January 23, 2018

Make Up Class & Foundation by Sue Melati


Make Up Class & Foundation by Sue Melati |  Assalamualikum! Ni first time uzu tulis entry guna iphone. Hahhahaa selalunya tak boleh. Tengah bosan tggu JPN seri kenbangan ni bukak sejam lagi ha. Daripada buang masa kan better tulis entry seketul dua mengenai kelas mekap dan foundation by sue melati yang mana minggu laluu uzu dan beberapa orang blogger terpilih hadir untuk join class makeup by sue melati yang diadakan di Kuala Selangor ! Nampak gigih tak drive pepagi ahad dari cheras ke Kuala Selangor yang boleh tahan jauh juga lah kannn! Giler tak gigih sebab Sue Melati kottt sapa tak kenal kan? Make up artis yang berbakat dan sekarang dah ada produk sendiri ! Banyak produkkkkkk tapi yang uzu nak tekankan ialah Foundation Sue Melati yang akan uzu review diakhir entry ini..


Sekarang uzu nak cerita class makeup by sue melati. Bagi yang tak kenal Sue Melati lagi, meh uzu kenalkan heheh. uzu pon first time juga dengar nama sue melati ni tapi bila dah jumpa , ehhh macam familiar mukaaaa... Pernah nampak sebelum ni.. Sue Melati adalah makeup artis based on Klang Valley.  Kecikkk dan comelnya orangnyaa tapi bab mengajar dalam class nakeup, sungguh lahh kelakar dan tegass sikit .. Banyak ilmu yang uzu belajar sepanjang dalam class mekap sue melati ni, then uzu sedar banyak kesilapan teknik mekap yang uzu selalu buat , contoh camna nak apply serum, macam mana step mekap yang betul, cara pakai shading, cara oakai eyeshadow, cara lukis kening, shimmer camna guna, pakai tangan ke pakai berus ! Haaaa sangat banyak kesilapan.. Uzu suka mekap tapi tak nak invest duit nak join class makeup sebab bagi jzu alaaa tengok kat youtube je ! Haaa tengok toutube tu tak senu betul: Better kita join benda yang kita boleh praktikal kan !  That why lahhh perempuan ni kena invest sikitt: Nak cantik depan tunang ke, nak cantik depan suami ke ha. Biasa lelaki nak cantik je. Normal tu . Nama pon lelaki..


Siapakah Sue Melati ?

Sue Melati bukan nama asing lagi dalam dunia mekap-mekap ni, misinya untuk membantu para wanita tambil lebih cantik, elegan dan bertaraf dunia. Telah banyak melibatkan diri dalam beberapa program TV antaranya :

  •  Nona
  • Wanita Hari Ini (WHI)
  • Mentor TV3
  • Drop The Beats
  • Clever Girl
  • Anugerah Juara Lagu
  • Muzik Muzik
  • Hero Oven
Foundation Sue Melati
  •  Full Coverage
  • Matte & Waterproof  
  • HALAL JAKIM
  • High Quality
  • Ada Vitamin C, E
  • UV Protection
  • Sakura
  • Alovera 
  • Dalam FD Dah Siap2 Letak Argan Oil (2 in 1)
  • Mempunyai ribuan testimoni yg berpuas hati
Kebaikan Foundation Sue Melati
  •  Dapat memudarkan parut jerawat
  •  Memutihkan kulitAnti-aging
  • Sesuai untuk kulit berminyak dan kulit normal
  • Sesuai juga untuk semua jenis tone kulit asia
 
Foundation , Oil Penaik Seri Wajah , Brush Shading , Brush Blusher/Loose Powder
Cikgu Sue Melati tengah buat kening

 sesi makeup bersama bloggers
 blogger-blogger yang hadir

So sesiapa nak join class makeup Sue Melati dan nak try foundatio sue melati yang super  best ni ! Boleh contact info dibawah yeee :)  Jom tengok video uzu pakai foundation Sue Melati ni :)


Untuk Matlumat Lanjut

Booking makeup call 018-2090617

Share:

8 Sila Komen:

Illya LeYa said...

Okay...bestnye dapat join..
LeYa ade hal..tu yang tak dapat nak bagi nama hari tuh.. Huhu...
I is jealous tengok uolls bermakeup dengan MUA terkenal

Nieyla Nadia said...

wah..makin cantik cik uzu kita lepas ni..
dah pandai make up...best kan klu dapat belajar ilmu yg kita suka..

Mat Min said...

wah kebabom la uzu makeup lepas ni 😍😍😍

Mas FVOME said...

kelass gituhh! bila la nk bljr mekap nie..haha

Rabiatul Adawiyah said...

Seronok belajar mekap kan. Lepas ni bleh la mekap sendiri. Nak upah MUA mahal kan. Lagi pula tak serasi ngan kulit jenis berpeluh dan minyak macam akak. Akak dah cuba foundation dia. Best gila. Hahahaha. Campur dengan BB Cream je wak. Alhamdulillah cantik.

rohani ani said...

Seronoknya dapat belajar make up. Faudation dan minyak penaik seri sue melati sangat best dan terbaik.

Siti Rohaida Yusof said...

syok eh join kelas make up ni..teringin la pulak

raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.4
basketball shoes
coach factory outlet
new york knicks jersey
nike outlet
tory burch handbags
nike outlet store
minnesota vikings jerseys
cleveland cavaliers jerseys
jimmy choo shoes
christian louboutin shoes