkah 3: Sentiasa aktif dalam apa yang anda menikmati posting!

Langkah 4: Semakin aktif anda, semakin kira jadi expert dalam category anda, disitu mungkin ada peluang untuk brands approach.

Opssss tak habis lagi lah !! Pihak Stuffie ada mengadakan contest so meh laj join ramai-ramai sebab hadiah wang tunai RM1000 ditawarkan setiap 2 minggu. So yang nak join boleh baca term and conditions kat bawah ye. Ok lah bye Salam :)

Stuffiee's Photo Contest

Stuffiee’s Photo Contest will begin Feb 26, 2017.
Contest mechanics are as below:

Show us your stuffs #ShowStuffs and win RM1,000 every 2 weeks!

To Participate :
Download Stuffiee on Google Play 
Post your stuff that YOU ARE MOST PROUD OF on Stuffiee
Share it on your Facebook or Instagram and tag #showstuffs
We will give cash of RM1,000 EVERY 2 WEEKS to the most awesome stuffs shown on #showstuffs

Untuk Matlumat Lanjut :
Email : info@stuffiee.com
ID: @stuffiee2016
Call : 0362055128

Pelancaran "Mobile Clinic Services" by Monspace

Pelancaran "Mobile Clinic Services" by Monspace |  Salam. First , thank you Jason sebab jemput uzu untuk ke pelancaran Mobile Clinic Services ni.. Nasib baik lah uzu free dapatlah ke event ni. Actually event ni sebenarnya kalau nak lebih jelas lagi pelancaran servis klinik di dalam van..Jarang pulak kan kita jumpa mobile clinic ni.. Uzu pun sebenarnya tak pernah tengok van/kereta ni ada klinik kecik dalam tu.. Kat sini boleh minta doktor yang bertugas buat pemeriksaan ke atas kita dan boleh embik ubat terus dalam tu.. Memang senang lah lepas ni kalau ada mobile clinic services.

Dalam Pelancaran "Mobile Clinic Services" semalam yang dimulakan dengan ucapan kata-kata aluan dari Dato'Yeo Kim Thong, juga adaa ucapan dari beberapa VVIP yang terkemuka. ANtaranya ialah:

Ucapan dari Dato' Sri Jessy Lai (Chairlady og Monspace Multinational Corp)
Ucapan dari yang berbahagian Badariah Abdul Hamid
Ucapan-ucapan kata alu aluan di akhiri dengan majlis pelancaran Mobile Clinic Services yang dirasmikan oleh VVIP terhomat.. Tahniah diucapakan kepada Monspace dan Saint John Ambulans atas pelancaran ini..
Selepas habisnya pelancaran ini, tetiba ada satu bunyiii kat belakang pentas. Haaa neves tak? Sebab bunyi ambulan yang sangat kuat berserta asappp yang tebal? Kau ghase acane tu? rasa macam ada kebakaran kan? Amboiii rupanya gimik je weiii.. Hahahaha walhal actually tu bunyi siren van baruuu MOBILE CLINIC tu lah... Berpusu-pusu orang kat pentas terus menuju ke belakang pentas menyerbu mobile clinic tu.. Sampai bertolak tolak kami ni haaa.. Btw, Siapa nak tengok Mobile Clinic tu? Angkat tangan !! *gitueww*

Mobile Clinic Service - St.John Ambulans Malaysia Kawasan Pantai Selangor
 Tudiaaa bersesak-sesak.. Semua ecited nak ambik gambar..
 Uzu pun ecited juga nak tahu macam mana rupa kat dalam..
Lepas setengah jam tunggu.. Dpat juga tengok depan-depan..
Dalam ni ada bekalan ubat-ubatan
 Kat sini juga da dibuat pemeriksaan kesihatan..
 Yang ni pulak ambulans. Dengar cerita sumbangan Monspace untuk St John Ambulans.
Pengakhiran pelancaran ni ada sesi bergambar kenang kenangan di depan mobile services. Op kos lah kan kena ada gambar, Monspace yang menyumbang. Hihi wah baik hati betul chair lady monspace ni. Terbaik....!

Jualan Gudang Besar-Besaran Benang Hijau x MCC

Jualan Gudang Besar-Besaran Benang Hijau x MCC  | KUALA LUMPUR: Butik pakaian muslimah popular Benang Hijau bergabung dengan butik MCC membuat jualan gudang secara besar-besaran pada 25 & 26 Februari ini. (Sabtu & Ahad). 

Benang Hijau dan MCC menawarkan lebih 50 jenis tudung dengan harga paling murah iaitu serendah RM5 bagi penghabisan stok. 

Selain itu, sebanyak 100 jenis blouse, jubah dan palazzo boleh didapati dengan harga serendah RM35 dan RM50 pada hari istimewa berkenaan. 
Pengujung juga berpeluang mendapat cabutan bertuah, hamper dan baucar tunai untuk setiap pembelian sehingga RM150. 

Selain itu, Benang Hijau dan MCC turut memperkenalkan tudung rekaan terbaru mereka dan dijual dengan harga istimewa khas untuk hari itu sahaja. 

Lebih menarik lagi, pelbagai aktiviti disediakan untuk kanak-kanak antaranya hiburan bersama watak animasi Didi & Friends.
Datang beramai-ramai ke jualan gudang Benang Hijau dan Butik MCC yang berlangsung pada 25 & 26 Februari ini di HQ MCC Bangi yang beralamat di No. 3, Perindustrian Suntrack, Seksyen 13, Bandar Baru Bangi, Selangor.





Mango Cheese Cake By Adams Food Service Palingggggggggg Sedap Di Abad Ini

Mango Cheese Cake By Adams Food Service Palingggggggggg Sedap Di Abad Ini | Salam.. Sebelum berangkat ke Jepun last week, sempat juga merasa makanan sedap sebelum kebulur kat Japan 4 hari. Harharhar terima kasih kepada Adams Food Service sebab bersusah payah deliver mango cheese cake kat opis ni haaa.. Maaf sesangat sebab masa nak hantar MCC terpaksa dua kali hantar sebab first time hantar tu handphone uzu nazak.. Kesian lak rasa kat Adam ni ha.. Datang lagi sekali malam tu kat opis. Nasib baik lah muda.. Kalau owner tua, bersalah juga kita ni hehehe. Sorry je Adam ye.. hihi..

Sampai-sampai je Adam bagi 4 set Manggo Cheese Cake.. Uzu memang suka makan mangga. Uzu juga suka makan cheese. Bayangkan kalau dua-dua bergabung? Haaa sedap serius sedap. Uzu first time rasa gabuungan manggo dan cheese. Serius lah  tak pernah uzu rasa gabungan macam ni.. Kalau Adams Food Service tak bagi uzu rasa dia punya Manggo Cheese sampai bila bila tak merasa . Serius sedap nauzubillah MCC dia ni ha.. Siap bagi member ofis makan. Bagi hosmet makan.. Semua cakap sedap!
Manggo Cheese Cake by Adams Food Service ni rasa dia tak manis sangat. Rasa dia cun cun . Memang selera uzu. Kalau makan banyak kali pun tak muak.. Cheese dia pun sama. Tak manis.. Tak muak. Tak best lah pulak kan kalau cake tu dia terlalu manis? Cepat muak weii.. So uzu rasa MCC ni sangat berkenan tekak uzu. Memang cun cun je rasa dia. Serius uzu memang nak order lagi tapi memandangkan dia kat Seremban tu ha, memang susah lah kan nak order. Area kat Seremban boleh lah senang nak delivery..
Sebelum tu, uzu nak cerita seba sedikit mengenai Mango Cheese Cake ni..MCC dah establish pada tahun 2015 lagi..Wooo dah 2 tahun macam tu.. Mangga yang digunakan adalah 100% pure mangga. Tiada perisa tiruan yang digunakan.. Wahh patut lah sedap dia lain macam. Memang terasa mangga dia tu ha bila makan.. MCC ni dia boleh tahan dalam freezer sebulan.. Kalau kat luar boleh tahan 7 hari sebab mangga dia akan rosak..


Sekarang ni Manggo Cheese Cake (MCC) by Adams Food Service tengah cari agen di sekitar Johor dan Melaka, so sesiapa yang berminat nak jadi agen, kena beli dulu, rasa dulu MCC ni, kalau tak sedap, boleh bagitau uzu.. Uzu akan sampaikan kat Adams Food Service untuk tujuan penambahbaikan tapi kan mustahil MCC ni orang kata tak sedap. Sebab uzu yakin dan pasti memang sedap gile giler. Bukan sebab ini review berbayar semata-mata, uzu memang serius sedap. Uzu sukaaaa awrrr tu sebab letak titlle Manggo Cheese Cake terbaik di abad ini. Haaa kau hade? Hehehe.


Oh lupa , yang area kl ke, area cheras ke, klang , seremban, nilai, bandar baru bangi, negeri sembilan, senawang, serdang ada agen. So uzu yang kat Cheras ni tak perlu risau lah kan, just contact agen. Yeahh ! Btw sesiapa yang nak try order, RM10 je wakk.. Memang murah sesangat.. Mampu tuk semua orang merasa. Hehehe. So yang berminat nak order tu boleh contact info kat bawah ye.

Untuk Pertanyaan & Pembelian
Contact : +60176930194

Penyelesaian Kepada Orang Yang Buta Warna - Contact Lens For Colorblind Only At USJ Optometrist

Penyelesaian Kepada Orang Yang Buta Warna - Contact Lens For Colorblind Only At USJ Optometrist | Salam..Kekadang kan, kesian kan yang sesiapa ada masalah buta warna ni? Yelahh nampak je memang normal tapi actually diorang ni mesti tertekan sebab tak ada yang tak dapat bezakan warna merah, ada yang tak pernah bezakan warna kuning atau pun tak boleh bezakan kaler hijau.. Uzu ada member blogger, dia tak dapat bezakan warna hitam dengan warna merah. Dia nampak merah itu adalah hitam.. Haa so selama ni memang tak pernah nampak kaler merah lah kekdahnya kan? Rasa macam hiba je rasa, kesian pun ada.. 

Buta warna ada 4 jenis, Normal, Deuteranomalia, Protanopia, Tritanopia dan Buta Sepenuhnya..Mungkin kalau korang tengok gambar ni, korang faham kot macam mana diorang tengok sesuatu benda tu :D Nasib baik orang-orang yang buta warna ni ada ujian khas untuk ujian buta warna jpj..Kalau tak... memang tak memandu lah kan.. Tapi terfikir juga kan, macam mana org buta warna drive? Macam mana diorang tengok trafic light? Macam ni gamaknya lah kot kan..
Faktor buta warna ni actually dari genetik, turun temurun dari family , penyakit, umur, bahan kimia dan effect ubat. Ini merupakan beberapa faktor. So better korang berhati-hati dari lah elakkan dari terjebaknya faktor-faktor buta warna ni..

So ini berita baik kepada korang yang ada alamai masalah buta warna. USJ Optometrist ada penyelesaian kepada masalah buta warna korang. USJ Optometrist adalah klinik yang ada menyediakan contact lens untuk buta warna, so sesiapa yang nak nampak normal, boleh lah beli contact lens dengan USJ Optometrist . Bukan tu je, kalau nak buat spek khas untuk buta warna pon boleh tapi mahal sikit lah sebab harga dalam RM3000+ gitu..Sapa kaya boleh lah  beli kan? Sapa yang tak mampu buat spek tu, boleh beli colorblind lens. Dengan adanya lens ni, Ishihara test dan Farnsworth D-15 test boleh lepas dengan senang.. 

Kalau kat luar negara, memang lagi mahal harga lens ni tapi kat USJ Optometrist, diorang dah ada ready stock kat USJ Optometrist so kalau nak tengok-tengok bolehlah datang ke USJ Optometrist. Semua info yang terkini pun boleh didapati dengan di situ. Siapa yang tak kenal dengan USJ Optometrist, memang famous di kalangan klinik swasta mahupun hospital kerajaan disebabkan skill dan produk yang mereka jual.

Di USJ Optometrist , bukan sahaja ada penyelesaian buta warna, ada macma-macam jenis rawatan berkenaan mata boleh didapati di klinik mereka.
Kepada yang ada masalah-masalah seperti di atas bolehlah datang ke klinik untuk membuat appoitment, untuk tempahan, boleh contact atau datang sendiri ke klinik mereka di info kat bawah. Sila call dulu tau tuk buat appoitment..Harap-harap sesiapa ada masalah buta warna ni, boleh dapat dibantu serba sedikit . Btw jangan lupa sebarkan kepada kengkawan atau saudara mara, family ke ape ke yng ad abuta warna, mohon baca entry ini. Sama-sama kita bantu mereka. OK? SO..Good luck korang ! Salam.
Untuk Pertanyaan Lanjut
Usj Optometrist,
28, jalan usj 10/1E, taipan, subang jaya, selangor, Malaysia
Tel: 03-80119038
Email: usjoptometrist@yahoo.com
Business hours: 11am to 9pm

Make Up By Teyn Athirah (Photoshoot Profile Blogger 2017)

Make Up By Teyn Athirah (Photoshoot Profile Blogger 2017) | Salam.. Ohmaigad teringat pulak shoot hari tu. Shoot kat studio Kaio Studio Shah Alam .. Lawa pulak mekap dari MUA hebat tanah air, Teyn Athirah ni.. Ramai yang puji... Dalam banyak-banyak mua yang pernah mekap uzu, sejujurnya mekap dari Teyn Athirah ni lah yang terbaik, yang banyakkkkkk orang puji. Puji kat pesbuk, puji kat komen ig, puji face to face, haaaa ni review baik punya.. Bukan puji semata-mata sebab nak review tapi memang betul lah cantik sangattttt mekap dia haa.. 

Mula-mula je tak kompiden sebab waktu tengah mekap, ada yang kata macam hantu lah, macam juon lah, macam mak limah lah, semua benda lah kan kena kutuk , ksian Teyn Athirah ni haa baca komen korang, rasa bersalah tetiba tapi biasalah tu mekap ni mula-mula je macam mak jemah tapi bila mekap dah sebati kat kulit, haaa makin cantik makin berpeluh makin berseri-seri. Itu lah hebatnya hasil mekap daripada MUA Teyn Athirah.

Masa tengah mekap tu, sempatlah juga uzu record live kat facebook dan itu first time uzu live kat fb. tak sangkat video tu sekrang 1.6k view. Alaaa sikitnya sebenarnya, tak macam Teyn Athirah, sekali live kat page dia berpuluh-puluh ribu, beratus ribu yang view. Hebat tak Teyn Athirah? Gilerrr tak hebat. Muka dia je terpampang kat ads facebook. Macam-macam produk guna muka Teyn Athirah. Biasa lah bukan takat MUA je malah boleh jadi Model juga. Kerlas tak? Hehehehe.
Jom tengok gambar sebelum uzu mekap. Ini lah muka uzu sebenar tanpa mekap. Memang huduh beb. Hahahahaha selama ni lawa tu sebab cover mekap je.. Tak pernah lupa diri ini huduh..Memang sedar diri  ni huduh. Bukan macam ada orang tu. Perasan cantek. Eh !
Lepas mekap mekap, dalam sejam lebih juga uzu bermekap bagai, akhirnyaaa siap juga mekap uzu ni. Mekap ni mekap express sebab kelam kabut Teyn Athirah nak g mekap customer petang tu. Hihihi.. Walaupun mekap express tapi hasil tetap meletopppp beb !
Gambar kat atas ni uzu pakai camera vivo v5 plus yang terbaru.. Latest fon dari Vivo. Memang lagi cantik dari oppo.. Clear gila ambik selfie guna vivo ni. Makin meletop hasil mekap kebabom ni. Uhuk. Uzu ada juga ambik guna iphone 6s plus uzu..
Cantik juga lah mekap ni guna iphone. Time ni cahaya tak berapa ok sangat sebab matahari dah naik atas bangunan... Apa pun uzu sangat puas hati dengan mekap Teyn Athirah. Harap dapat bekerjasama lagi dengan MUA famous di Malaysia ni :p

Btw wei, sesiapa nak dapatkan servis MUA tak kira untuk event ke, photoshoot ke, dinner ke, tunang ke, nikah ke, sanding , dan macam-macam pun boleh, class mekap sama ada personal call mahupun group mekap class, boleh contact Teyn Athirah di info-info kat bawah ye :) Salam.
Untuk Pertanyaan Lanjut
Contact : 0135986962