Set Penjagaan Muka Dari LVA Beaute Skincare

Set Penjagaan Muka Dari LVA Beaute Skincare | Salam.. Wuuu LVA Beaute Skincare dah sampai Japan.. Siap main salji lak tu. Hehehe.. Ada 2 produk LVA yang uzu kena bawa masa g Japan tu tapi beg penuh pulak.. So uzu bawa foundation ni je lah sebab uzu memang kebetulan kehabisan foundation, maka tak sabar pakai foundation baru. Huhuhu.. Memula dapat produk ni, rasa bangga lak boleh review produk LVA Beaute sebab pakaging dia lawa gila kot..! Suka tengok pakaging yang aum aum aum ni..Simple dan nampak professional pakaging dia ha.. Memang nampak produk luar negara gituew :D 

Hihi btw kan,LVA Beaute bukan ada foundation je, tapi semua produk lengkap.. Ada pencuci muka, toner, serum, night cream, day cream, foundation .. Cuma takde sunscreen je.. Penting juga sunscreen tu wei.. Takpe boleh pakai jenama lain.. Mana tau LVA Beaute keluarkan sunscreen satu hari nanti hehe.. Apa pun, actually.... set skincare LVA Beaute ni dah cukup lengkap sangat-sangat dah!!  Puas hati dah dengan apa yang ada ni... 
Btw kan, sebelum kita nak cerita pasal produk ni, meh lah kita berkenalan mengenai produk LVA Beaute ni. Aumm.. Uzu pon first time tengok pasal produk ni. Memang produk ni, baru lagi dipasaran tapi uzu percaya, produk ni boleh p jauh :D

LVA Beaute Skincare
Alhamdulillah, produk ni ada kelulusan kkm, takde mengandungi bahan merkuri, ramuan khas dari Switzerland.. So yang uzu dapat, ada 5 jenis produk dan uzu nak share apa lah kan yang best sangat pasal LVA Beaute Skincare ni.
1) LVA HYDRA CLEANSER -cleansing
  • Mengawal dan membersihkan kotoran secara menyeluruh. Memiliki tekstur yang lembut dan tidak melekit. Ha ah yang ni betul.. Uzu pakai, tak melekit, walaupun pencuci di ani takde buih, tapi elok pulak bila pakai..
  • Amat membantu dalam proses pembersihan permukaan kulit secara mendalam dan bertinndak dengan cepat hasil daripada rumusan bahan vitamin A,C,E dan jugak Estrak buahan.

2) LVA HYDRA TONER -refreshing
  • Membantu mengecilkan liang pori yang terbuka hasil pembersihan daripada Hydra Clenser.
  • Pori-pori yang terbuka akan dikecilkan secara konsisten mengikut cara penggunaan yang betul. Menutup liang pori untuk menghalang daripada kotoran masuk ke dalam.Jangan keliru tau botol pencuci muka dengan toner ni.. Botol dia sama je. Kang korang nak cuci muka, terpakai lak toner. Hahaha.. Parah deh..
3) LVA HYDRA DAY CREAM
  • Sinaran UV daripada matahari amat merbahaya jika terdedah dalam kadar masa yang lama.penggunaan produk ini dapat menangkis dan menghalang kotoran yang terkesan
  • daripada persekitaran.Bahan yang diformulasikan dari minyak bunga matahari,Rose placenta dan ekstrak buahan.

4) LVA HYDRA NIGHT CREAM -repairing & relaxing
  • Membantu merawat sel kulit mati pada waktu malam selepas penggunaan pencuci muka dan toner. Diformulasikan dengan Rose Placenta VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT EXTRACT yang kaya dengan Vitamin C dan E. mengaktifkan antioksida dalam lapisan kulit dan memberikan kesan pencerahan seawal 7 hari.
  • Ia juga dineutralkan daripada bahan aktif yang merbahaya.
5) LVA INTENSIVE WHITENING SERUM 30ml
  • Formula yang dibawa khas dari Switzerland, dirumus khas daripada formula rawatan canggih yang mengandungi bahan-bahan yang membantu mensasarkan dan merawat semua lapisan kulit serta melambatkan pigmentasi. Membantu memulihkan kulit dan mencerahkan warna kulit anda.
  • Serum ni bukan sahaja mencerahkan kulit tetapi membantu merawat kulit anda sehingga ke lapisan kulit ke 3 (Hyperdermis).
  • Mana nak jumpa produk kecantikan yang macam ni! Sambil memutihkan kulit, ia juga merawat kulit anda.
  • Sesuai untuk yang tersalah guna produk kecantikan sebelum ni.

Formula yang dibawa khas dari Switzerland, memberi kesan penggunaan seawal 60 saat! Terbukti berkesan untuk menghilangkan kedutan dan membantu merawat kulit muka anda. Amalkan guna serum ni, anda pasti kelihatan lebih muda dari usia sebenar. Ini kerana bahan-bahan aktif yang ada dalam serum ni sangat berkesan, ia tergolong daripada bahan-bahan anti penuaan. Jangan risau, semua bahan aktif ni selamat digunakan. Kaji dulu bahan aktif yang ada, sebelum anda menggunakannya.

MALUS DOMESTICA (APPLE HIJAU) CELL EXTRACT
Terkenal dalam banyak produk an=-penuaan penjagaan kulit
Membantu menegangkan kulit & sekali gus membuatkan anda nampak lebih muda
Membina tisu baru

VITIS VINIFERA (ANGGUR) FRUIT CELL EXTRACT
Melindungi kulit dari sinar UV
Berfungsi sebagai antioksidan
Membantu sel-sel kulit mengekalkan ciri-ciri mereka & antiradiasi

ARGANIA SPINOSA (ARGAN) SPROUT CELL EXTRACT
Berkesan merangsang pertumbuhan semula =su kulit
Membantu mendapatkan semula ketegangan kulit
Mengurangkan kedutan

ALOE BARBADENSIS LEAF (ALOE VERA) EXTRACT
Mempunyai ciri-ciri penyejukan
Kaya dengan air, mineral, asid amino dan protein
Berfungsi sebagai pelembap, penyembuhan luka dan bahan yang menenangkan kulit
6) LVA DIAMOND UV FOUDATION (SPF35+++) 5 in 1:UV PROTECTION + BRIGHTENING + HYDRATION + OIL CONTROL + FIRMING & LIFTING!!
Formula yang dibawa khas dari Switzerland, krim yang tidak berminyak dan sesuai untuk semua warna kulit. Foundation yang melindungi kulit anda pada siang hari dan sekaligus membantu menegangkan kulit.

DIAMOND POWDER
Membuatkan kulit anda lebih cerah dan berseri sepanjang hari.
Kaya dengan an=oksidan untuk mengawal pengeluaran minyak

MALUS DOMESTICA (APPLE HIJAU) CELL EXTRACT
Terkenal dalam banyak produk anti-penuaan penjagaan kulit
Membantu menegangkan kulit & sekali gus membuatkan anda nampak lebih muda
Membina Tisu baru

VITIS VINIFERA (ANGGUR) FRUIT CELL EXTRACT
Melindungi kulit dari sinar UV
Berfungsi sebagai antioksidan
Membantu sel-sel kulit mengekalkan ciri-ciri mereka & melindungi kulit daripada sinaran UV

ARGANIA SPINOSA (ARGAN) SPROUT CELL EXTRACT 
✔ Berkesan merangsang pertumbuhan semula kulit tisu
✔Membantu mendapatkan semula ketegangan kulit 
✔ Mengurangkan kedutan

ALOE BARBADENSIS LEAF (ALOE VERA) EXTRACT 
✔ Mempunyai ciri-ciri penyejukan
✔ Kaya dengan air, mineral, asid amino dan protein 
✔ Berfungsi sebagai pelembap, penyembuhan luka dan bahan yang menenangkan kulit

Pergh wahh memasing produk ada kelebihan memasing.. Uzu setakat ni, baru pakai pencuci muka, serum dan foundation..Yang lain tak sempat pakai lagi.. Uzu busy giler sekarangg.. Haha.. Ni pun duedate ni pun tak perasan dah terover. Trip uzu kan sambuung menyambung walaupun trip dalam malaysia je. Huhuhu ni pun semalam baru tengok email. Wu maaf ye tak dan sangat nak buat last week.. Nasib baik lah norfa sayang faham. Hahahaha ok sayang norfa..Sayang kak anne juga :D

So far skincare yang uzu pakai, dah habis, memang uzu banyak skincare, memang yang sesuai tu, uzu guna sampai habis, mana yang tak sesuai tu, uzu terpaksa stop guna sebab kulit muka uzu dah teruk dah wei.. Tu sebab risaurisau nak guna sembarangan skincare nasib baik lah skincare LVA Beaute ni so far uzu guna ok je. Jerawat timbul tu normal lah, sebab dia dalam proses nak membuang..

Nanti uzu update kat ig lagi, hasil uzu guna produk skincare ni.. Benda ni hasil dia bukan kena tengok seminggu dua. Kena tengok berbulan-bulan.. Sesuai ke tak tu ... Harap-harap sesuai lah kan.. Kan ni formula dari Switzerland.. InsyaAllah semua ok. Btw korang, kalau nak try produk ni, boleh lah contact info kat bawah ehh :D Ok lahhh.. Nak pakai cuci muka, tempek toner,pap pap pap nak pakai serum then baru pakai night cream :p Semoga bakal pengantin ni berseri-seri sebelum kahwin :p k bye Salam :)

Untuk Pertanyaan & Pembelian
HASHTAG: #LVAskincare #LIVEAbeaute #HYDRAseries

Review Jus De'Ria & Gula Gula Magic by Mediherba

Review Jus De'Ria & Gula Gula Magic by Mediherba | Salam. Banyak produk dihasilkan sekarang tapi persoalannya tak ramai yang willing nak jadkan herba sebagai bahan utama. So tahniah diucapkan kepada Mediherba sebab dengan bertungkus lumus menghasilkan dua produk makanan tambahan iaitu Jus D'ria dan Gula-Gula Magic yang telahpun dipasarkann 10 bulan yang lalu..

Bak kata owner Mediherba, Yaya Rosly kedua- dua produk yang di keluarkan oleh mediherba merupakan produk pertama di Asia Tenggara menggunakan bahan seperti buah-buahan,tumbuhan-tumbahan bunga dan pokok yang di gabungkan bersama pati herba. Kedua-dua produk ini mempunyai khasiat yang tersendiri. 
Produk ini telah mendapat testimoni yang sangat luar biasa dari pihak pengguna.Dijangkakan lebih dari 2000 testimoni yang dapat perolehi. Selain itu, produk dari MEDIHERBA SOLUTIONS juga telah berada di pasaran selama 8 bulan menjual secara lansung di kedai-kedai jamu seluruh malaysia dan juga secara online.kerana kesan yang sangat memberangsangkan pihak MEDIHERBA SOLUTIONS telah meluaskan pasarannya ke Media TV dan Radio bermula March 2017. Dengan ini, MEDIHERBA SOLUTION melangkah terus maju kehadapan bagi mengeluarkan produk-produk yang lebih berkesan dan berkualiti tinggi .

Alhamdulillah.. Produk yang macam nilah kita cari kan? Ada banyak produk yang dipasarkan tapi ada yang tak melihat kesan sampingan produk tersebut.. Mereka hanya melihat kepada keuntungan semata-mata. Tidak kepada owner Mediherba ni, Yaya Rosly, dia hasilkan produk ni sebab dia sendiri guna kedua-dua produk berbentuk tablet ni.. Dia sendiri yang menjadi testimoni. Like ibarat, kita kenalah jual benda yang kita minat, benda yang kita suka so yes its yaya rosly tengah buat :) I respect her ^^v  So meh lah  kita berkenalan dengan dua produk baru ni.. 
GGM (GULA-GULA MAGIC)
GGM adalah makanan tambahan yang berasaskan coklat, epal dan susu kambing (premium),Habatusauda sebagai bahan utama bersama campuran makanan sunah seperti Kurma, Appricot, bluberri, green tea ,  Madu, buah delima sebagai perisa tambahan bagi memberi khasiat yang lebih berkesan pada pengguna. 

Kebaikan GGM
GGM juga merupakan satu-satunya produk kecantikan dan kesihatan dalam wanita (TANPA KOLAGEN), mengurangkan risiko masalah kesihatan di samping itu mampu membantu kulit lebih cerah, anjal dan bermaya sepanjang masa. 

Dalam erti kata “JELITA TANPA DERITA”  Campuran buahan-buahan,habatusauda bersama susu kambing yang di import dari NEW ZEALAND yang berkualiti tinggi mampu memberi kesan amat baik untuk tubuh badan yang mana ianya dapat berfungsi untuk menurunkan tekanan darah,membantu menyelesaikan masalah kitaran haid yang tidak teratur dan segugut yang kuat, membantu menurunkan kolestrol, membantu melancarkan system percenaan, dan dapat mengurangkan risiko kanser disamping dapat juga menghaluskan kulit dan menganjalkan kulit.     

Susu Kambing amat kaya dengan Vitamin A,B, B2, C, D laktosa, nitrogen, kalsium, zat besi dan juga protein. Susu kambing amat baik untuk tubuh badan dan dapat menjaga kesihatan jantung, melancarkan sistem percernaan, menurunkan berat badan dan menguatkan tulang.  

Terdapat 2 perisa dalam setiap botol dan setiap botol mengandungi 30 biji, iaitu epal dan coklat. GGM sesuai di makan bagi lelaki dan perempuan dari peringkat awal remaja, dewasa hingga yang telah berusia. 

Amat mudah, hanya ambil satu biji pagi sebelum sarapan dan satu biji lagi sebelum tidur.   Bahan bahan yang terdapat pada GGM adalah sumber yang amat diperlukan oleh tubuh untuk kekal sihat dan cantik sepanjang masa. Telah mendapat tempat di hari pengguna bukan sahaja dalam Malaysia tetapi juga di Singapura dan juga Brunei.   GGM dengan

Harga:
RM69.00 (Semenanjung Malaysia) 
RM79.00 (Sabah Sarawak)  
instagram @gulagulamagic dan @mediherbahq 
facebook GGM MARVELLES dan mediherba atau t
 MEDIHERBAHQ : +60186610104  
Untuk keterangan lanjut hubungi :  MEDIHERBA SOLUTIONS 
: +60186610104 / PUAN YAYA : +60126460210 / ENCIK SYAHRUL  : +60129484420

JUS D’RIA   JUS D’RIA “IBU SEGALA KHASIAT”
Adalah makanan tambahan yang berasaskan Aloe vera, delima, halia, madu, echinachea, oregano, bawang putih, dong quai( herba cina), akar manis, acai beri, camu-camu , vitamin C, Epal stemsel, Argan stemsel dan stevia. Kandungan bahan-bahan ini dapat membantu melegakan ruang penafasan (Lelah/asma),membantu mengurakan lender-lendir yang berlebihan di bahagian kerongkong, membantu mengurangkan masalah gatal-gatal di bahagian hidung,telinga dan mata (Resdung) , dan juga mengurangkan masalah gatal-gatal dan merah-merah di bahagian kulit di kenali sebagai ekzema.

Kebaikan Jus D'Ria
Aloe vera yang di import khas dari AFRICA yang berkualiti tinggi di mana kebaikan aloe vera dapat menyembuh luka-luka kecil,melembabkan kulit membantu mengurangkan maslah ekezema,dengan gabungan bawang putih dan madu baik untuk penafasan dan membantu mengurangkan masalah resdung, di samping itu, gabungan pati herba di dalam JUS D’RIA menjadikan produk ini terbukti berkesan.

JUS D’RIA juga sesuai di makan bagi lelaki dan perempuan, kanak-kanak, remaja, dewasa pengambilannya adalah seawal bayi berumur 6 bulan keatas dan juga peringkat umur yang lebih berusia. Rasanya kurang manis dan manisannya adalah dari manisan madu dan delima (TANPA GULA

Cara pengambilan juga memadai dengan 2 kali sehari sahaja.,iaitu10ml di waktu pagi dan 10ml di waktu malam. Bagi kanak-kanak memadai dengan hanya 3ml ke 5ml sahaja 2 kali sehari sahaja.  Bahan bahan yang terdapat pada JUS D’RIA adalah sumber yang amat diperlukan oleh tubuh untuk kekal sihat dan cantik sepanjang masa. Telah mendapat tempat di hari pengguna bukan sahaja dalam Malaysia tetapi juga di Singapura dan juga Brunei.

Harga:
RM88.00 (Semenanjung Malaysia)
RM98.00 (Sabah dan Sarawak) 
instagram @jusderiahq dan @mediherbahq .
Facebook mediherba dan JUS DERIA atau tinggalkan pesanan di talian  
MEDIHERBAHQ : +60186610104

Bekam Profesional DR HIJAMA :10 Sebab Kenapa Kita Perlu Berbekam

Bekam Profesional DR HIJAMA :10 Sebab Kenapa Kita Perlu Berbekam | Salam.. Mesti ramai pembaca blog uzu ni masih taka tahu kenapa perlunya kita berbekam? Kenapa kena berbekam? Soalan yang bagus untuk dikemukakan.. Kenapa kita perlu berbekam? Uzu pun nak tau jawapannya.. Ada kah berbekam untuk sekadar suka-suka?

Uzu pernah berbekam sekali.. Tu pun berbekam di uptown danau kota.. Time tu dah penat rasa, so tetiba mood nak berbekam.. Nak try lah sebaba tak pernah lagi berbekam.. Takut sebab tengok daraah darah keluar.. Tapi hakak bekam tu pandai dia pujuk so termakan pujuk maka berbekam lah.. Apa yang uzu perasan, bekaas bekam tu dia lap darah tu guna tisuu je weiiii.. Dia taak cuci betul-betul.. Waktu nak bekaam tu, dia suka ahaati jaa cucuk kaki uzu ni.. Sembarang je dia cucuk membuatkan kaki uzu berdarah dan bengkak beberapa minggu. Bayangkan? Eeee sampai ke hari ini kalau member ajak bekam, memang tak nak weii.. Terus terasa nyilu kaki yang dibekaam tu.. Siap adaa parut sampaia skrg..Wuuu memang tak lagi berbekam.. Sakit :(

Tapi kan bila baca mengenai DR HAJIMA ni, tak sabaar rasanyaa uzu nak berbekam.. Sebab DR HAJIMA ni bekam profesional yang yanag diasaskan oleh doktor perubataan. Bukaan sembarang-sembarang ye. Title 'doktor' gituew. Hihi.. Rasa lega dan keyakinan uzu kat bekam ni dah mula rasa membuak-buak.. Hihi.. Memang minggu ni naak g try berbekam kat DR HIJAMA.. Boleh kan doktor? Eh hehe.. Ok lah jom kita berkenalan dengan DR HAJIMA dulu..
MENGENAI DR HIJAMA
DR Hijama adalah sebuah klinik perubatan komplementari yang diasaskan oleh doktor perubatan. DR Hijama menyediakan peluang kepada masyarakat untuk mendapatkan penerangan secara ilmiah dan rawatan yang profesional khususnya rawatan bekam dan resdung.
MENGAPA BERBEKAM & MANFAAT BEKAM
Bekam mempunyai 1001 manfaat untuk kesihatan tubuh badan terutama dalam aspek pencegahan pelbagai jenis penyakit.

10 KEADAAN BADAN YANG MENYEBABKAN ANDA PERLU BERBEKAM
  • Kerap sakit kepala @ migrain
  • Sakit @ sengal-sengal di bahagian leher dan bahu
  • Lenguh-lenguh di bahagian belikat/pinggang/pinggul
  • Badan terasa lesu, letih & sering mengantuk
  • Kadar gula melebihi paras normal
  • Kadar total kolesterol & kolesterol jahat (LDL) melebihi paras normal.
  • Sakit-sakit sendi terutama kaki disebabkan gout
  • Tekanan darah tinggi
  • Haid tidak teratur/lancar @ kerap senggugut
  •  Kulit wajah kusam dan jerawat melanda

Ini hanyalah beberapa sebab kenapa anda perlu berbekam. Apa yang lebih penting, kajian ilmiah di HUSM oleh Prof. Dr. Abd Aziz Al-Safi telah menemui bekam boleh membantu mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular (cardiovascular diseases) atau lebih dikenali penyakit 4 serangkai iaitu diabetis, darah tinggi, tinggi asid urik & tinggi kolesterol. Kami di DR Hijama komited membantu anda untuk menyelesaikan masalah tersebut melalui pakej-pakej yang kami tawarkan.
Jika anda sihat dan tidak punya penyakit, itu lebih baik untuk anda berbekam sebagai pencegahan & 'maintainance' badan anda. Mencegah lebih baik dari mengubati.

SERVIS YANG DITAWARKAN


1) Bekam Klinikal DR HijamaBekam dijalankan dengan kaedah klinikal, bersih dan selamat dari risiko penyakit berjangkit. Sesi dimulakan dengan terapi infra-red untuk meransang peredaran darah, juga dapat membantu masalah sakit-sakit otot. Seterusnya diikuti terapi bekam luncur yang berfungsi sebagai urutan dan bekam angin yang memberi efek kebas sebelum bekam darah dijalankan. Kesemua proses dijalankan dengan penuh teliti dan pelanggan tidak perlu berasa gementar kerana perawat akan sentiasa membantu anda sepanjang tempoh rawatan.
2) Bekam kosmetik di DR Hijama : memberi peluang kepada pelanggan untuk memiliki kulit wajah yang cantik dan berseri secara semulajadi. Tidak perlu risau dengan kesan lebam bekam kerana kami menggunakan teknik khas yang dapat meminimakan kesan tersebut.

Fungsi dan kebaikan bekam kosmetik :
  • Mengurangkan masalah jerawat yang teruk
  • Membantu mengurangkan masalah jeragat @ pigmentasi dan kulit kusam
  • Membantu mengurangkan masalah resdung
  • Meransang keanjalan kulit secara semulajadi
  • Menjadikan kulit lebih segar dan berseri


3) Rawatan resdung bioherbs : menggunakan teknik pengeluaran ‘stagnant mucus’ yang menjadi punca resdung menggunakan herba khas. Ianya sesuai untuk sesiapa  yang mempunyai simtom-simtom alahan dan resdung seperti kerap bersin, hidung kerap berair, hidung tersumbat, gatal di kawasan sekitar muka dan telinga, kerap sakit kepala dan bahagian depan muka, dan masalah jerawat.  Teknik Rawatan Resdung Bioherba 8 dalam 1, sesuai untuk pelbagai peringkat umur seawal usia 7 tahun. 

KELEBIHAN DR HIJAMA (APA YANG MENARIK TENTANG DR HIJAMA)
  • KONSULTANSI: Pelanggan akan diberi penerangan dan informasi berkenaan rawatan yang akan dijalankan.
  • PEMERIKSAAN KESIHATAN: Setiap pelanggan akan menjalani pemeriksaan kesihatan asas sebelum sesi rawatan bermula.
  • MEMENTINGKAN KEBERSIHAN & STERILITI ALATAN: DR Hijama sangat mementingkan steriliti alatan dan kebersihan tempat rawatan untuk mengelakkan risiko penyakit berjangkit yang berbahaya sepert HIV & Hepatitis B. Alatan akan dicuci mengikut prosedur yang ketat seperti menggunakan cecair nyah kuman khas
  • MENYEDIAKAN PERAWAT LELAKI & WANITA: Kami mempunyai tim perawat lelaki dan wanita yang terlatih dan professional.
  • TEMPAT RAWATAN: Mempunyai bilik rawatan khas untuk lelaki dan wanita. Bersih, selesa dan menenangkan. Juga menyediakan ruang menunggu dan ruang solat.
  • HARGA YG BERPATUTAN


TESIMONI



Ok lepas baca testimoni DR HAJIMA ni, rasa macam maalam ni juga uzu nak berbekam kat situ. Naisb baik lah dah tengaah malam.. Kalau uzu ada kereta esok pagi jugak pergi. Haha.. Sebab dah lama tak berbekam tu.. Teringin gila ha.. Berbekam klinikal dah pernah rasa. Bekam kosmetik tu yanag uzu nak try sebab taak pernah tahu ada bekam kosmetik.. Mungkin boleh menyempuhkan kulit muka uzu ni ke.. Kulit muka dah tak licin seperti dulu. Muka dah nampak kusam. Memanag perlu nak try bekam kosmetik..

Btw kalau korang nak try 3 jenis servis yang ada di DR HAJIMA , boleh lah contact info kat bawaah dan boleh skodeng2 info yang lebih lanjt mengenai DR HAJIMA kat bawah ni ye.. Kalau nak p situ, alaamat pun ada kat bawah. Hihihi.. Yaang penting ada diskaun 20% sempenaa 2nd anniversary DR HAJIMA. Waktu ni lah kita nak berbekam dengan harga mampu milik. Ok laha tu je. Salam :)

INFO DR HIJAMA
HOTLINE: 013-6245430
WEBSITE: drhijama.com
FB: DR Hijama Bekam Profesional
www.facebook.com/DRHijamaMY
INSTAGRAM: drhijama_

Cawangan:
DR Hijama Seri Kembangan: A-9-1, Blok A, Jln. PP 25, Putra Walk, Taman Pinggiran Putra, 43300 Seri Kembangan, Selangor.

Landmark: 
Atas MyMydin, berhadapan Jusco Equine & berhampiran Pasar Borong Selangor
DR Hijama Meru: NO 21A, Jalan Meranti Sutera, 1/KU 10, Pekan Meru, Klang.
Landmark: Atas PENKO, berhadapan NSK Meru

Waktu Operasi:
Setiap hari kecuali Selasa (10 pagi – 10 malam)
Rawatan dengan temujanji

Hanna Bella Beauty - Glow Foundation @ Japan

Hanna Bella Beauty - Glow Foundation @ Japan | Salam.  Tadi update pasal foundation flawless . Kali ni khas untuk glow je. Glow Foundation by Hanna Bella Beauty.. Hanna Bellah ni founder dia cantik manis tau. Lawa je tengok ha.. Mudaa lagi.. Muda muda dah ada produk sendiri.. Muda pada wajahnyaa tapi usia actually dah umur 34 tahun .. HIhi tak caya tak caya ? Meh tengok...

Mey Rashid - Founder Hana Bella Group

Kebaikan Hanna Bella Bauty - Glow Foundation
Mengandungi SPF 60, melindungi wajah dari pancaran sinar UV
Full coverage dan tak bercapuk
Natural colour, sesuai untuk semua warna kulit
Anti kusam
Melembapkan wajah Mengecilkan liang roma
Mencerahkan tona kulit muka secara sekata dengan vitamin A,C,E
Memudarkan parut jerawat dan jeragat


Tips Makeup daripada Hanna Bella Beauty

Dengan 5 langkah mudah hanya 10 minit sehari meh tengok macam mana #hanabellaglowfoundation boleh ubah wajah anda. Mesti tak percaya. Jom tgk dulu.

Zassss!!! Siap cantik ke pejabat, so takde alasan nak makeup mesti ambil masa lama kan. Dengan #hanabellaglowfoundation dah tak perlu pakai concealer semua tau sebab dah full coverage.

Meh nak share tips makeup:
  • Untuk wajah nampak segar boleh try spray miracle bio water Bioessence. Berkesan sgt! Murah pulak tu.
  • Untuk effect matte boleh guna compact powder atau loose powder. Kalau guna #hanabellaglowfoundation tak pakai bedak pon bolehhh
  • Kalau nak hasil lebih ketara, cuba apply #hanabellawhiteningcream setiap malam so esok pagi2 bangun je terasa kulit lembut n licin sgt tau. Nak apply makeup pon senang je nak absorb.

  • Melting kan tgk? Nak cuba? Hana Bella nak bagi promo price utk yg nak cuba kelihatan cantik dan nmpk yakin dengan #hanabellaglowfoundation.Untuk yang nak dapatkan #hanabellaglowfoundation dgn harga PROMO
Testimoni Hanna Bella Beauty - Glow Foundation

Untuk Pertanyaan & Pembelian
Contact : MASTURA -HanaBella Beauty Agent 011-10647463

Foundation C3 - Flawless Foundation By Beautyline Cosmetic

Foundation C3 - Flawless Foundation By Beautyline Cosmetic |  Salam. Ni foundation yang ketiga uzu bawak je Japan. Tapi tak sempaat nak pakai sebab sakit memanjang kat Japan. Sebelum p Japan lagi dah demam, masa kat Japan lagi bertambah demam sebab terlalu sejuk. Weiii 0 darjah celcius kot. Sangat lah sejuk. P lah tadah tangan kat peti sejuk tu..Tahan ke tak? Haaa macam tu lah kiterang ni.. Memang teruk demam kat situ.. Gabar kat atas ni memang nampak macam aada matahari tapi sejuk gila. Beku tangan. Cecepat snap gambar. Terus berteduh ke dalam bangunan.. Panas sikit rasa.. Mengigil nak snap gambar. Tu yang takde gambar produk review kat Japan ni...Sekepiing dua je. Wuu maafkan uzu. Tapi takpe yang penting ada content..

Kebaikan Yang Ada Pada Foundation C3 :
  • Cara memakai nya semudah 1-2-3 dengan sapuan ringkas di wajah (calit2 nipis)
  • FOUNDATION C3 mengikut aliran darah pemakai. Tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya,sesiapa sahaja sesuai menggunakanya
  • FOUNDATION C3 mempunyai VIT E & SPF 50
  • FOUNDATION C3 membantu menutup parut, jerawat,jeragat serta tona warna kulit TIDAK sekata
  • Satu bekas TAHAN 2 hingga 3 bulan
  • TAHAN selama 10 jam
  • TIDAK melekit
  • TIDAK MELEKAT pada tudung kerana ia terus meresap ke kulit
  • TIDAK akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda
  • Membantu MENGAWAL kadar minyak pada wajah
  • SESUAI untuk kulit berjerawat,berminyak,berjeragat dan normal
  • Muka kelihatan NATURAL,SMOOTH,GLOWING & FLAWLESS
  • MUDAH dicuci

Wuuuu basah foundation c3 ni sebab kena snow.. Sejuk tu jangan lah cakap kan.. Menggeletar uzu snap gambar kat snow ni..Sampaikan camera uzu pun rosak.. Padam tetiba sebaba terlalu sejuk.. Pitam sebab bawak camera tunang.. Member punya handphone dua dua mati..Tu lah kalau nak p musim sejuk tu memang kena hati-hati lah bawak powerbank ke, handphone ke, camera ke pastikan sentiasa ada cover... Last-last camera masuk dalam stokin yang bersih.. Masuk dalam tu. Kahkahkah. Foundation ketika tu op kos lah membeku wei.. Wuu taubat tetiba nak ambik produk review. Risau tak mencapai piawaian. 

Berbalik kepada foundation c3 ni..Ramai testimoni, lebih 93% testimoni yang mengatakan , lepas guna foundation ni, kulit nampak lelbih natural dan flawless. 93% juga dari customer mengatakan lepas pakai foundation ni masalah jeragat dan jerawat telah hilang. Ada juga mengatakan produk ni tak bahaya dan mesra wuduk.. Mesra wuduk ni actually bukan saja cepat tanggal bila dibasuh, malah kandungan yang terdapat dalam foundation kenalah menepati piawaian bahan halal dibawak solat. Jangan main hentam hentam je yee bagitau mesra wuduk. Tapi taak tau pun betul ke tak bahan-bahan dalam foundation tu halal dibawa solat sebab ni berkaitan solat. Berdosa berpanjangan kita kalau tak selidik betul-betul.

Jaminan Foundation C3 :
  • 100% Tanpa bahan kimia
  • Kelulusan KKM
  • Buatan Malaysia
  • Dijamin HALAL
  • Diproses di kilang berstatus GMP
  • Harga Bajet & boleh guna sampai 4bulan
  • Ramai doh ore berpuas hati


Untuk Pertanyaan & Pembelian
Whatsapp : 0145033488

LYNNELLE Superb Cover With Mineral Glacier

LYNNELLE Superb Cover With Mineral Glacier | Salam. Wooo hari ni je 4 entry uzu buat. Nak buat dan habiskan entry tertunggak. Dah lama dah wei. Busy kemain je. Uzu naak setelkan semua sebelum uzu g Bali esok. InsyaAllah kalau takde aral melintang..

Uzu nak update mengenai LYNNELLE foundation yang uzu bawaak je Japan.. Ada 3 foundation uzu bawak. Memang uzu tukar-tukar pakai foundation..Kan ada produk review, kena lah kita guna dana rasai sendiri ok ke tak foundataion ni dengan muka kita? Selalunya tak semua fondation sesuai dengan muka kita haa. So kena pandai try dan error. Uzu first time dengar foundation LYNNELLE ni.. Meh lah korang berkenalan dengan LYNNELL ni. 

"Pada hari ini rata rata org ingin menjadi cantik tanpa membebankan mereka.. Malas nk hadap berlapis lapis bedak semata mata nk nmpk cantik.. Malas nk buang masa disebabkan kecantikan.. Kini xperlu ada rasa malas kerana LYNNELLÉ diciptakan utk org yg ingin tampil cantik bergaya & menggoda dlm beberapa saat.
Apa ituu LYNNELLÉ ??
Utk pengetahuan rakyat Malaysia disebabkan kita 1 Malaysia kita kne amek tahu segala produk yg tgh segar bugar tumbuh & ibarat goreng pisang panas nie taw rakyat Malaysia sekelian.

LYNNELLÉ adalah BEDAK BASAH(BB) Cushion yg dikeluarkan utk wanita yg ingin tampil cantik tanpa perlu membuang masa & jimat segala aspek.

Ia dirumus drpd bahan bahan semula jadi & gunakannya tanpa was was kerana ia adalah produk yg halal & mesra solat. 

Fungsi LYNNELLÉ BB Cushion??
LYNNELLÉ berfungsi utk menutup pori-pori,menutup jerawat & jeragat, menghalang pigmentasi serta menyerikan muka. Disebabkan salah 1 bahan utama LYNNELLÉ berasaskan MINERAL, maka ia juga dpt melembutkan kulit muka serta menjadikan kulit muka GLOWING & FLAWLESS serta merta..

Jgn terkejut kerana lg lama LYNNELLÉ berada di muka pengguna lg byk kelebihannya.. Kerana produk ini tahan sehingga 12jam & akn menyebabkan glowing yg teramat di muka pengguna..

Xperlu beli span oo berus bedak utk ratakannya kerana dlm produk ini disertakan sekali span lembut & hanya perlu "DAP DAP" sahaja utk meratakannya wajah pengguna

Hasilnya wajah akn kelihatan cantik mulus tanpa sebarang masalah dimuka kerana LYNNELLÉ nie dpt COVER semua masalah muka.. Hakikat yg HARUS diterima oleh pengguna adalah LYNNELLÉ is "All in 1"..

Haaaa. Daah baca ke? Setiap foundation memang ciri ciri memang lebih kurang sama je. Tetapi tak semua foundation  yang berasaskan mineral..Dan dengan itu, hasil memakai LYNNELLÉ akan nampak muka kita lebih glowing dan flawless. Menarik tak?  So yang kepada yang masinh tercari cari foundation , yang masih taak jumpa foundation yang sesuai dengan kulit, cuba try foundation ni. Uzu tak menjanjikan ia sesuai dengan semua kulit sebab takde foundation macam tu.. Apa pun kena try dan error.. Uzu just nak berkongsi kebaikan LYNNELLÉ foundation ni..Korang try try lah k?


Contact Master Dealer
Ieyfa Abdullah(KELANTAN/TERENGGANU)
📲019-9404214
☎0111-6477712

IG ieyfa_lynnellebeuty
Emma Azima(JOHOR/MELAKA)
📲 0109203519
☎0139790839

Mimie (SELANGOR/KL)
📲☎ 0109285516

Fara Liana@ cik waris
(KEDAH/PERLIS)
📲0199316037
☎0111-40345197
Ig = cikwaris

Aniza Lynnelle (KELANTAN/KL)
📲☎011-15059590

Azian Lynnelle (sabah/sarawak)
📲☎ 010-2049813

Untuk Pertanyaan & Pembelian

De'Xandra By Perfume Wangi Lestari @ Japan

De'Xandra By Perfume Wangi Lestari @ Japan |  Salam.. Ini kali ke empat ke atau kelima uzu dpaat perfume dexandra ni. Memula dapat memang terus jatuh cinta sebab wangi dia memanggg sangat wangi.. Lepas dah habis tu, uzu dapat lagi review perfume, tapi orang lain yang bagi.. Macam tu kekdahnya sampailah sekarang.. Kali ni dapat perfume dari @Wangi Lestari (Nur).. Thanks Nur ! Bau wangian yang Nur bagi memang tak pernah hidu lagi tapi sejujurnya tetap wangi juga.. Memang tiap hari guna Perfume De'Xandra sebab memang tahan lama.. Kebtulan perfume uzu dah habis.. Tu sebab dukk pakai perfume yang nur bagi... Hihi..

De'Xandra ialah inspired perfume. Maksudnya, dia buat perfume ala alaa perfume yang mahal. Tu sebab nama dia inspired perfume.. Wau dah hampir-hampir sama dengan perfume mahal beratus ratuss bagai tu...Tapi De'Xandra Perfume ni dijual dengan harga yang mampu milik.. Puluh puluh ringgit je wei.. 

De'Xandra Perfume boleh dibuat hantaran tunang, hantaran kahwin, bagi hadiah birthday ke, hadiah anniversary ke kan? Huhuhu.. Bau wangian De'Xandra Perfume ada lebih 70+ jenis pilihan.. Memang banyak kan? So insyaallah mana-mana perfume yang korang suka ada dalam senarai De'Xandra Perfume ni..

Kelebihan De'Xandra Perfume
  • EDP perfume hanya 35ml
  • Produk bumiputera dan halal. Boleh dibawa solat
  • Tahan lama lebih dari 8 jam
  • Mudah dibawa ke Travel. Boleh dibawa dalam lugage sebab ringan
  • Setanding dengan produk antarabangsa
  • Semua senarai perfume adalah paling most wanted oleh penggemar perfume
  • Menepati citarasa dan permintaan orang-orang Malaysia ni

Gambar kat atas tu, uzu bawak perfume tu kat Japan. So far memang lepas imigresen.. Uzu sepanjang ke japan, uzu guna perfume ni. Letak kat dalam bag sesiap. Memandangkan kat japan tu sejuk dan bersalji, bau dia lagii tahan lama ..Kekadanag tu baju yang tak basuh tu, uzu bawak balik malaysia lepas 4 hari jat japan, wangi perfume tu masih ada lagi.. Memangg perghh terbaik ah kan..

Haa korang, yang ni adalah senarai the best fragrance for her and him. So kalau tak tau nak pilih dari berpuluh beratus jenis pefume, korang pilih lah di anatara yang the best wangian yang orang selalu beli kat De'Xandra Perfume ni..
So sesiapa yang tak pernah lagi beli perfume ni, perfume ni murah je. Harga dalam RM69 tak silap.. Kalau silap nanti uzu betulkan.. So kepada yang berminat, boleh contact info kat bawah ye. Ok bye Salam :)
Untuk Pertanyaan & Pembelian

Kaio Studio Photoshoot Terbaik Di Shah Alam !

Kaio Studio Photoshoot Terbaik Di Shah Alam ! | Salam. Dah nak masuk bulan Mac pulak dah. Ops lupa nak update entry mengenai studio kaio. Hehehe. Sorry kaio weii. Busy mencari rezeki ni.. Hehehe .. Ok first at all, terima kasih kerana sudi menaja kami untuk shoot profile blogger untk 2017. Sememangnya collaboration macam ni diawal tahun memang sangat berguna untuk blogger-blogger untuk update profile yang lebih cantik dan nampak profesional !

Hihi..uzu dah banyak kali berkerjasama dengan kaio. Dulu memula datang KL , memang terus shoot dengan kaio studio. Time tu kaio takde studio lagi so sekarang ni alhamdulillah merasa studio kaio yang baru kat Shah Alam..So sebelum nak cerita lebih banyakkk lagi kan, meh lah berkenalan dengan Kaio Studio dulu.. Mungkin ada yang masih tak kenal Kaio Studio, sape owner dia kan.. Haa berani hampaa tak kenal Kaio Studio?? Berani berani berani ?? Empok satgi.. Famous Photographer kot.

Siapakah Kaio Studio?

Owner kenapa Kaio Studio adalah Kaio lah hihi atau nama sebenarnya Anwar Abdullah.. Uzu panggil Kaio je.. Nama famous gituew tapi unik kan nama Kaio ni.. Teruslah jadi Kaio Studio.. Kalau letak Anwar Studio tak ke pelik tu diknon? Hahaha. Kaio Studio ni bermula sejak tahun 2012. Kira dah 5 tahun Kaio Studio ni beroperasi. Memang dah lama dah kan? Kaio ni dulu dia memula nak jadi photographer, dia jadi wedding videographer, kini dan meluaskan sayap ke pelbagai genre. Photoshoot ada, wedding ada, event, campaign video, advertising ada macam-macam lah kan..

Pencapaian Kaio Studio

Dengan pengalaman selama 5 tahun, Kaio Studio telah pun mencapai satu tahap yang membanggakan. Tahniah Kaio ! Antara pencaian Kaio Studio setakat ini ialah : 
  • Pemenang Most Glam Fashion Videographer 2015 oleh Majalah Glam.
  • Kaio Studio juga pernah ke Paris bersama Anuar Zain untuk sesi penggambaran muka depan majalah Fashion & Travel. 
  • Pernah ke Cairo, Mesir untuk sesi photoshoot bersama pereka fesyen ternama tanah air iaitu Ezuwan Ismail. 
  • Antara pereka fesyen yang pernah mendapatkan khidmat dan sentuhan karya kreatif dari Kaio Studio adalah Lynda Rahim, Wandpa, Melinda Looi dan Zawara.
  • Selain dari itu, ramai para selebriti dan jenama-jenama pakaan ternama juga tidak melepaskan peluang untuk mendapatkan khidmat dari Kaio Studio seperti Creacion by Dato Siti Nurhaliza, Adriana Yariqa (Jenama dari Singapura), Miasara Couture, Lumiere Concept dan ramai lagi.

Wahhh rasa teruja pulak bila baca pencapaian Kaio Studio.. Selalu je viral video wedding kaio kat facebook. Sape perasan, korang memang terbaik! Hihi.. Bila dah viral tu kan, uzu bangga lah sebab kaio tu uzu kenalll !! Ohmaigad... Gitueww.. hewhew..

Studio Kaio Studio
Studio photoshoot yang terbaik di Shah Alam yang berkonsepkan white studio dan black studio. So far studio kaio memang besar, sangat selesa, aircon pun sejuk, pelbagai jenis kemudahan semua cukup lengkap cuma takde tempat khas untuk perempuan berhijab nak mekap, nak bersiap, nak tukar baju.. Haa yang ni kita kena review jujur supaya kaio studio mempertingkan lagi dan menambahbaikan lagi . Uzu dah bagitahu kaio, dia kata dia akan cuba buat. InsyaAllah. Lagipun studio ni kan baru lagi, so maafkan lah yang mana cacat cela..So far yang lain takde masalah.. Hihi. Menang best lepak kat studio kaio ni, sebab ada wifi !! hahahahaha. Penting tu weii..Kan?

Photoshoot profile blogger 2017 kami diminta bawa 2 3 4 5 pasang baju. Kalau ada tu bawak lah mana yang ada. Uzu just ada 2 baju je yang lain tu baju sendiri.. Jom lah tengok kaio shoot gambar uzu ni.. Studio photograhy yang terbaikkk so far untuk tahun 2017..Hasil gambar pun uzu sangat puas hati. Actually kan, tak payah edit gambar pun dah cantik apatah lagi dah edit mestilah cantik nak mampuih ye dak? Hahahahahha lelebih lak nak membawang. Ops.

White Studio

Black Studio

Cantik tak? Op kos lah cantik. Serius lah wei uzu suka hasil gambar-gambar uzu dari Kaio Studio ni. Rasa nak update semua kat instagram tapi risau orang muak pulak. Hahaha. Haa lupa nak bagitau, kalau nak tengok hasil kerja Kaio Studio ni, korang boleh tengok kat website kat bawah.. Ok lah sampai sini je lah kan.. Terima kasih semua yang terlibat menjayakan photoshoot profile blogger dengan kerjasama Kaio Studio. Terima kasih semua. Harap next year dapat kerjasama lagi eh. Hihi Salam...
Instagram : @kaiostudio
Contact : 017-236 0967
Alamat : 1-06, Mitea Residence Office, No.5 Persiaran Sukan, Seksyen 13
Shah Alam, Malaysia